среда, 7. децембар 2022.

U susret poslednjem Punom Mesecu ove godine....


Moto dana:
"U obimu kruga početak i kraj su isto"

Zvezdani(n) zapis 3669
Sreda. Dan Jupitera.
Jupiter je u Ribama na 29°06’

Jupiter je na 29° Riba već bio u maju ove godine...pred njegov ulazak u Ovna (u ovaj znak je prešao 11.maja). Bio je i u novembru u retrogradnom ciklusu i sada je u direktnom. Dakle tri puta na ovom stepenu. Pisala sam ranije nadugačko i naširoko o Jupiteru na 29° (Kolo sreće se okreće)...možda ću ponovo pred njegov ulazak u Ovna, za sada ukratko:
Jupiter se trenutno nalazi na stepenu koji sam po sebi nagoveštava neku promenu, promenu energije - znaka! Sam taj prelaz često osetimo vrlo intezivno.

Danas o sutrašnjim aspektima i događajima:

★08.decembar 05:07 Pun Mesec u Blizancima na 16°01’
08.decembar 06:41: Sunce opozicija  Mars


Sutra u 05:07 CET Mesec u Blizancima biće suprotno od Sunca u Strelcu egzaktno na 16°01’!
Ovo je godišnji Pun Mesec u Blizancima i poslednji Pun Mesec inače u godini!

Svaki Pun Mesec je kulminacija, pojačane emocije!
Nebo ako je vedro svetlo....Pun Mesec lep prizor!

Ovaj Pun Mesec je u Blizancima!
Sa jedne strane je Mesec u Blizancima u energiji "Ja mislim" energija "nižeg uma", dvojna priroda, radoznalost, prilagodljivost, inventivnost, spretnost, raznovrsnost itd. U negativnom aspektu površnost, promenljivost, pomankanje koncentracije itd.
Sa druge strane je energija Strelca i  "Ja shvatam" energija "višeg uma", vizualizacije, duhovnosti, filozofiranja, širokih shvatanja i vidika, entuzijazma itd. U negativnom aspektu sklonost preterivanju, nametljivost, "usijana glava", netaktičnost, pričljivost, svadljivost itd.


Na ovoj mentalnoj osi gde su sa jedne strane Blizanci i "niži um" a sa druge strane Strelac i "viši um" svako će "vući" na svoju stranu. Sa jedne strane Mesec u Blizancima (duša) će nas ohrabriti da logički razmišljamo, a sa druge strane Sunce u Strelcu (volja) će nas ubeđivati da mislimo na daleko širi i rasprostranjeniji način. Energiji Blizanca je sasvim udobno u svom neposrednom okruženju, u komšiluku a energiji Strelca je potrebna potraga za širim smislom, potreba da se razmišlja daleko šire. 
I obe strane ove ose (opozicije) su bitne, nije dobro zanemariti ni jednu njenu stranu, idealno bi bilo pronaći ravnotežu između ove dve energije i to je uglavnom ono što nam Pun Mesec poručuje i traži od nas a to i nije tako lako kako možda zvuci. U naredne dve nedelje otkrićemo šta to znači za nas....

Pun Mesec je vreme kulminacije. 
Sa energijom Punog Meseca i njegovim sjajem dogodiće se i simbolično "osvetljenje" u našim životima. Nije ovo baš lagani proces, velika se energija ovde oslobađa i razne su njene manifestacije, mogući su tako i nervoza, nesanica, prejaka osećanja i moguće je da se nećete ponašati sasvim racionalno. 
Do kraja meseca brojimo sitno...i taman je vreme za svođenje računa!




Da vidimo šta se dešava u vreme Punog Meseca u Blizancima

☆RMars u egzaktnoj konjukciji sa Mesecom u Blizancima egzaktno u u 05:18 CET
Ovde je naglasak na tome da je Mars retrogradan, dakle biće i prilično ratoboran!

Mesec konjukcija RMars:Ovde su želje jake, intezivne...ali i impulsivne, nestrpljive! Erupcija strasti. Emocije pojačane, nervozne akcije i reakcije, razdražljivost, bes, agresija posebno kod inače nervoznih karaktera. Ovde se rizikuje bez prethodnog razmišljanja, opasnost od nesreća, povreda, nezgoda...

Skriveni Mars - Okultacija!
Pročitaćete negde izraz Mesečeva Okultacija Marsa!
Okultacija (lat. occultatio: sakrivanje, prikrivanje, tajenje) 
Ovo je astronomska pojava u kojoj je jedno nebesko telo skriveno drugim! Ovde će Mesec sakriti Marsa na nekih sat vremena! Ovo je retka pojava u nekim delovima Zemlje biće vidljiva!
Okultacija u astrološkom smislu je prigušivanje...ovde Marsa!

Generalno savet kod ove konjukcije: dobro razmislite pre bilo koje akcije ili reakcije!!!

Mars i Mesec u Blizancima u kvadratu sa Neptunom u Ribama
RMars je već od ranije u kvadratu sa Neptunom u Ribama....i dalje imamo maglu, nejasnoće, iskrivljenu sliku svega - proverite stvarnost što češće u ovom periodu!
Mesec će biti u kvadratu sa Neptunom istog dana u 18:12 CET - okidač za T-kvadrat!
Neptun koji je od skoro direktan (i prilično jak) će ovde slati pogrešne signale...mnogi će poželeti da pobegnu od stvarnosti...Pobegnite....ali u kreativnost, maštu, meditiranje....ne u alkohol, lekove...opojna sredstva! Izbegnite razočarenja!

Sunce u Strelcu će biti u egzaktnoj opoziciji sa RMarsom u Blizancima u 06:41 CET
Još jedna eksplozivna energija, još besa, frustracija, nervoze...Kod opozicije sa Mesecom "strada" duša, stradaju emocije, ovde kod opozicije sa Suncem ego je u pitanju, volja...
Detaljno ovde - Ko će biti nervozan...

Još jednom da ponovim.....Mars je retrogradan na sredini je retrogradnog ciklusa!

Sunce u Strelcu će biti i u inkonjukciji sa RUranom u Biku (egzaktno danas 07.decembra)
I ovo je nervoza i ovo je napetost...neočekivani događaji, pobune....Ova inkonjukcija ide posle opozicije koja se dogodila 09.novembra (možete da povežete situacije i događaje).

Sve ovo nam govori da će ovo biti prilično nervozan, ljutit Pun Mesec!
Konjukcija i opozicija ovde sa retrogradnim Marsom nagoveštava priličnu nervozu!
Svađe mogu izbiti u sekundi ako ne budete pažljivi!

Merkur vladar Blizanaca je u Jarcu
On će mnogima pomoći da se "prizemlje"...da budu realniji, mudriji, ozbiljniji, odgovorniji...
U široj konjukciji je sa Venerom koja je još uvek u Strelcu, ali baš ta konjukcija nam treba!
Merkur je i dalje u separacionom kvadratu sa Jupiterom pa pripazite!

Još uvek u trigonu sa RMarsom u Vodoliji...i poručuje Ne žurite...budite strpljivi!
Ali...još važnije....Saturn će biti u trigonu sa Mesecom u Blizancima u 13:41 CET
"Zgrabite" ovu prijateljsku ruku (energiju)

I za kraj
Ovaj poslednji Pun Mesec u godini mogao bi da nam donese puno uzbuđenja, napetosti, nervoze, pojačane strasti (konjukcija RMarsa i Meseca, opozicija RMarsa i Sunca), na to još nervoze i iznenađenja (inkonjukcija Sunca i RUrana)...
Može nam doneti razočarenja, nejasnoće, obmane (kvadrati sa Neptunom)...
Srećom tu je i Saturn da pomogne kroz strpljenje, stabilnost, odgovornost!!!
Tu je Saturn da ohladi usijane glave, srca.....




Uopšteno energija Punog Meseca u Blizancima
Za znak/podznak/kuću:

Ovnovi (3.kuća) pazite šta mislite, pričate, budite pažljivi u komunikaciji, vožnji, sa bliskim vezama i odnosima. Ako već morate da kažete svoju istinu...pronađite pravo vreme i prave reči!
Bikovi (2.kuća) budite oprezni sa novcem ali i sa samopoštovanjem. Izbegavajte rizike sa novcem, vrednostima. Razmislite o štednji. 
Blizanci (1.kuća) vas će dobro prodrmati sačuvajte fokus, ne budite impulsivni i ishitreni. Dobro razmislite pre nego krenete u neki poduhvat. RMars je u vašem znaku i možda se osećate sputano ipak pre nego krenete napred pogledajte unazad!
Rakovi (12.kuća) pazite na tajne ali i na sve ono što ste potisnuli. Predahnite, odmorite, meditirajte, čuvaajte i mentalno i fizičko zdravlje.
Lavovi (11.kuća) očekujte iznenađenja, pripazite na prijatelje, grupe kojima pripadate...preispitajte se da li je to što vas povezuje dobro za vas i da li oni umanjuju vašu originalnost i jedinstvenost!
Device (10.kuća) čuvajte ego, društveni status, karijeru, odnos sa autoritetima. Preispitajte se da li radite previše, da li sebe i one najbliže zapostavljate na uštrb karijere.
Vage (9.kuća) ako vas zovu daljine pre nego donesete odluku razmislite. Širite vidike, širite znanje...a odluka Otići ili Ostati je samo vaša. 
Škorpije (8.kuća)  kontrolišite strasti, zajedničke resurse, tkz tuđ novac. "Kopanje" po nekim istinama, tajnama može biti stresno, bolje tu energiju iskoristite za regeneraciju. Imajte na umu svaki kraj je i novi početak.
Strelčevi (7.kuća) bićete rastrzani, nervozni, vi ili oni preko puta ili zajedno. Razgovarajte sa onima preko puta: partneri, ljudi sa kojima ste u nekoj vezi...ali budite oprezni. Donesite odluke zajedno. Sunce i Venera su na vašoj strani.
Jarčevi (6.kuća) očekujte daće vaše rutine biti uzdrmane, ali i posao i zdravlje. Ako donosite odluke neka vam budu na korist....Svako najviše obratite pažnju na fizičko i psihičko zdravlje...prvo zdrvalje, dobre navike a onda i sve ostalo! Merkur u vašem znaku će pomoći bar dok ne krene "unazad"
Vodolije (5.kuća) emocije u kulminaciji, ljubavni život u kulminaciji i pitanje davanja i primanja. Poslušajte i šta vam srce kaže. Saturn u vašem znaku će pomoći! Imajte na umu da je ljubav proces...uzajamnog davanja i primanja! Razgovarajte ali budite pažljivi!
Ribe (4.kuća) čuvajte dom i porodicu, pripazite na odnos sa porodicom. Razgovarajte sa porodicom, provedite više vremena u krugu porodice. Neptun je u vašem znaku već dugo...i njegove signale ste do sada mogli da prepoznate!

Naravno ovo je uopšteno....Vaša priča je samo vaša....i ona se nalazi u vašem natalnom horoskopu.
Redovni čitaoci znaju da vas ja retko gotovo nikada ne pozivam da mi se obratite...jer ja sam mišljenja da kao što svaki učenik pronađe svog učitelja, tako ćete i vi pronaći svog astrologa. 



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:



Нема коментара:

Постави коментар