четвртак, 1. децембар 2022.

Zvezde u decembru 2022.


Moto meseca:
Pazite šta želite, možda se i ostvari...


I stigao nam decembar....
Decembar je u fazonu kraj i početak....kraj jedne godine, ali posle kraja uvek ide početak dakle čeka nas tačno za mesec dana i početak nove 2023.
Ja volim decembar pre svega jer su u njemu rođeni mama i tata....moji najdraži Strelčevi, njih više nema ali ja ću i dalje da volim decembar!
Volim decembar jer konačno dolazi zima, valjda će pasti i prvi sneg, pa i on da prođe...što pre počne zima pre će doći proleće.
U decembru obično mislim gde ću biti u avgustu, već dve godine nije bilo tako pa je red da taj običaj ponovo uvedem!
I ako moje ime ima veze sa snegom ja sneg volim samo na planini...gackanje po gradskom snegu mi ne pričinjava zadovoljstvo...Ipak uvek se obradujem prvim pahuljama i po tradiciji uvek pomislim neku želju....I da, to već svi znaju ne volim pesmu Sneg je opet Snežana.

Decembar je mesec praznika i vaših i naših, u tome je lepota...što više praznika više i radosti...Decembar je i mesec spiskova, od spiskova želja, poklona, garderobe do spiskova namirnica za proslave...Decembar je i mesec novogodišnjih odluka.

Decembar je mesec za pisma, čestitke....(tu je i pismo za Deda Mraza ko još u ovog dekicu bele brade veruje). Decembar je i mesec u kome Zapad pušta naše ljude da obiđu svoje porodice. Decembar je i mesec za romantiku i da svako ima: "Jedne noći u decembru" dan ili dane....

Gradovi su najlepši u decembru jer sijaju kao jedna velika novogodišnja jelka....Ko je nekada imao prilike da leti iznad nekog grada u vreme novogodišnjih praznika mogao je da vidi nezaboravan prizor.
U većini evropskih zemalja, novogodišnja rasveta se postavlja mnogo ranije, negde i dva meseca pre Nove godine. Tako je bar bilo nekada...jer novogodišnji ulični ukrasi podstiču lepo raspoloženje...
Ostaje nam da vidimo kako će se u sadašnjoj svetskoj situaciji gradovi ukrašavati!

Što se tiče Novogodišnjih odluka...Najvažnija odluka od svih je Živeti sada.....ni u prošlosti ni u budućnosti već sada i ovde!

Planiram da zimsku garderobu premestim sa donjih na gornje police, da u predsoblje stavim šalove, kape, rukavice, moje omiljene Timberland vodootporne čizme sa krznom i čekam tu zimu....i onaj minus od koga mi se nos i uši zalede. Prošle godine sam obnovila novogodišnje ukrase, i sada odolevam da ne kupim još koji (imam ih za dva stana), kupiću još jednu novogodišnju pidžamu, crveni veš za sreću :)...i to je to....spremna sam i za Novu Godinu...ili Nove Godine jer mi slavimo dve!

A šta rade zvezde u decembru:

Decembar počinje naravno sa Suncem u Strelcu - Sezona Strelca, u Strelcu su i Merkur i Venera!
U decembar smo ušli sa Mesecom u Ribama...tu u Ribama su i RNeptun i Jupiter!
Ušli smo u decembar sve sa T-kvadratima! Sunce, Merkur i Venera u opoziciji sa RMarsom u Blizancima i svi u kvadratu sa RNeptunom u Ribama!
Prvi dani decembra biće prilično nervozni i napeti...

Jaka energija promenljivih znakova - Strelac (Sunce, Merkur i Venera), Blizanci (RMars) i Ribe (Jupiter). 

U sezoni Strelca Merkur i Venera će promeniti znakove i mnogo pre Sunca preći u Jarca (kardinalna energija). Započeće promena iz promenljivih u kardinalne znakove (energije)! Dan pre ulaska Sunca u Jarca, Jupiter će preći u Ovna (kardinalni znak).

U sezoni Strelca Neptun će krenuti u direktan hod i Merkur će ući u pre retrogradnu senku! Dogodiće se poslednji Pun Mesec u godini u Blizancima. Neko vreme ćemo odahnuti od kvadrata RMarsa i Neptuna! Ali imaćemo kvadrate Merkura i Venere sa Jupiterom u Ribama na 29°....i energiju preterivanja...

Sezona Jarca počeće 21.decembra ulaskom Sunca u Jarca. Zvanično će početi zima.
Dogodiće se Zimski solsticij (Suncostaj). Ovo je i tkz. Jarčeva prekretnica.
Najkraći dan u godini i najduža noć u godini!

Dogodiće se smena energija...imaćemo jaku energiju kardinalnih znakova - Jarac (Sunce, Venera, Merkur i Pluton) i Ovna (Jupiter i Kiron)!

U sezoni Jarca Kiron će krenuti u direktan hod, a Merkur u četvrti poslednji retrogradni ciklus i dogodiće se poslednji  Mlad Mesec u godini u Jarcu!

Ne čekajte da novogodišnje želje i odluke pišete poslednjih dana godine kada RMerkur i Venera budu u konjukciji, napišite ih malo ranije!





Kako će izgledati decembarsko zvezdano nebo
Obeležite ove datume:

Planete koje menjaju energiju - znak: 
06.decembar 23:08 Merkur ulazi u Jarca
10.decembar 04:54 Venera ulazi u Jarca
★20.decembar 15:33 Jupiter ponovo u Ovnu
★21.decembar 22:49 Sunce ulazi u Jarca (zima)

Kretanje planeta:
04.decembar 01:15 Neptun kreće u direktan hod sa 22°38’ Riba
12.decembar Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 8°08’ Jarca
23.decembar 10:31 Kiron kreće u Direktan hod sa 11°56’ Ovna
29.decembar 10:31 Merkur kreće u Retrogradni hod sa 24°21’ Jarca (3 dana)


Mesečeva Magija:
08.decembar 05:07 Pun Mesec u Blizancima na 16°01’
23.decembar 11:16 Mlad Mesec u Jarcu na 1°32’


Dugotrajni aspekti:
Kvadrat Saturna i Urana sve slabiji!!!

Obratite pažnju na:
01.decembar.06:27: Venera opozicija Mars
★08.decembar 06:41: Sunce opozicija  Mars


Venera (ljubav, novac):
01.decembar.06:27: Venera opozicija Mars
02.decembar 04:09: Venera sekstil Saturn
04.decembar 08:12: Venera kvadrat Neptun
09.decembar 13:54: Venera kvadrat Jupiter
10.decembar 04:54 Venera ulazi u Jarca
22.decembar 10:47: Venera trigon Uran
28.decembar 09:31: Venera sekstil Neptune
29.decembar 14:58: Merkur konjukcija Venera


Ovog meseca izdvajam sledeće:


01.decembar.06:27: Venera opozicija Mars
02.decembar 02:07: Merkur kvadrat Neptun
02.decembar 04:09: Venera sekstil Saturn
04.decembar 01:15 Neptun kreće u direktan hod sa 22°38’ Riba
04.decembar 08:12: Venera kvadrat Neptun

🠋


06.decembar 08:04: Merkur kvadrat Jupiter
06.decembar 23:08 Merkur ulazi u Jarca
08.decembar 05:07 Pun Mesec u Blizancima na 16°01’
08.decembar 06:41: Sunce opozicija  Mars
09.decembar 13:54: Venera kvadrat Jupiter
10.decembar 04:54 Venera ulazi u Jarca




Rasejanost (zbogom pameti)...

06.decembar 08:04: Merkur kvadrat Jupiter
Merkur u Strelcu, Jupiter u Ribama na 29°03’

Poslednji put smo imali ovaj kvadrat 09.jula ove godine kada je Merkur bio u Raku a Jupiter u Ovnu!
Kvadrat Merkura u Strelcu i Jupitera u Ribama poslednji put se dogodio 11.januara 2011.

Sadašnji aspekt se dešava na 29° - stepen prekretnice!
Merkur prelazi u Jarca na kraju dana, Jupiter će preći u Ovna 20.decembra!

Ova energija utiče na razumevanje, znanje, na vaša uverenja. Gde je Jupiter tu su i preterivanja. Previše samopouzdanja, optimizma koji ne odgovaraju realnom stanju! Daje se previše informacija, preterano i previše objašnjava nešto...
Sa ovim aspektom vrlo je moguće da ćemo u najmanju ruku biti rasejani, on će nam smanjiti i opažanje, svu energiju i vreme uglavnom ćemo trošiti na neke "sitnice". Zastoj u učenju. Mogući su manji neuspesi, nepoverenje u sebe, kompleksi (mada to mora da ima potvrdu u vašim horoskopima), negde je to samo povlačenje. Ovaj aspekt ne umanjuje talenat, on je čak povoljan za umetnike, narav sa ovim aspektom je dobra, samo eto mnogi će osetiti malo ili više rasejanosti. 
Šta još: odsustvo razmišljanja najblaže rečeno, preterivanja, blefiranje, neke bele laži, netaktičnost, problemi sa zakonom, konflikti....Ovo je i energija preteranog optimizma ili pesimizma....biće ono što Jupiter "dotakne".... 



Kada se Merkur uozbilji...

06.decembar 23:08 Merkur ulazi u Jarca

Merkur će boraviti u Jarcu od 06.decembra 2022. do 11.februara 2023.
Naravno sve zbog retrogradnog ciklusa!

Naš nebeski glasnik Merkur promenom energije, prelaskom iz Strelca u Jarca postaće praktičniji, ozbiljniji i mudriji :-)). I mi sa njim...bar bi trebalo da bude tako. A znate već (redovni čitaoci svakako) sve zavisi od natalnog horoskopa (karaktera).

Jarac osim što je praktičan on je i dobar organizator, tako da imate priliku da nešto dobro isplanirate i organizujete, nešto što će imati priliku i šansu da traje.
Naravno sve ovo će zavisiti i od aspekata i Tran Merkura sa ostalim Tran planetama (izveštaj ćete uvek imati), ali i od aspekata koje će Tran Merkur praviti sa vašim Nat planetama...
Merkur u Jarcu će doneti mnogo realniji, odgovorniji i ozbiljniji pogled na svet oko vas. 
Ozbiljnija i preciznija komunikacija, misli...reči generalno. 

Ipak negde ova pozicija Merkura može doneti pesimizam, melanholiju, negde i neku tugu. Sve ovo zbog nešto užeg ili suženog pogleda Jarca, on nema onu širinu koju ima Strelac... 
Može on i da nasmeje, posebnom vrstom humora :) 
Rowan Atkinson...je Jarac (Sunce u Jarcu) sa Merkurom u Jarcu.

Neki problemi bi mogli da se jave jer Merkur u Jarcu ne može i ne zna da se opusti. Samo razmišlja kako dalje, više (visoko) da se popne... Da li uz neku društvenu lestvicu, poslovnu, ili u nekom svom užem krugu. Sa njim "hladne glave" možete doneti neke bitne odluke (ne samo Novogodišnje :-), pomaže i u preciznom razmišljanju, u komunikaciji pre svega poslovnoj ali i svakoj drugoj, jer reči se biraju pažljivije, veća je fokusiranost na nešto određeno i bitno, donosi veću koncentraciju, bolju samokontrolu. Negde će neke od vas vratiti u neku prošlost, negde je to vraćanje korenima, tradiciji... ima smisla dolaze praznici.

Ako kažemo "Kakve su vam misli takav vam je i život" sa ovom energijom misli su svakako prizemnije, ozbiljnije, odgovornije. Koliko i kako zavisi od aspekata i kuće kroz koju će Merkur narednih nedelja boraviti.
Poznati sa Merkurom u Jarcu: Bred Pit, Šakira, Elvis Prisli, Dejvid Bouvi, meni omiljen Džim Morison, Mel Gipson :-)), Mila Jovović (Peti element), Džems Din, Pol Njuen, Keri Grant, Ava Gardner, Staljin, Al Kapone :-)), Eva Braun (Hitlerova), A. Onazis, Mr. Bean :-))), Simon de Bovuar, Fil Kolins...



Vreme kulminacije i svođenja računa

08.decembar 05:07 Pun Mesec u Blizancima na 16°01’

Poslednji Pun Mesec u ovoj godini!
Pun Mesec u Blizancima ili astrološki Mesec u Blizancima pravi opoziciju sa Suncem u Strelcu. 
Na ovoj mentalnoj osi gde su sa jedne strane Blizanci i "niži um" a sa druge strane Strelac i "viši um" svako će "vući" na svoju stranu. Sa jedne strane Mesec u Blizancima (duša) će nas ohrabriti da logički razmišljamo, a sa druge strane Sunce u Strelcu (volja) će nas ubeđivati da mislimo na daleko širi i rasprostranjeniji način. Energiji Blizanca je sasvim udobno u svom neposrednom okruženju, u komšiluku a energiji Strelca je potrebna potraga za širim smislom, potreba da se razmišlja daleko šire. I obe strane ove ose (opozicije) su bitne, nije dobro zanemariti ni jednu njenu stranu, idealno bi bilo pronaći ravnotežu između ove dve energije i to je uglavnom ono što nam Pun Mesec poručuje i traži od nas a to i nije tako lako kako možda zvuci. U naredne dve nedelje otkrićemo šta to znači za nas....

Pun Mesec je vreme kulminacije. Sa energijom Punog Meseca i njegovim sjajem dogodiće se i simbolično "osvetljenje" u našim životima. Nije ovo baš lagani proces, velika se energija ovde oslobađa i razne su njene manifestacije, mogući su tako i nervoza, nesanica, prejaka osećanja i moguće je da se nećete ponašati sasvim racionalno. 
Do kraja meseca brojimo sitno...i taman je vreme za svođenje računa!




Okruženje aspekti:
Mesec u egzaktnoj konjukciji sa RMarsom u Blizancima u 05:18 CET
Sunce u egzaktnoj opoziciji sa RMarsom u Blizancima u 06:41 CET
Sasvim dovoljno da zaključimo da će ovo biti prilično nervozan, ljutit Pun Mesec!
Konjukcija i opozicija ovde sa retrogradnim Marsom nagoveštava priličnu nervozu!

Na sve ovo imamo i širi kvadrat sa Neptunom u Ribama (T-kvadrat).
Srećom pa će trigon sa Saturnom u Vodoliji ponuditi izlaz iz ove situacije


Ko će biti nervozan...

08.decembar 06:41: Sunce opozicija  Mars
Sunce u Strelcu, RMars u Blizancima na  16°05’

Na kraju i Sunce je (posle Merkura i Venere) u opoziciji sa RMarsom!
T-kvadrat je prisutan ali su kvadrati prilično široki!
Kvadrat RMarsa i Neptuna je sve slabili, ali kvadrat Sunca i Neptuna je sve jači!

Ovaj aspekt imamo na oko dve godine!
Poslednji put smo imali ovaj aspekt 14.oktobra 2020. Sunce u Vagi, RMars u Ovnu
Sledeća opozicija je 16.januara 2025. Sunce u Jarcu, Mars retrogradan u Raku!

Poslednji put smo imali opoziciju Sunca u Strelcu i RMarsa u Blizancima 27.novembra 1990.

Generalno ovaj aspekt donosi:
Nervozu, negde svadljivost, naglost, impulsivnost, preterane reakcije, prenapregnutost (i živaca i tela...), negde su to i ekstravagantni prohtevi i zahtevi... 
"Muške" svađe... jer obe planete predstavljaju muški princip (a imamo ih svi i žene i muškarci u svojim horoskopima). Ipak nešto nervozniji muški svet!
Ova energija negde može i da utiče na fizičko zdravlje....ali ako se dobro organizujete i pripremite  uopšte ne treba da se plašite....Ovde baš treba primeniti ono: odmarajte više!

Astrološki ova opozicija je interesantna jer se ne dešava često.
Aspekt je kratkotrajan jer se Sunce kreće brzo, ali njegov uticaj je izvestan.
Sa ovom energijom (aspekt) radi se i deluje preko svojih granica! Ovo je aspekt jake konkurencije... Akcije počinju dobro ali obično imaju poteškoća da se i dovrše, naravno sve zbog Marsove retrogradnosti! Volja (Sunce) je jaka (Mars), ima ovde i viška energije. Zbog efekta ove opozicije moguća je nervoza, pojačana nervoza svuda oko nas... Lako neko može da vas uznemiri ovih dana!

Nekim temperamentima ovo može da bude okidač.
Zbog svega ovog....Savet: Pažljivo i mudro birajte svoje bitke (ako su bitke potrebne)!
Budite oprezni u saobraćaju, sa bilo kojom tehnikom, mašinama i sl. Sklonite oružje vi koji ga imate...međutim i nož je oružje pa pripazite u kuhinji...

Sa ovim aspektom sve je izazov, borba (opozicija)....u aspektu su dve suprotne energije Strelac - Blizanci, u sukobu je sve ono tamo negde daleko (Strelac) i ono blisko, lokalno (Blizanci)!

U vreme ove opozicije delovaće i aplikacioni (dolazeći) kvadrat Sunca i Neptuna, i odlazeći kvadrat RMarsa i Neptuna i to je već više puta u novembru spomenuti T-kvadrat!


Preterano uživanje...
("poješću sve kolačiće")

09.decembar 13:54: Venera kvadrat Jupiter
Venera u Strelcu, Jupiter u Ribama na 29°13’

Još jedan kvadrat na 29°, još jedan stepen prekretnice.
Venera prelazi u Jarca (sutra), Jupiter već znate 20.decembra!

Poslednji put smo imali ovaj kvadrat između Venere u Strelcu i Jupitera u Ribama 02.decembra 1998.

Kada god je Jupiter u neharmoničnom aspektu uvek se dogodi neka vrsta preterivanja
Neko bi mogao da kaže aspekt hedonizma.
Venera u kvadratu sa Jupiterom biće sklona pre svega preterivanju svake vrste...uživaće što se kaže "za sve pare"...Ulenjiće se...i vi sa njom...možda nije za rad ali je zato za uživanje... Neko će preterati u jelu (nešto više u slatkišima, zbog Venere)  i piću, drugi u (nekontrolisanom) trošenju novca, neko će biti ekstravagntan, neko arogantan... drugi će preterati u optimizmu, moguće i nekorektno ponašanje, sukob sa zakonom u smislu nekih kazni i sl. 

Ako ništa od svega ovog onda ćete se možda baviti moralom svojim ili tuđim... vrlo su moguće neke avanture, takozvane "zabranjene" ljubavi. U vreme ovog aspekta neko odlazi na put i nerasploženje zbog toga, to su i veze na daljinu koje nešto "škripe". Ili postoji još jedan mogući "scenario", upoznate nekog ko je sa nekog puta i ko ubrzo posle susreta odlazi.. Ili upoznajete osobu različite kulture, vere, životne filozofije, ili finansijskog statusa. 

Šta se ovde događa? Jupiter uveličava, umnožava, proširuje sve u odnosu na Veneru, najpre njenu potrebu da uživa a onda i sve ostalo. Preterivanja u svemu pa i u osećanjima. Kako je ovde kvadrat u pitanju to je i emotivna napetost, ali i akcija i sve je prilično aktivno. Ne donosite važne odluke dok ovaj tranzit traje, sačekajte da prođe... Ovde je moguće pod uticajem ovog aspekta da budete lenji u iskazivanju osećanja, ili naprotiv da ih pokazujete sa preteranim optimizmom ili euforijom. Ni jedno ni drugo nije najbolje, pa čekajte da vas lenjost ili ushićenje prođu.  

Drugim rečima u ovom periodu nemate baš kontrolu nad svojim osećanjima, niti kontrolu nad svojim novčanikom, potrošićete više nego što bi ste smeli, zatim poješćete više nego što bi trebali...jedno je sigurno da ćete uživati. Nekako nećete znati ni moći da kažete NE. Samo šta posle? Zato probajte, oduprite se iskušenjima, ne kupujte stvari koje vam zapravo i ne trebaju ili ih ne možete priuštiti, ne jedite najveće parče torte ma koliko ona bila iskušenje za vas, mislite na kilograme koji se u ovo vreme prosto lepe za vas. Vaše želje za zadovoljstvom se u ovo vreme dramatično povećavaju, otuda je taj poriv za trošenjem i jelom, zato vežbajte umerenost. Sakrijte kreditne kartice, odbijte pozive za ručkove, večere, probajte da odolite emotivnim iskušenjima...


Altajska ledena princeza


Ledena princeza...

10.decembar 04:54 Venera ulazi u Jarca

Posle Merkura i Venera prelazi u Jarca, taman da sačekaju Sunce i zajedno proslave dolazak zime i zimski solsticij. 

Venera u Jarcu - Prvo posao, ljubav posle :-). 
Venera iz energije Strelca "večitog putnika" prelazi u energiju Jarca. Prva asocijacija je smirivanje...
Ima smisla posle energije vatre dolazi energija zemlje. Posle energije širenja vidika, slobode, avantura dolazi energija trajnosti, pouzdanosti, vernosti. Mislim razlika je očigledna.

Dolazi vreme ozbiljnog ili ozbiljnijeg (Jarac) izražavanja emocija (Venera). 
Mora biti ozbiljnije jer Jarcem vlada Saturn. Emocije će biti trezvenije, realnije sa više samokontrole, odgovornosti, odanosti ali i rezervisanosti. I što ne reći škrtosti i sa nekom dozom hladnoće....ipak su to Jarac i Saturn na delu!!! Ali može i ovako da Saturnova ozbiljnost sputava svaku lakomislenost. Venera u Jarcu traži obavezu. Pitanje je da li ćemo biti spremni za obavezu i obavezivanje. Venera u Jarcu prosto voli da zna krajni rezultat. Jarac je praktičan, ambiciozan i želi da osvoji neki vrh...

Dok Venera prolazi Jarcem mnogima će posao, karijera biti preči od ljubavi, strasti...Kako ljubav i kada ljubav kada vremena nema...misli ova Venera. Ali kada vremena ipak nađe ova Venera postaje pohotna. 
Ovaj ciklus Venere će nam doneti vreme realizma, praktičnosti, neki od vas će se posvetiti poslu i karijeri i emocije ostaviti za neko drugo vreme, drugi će na kratko prikočiti, biti oprezniji... Na žalost biće i onih koji će osetiti tugu, usamljenost... ako u vezi nešto nije kako treba, ako nema posvećenosti i vernosti..., ako su se posao i karijera umešali u vezu, ako ste vi ili partner izabrali posao... Ili ako ste sami u ovom periodu to može da bude bolnije nego obično...i očiglednije.

"I znam počećemo stariti...kad prestanemo ljubiti".... ♪ ♫ 
Veneru u Jarcu možemo posmatrati i kao konjukciju Venere i Saturna (vladar Jarca), tako da ovde dobijamo Ljubav (Venera) je posao (Saturn), ljubav je odgovornost, ljubav zna i da (za)boli, ljubav i strah(ovi), ljubav sa nekim ko je stariji, ili na položaju, ljubav sa nekim iz prošlosti..., nešto što ste već zaboravili i otpisali.... 
Dok Venera prolazi kroz Jarca zaista je moguće da vam se neka prošlost vrati u život, neka davno završena ljubavna priča, stara ljubav, emocija ili samo da vas podseti na prošlost i na neku emociju iz prošlosti... Sve zbog uticaja Jarca i Saturna, a Saturn i jeste povratak, prošlost, juče...
Ako ljubavi nema mnogi će se okrenuti materiji, materijalnim stvarima, novcu, nešto kao kompenzacija za ljubav....
Poznati sa Venerom u Jarcu: Bred Pit, Elvis Prisli, Robi Vilijams, Stiv Džobs, Bjork, Džems Din, Džim Keri, Sidni Kraford, Ludvig Van Betoven, Frenk Sinatra, Edit Pjaf, Marija Kalas, Pol Njumen, Volt Dizni, Indira Gandi, Ričard Barton, Sil, Eva Braun....

☆☆☆



12.decembar 19:11: Sunce sekstil Saturn
12.decembar Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 8°08’ Jarca
14.decembar 18:09: Sunce kvadrat  Neptun
17.decembar 22:36: Merkur trigon Uran


Upornost se isplati

12.decembar 19:11: Sunce sekstil Saturn
Sunce u Strelcu, Saturn u Vodoliji na 20°41’

Harmoničan aspekt i harmoničan uticaj, mada takav (kratko traje) da je moguće da ga slabije osetimo. On donosi... mir i stabilnost, negde upornost, čvrstinu, istrajnost, samopotvrđivanje, mogućnost da se skoncentrišete na nešto, napredovanje (neko manje). Ova energija donosi stabilnost, dobra je za postavljanje "temelja" za neki posao...za planove...Što sada "posejete" kasnije će imati rezultat. Ova energija će pomoći i da se fokusirate na nešto već prema natalnom horoskopu!

Savet: U vreme ove energije dobro osmislite koji vam je cilj!

Dobar odnos sa starijim ljudima, sa autoritetima. Kod žena obično ovaj aspekt se manifestuje na nekog bliskog... otac, brat, muž, partner, šef... Pomoćiće ovaj aspekt i kod svih poslova koji traže dugoročnost i ozbiljan i odgovoran pristup. Doneće i bolje zdravlje, vitalnost..."
Upornost se isplati....pa eto i kojot stigao pticu trkačicu :)



Merkur iz senke...

12.decembar Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 8°08’ Jarca

I stigli smo do najave poslednjeg Merkurovog retrogradnog ciklusa za ovu godinu!

Merkur nebeski glasnik je od svih planeta najčešće retrogradan...najmanje tri puta godišnje (ove godine četiri puta). Kada Merkur putuje unazad mi to osećamo!
Da li osećamo i njegovu retrogradnu senku (pre i posle retrogradnog ciklusa)?
Da..... osetimo i to na neki način.
Merkur ulazi u retrogradnu senku oko dve nedelje pre i posle retrogradnog ciklusa!

Sadašnja retrogradna senka pre retrogradnog ciklusa je uvod u retrogradni ciklus!
Posle retrogradna senka posle retrogradnog ciklusa najavljuje kraj retrogradnog ciklusa!

Merkurovo delovanje iz senke nam pruža šansu da se dobro pripremimo!
Mirno i staloženo bez neke panike.
Pripremite se dobro za neko putovanje, za potpisivanje ugovora...proverite na vreme sve detalje!

IV
12.decembar Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 8°08’ Jarca
29.decembar Merkur kreće u retrogradni hod sa 24°21’ Jarca (3 dana)
-----------
18.januar 2023. Merkur kreće u direktan hod sa 8°08’ Jarca
07.februar 2023. Merkur izlazi iz retrogradne senke sa sa 24°21’ Jarca

Kada Merkur uđe u pre retrogradnu senku najavljuje put kojim će Merkur ići i koji će preći prvi put a to je zapravo put koji će Merkur preći tri puta. 

U ovom ciklusu to je put od 8°08’ Jarca 24°21’ Jarca (prvi put u pre retrogradnoj senci)
Drugi put od 24°21’ Jarca do 8°08’ Jarca (u retrogradnom ciklusu)
Treći put od 8°08’ Jarca do 24°21’ Jarca (direktan hod i posle retrogradna senka)

Period pre retrogradne senke od  od 8°08’ Jarca 24°21’ Jarca 
Ovaj period će nagovestiti teme, oblast života koji će se pojaviti u vreme Merkurovog retrogradnog ciklusa...ovo je nešto kao Predpremijera!
Uglavnom ćemo osetiti ovaj uticaj u tragovima!
U periodu pre retrogradnog ciklusa Merkur u senci - Merkur usporava...u periodu posle retrogradnog ciklusa Merkur u senci - Merkur ubrzava!

Pogledajte gde se nalaze ovi stepeni Jarca u vašim horoskopima i to je vaša priča!
Kada Merkur krene retrogradno preći će isti put "natraške" kao Merkur u pre retrogradnoj senci!
Kao da će osenčiti ovaj put obeležiti ga na neki način da bi se na vreme priipremili!
Pa pripremite se na vreme!

Sve ovo možete posmatrati i na ovaj način:
Pre retrogradna senka, period retrogradnosti, direktno kretanje sa posle retrogradnom senkom kao tri šanse...Tri puta imamo priliku za neke stvari, događaje, komunikaciju! Nije ovo zaključak osobe koja je optimistična...ovo je normalan zaključak za normalne pojave!

Ono što će vam svakako pomoći je nešto kao "protokol" za Retrogradnog Merkura, nešto u fazonu Prve pomoći ili Kako (pre)živeti Retrogradnog Merkura, a on vam se svake godine nalazi na stranici AKTUELNO NA NEBU:


Savet: Period retrogradne senke Merkura ne treba tretirati kao retrogradnost, već kao period pripreme za retrogradnost! Mala opreznost i to je to! Ništa mistično...i sl. tome!

☆Ova priča oko retrogradnih senki krenula je relativno skoro negde od 1980. tek da znate! 
Sećam se kada sam počela da pišem o retrogradnim senkama da gotovo niko nije pisao na tu temu.

Merkur će dakle od 12.decembra lagano usporavati sve do vremena kada će biti retrogradno stacioniran - 29.decembar!
Za nas je ovo period pripreme period predostrožnosti i ništa više ili manje od toga!
Možda već sada krenete da pravite rezervne kopije, platite neke račune na vreme...itd.
Merkur u ovom periodu se sporije kreće...usporite i vi...i to je to!



I am a daydreamer...

14.decembar 18:09: Sunce kvadrat  Neptun
Sunce u Strelcu, Neptun u Ribama na 22°40’

Posle Merkura i Venere i Sunce u kvadratu sa Neptunom.
Nemamo više T-kvadrat ali posledice ćemo osećati!

Gde god se nađe Neptun u aspektu kvadrata tu je neka magla, zabuna, nejasnoća...mogućnost razočarenja....laži, obmana. Sunce je u Blizancima i ima svoju priču o mislima, rečima, komunikaciji, bliskim odnosima, komšiluku, lokalnoj zajednici, trgovini, kraćim putovanjima....itd. Neptun izranja iz vode Riba, u dosluhu je sa kosmosom... nosi sa saobom energiju mašte, vila i vilenjaka, duhova....I uprkos kvadratu oni su očarani jedan drugim... Neptun je na svom putu imaginarnog, intuitivnog, mašte... Sunce gotovo omađijano ovom energijom.
Sa ovom energijom mogu se javiti sumnje u sopstveni indetitet....sumnja u ambicije, oslabljena volja, energija....Energija sa kojom se obično izbegava odgovornost. Neptun kao da je tu da pokoleba Sunce. Može tako, ali može vas odvesti u svet mašte, kreativnosti, duhovnosti....Izbor je ipak naš...uvek je izbor naš....

U vreme ovog kvadrata mogli bi da se osetite kao da ste ušli u neki lavirint iz kog ne znate kako da izađete...Koncentracija slaba, imunitet slabiji...Nešto crpi energiju...uspavljuje...Nedostatak motiva i cilja...Potreba za odmorom...Misli, reči izgovorene, napisane....komunikacija nerealni...Možete biti pogrešno shvaćeni ili vi nešto pogrešno shvatiti...Mnogi sada i neznajući nose ružičaste naočari (Neptun) pa je sve ili mnogo bolje nego što jeste ili obrnuto mnogo gore nego što jeste...Mnogi će biti negde između onog što jeste istina i onog što bi želeli da je istina...Drugim rečima skoro ništa nije onako kako izgleda...jer Neptun šalje pogrešne signale! Biće razočaranih ovih dana. Ono na šta treba obratiti pažnju je da je sa ovom energijom teško doći do istine...Sačekajte neko vreme, još koji dan da se magla Neptuna rasčisti....jasnije ćete misliti i samim tim lakše donositi odluke. Sada nije vreme za odluke! Informacije, činjenice, komunikacija iskrivljeni nejasni, često pogrešni...sačekajte da vam sve postane jasnije..




Iznenadne promene...

17.decembar 22:36: Merkur trigon Uran
Merkur u Jarcu, RUran u Biku na 15°28’

Ovo je drugi trigon od dva ove godine. 
Prvi je bio 16.avgusta Merkur u Devici, Uran u Biku!

Ovo je aspekt inspiracije. Uradite nešto inspirativno, neočekivano, originalno. 
Razne mogućnosti su pred vama...Budite otvorenog uma....Uran će odraditi ostatak...Iznenadite i sebe i druge....Pratite intuiciju jer ovo je energija koja je može pokrenuti! 
Vrlo je sličan sekstilu Merkura i Urana - Eureka efekat - bljesak ideja! 
Uran je viša oktava Merkura ovako zajedno u harmoničnom aspektu genijalnost je izvesna! 
U vreme ovog aspekta rodiće se neki takvi budući genijalci!

Ovo je dobra energija za kraća iznenadna putovanja, izlete...Ako to nije moguće....ova energija vas može povezati sa ostatkom sveta preko interneta, društvenih mreža i sl. Sredite svoje Blogove, stranice, sajtove, profile...možda stvorite neka nova prijateljstva, upoznate neke nove ljude, razmenite ideje i informacije...

Ili jednostavno pustite ovu energiju da teče...da vam donese iznenadne promene....ove promene mogu da budu lepe (trigon) podsticajne.. možete se prepustiti i sudbini, ali možete i uraditi nešto vi sami jer vi najbolje znate koje su promene neophodne u vašim životima.....ako niste sigurni pogledajte gde se nalaze tranzitni Merkur i Uran u vašim natalnim kartama u kojim kućama...tu su negde promene.
I na kraju ako vam ništa ne padne na pamet :)....razmislite o nekom kursu koji možete pohađati.
☆Moguće su neke pozitivne vesti u vezi letenja, avijacije, putovanja....

☆☆☆

★20.decembar 15:33 Jupiter ponovo u Ovnu
★21.decembar 22:49 Sunce ulazi u Jarca (zima)
22.decembar 01:50: Sunce kvadrat  Jupiter
22.decembar 10:47: Venera trigon Uran
23.decembar 10:31 Kiron kreće u Direktan ho sa 11°56’ Ovna
23.decembar 11:16 Mlad Mesec u Jarcu na 1°32’
25.decembar 02:16: Merkur sekstil Neptun


Sreća prati hrabre

★20.decembar 15:33 Jupiter ponovo u Ovnu

Ovo je Jupiterov drugi ulazak u Ovna ove godine!
Prvi ulazak je bio 11.maja - I šta ćemo sad....

Tranzit je trajao od 11.maja do 28.oktobra!
Jupiter je u Ovnu prešao od 0° do 8°43’ Ovna (Pretpremijera).
28.jula sa tog stepena krenuo je u retrogradni ciklus istim putem ka Ribama!
U Ribama je boravio od 28.oktobra do 24.novembra!

Drugi ulazak biće od 20.decembra 2022. do 16.maja 2023. 
I ponovo istim putem sve do 14.februara 2023.
Tada će izaći iz retrogradne senke i nastaviti put kroz Ovna ali put kojim nije prolazio!
Taj put je od  8°43’ Ovna do 0° Bika!



Inače kraj ove godine i početak sledeće Jupiter će dočekati na 01°11' Ovna

Kolo sreće...
Ulaskom Jupitera u Ovna koji je inače prvi znak Zodijaka završava se puni krug Jupiterovog ciklusa (od Ovna do Riba) i počinje novi ciklus. Ovan je uvek asocijacija na Novi početak tako i da ulazak Jupitera u Ovna obećava neke nove početke! 
Ulaskom Jupitera u Ovna krenuće jedan nešto sebičniji period gde ćemo više biti usmereni na sebe nego na druge kao što je to u boravku Jupitera u Ribama!
Jupiter u Ovnu će nam svakako ponuditi takmičarski duh, više samopouzdanja (JA - Ovan), strasti, mogućnost ostvarivanja nekih želja i ambicija!

11.maja kada je Jupiter prvi put ušao u Ovna sačekali su ga Venera i Kiron!
Sada u drugom ulasku čeka ga samo RKiron na 11°56’
Njihov egzaktni susret dogodiće se 12.marta 2023. na 14°26’. 

Jupiter vlada Strelcem i kovladar je Riba!
Sada će boraviti na terenu Marsa (Ovnom vlada Mars)!
Preuzeće Jupiter u Ovnu neke osobine Marsa...hrabrost, smelost, entuzijazam, akciju...

Šta možemo da očekujemo od Jupiterovog boravka u Ovnu:
Pre svega.....više entuzijazma...ali i preuzimanje inicijative!
Više hrabrosti, samopouzdanja, aktivnosti....mnogo jače želje!
Ovan je znak individualnosti, samopouzdanja...sledi nam više (Jupiter) samopouzdanja!
Ovde bi moto mogao da bude: Uzmi sve što ti život pruža  (ko u pesmi)!

Sa Jupiterom u Ovnu prvo se skoči pa onda kaže Hop :)
Ovan je avanturista, voli takmičenje....ali Ovan je i vojnik, ratnik...
Jupiter u Ovnu nas inspiriše da budemo lideri, takmičari...nadam se da će što manje biti ove ratničke energije...Jupiter u Ovnu će mnoge inspirisati da budu pioniri u nečemu.
Jupiter u Ovnu voli izazove...sa ovom energijom volećemo izazove, takmičenje...volećemo da pobeđujemo...Učićemo brže....
Bićemo mnogo optimističniji mada i više fikusirani na sebe (Ovan - JA)...

Poznati sa Jupiterom u Ovnu: Nikola Tesla, Novak Đoković, , Che Guevara, Salvador Dalí, Frédéric Chopin, Mustafa Kemal Atatürk, Fyodor Dostoyevsky, Grigori Rasputin, Charles Baudelaire, Chuck Norris, Steven Seagal, Nancy Pelosi, Mila Jovović, Tiger Woods, Angelina Jolie, Michelle Obama, Johnny Depp, Rihanna, Al Pacino, David Beckham, Lionel Messi...itd..

Do sada napisano o Jupiteru u Ovnu:

Sreća prati hrabre...mesečni horoskop 
Sreća prati hrabre... nedeljni horoskop


Dan najduže noći...
Sezona Jarca

★21.decembar 22:49 Sunce ulazi u Jarca
(zima i zimski solsticij)

Sezona Jarca...
Na severnoj hemisferi počinje zima, oni srećniji bar što se mene tiče na južnoj raduju se dolasku leta..Sunce u Jarcu doneće energiju praktičnosti, ambicije i spremnosti da se uhvatimo u koštac sa životom, na praktičan, promišljen i dobro isplaniran način... 

Zimski solsticij (Suncostaj)...
Ovo je i tkz. Jarčeva prekretnica.
Najkraći dan u godini i najduža noć u godini!
Ono što je meni ovde bitno je da će od tog dana dani polako postajati sve duži i duži :)))... idemo ka prolećnoj ravnodnevici!!! Sledeća prekretnica je Rakova 21.juna, kada počinje moje omiljeno godišnje doba i kada imamo najduži dan u godini!!!


Sa Suncem u Jarcu završavamo jednu godinu i ulazimo u novu...
Energija Jarca će nam pomoći da se osvrnemo na ono što je bilo, na sve naše neuspehe i uspehe i da isplaniramo nov početak i krenemo u akciju promena...
Sa Jarcem dolazi i energija odgovornosti, discipline, ambicije, reda... Kako Jarac želi i uvažava opipljive rezultate tako i mi sa ovom energijom čvrsto koračamo po zemlji... Ovde je bitno i da imamo cilj, ali ne običan već dugoročni.. Zato se valjda krajem godine i "svode računi" i prave novi planovi i ciljevi...ili tkz. Novogodišnje odluke... 

Sa Suncem u Jarcu ambicije su velike, planovi mogu biti realni a ciljevi dostižni... 
Energija takva da smo spremni za sve teškoće i izazove na stazi koja vodi ka vrhu, jer tamo na vrhu vazduh je svež i čist. Ne boji se Jarac rada i posla... Voli sigurnost i nezavisnost... tako da je novac ovde na vrhu prioriteta. Za Jarca posao i položaj u društvu su vrlo bitni, pa ponekad žrtvuje lični život i porodicu. Osećanja su duboka ali često potisnuta... Ljubav je ozbiljan "posao" za Jarca. Sklon je kontroli osećanja. Svemu pristupa ozbiljno pa i osećanjima... 

Za vreme tranzita Sunca kroz znak Jarca lako se može dogoditi da sebi postavite visoke ciljeve, ali i da pri tom budete strpljivi i uporni, kao i simbol ovog znaka. Zamislite svoju planinu i probajte da osvojite najviši vrh... Postaćete ozbiljniji, odgovorniji, praktičniji i mudriji...Pažnja će uglavnom biti usmerena na profesiju, karijeru, društveni položaj... Mnogima će u ovo vreme biti bitan status i prestiž i kako vas vide drugi.  Energija Sunca u Jarcu doneće kontrolu, samokontrolu, praktičnost, realniji pogled na život...
Vreme je da sa reči pređemo na dela, vreme je da pređemo na posao...

Sezona Jarca se poklapa sa sezonom slavlja...
Kad kažemo Jarac....mislimo na uspeh, na status, na položaj u društvu i okolini...na ego, autoritete...
Ima smisla...svodimo račune i pitamo se gde je naše mesto na nekoj životnoj lestvici...


Preterivanje i precenjivanje...

22.decembar 01:50: Sunce kvadrat  Jupiter
Sunce u Jarcu, Jupiter u Ovnu na 07’

Sezona je Jarca, Sunce je u Jarcu ...Jupiter je u Ovnu....samo što su promenili znakove!
Ne vole se ove energije...a gde je Jupiter obično je tu i neko preterivanje, sada sa Suncem i precenjivanje! Kada se sudare u kvadratu energije Jarca i Ovna...dve "rogate" energije tu su i nevolje....

Obe planete i Sunce i Jupiter spadaju u pozitivne i njihov susret je obično pozitivan, ipak ovde nas kvadrat stavlja u iskušenje preterivanja i precenjivanja...Sa ovim aspektom obično želimo više a nekad i previše.

Ovo je aspekt preterivanja i precenjivanja...
Raspoloženje je pojačano ali obično nije potkovano realnošću...ovo je neka vrsta euforije...Preterano skupljanje ili kupovina stvari...Pretera se i u hrani, piću, lekovima...
Ovde može biti prisutna arogancija, i pretenciozno ponašanje, ekstravagancija, sukob sa moralom,  zakonom, pravdom...Sa ovim aspektom moguć je gubitak novca, časti, podvale...nepovoljan je za ostvarivanje planova, sukobi sa onima "iznad" vas....vlast, poslodavac....Problemi sa učenjem, inostranstvom, profesorima...Problemi i sa idealima, verovanjem.....životnom filozofijom...

Rešenje je u umerenosti.

Budite svesni svojih granica jer upravo ovaj kvadrat će mnoge pokrenuti da deluju izvan granica i svojih mogućnosti i želja...Ovo su često prevelika očekivanja koja se ne završe dobro...Ponoviću ono što uvek ponavljam kod neharmoničnih aspekata sa Jupiterom - Vežbajte umerenost...jedino tako ćete se izboriti sa nekim izazovima koje nosi ovaj kvadrat!

Na fotografiji je Pitagorina čaša umerenosti vrlo prikladna uz ovaj aspekt ali i bilo koji sa Jupiterom (neharmonični aspekti)...Kupila sam je na Samosu avgusta 2017.



Čuda su moguća....

22.decembar 10:47: Venera trigon Uran
Venera u Jarcu, RUran u Biku na 15°21’

Uran je svakako nebeski alarm...planeta buđenja, slobode...
Sada je negde na sredini svog boravka u Biku, retrogradan je do 22.januara 2023.

Gde god se nađe Uran očekujte uzbuđenja, iznenađenja...prema aspektu odredićemo i kakva će iznenađenja biti. Kada je trigon u pitanju možemo pričati o pozitivnim uzbuđenjima i iznenađenjima!
Za Veneru u Jarcu važi da je odgovorna, stabilna, praktična...Uran u Biku će joj svakako ponuditi raznorazna uzbuđenja.

Ovaj trigon imamo kada je Venera u Devici i kada je u Jarcu, dakle zemljani trigoni!

Ljubav je u vazduhu, a planete u elementu zemlje:). Venera u Jarcu (zemlja), Uran u Biku (zemlja)...Sada su ove dve planete, planeta tkz. male sreće, ljubavi, lepote, estetike...(Venera) i planeta iznenađenja, čuda, originalnosti, slobode...(Uran) zajedno u energiji trigona! Sa ovom energijom lako možemo voleti ljude oko sebe... Uran ovde donosi priču o univerzalnosti... i priču o ljubavi kroz razna čuda i iznenađenja.

Ovo je priča o ljubavi na prvi pogled! 
Sigurno ste čuli za izraz "grom iz vedrog neba"... Ovde je tako nešto moguće grom - Uran, iznenadna - Uran, ljubav - Venera... ili ljubav na prvi pogled. I kao u pesmi.... "onda shvatih na prepad".... Neki psiholozi kažu da je potrebno trideset sekundi da shvatimo da li je neka osoba vredna pažnje....Ima onih koji tvrde da je ljubav (Venera) miris (Venera)...da se osećanja rađaju putem mirisa - Venera! 
Kada ljubav (Venera) dođe iznenada (Uran)... ono kada se najmanje nadamo ili kada smo prestali da se nadamo... U nekom trenutku podignemo pogled i O la...la...shvatite da bi mogli sa tom osobom da provedete život... A to može da se dogodi bilo gde u nekom klubu, na aerodromu, železničkoj stanici (Uran), na nekoj steni na moru :-), dok ste u nekoj žurbi... u društvu prijatelja (Uran).... I osećanje (uglavnom) bude obostrano...nešto kao prepoznavanje.

"O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi"
Da li ćete doživeti ljubav na prvi pogled? Možda! Ako se sve kockice slože u vašem horoskopu to vam se može dogoditi....ali i ne mora! Ovo je samo jedan od mogućih uticaja ovog aspekta!
Ono što možete da očekujete sa ovom energijom je: Očekujte neočekivano!!!

Šta možete (generalno) da očekujete od ovog tranzita:
Neke promene u izgledu.....:-), iznenadne susrete, onu situaciju kada vam se negde ne ide, pa odete i iznenađujuće lepo se provedete :-), susrete sa novim licima, umetnicima, strancima i sl., susrete sa prijateljima, pojačanu kreativnost, ili želju da se bude negde gde kreativnost cveta, da uradite nešto drugačije, iznenađujuće, susreti "preko žice", internet, FB, slobodne ljubavi, avanture, iznenadne ljubavne priče, ljubav na prvi pogled....i svašta nešto još....Uran je nepredvidljiv...
I da.....Čuda su moguća!

Šta da dodam....
Pokušajte da se oslobodite nekih starih navika...ovaj tranzit vam u tome može pomoći.
Bilo da su to ljubavne navike, finansijske...ili neke druge već prema vašim ličnim aspektima.


U potrazi za ključem...

23.decembar 10:31 Kiron kreće u Direktan hod sa 11°56’ Ovna

Svaka promena kretanja i planeta i ovde planetoida je bitna posebno u vreme kada su stacionirani. 23.decembra Kiron će biti direktno stacioniran i to vreme će biti značajno za nas...naše rane, za ključ koji nas vodi ka (iz)lečenju!!!

Obratite pažnju gde u kojoj kući vam se nalazi Kiron u Ovnu sada na 11°56’ 
Intezivnije će ovo Kironovo kretanje napred osetiti Ovnovi (konjukcija), oni sa Kironom u Ovnu (povratak Kirona), Rakovi i Jarčevi (kvadrat), Vage (opozicija), kao i svi oni koji imaju Nat planete na oko 11° ovih znakova!
Nešto lakše će ovu energiju osetiti Blizanci i Vodolije (sekstil), Lavovi i Strelčevi (trigon),  kao i svi oni koji imaju Nat planete na oko 11° ovih znakova!

Kretanjem Kirona napred generalno bi mogao da pokrene i neke naše bolne tačke!
On je sada u fazi stacioniranja....ta faza je uvek jako bitna u vreme kada neka planeta menja pravac. U ovom slučaju kada iz retrogradnog hoda prelazi u direktan! Sada je Kiron u stanju mirovanja pred njegovo kretanje napred - direktno! Kiron je stacioniran direktno!
Ova faza je jako značajna za sve nas i globalno i lično...
Ova faza može pokrenuti neke događaje u nama i oko nas...Nešto kao "zatišje pred buru"!

Svaki tranzit Kirona utiče na nas na neki način...
Neku vrstu ranjivosti svi osećamo bez izuzetka...Samo nekog boli više, nekog manje. Neko je svestan svoje ranjivost, neko nije. Ako uspete da potražite to u sebi i nađete biće vam lakše... Ima li nešto što vas muči, boli...gde ste ranjivi? Koje su vaše bolne tačke? Odnos - aspekt tranzitonog Kirona sa nekim planetama pokazaće više: Da li je to duša, dom (Mesec), da li je to stuktura, odgovornost, položaj (Saturn), da li je to neka emotivna priča (Venera)....tek Kiron je tu zapravo da pomogne...da zaleči, izleči....Uvek treba imati na umu bol je da se odboluje, bol ne treba potiskivati...Suočavanje sa bolom je suočavanje sa Kironom....Da li ste hrabri (Ovan) da se suočite sa tim?

Ključ (lek) će pronaći najhrabriji!
Kod nekih od nas telo će pokušati da nam nešto kaže, ako je duša patila moguće su i neke bolesti (ne obavezno). Ipak treba oslušnuti i srce i dušu i telo. Dobro je i pregledati gde ste sa zdravljem. Jer svaka bolest ima dublji smisao nego što na prvi pogled izgleda. Ako želite izlečenje, morate najpre priznati sebi da problem postoji. Ključ izlečenja, lečenja....pronaćiće samo oni koji su iskreni prema sebi!!! Dokle je Kiron išao unazad nekih šest meseci imali smo dovoljno vremena za preispitivanje...ono ka unutra, ka nama... Sada je vreme da se otvorimo...Ključ će pronaći najhrabriji...



Novi početak pred kraj godine

23.decembar 11:16 Mlad Mesec u Jarcu na 1°32’

Poslednji Mlad Mesec u ovoj godini. 
Vreme je za nove početke, nove ciljeve... 

Mlad Mesec - konjukcija Sunca i Meseca u Jarcu u vrlo ambicioznom znaku, gde je uspeh moguć, korak po korak, cilj je dostižan. Ovo je početak novog ciklusa, energija Jarca će vam pomoći da taj početak bude ozbiljan i usmeren ka uspehu... kao i da pokrenete sve što je realno, trajno i čvrsto u vašim životima!

U vreme ovog Mladog Meseca u Jarcu su i Venera na 16°, Merkur na 21° i Pluton na 27°
Sa ovoliko planeta u Jarcu, ta energija je još i jača...i ako su prilično udaljeni.

Do izražaja dolaze osobine Jarca: odgovornost, zrelost, mudrost, ozbiljnost, praktičnost, posvećenost, tradicionalizam.... Ovolika energija mora se usmeriti na kostruktivan i pametan način... Potrebno je da izaberete cilj i da kao jarac simbol ovog znaka polako ali sigurno krenete ka vrhu... zamišljene planine - cilja!!! Vreme je da napravite neke ozbiljne promene... Jarac nas prvo asocira na ambiciju, posao-karijeru, ego, status... 
Ovaj Mlad Mesec može upravo to da pokrene...ambiciju i posao..., zapravo da vas pripremi na sve to kada praznici prođu...jer mi ovde slavimo još uvek...dotle na samom početku godine planirajte, možda novi posao, dijetu, štednju za letnji odmor....ili šta već želite....ili šta je vama bitno....




Okruženje aspekti:
Mesec kvadrat Jupiter u Ovnu egzaktno u 09:13 CET
Sunce kvadrat Jupiter u Ovnu egzaktno dan ranije na 07’
Ovaj Mlad Mesec obeležiće Jupiterov povratak u Ovna i njegovi kvadrati sa Suncem i Mesecom u Jarcu. U pitanju je negativna strana Jupitera, njegovo preterivanje i precenjivanje!!!



Intuicija, mašta, kreativnost...
Obojite svoj život

25.decembar 02:16: Merkur sekstil Neptun
Merkur u Jarcu, Neptun u Ribama na 22°46’

Inspiracija je tu.... i intuicija.... tu je i mašta, baš ona koja može svašta. Kreativnost u usponu, slike u bojama, boje svuda oko nas. Pustite Neptunu da mašta za vas... ali i vi sa njim.
Nije ovo aspekt za svakodnevne poslove, već za odmor i opuštanje. Ali i oni koji to ne mogu da odmaraju, moći će da sanjaju svoje snove i na javi. Možda nećete imati potrebu da postavljate pitanja, jer nekako na neki način znaćete odgovore. Gotovo da ćete moći rečima da slikate slike. Posmatrajte ljude... možete da saznate nešto više o njima, ali i o sebi. Gledajte, posmatrajte, moći ćete da "čitate" govor tela, slušajte šta vam govore posebno ono "između redova" ovakva energija Merkura i Neptuna će vam pomoći.

Misli, reči stabilne, praktične... (Merkur u Jarcu) ali sa pozivom da zarone duboko u vode mističnih Riba (Neptun u Ribama). Ili je ovde reč o mističnim vodama Riba koje natapaju zemlju Jarca, kako god tek prija im tako zajedno, voli zemlja vodu. 

Zapišite snove koje budete sanjali, ti snovi vam mogu reći mnogo toga. Umetnici se bude, ali i  muze, vi drugi možda budete nečija muza, inspiracija, muzičari ovo je vaše vreme, naravno ako ste budni i vi pisci, glumci, fotografi i svi drugi kreativci, ovo je tranzit kao "poručen" za vas.  Svi ostali sanjajte (Neptun), zaronite u svoje snove (Ribe), vaši snovi mogu postati realni, što više mislite (Merkur) na njih, pričate (Merkur) o njima možda i postanu realni (Jarac).

☆☆☆


28.decembar 09:31: Venera sekstil Neptune
29.decembar 10:31 Merkur kreće u Retrogradni hod sa 24°21’ Jarca (3 dana)
29.decembar 14:58: Merkur konjukcija Venera


Vreme je za romantiku...
"Jedne noći u decembru"

28.decembar 09:31: Venera sekstil Neptune
Venera u Jarcu, Neptun u Ribama na 22°48’

Venera je u Jarcu, dakle ona naginje ozbiljnosti, dugotrajnosti... ona je i odgovorna, praktična, pouzdana, verna...Neptun u Ribama je romantičan, bajkovit, zanesen donosi svet snova, mašte, kreativnost, boje, muziku, film (zbog pozitivnog aspekta - sekstil)....I tako zajedno Venera i Neptun mogu da naprave čuda, baš tamo gde i ako trebaju da se dogode čuda....
Venera u Jarcu ima potrebu za vernošću, trajnom ljubavlju, obavezom...Neptun je tu da pomogne....da sve to bude lepše i na nekom višem nivou.... Ovo je odličan aspekt da se zavađeni pomire, da se neodlučni odluče u smislu burme neke ili vereničkog prstena :-). Ovo je i odličan aspekt za one koji su sami (emotivno sami) da se pojavi neko stabilan, odgovoran....možda stariji (mada može i mnogo mlađi), neko sa razlikom u godinama ili statusu (Venera u Jarcu) ali sasvim dovoljno romantičan, kreativan, čudesan (Neptun u Ribama)....Nema boljeg aspekta da se oživi romantika u dugoj vezi....uz cveće i sveće :-). I vino i gitare...:-). Ok možda ne baš gitare, može i violina :-). Šalu na stranu, može bilo koja romantika, a i ona kao i vernost ima negde u vašem horoskopu potvrdu....da li ste i koliko romantični.. Za romantiku su "zaduženi" 5.kuća generalno, ali i Mesec i Venera....

  

"Pustio bih ja njega, ali neće on mene"
(ili pustio bih ja vas ali nećete vi mene)

29.decembar 10:31 Merkur kreće u Retrogradni hod sa 24°21’ Jarca (3 dana)

Poslednji četvrti retrogradni ciklus Merkura na samom kraju godine!

To nisam ja to je Retrogradni Merkur :-)
Kraj godine i početak sledeće obeležiće retrogradni Merkur "ni kriv ni dužan" za pompu koja se oko njega pravi. Nije smak sveta...samo je Merkur retrogradan.
Zbog svega što se dešava oko RMerkura ja sam njegov retrogradni hod još od početka bloga nazavala:
"Pustio bih ja njega, ali neće on mene"...

Daleko od toga da traba umanjiti uticaj retrogradnog Merkura, to nikako ali ne treba ni preterivati!

Svaki retrogradni ciklus Merkura je u osnovi isti.
Na blogu postoji tekst nešto u fazonu kako "preživeti" retrogradnog Merkura:
Upustvo za period retrogradnosti....generalno bez obzira na znak u kome je Merkur retrogradan. 
U ovom tekstu imate i "upustvo za upotrebu" ili nešto kao kako "preživeti" retrogradnog Merkura.
Nešto kao plan unapred (ali uvek je dobro imati i plan B - rezervni plan). 

Ako ste ubeležili u svoje kalendare ovaj datum sigurno ste na neki način spremni...ako je moguće biti spreman za ludilo zvano retrogradni Merkur! Počinje period za koji se često kaže: Zar, opet...

I opet.... Jovo nanovo...
Počinje četvrti retrogradni ciklus Merkura za ovu godinu!
Ne kreće se Merkur stvarno unazad, nama sa zemlje tako izgleda...
Nema nikog ko nije osetio uticaj RMerkura....koji je najsličniji Marfijevom zakonu.
Merkur je naš nebeski glasnik....i on se malo ili više promeni u vreme retrogradnosti.

Razlika od ciklusa do ciklusa je energija - znak u kome je Merkur retrogradan.
Merkur će sada u ovom ciklusu biti retrogradan u Jarcu!
Od 29.septembra 2022. do 18.januara 2023. preći će put kojim je već prošao...ukupno tri puta će preći isti put!


Premotavanje

Šta donosi retrogradni Merkura u Jarcu:
Pometnja, zastoji, nesporazumi.....u profesiji, karijeri, društvenom položaju i statusu, oko prestiža, sa ljudima na položaju, poslodavcima, šef, direktor itd., problemi sa obevezama, odgovornošću, disciplinom,  ambicijama, ciljevima koje ste zacrtali....
Jarac je i hladnoća, mraz, mrak, sneg, planina, političari, tehnologija, građevinarstvo, stare stvari....stariji ljudi...i tu su mogući problemi....
Najbolje je ovaj period iskoristiti za ponovno organizovanje, rešavanje nedovršenih stvari i poslova...Kako je ovaj ciklus u zemljanom znaku u Jarcu potrebna je i jedna doza praktičnosti....Procenite svoj život, da li ste zadovoljni ciljem koji ste postavili....bolje se organizujte, više puta proverite sve što vam je bitno....a u vezi je energije Jarca i kuće u kojoj se nalazi retrogradni Merkur....

Merkur vlada Devicom pa će Device (i Blizanci) ovaj ciklus osetiti najintezivnije!
Onako uopšteno RMerkur u Jarcu će jače i intezivnije uticati na Jarčeve (konjukcija), mogao bi da iskomplikuje život Rakovima (opozicija), Ovnovima i Vagama (kvadrat).
Biće težak i Blizancima i Lavovima (inkonjukcija).
Lakši uticaj mogu očekivati Škorpije i Ribe (sekstil), ali i Bikovi i Device (trigon).

Retrogradni ciklus traje do 18.januara 2023. ali onda će Merkur ponovo da deluje Iz senke (post retrogradna senka) sve do 07.februara 2023. I taj period je sličan onom kada je Merkur bio u pre retrogradnoj senci!
11.februara Merkur će ući u Vodoliju!  Od 07.februara više neće biti u retrogradnoj senci...nastavlja put kojim nije prolazio!

Za kraj....nešto o čemu sam već pisala!


Obavezno pročitajte

Ne krivite RMerkura za haos u životu.

Planete se ne kreću unazad to samo tako izgleda.

Sve planete u nekom periodu budu retrogradne sem Sunca i Meseca!
I kao "najgori od sve dece" retrogradni Merkur je najozloglašeniji!
Kada je Merkur retrogradan u fokusu su sve stvari vezane za ono što Merkur predstavlja i sve ono što je u simbolu Merkura

Šta vam je zapravo činiti u vreme RMerkura:
Procenite - ponovo sve u vezi Merkura i onog što on predstavlja!
Najpre "zastanite" i razmislite - ponovo!
Merkur i jeste misao...razmišljanje!

Napravite retrospekciju u glavi...Reorganizujte se.
Razmislite o svojim mislima ma koliko to čudno zvučalo.
Razmislite i o vašoj komunikaciji sa ljudima, da li vas ljudi čuju i da li vi njih čujete.
Da li previše koristite telefon, društvene mreže, da li ste skoro razgovarali sa vama dragim ljudima, koliko često razgovarate sa njima...Da li ponekad isključite telefon i stvarno razgovarate sa nekim...itd.
Da li pravite greške i koliko često pravite greške.

Imate priliku da sagledate šta nije funkcionisalo i da ispravite, popravite...prilagodite!
Imate priliku da malo predahnete.
Ne može se stalno samo napred...nekada je dobro malo zastati i osvrnuti se unazad.

Da li ste napravili rezervne kopije...Niste...Nisam ni ja :)
Da li ste potpisali neki ugovor ranije...niste stigli, niste mogli...
Neki saveti su dobri ali nekada nisu primenljivi.

Ponoviću...
Naoružajte se strpljenjem, proveravajte, razmatrajte, reorganizujte se...i pronađite nove načine za trenutne probleme i imajte za svak slučaj plan B!
Slušajte unutrašnji glas, čitajte između redova i budite oprezni(ji).
Pomoći će i humor!

Budite spremni na vraćanje u prošlost, na susrete sa nekim ljudima iz prošlosti.
Nisu loša ta vraćanja u prošlost posebno ako će nam pomoći za dalje, za budućnost.
I da....možda baš sada pronađete neki izgubljeni predmet...prsten možda.

Zakasnićete negde i kada Merkur nije retrogradan...ili ćete izgubiti ključ...poslaćete nekome pogrešnu poruku i kada Merkur nije retrogradan... ako je na nebu neharmoničan tranzit Merkura i Neptuna moguće su ovakve situacije.

Dakle, naredne tri nedelje moramo da radimo, komuniciramo, donosimo odluke, kupujemo, budemo učesnici u saobraćaju itd. itd. 
Život ide dalje...sa Retrogradnim Merkurom ili bez njega...

Nema mesta panici...niti senzacijama...
Ne dešava se i neće se dešavati ništa što već nekada niste doživeli i proživeli.
Nije smak sveta...samo je Merkur retrogradan.

Ako pročitate nešto kao "napraviće vam pakao od života" .....uzmite to sa velikom rezervom. Po meni bitno je kao i kod svih negativnih uticaja.....da smo ih svesni, da smo oprezni koliko je to do nas i u našoj moći. Bitno je mirno sačekati da ovaj period prođe kao i svi drugi što su došli i prošli....Setite se Marfijevog zakona..

Nadam se da ste razumeli šta je pisac hteo da kaže.
Merkur je generalno bitan u svakodnevnom životu, kada je retrogradan na njega više obratimo pažnju...i to je to.



Kada prošlost pozove...

29.decembar 14:58: Merkur konjukcija Venera
RMerkur i Venera u Jarcu na  24°21’

Ovo je njihov treći susret ove godine!
Poslednji put smo imali ovu konjukciju 21.novembra u Strelcu!

Sada se završava taj ciklus i počinje novi u Jarcu!
Merkur je stacioniran retrogradno, dakle i najjači je...

Poslednji susret Merkura i RVenere u Jarcu (pre sadašnjeg) dogodio se 29.decembra 2021.

Ljubav se sa ovom energijom zaista ne može sakriti, ona ima potrebu da kaže, napiše, komunicira....Ovo su ljubavne (Venera) misli (Merkur), ljubavne reči, ljubavne reči izgovorene, napisane, otkucane, ljubavna knjiga, roman, pesma. 
Ovo su reči kao muzika za svačije uši, ovo je laskanje, udvaranje rečima, ovo su ona slatka tepanja: ljubavi, dušo, slatkišu, medeni/medena ...:), reči izgovorene, napisane putem telefona.
Ovo je razgovor pre, tokom i posle vođenja ljubavi :)...Ovo je svaki ljubavni razgovor.

Konjukcija se dešava u Jarcu pa komunikacija ovde ima nešto ozbiljniji ton...ozbiljniji i odgovorniji!
Venera će u svakom ovakvom susretu sa Merkurom da se raspriča, energija znaka će pokazati i kako ide ta priča... Konjukcija je u energiji Jarca je odgovorna, ozbiljna, konvencioalana, tradicionalna...ali i ekonomična, poslovna, praktična...

Merkur je retrogradno stacioniran...i priziva prošlost....
I tada....može ovako:
"Kada vas prošlost pozove, ne odgovarajte. Nema ništa novo da vam kaže."
Ili...uključite govornu poštu...
A možete se i javiti...i neke stvari postaviti na svoje mesto!

Dobro otvorite i oči i uši....
Pažljivo slušajte sve što vam se kaže...ili što dobijete napisano...uključite i intuiciju, čitajte dobro sve što stoji između redova ili napisano malim slovima i u ljubavi i u raznim ugovorima...Ali naravno pazite i šta vi pričate i pišete...

Kada se sretnu Merkur i Venera...

Ovo je onaj dan....dan Pričaj mi o ljubavi....ili Piši o ljubavi...ili napiši ljubav...
Mnogo se priča o Ljubavi...
Ovo je dan za pisma, poruke....i ugovore (jer Venera u Jarcu misli i na posao)...
Ovo je dan za razgovore...



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com



Pesma meseca:

Нема коментара:

Постави коментар