среда, 14. децембар 2022.

Sunce kvadrat Neptun iz drugog ugla....

 


Moto dana:
"Tvoja vizija će postati jasna tek kada pogledaš u svoje srce. 
Ko gleda izvan svog srca – sanja. Ko gleda unutar svog srca – budi se."

Zvezdani(n) zapis 3675
Sreda. Dan Merkura.
Merkur je u Jarcu na 10°47’

U (pre)retrogradnoj senci je od 12.decembra sa 8°08’ Jarca
On i Venera su saputnici srešće se 29.decembra egzaktno.
Trigon sa RUranom u Biku dogodiće se 17.decembra...i to je to za sada!




Danas na zvezdanom nebu:

14.decembar 18:09: Sunce kvadrat  Neptun

Pročitajte - I am a daydreamer...

Ovaj aspekt je pre svega aspekt samoobmane!
Ne radite to sebi!
Ovo je i aspekt koji vam crpi energiju...i moguće su i fizičke i psihičke manifestacije!
Umor, nesanica, podložnost virusima i infekcijama...kao da vas je neko stavio na centrifugu!
Mada moguća je i hipohondrija!

Istina je ovde zamagljena, uveranja se dovode u pitanje, u sve se sumnja i u ljude i u istinu!
Mnogi će biti uhvaćeni u svojim lažima!

Sa ovim aspektom postoji mogućnost da u ljudima vidite samo ono najbolje...ali i da se na kraju razočarate! Moguće su razne greške, nesporazumi....Vrlo slabo rasuđivanje...pa nemojte da koristite alkohol, lekove, drogu jer bi rasuđivanje bilo još teže ili gotovo nikakvo!
U ljubavnim odnosima nesporazumi, nerazumevanje...

Pogledajte ko je sve rođen sa ovim aspektom, možda vam pomogne da ga bolje razumete!


"Tvoja vizija će postati jasna tek kada pogledaš u svoje srce. 
Ko gleda izvan svog srca – sanja. Ko gleda unutar svog srca – budi se." -  Carl Jung 
" Sve istine je lako razumeti nakon što su otkrivene, poenta je otkriti ih."  - Galileo Galilei

Poznati sa Sunce kvadrat Neptun: 
Barak Obama, Žak Širak, Angela Merkel, F. Miteran, F. Ruzvelt (političari), Whitney Houston,  Ledi Gaga, Pink, Frank Zapa, Kurt Cobain (Nirvana), Paul McCartney (pevači, muzičari),  Šopen, Šubert, (kompozitori),  Če Ge Vara (revolucionar) Kevin Kostner, Bet Dejvis, Džoan Kraford, Rok Hadson (glumci), Jane Austen (Gordost i predrasude Razum i osećajnost, Ema...), Sathya Sai Baba, Marie Antoinette, Carl Jung (Sećanja, snovi, razmišljanja, Neotkriveno Ja), Yehudi Menuhin, Herbert von Karajan, Galileo Galilei (Ipak se okreće)....

Interesantno je da su ovaj aspekt imali Kral Gustav Jung, ali i Ejmi Vajnhaus i Vitni Hjuston! Svako od njih je "iskoristio" ovu energiju na svoj način. Obe su bile umetnice, izuzetne pevačice ali obe su završile svoj život zbog svojih poroka.

Vitni Hjuston Lav/Ribe; Neptun u Škorpiji u 8.kući. Imala je i Neptun kvadrat Saturn u Vodoliji 12.kuća! Ejmi Vajnhaus Devica/Blizanac; Sunce konjukcija RMerkur u Devici u 5.kući; Neptun u Strelcu u 7.kući. Mesec konjukcija Neptun! Mesec u Jarcu, Neptun u Strelcu! Neptun u kvadratu sa Suncem i RMerurom!Saturn u Škorpiji u 6.kući....

"Ko gleda spolja, sanja; ko gleda unutra, budi se."

Jung je smatrao da je jedini način istinske samospoznaje da gledamo unutra sebe i proučimo naša najskrivenija osećanja i želje. Ne možemo da poboljšamo sebe ili dođemo do svog ja gledajući spolja, odgovor je uvek samo u nama samima.



Sve što nas iritira kod drugih može nas 
dovesti do shvatanja nas samih.

Kral Gustav Jung 

Ovaj aspekt iz drugog ugla, kao natalni aspekt
Karl Jung 
(švicarski psiholog i psihijatar, začetnik je tzv. analitičke psihologije, lično i kolektivno nesvesno )
Kral Gustav Jung  - Lav/Vodolija
Sunce u Lavu na 3° kvadrat Neptun u Biku na 3°
Sunce u 6.kući, Neptun u 2.kući
"Ne vjerujem u Boga. Znam da Bog postoji."

Osim Sunce kvadrat Neptun imao je:
Merkur i Venera u Raku u konjukciji, Mesec konjukcija Pluton u Biku! Mesec u Biku sekstil Merkur, Venera! 3.kuća u Biku...tu tri planete: Neptun, Mesec i Pluton!
Vladar 3.kuće Venera u Raku u 6.kući. 6.kuća u Raku Mesec u Biku u 3.kući. Uzajamno vladarstvo, a Venera i Mesec u sekstilu! - Njegova sposobnost da dotakne dušu i da je leči....
Mars u Strelcu sekstil Saturn u Vodoliji!

Sunce u Lavu kvadrat Neptun u Biku....vizije i snove - Neptun, on je sproveo u praksi - Bik! Njegovo ime se vezuje za istraživanje snova, misteriju snova, kolektivno nesvesnog. Njegov otac (Sunce) bio je pastor (Neptun-duhovnost). Privlačilo ga je mistično, misticizam, okultno, privlačili su ga simboli....

Jung psiholog i psihijatar
Proučavao je snove, simbole....Smatrao je da snovi govore jezikom simbola!
Smatrao je da simboli nisu rezervisani samo za snove, već da se simboli mogu pojaviti u osećanjima, mislima, kao i da neki događaji i postupci, situacije mogu imati simboličko značenje.
Jung i Astrologija
Jung je u svom radu koristio astrologiju.  Nalazio je u svom radu potvrdu da je astrologija korisna za svačiji lični razvoj....I da natalna karta daje uvid u ličnost, predispozicije, sposobnosti.
Jung je imao uticaja na astrologe i njihovo shvatanje simbola. Astrolog vidi i čuje svet preko i kroz simbole...Prevođenje sveta u simbole je jedna od tehnika astrologa.
"Očigledno je da astrologija može mnogo da ponudi psihologiji. Ali, izgleda da bi bilo korisno za astrologiju da uzme u obzir postojanje psihologije, naročito o ličnosti i nesvesnom. Ja sam gotovo siguran da se ponešto može naučiti on njene metode simbolističkog tumačenja." - Jung
Ako želite da saznate više o ovome postoji jedna knjiga koju bih vam preporučila: Jung i Astrologija od Megi Hajd!!!




Sunce kvadrat Neptun natalni ukratko:
Ovo je jedna neuhvatljiva energija, energija duhovnosti, energija osetljivost na okolinu i na sve uticaje: emocije, boje, zvuk....Aspekt sanjara, beg od stvarnosti jer sa ovim aspektom teže se suočava sa realnošću. Živi se od snova, u snovima, za snove.....Stvarnost nije najbolje mesto....Stvarnost je ovde izazov. Sa ovom energijom ljudi se povlače, povučene osobe, neretko "pustinjaci".
Oslabljen (Neptun) ego (Sunce)... Energija samosažaljenja, osetljivosti.
Utapanje u osobu...."biti jedno" sa nekim.
Neizlečivi romantičari....Duhovno putovanje i istraživanje.
Život (Sunce) u svetu mašte, fantazije, iluzija, snova, čuda... (Neptun).
Samo (Sunce) obmana (Neptun)..... Lakovernost
Imaju ih energetski "vampiri" ili su oni njihove žrtve.
Manjak energije....
Bavljenje: muzikom, umetnošću, glumom.... duhovnošću, mistikom i misticizmom, okultnim...
Ali i pribegavanje alkoholu, drogama, lekovima....
Otac koji se bavio muzikom, umetnošću, duhovnošću... ili je otac odsutan, negde daleko....otac koji izbegava odgovornost....Ili težak odnos sa ocem ili idealizovan odnos.




Sada ovaj aspekt imamo u tranzitu
Tranzitno Sunce (u Strelcu) sekstil tranzitni Neptun (u Ribama)

Pored svega napisanog dodajem i ovo:

Zamagljena stvarnost
Sa ovim aspektom u tranzitu ogledalo stvarnosti može biti zamagljeno.
Češće uzimajte "krpu i brišite" maglu sa vašeg ogledala stvarnosti...ništa ne uzimajte zdravo za gotovo. Proverite svaku informaciju, činjenicu, vest. Čuvajte se konfuzije. 

Sa ovim aspektom moguće su razne zablude, teorije zavere....pokušajte da ne podlegnete.. Pomislite i na ovo...nekome to odgovara da bi izbegao odgovornost....ne doprinosite tome. Obmanjivanje javnosti u cilju skidanja odgovornosti. Mislim da većina zna o čemu pričam.
Proverite više puta neku vest....posebno ako je "šaljete dalje"!

Ovaj tranzit je kratkog trajanja ali sve se produžilo zbog ranijih kvadrata Neptuna sa Merkurom i Venerom. Sve dođe i prođe....dok ne prođe..Ostanite pribrani ....to je jedini savet.

Ovaj aspekt iz drugog ugla
Neko od vas sada ima ovaj tranzitni aspekt - Tran Neptun kvadrat natalno Sunce. Neko ima kvadrat tranzitnog Sunca u Strelcu sa njegovim natalnim Neptunom...Prvi tranzit traje duže, drugi kraće!

U vreme kvadrata Tranzitnog Neptuna sa vašim Natalnim Suncem (u Strelcu ili Blizancima), pored svega navedenog.....moguće je da ćete upoznati osobu koja je u haosu, ili kako bi se žargonski reklo "polupanu" osobu ili osobu sa nekom "greškom"....Lako je reći izbegavajte takve osobe...to je ipak proces....ali ako u vaš život ulazi neko sa gomilom nerešenih problema (ja ih obično zovem kofer problema), vrlo lako ćete prepoznati takvu osobu jer će ona u vama naći spas tako što će probleme preliti na vas....u početku je to možda interesantno jer se osećate kao spasioc...ali vremenom nećete znati da li ste partner/partnerka ili psiholog, terapeut...

Kod svakog neharmoničnog tranzita Sunca i Neptuna bilo da ste rođeni sa njim (nataln) bilo da je to trenutni tranzit ili tranzit koji duže taje....morate postaviti neke granice i morate naučiti da kažete NE! 
Morate da izbegnete da budete nečija žrtva....ili obrnuto ne smete da tražite žrtvu (ne radite ono što ne bi voleli da rade vama). U svim odnosima i partnerskim i prijateljskim i poslovnim, rodbinskim!

Ovaj aspekt je aspekt nedostatka samopouzdanja....i teško je nositi se lično sa njim a kamoli da još u vaš život uđe takva osoba...



Generalno...ovaj aspekt prilično specifičan. 
Kada god opisujem neki aspekt uvek se setim svih izvora iz kojih sam ja učila i saznavala o aspektima. Uglavnom biram one koji su umereniji....jer moje nije da plašim. Danas sam se ipak setila našeg poznatog astrologa M.Dupora koji je uvek imao vrlo živopisan opis svega što je vezano za nebeska dešavanja....Dešavanja ovih dana su mi prizvala njega. 
On aspekte Sunca i Neptuna naziva - Vizija!

Značenje reči vizija: Daleko viđenje; sposobnost predviđanja onoga što će se desiti. Slika mašte, viđenje nečeg nestvarnog. Proricanje sudbine.Viđenje, gledanje; psih. halucinacija čula vida, pretstava koju smatramo, usled bolesne razdražljivosti centralnog organa (u polusnu ili hipnotičnom stanju), za stvaran opažaj; prikaza, pričina, priviđenje, opsena, utvara; uobraženje, sanjarija. (lat.)

Dupor o ovom aspektu kaže, nabraja:
Nerazumljiv, mediji, spiritist, šarlatan, lažni medij, droge za buđenje emocija, često se ne zna da li je kriv ili nije, štete zbog taštine, deca škode ocu, loše shvaćen, premalo oprezan, narkoze, halucinacije, nepovoljne seanse, alkohol, lažov, podvale od drugih, narušavanje vitalne i duševne harmonije naročito kod neurotičara, skandali, sve skupa fizičkom telu ne nanosi toliko štete koliko psihi....

On navodi primer Šuberta...ako se sećate iz škole i muzičkog možda će vam biti jasnije i zašto. Postoji misterija da li je Šubert umro zbog tifusa ili sifilisa, umro je u svojoj 31 godini života.


Neka vam zvezde budu naklonjene...

P.S. Danas bi bio rođendan mog tate, nadam se da negde tamo on i mama slave...


Pesma dana:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:






1 коментар:

  1. Veliki pozdrav ...14. je i moj rodjendan...💕...postovanje za sve vase tekstove!

    ОдговориИзбриши