недеља, 26. фебруар 2023.

Šta rade zvezde u periodu od 27.februara do 06.marta



Moto nedelje:
"Svako može da drži kormilo kada je more mirno. "


Ove nedelje na zvezdanom nebu:

02.mart 06:35: Venera konjukcija Jupiter
02.mart 15:34: Merkur konjukcija Saturn
02.mart 23:52 Merkur ulazi u Ribe

Nedelja u kojoj se završava najkraći mesec u godini i počinje mart, mesec velikih promena odavno najavljenih! Relativno mirno počinje ova nedelja...i rekla bih tiho....

U ovu nedelju ulazimo sa Mesecom u Blizancima...i sa Prvom Mesečevom četvrti (faza pred Pun Mesec u Devici 07.marta). Nešto kao uvod i nagoveštaj promena!

Saturn će 27.februara preći na 29° Vodolije i do 07.marta možemo da sumiramo uticaj Saturna u Vodoliji u periodu od 2,5 godine i na ličnom i na globalnom planu!

U mart ulazimo sa:
Suncem u Ribama (sezona Riba) i Neptunom u Ribama koji čekaju Saturna, sa Merkurom i Saturnom u Vodoliji, sa Venerom, Jupiterom i Kironom u Ovnu, SMČ i Uranom u Biku, sa Marsom u Blizancima i Plutonom na 29° Jarca! Mesec 01.marta od 03:40 u Raku!

Mart bitni događaji: 

Sve planete su i dalje direktne, ali neke planete će ući a neke izaći iz retrogradne senke.

Šest planeta će promeniti znak (energiju), od toga Saturn posle 2,5 godine i Pluton posle 15 godina, a Mars posle sedam meseci! 

Dogodiće se promena sezona, iz sezone Riba ući ćemo u sezonu Ovna 20.marta.
Počeće proleće, prolećna ravnodnevnica ekvinocij (dan i noć jednako traju), nova astrološka godina, dan astrologije....međunarodni dan sreće!

21.marta imaćemo veliki Sabor planeta (stelijum) u Ovnu: 
Mesec, Sunce, Merkur, Kiron i Jupiter.

Ulazak Saturna u Ribe poklopiće se sa Punim Mesecom u Devici 07.marta. 
Imaćemo Mlad Mesec u Ovnu 21.marta prvi od dva u Ovnu, drugi će biti 20.aprila (pomračenje Sunca).

Ove nedelje najbitniji događaji sva tri u jednom danu 02.marta!
Prvo će se sresti Venera i Jupiter u Ovnu dve planete sreće...zatim će se sresti Merkur i Saturn u Vodoliji poslednji put do 2050. na 29°. I na samom kraju dana Merkur će preći u Ribe gde će zajedno sa Neptunom sačekati 07.marta Saturna!



02.marta imaćemo dakle tri planete na  29°



Ova nedelja detaljno:

27./28.februar:

Mesec kvadrat Sunce u 09:05 - Prva Mesečeva četvrt na 08°27’

Energija koja donosi neku krizu!
Ono što ste započeli u vreme energije Mladog Meseca u Ribama 20.februara na 21’, sada nailazi na prepreku.  Akcija u kojoj ste možda na vas utiče kao jedan vid stresa, nervoze, nemira...To je ipak samo jedna prepreka koju možete lako savladati ako ste svesni onog što na vas utiče!
U kvadratu su energije koje ne sarađuju Blizanci i Ribe, a tu njihovu nesaradnju mi osetimo kroz neki vid nemira i nervoze!
Ovu Prvu Mesečevu četvrt najjače će osetiti Blizanci, Ribe, Strelčevi i Device (promenljivi znaci).
Naravno i svi oni koji imaju neke planete na oko 8° ovih znakova.



Saturn u Vodoliji na 29°00'00''

Nedelja počinje i sa Saturnom u Vodoliji na 29°
Eto posle Plutona i Saturn na stepenu prekretnice!

Saturn je na 29° Vodolije poslednji put bio 20.januara 1994.
Sledeći put Saturn će na na 29° Vodolije biti sada jako dalekog 05.aprila 2052.

Saturn u Vodoliji od 29° do 29°59'59'' 

27.februara u  04:46 Saturn na 29°00'00'' Vodolije
07.marta u 14:32 Saturn na na 29°59'59'' Vodolije
07.marta u 14:35 Saturn na 0°00'00'' Riba

29° je svakako kraj nečega i početak nečaga....ili prekretnica!

Razna su tumačenja  29°
Uglavnom provejavaju ona nepovoljna...
Ja ga vidim kao energiju krize ili testa....Planeta (ovde Saturn) menja znak, menja kuću (u prirodnom horoskopu)...sumiraju se iskustva i sve ono što je naučeno ili nije iz prethodnog perioda (ovde se radi o 2,5 godina Saturna u Vodoliji)
Sumiranje iskustva i naučenog neko će doživeti kao krizu neko kao dar...i to je to....

Do 07.marta imamo dovoljno vremena da sumiramo boravak Saturna u Vodoliji i njego uticaj i na ličnom i na globalnom nivou!

Generalno 29° Saturna (bilo kog znaka)
Kriza struktura, odgovornosti, organizacije, discipline, ambicije, tradicije i tradicionalnih vrednosti, konvencija...razna ograničenja, kašnjenje, tugovanje...

Početak kraja....
Prelazak Saturna iz jednog u drugi znak nagoveštava velike promene!
Nalazićemo se između energije Vodolije (vazduh) i energije Riba (voda).

Teme Saturna na 29° Vodolije:
Društvenost, prijateljstvo, grupe kojima pripadamo, grupna dešavnja, humanost, nezavisnost, pacifizam individualnost u odnosu na grupe, progresivnost...Negativno: ograničenja, kašnjenje, tugovanje, buntovništvo, radikalizam, nepredvidljivost, ekscentričnost, velika uzbuđenja...

Poznati sa Saturnom na 29° Vodolije:
Monica Bellucci, Rob Lowe, Marisa Tomei, Debby Ryan, Jack Harries...
Henryk Sienkiewicz Nobelova nagrada za književnost (Ognjem i mačem, Potop, Quo vadis), Ada Falcón (argentinska glumica i plesačica tanga).

Pierre Larousse francuski pedagog, leksikograf, izdavač, enciklopedista...
Saturn na 29°  Vodolije, Jupiter, Uran i Neptun u Strelcu

Izdavač „Velikog svetskog rečnika XIX veka“ u 17 tomova. Izdavačka kuća Larous kasnije postala jedna od najpoznatijih u svetu.

Zanimljivo:
Vikipedija je enciklopedijski projekat slobodnog sadržaja na internetu.
Prvobitna verzija Vikipedije započeta je 15. januara 2001.
U vreme Neptuna, Merkura i Urana u Vodoliji. Pluton je tada bio u Strelcu, Saturn u Biku, Jupiter u Blizancima.

Dok je izdanje na srpskom jeziku započeto 16. februara 2003. godine u 21:52. 
U vreme Merkura, Neptuna, Sunca i Urana u Vodoliji, Saturna u Blizancima, Plutona u Strelcu i Jupitera u Lavu


Mart:


Veruj u ljubav...

02.mart 06:35: Venera konjukcija Jupiter
Venera i Jupiter u Ovnu na 12°08’  

Završava se ciklus koji je počeo 30.aprila 2022. Venera konjukcija Jupiter u Ribama na 27°57’ (stepen Venerine egzaltacije) i počinje novi ciklus u Ovnu!

Poslednji put su se Venera i Jupiter sreli u Ovnu - 11.maja 2011. na 24°46’ 
Zanimljivo: U te dane održan je  Eurosong 2011 u Diseldorfu: Azerbejdžan je bio 1, Srbija (Nina Radojčić, "Čaroban") 14. Sada od 01. do 04.marta održava se Izbor pesme za Evroviziju!!!

Mala sreća (Venera) i velika sreća (Jupiter) zajedno - konjukcija:

Jupiter širi sve što dodirne.....Velika (Jupiter) Ljubav (Venera).
Ostale kombinacije Venera/Jupiter: Velika ljubavna dela, ljubavni pokloni (ali i svaki drugi),  ekstravagantna ljubav, Ljubavna (Venera) Vera (Jupiter), Vera u ljubav, ljubavna filozofija, Sreća u ljubavi, Ljubavna (Venera) Istina (Jupiter), ljubavna iskrenost, ljubav pred oltarom, ljubavno putovanje, ljubavni idealista, popularnost, veliki (široki) osmeh, veliki šarm, velikodušnost, preterano uživanje, puno uživanja, popularna devojka, bogat partner, pokazivanje bogastva, ljubav prema pravdi, raskoš, sreća sa novcem, materijalno bogastvo, ljubavno bogastvo, rasipništvo, vera u brak, velika svadba, ljubavno uživanje, puno poklona, finansijska zaštita, veliki profit, dobar ukus....plodnost....
Više o ovoj konjukciji nekoliko dana pre egzaktne konjukcije. I ako je ovo kratkotrajni aspekt traje nekoliko dana, ima snažan intezitet, spada u jako dobre i blagotvorne aspekte i zaslužuje da se sa ovom energijom upoznamo bliže i više!!! 
Možda Jupiter pomogne Veneri da zajedno nađu - Veru u ljubav!

Spoj lepog i korisnog
Harmonični aspekti ovih planeta (konjukcija, sekstil, trigon) spadaju u najbolje od svih aspekata. Ima smisla jer su u odnosu planeta "male sreće" - Venera i "velike sreće" - Jupiter! Dođe kao sreća na kvadrat :). Osnovni uticaj harmoničnih aspekata ovih planeta je sreća i ekspanzija a sve kroz lepe događaje, stvari, osećanja, novac...
Harmonični aspekti Venere i Jupitera donose obilje! Blago onima koji su rođeni sa ovakvim aspektima, ali ove energije su dobre i kao tranzitna energija (aspekt). U vreme ovog tranzita možete očekivati popularnost, omiljenost (posebno ako to potvrđuje vaš natalni horoskop), neku vrstu uspeha, dobre finasije mada i neke "nezaslužene" dobitke...Možete očekivati pomoć od drugih...Ovo je i energija koja vas može ulenjiti...možda i da očekujete da vam nešto "padne sa neba"....nekome će i posrećiti.
Kako je u ovom odnosu planeta ljubavi Venera uticaj može biti i ljubavni....pojačan Jupiterom pa je sve još lepše i intezivnije (konjukcija intezitet). Venera - ljubav, Jupiter velika ljubav...

U energiji Ovna: neki novi početak, veliko samopouzdanje, hrabrost (a sreća prati hrabre), entuzijazam, takmičarski duh, avanturizam, impulsivnost...




Ozbiljno razmišljanje, ozbiljne odluke...

02.mart 15:34: Merkur konjukcija Saturn
Merkur i Saturn u Vodoliji na 29°24’

Završava se ciklus koji je počeo 02.marta 2022. u Vodoliji na  18°59’ i počinje novi takođe u Vodoliji ali sada na 29°24’. Ovo je ujedno i njihov poslednji ciklus (konjukcija) u Vodoliji sledeći je 08.februara 2050. Ovaj ciklus je i posebno bitan jer se nalazi na 29°
Sadašnji ciklus Merkur konjukcija Saturn u Vodoliji završiće se 28.februara 2024. kada će početi novi sada u Ribama!

Konjukcija Merkura i Saturna u bilo kom znaku je ozbiljan um, ozbiljno razmišljanje, disciplina uma! Međutim gde je Saturn tu je moguće i nešto više od ozbiljnosti, teške misli, melanholija, depresija, sve zbog nekih strahova (Saturn)!!! Saturn može doneti hladnoću, kočnice, izolovanost...
Probajte da kontrolišete misli, obratite pažnju na svoje misli, ne dozvolite da odu u smeru potištenosti, depresije i sl. Saturn će svakako na neki način da uspori vaš um i misli, što i nije neki problem...Međutim, Saturn ovde daje dubinu umu i mislima i možda je baš to "problem" ne idite preduboko ako ste već u nekog minus fazi!
Konjukcija je u Vodoliji, um i misli, reči, komunikacija okrenuti su društvenosti i socijalnosti, ka prijateljstvu, grupama kojima pripadate (zajednički interesi), ka novim idejama, originalnim, drugačijim, inovativnim....

Merkur - misli, reči izgovorene i napisane, komunikacija, odluke...danas i ovih dana vrlo ozbiljne - Saturn! Donosiće se ovih dana vrlo ozbiljne odluke i lične i kolektivne - Vodolija!

Važne odluke su pred nama!

Merkur konjukcija Saturn u Vodoliji:
Vreme je da se posvetite svojim mislima, idejama...da razmislite i razmotrite sve mogućnosti koje su pred vama. Vreme je da postavite temlje, strukturu! Dobro razmislite! Ozbiljno razmislite! I donesite odluku - u skladu sa onim što je najbolje za vas!

U našim glavama postoje važna pitanja?
Sve u skladu sa kućom u kojoj se ova konjukcija nalazi!

U 1.kući vrlo lična pitanja, pitanje Da li je vreme za neki poduhvat?...u 2.kući pitanja u vezi finansija, emotivne i materijalne sigurnosti, pitanje Šta je vredno a šta više nje vredno?...u 3.kući sva moguća razna pitanja i najbitnije pitanje Da li je vreme za životne odluke?...u 4.kući pitanja doma, porodice Da li je vreme da se menja kuća, stan, mesto boravka Da li je vreme za osamostaljenje?...u 5.kući Da li je veza prava, da li je ljubav prava, da li je vreme za decu?...u 6.kući Da li je posao pravi, da li je vreme da se menja posao, možda neka navika, da li je briga o zdravlju dovoljna?...u 7.kući Da li je partnerstvo pravo, da li ste zadovoljni u braku, vezi, odnosu?...u 8.kući Da li je vreme za ulaganja, za kredite i sl. Da li je vreme za suštinske promene posebno ako ste u nekom kriznom periodu, Da li je vreme za trasformaciju i regeneraciju?..u 9.kući Da li je vreme za istinu, ideale, duhovnost, putovanja, obrazovanje?...u 10.kući Da li ste zadovoljni položajem i statusom u društvu, karijerom, odnosom sa autoritetima?...u 11.kući Da li je vreme za ulazak u neku grupu istomišljenika sa zajedničkim interesima. Šta je sa prijateljstvom, prijateljskim odnosima. Da li je vreme za nove ideje?...u 12.kući razmatranje svega potisnutog, gurnutog pod tepih i sl. Da li je vreme za tajne i šta sa tajnama koje već postoje i koje vas možda opterećuju. Da li je vreme za povlačenje?

Poznati sa Merkur konjukcija Saturn aspektom: Albert Einstein, Nelson Mandela, Naomi Campbell, Alanis Morissette, Buster Keaton, Anaïs Nin, Samantha Fox, Bo Derek, Rudolf Nureyev, Madame de Pompadour, Bob Geldof, Gabriela Sabatini...



Tiho....tiše....

02.mart 23:52 Merkur ulazi u Ribe

Posle susreta sa Saturnom u  15:34, Merkur će  u 8 minuta do ponoći preći u Ribe.
Saturn ostaje u Vodoliji sam do 07.marta!

Tišina je nekada najglasniji odgovor!
Ovo je energija koju će najpre prepoznati sanjari svi oni koji sanjaju otvorenih očiju. Kao i oni koji vole tihu komunikaciju, uživaju u tišini. Zatim oni osetljivi na sve signale i nijanse iz okoline. Najviše mu se mogu radovati kreativni ljudi, umetnici, glumci, muzičari, pisci, mistici, iscelitelji...
Merkur ovde u ovoj energiji je u egzilu - padu. Ne prija mu baš najbolje ova energija. Sve je preplavljeno emocijama (voda), emocije će obojiti naše misli, reči, komunikaciju... Odluke bi mogle da se donose intuitivno, manje logično...
Pojačana intuicija, ekstra senzorne sposobnosti dolaze do izražaja, dobro pamćenje, sposobnost apsorcije, romantične misli i osećanja...negde i takva komunikacija, mašta, fantazija, kreativnost, umetnost... izraženi kroz talenat ili potrebu. Potreba da se nešto sakrije, zataji, vreme za tajne, i indirektno za vašu 12.kuću, podložnost spoljnim uticajima, povredljivost, osetljivost, negde je to konfuzija, nejasnoće razne, zbunjenost, pesimizam, i tuga ponegde, moguće su neuroze razne, fobije..., potreba da se pobegne od stvarnosti...što u mislima, što stvarno... negde zaboravnost, kašnjenje, "čitanje između redova", tamo gde ima "materijala" može da zavede, odluta u svet zavisnosti (bilo koje), lakši je put ka iluzijama, obmanama...naočari (Merkur) ružičasti kroz koje svet izgleda drugačije...mnogima lepše nego što zapravo jeste...

Samo sada bi mnogi mogli i da zaćute... jer ide i Merkur u Ribe...u tišinu velikog i dubokog okeana...I Merkur ovde ima priču o budućnosti ali satkanu i obojenu snovima..., idealima, idealizmom....iluzijama....Samo on sada ne govori mnogo, ili govori a ne kaže gotovo ništa o sebi...Takva je ovo energija.... Možda radije ćuti nego da bude pogrešno shvaćen... a može to da se dogodi ...takva je energija Riba... Energija Riba donosi Merkuru energiju sličnu energiji retrogradnosti.
Energija Riba stavlja Merkura u neku drugu dimenziju, u neki drugi svet.... svet snova, iluzija, mašte, fantazije...Pa on radije ćuti i sluša. u svet na oblacima, gde nema ružnih stvari i događaja... "beg od stvarnosti".... Misli, reči, pretvaraće ova energija u slike (vizuelizacija)....

Kako se snaći sa ovom energijom? Negde lako negde teže....sve zavisi od karaktera od natalnog horoskopa i Nat Merkura... Mnoge znake ova energija nervira, frustrira i ne snalaze se najbolje... jer treba prlivati, treba roniti... gde je tu vazduh, gde je tu vatra, gde je tu zemlja....
Ono što je bitno da znamo dokle je Merkur u Ribama....cveta kreativnost, umetnost, muzika, poezija...ali i mašta i intuicija...Bude se i Neptun i Jupiter .... vladari Riba....
Spremite se za plivanje i ronjenje....:-)

Poznati sa Merkurom u Ribama: Kurt Cobain, Aretha Franklin, Juliette Binoche, Robbie Williams, Elizabeth Taylor, John Travolta, Victor Hugo, Elton John, Johann Sebastian Bach, Maurice Ravel, Galileo Galilei, Johnny Cash, Chuck Norris, James Blunt, Nina Simone, Norah Jones, Susan Boyle, Harry Houdini, Gabriel García Márquez, Auguste Renoir, Arthur Schopenhauer, Yuri Gagarin, Paco Rabanne, Jelena Janković....

☆☆☆


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma nedelje:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023













Нема коментара:

Постави коментар