уторак, 7. март 2023.

Danas na zvezdanom nebu: "Sve ide u krug"....


Moto dana:
"Sve ide u krug"

Zvezdani(n) zapis 3736
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Blizancima na 21°43’


Još uvek Mars deluje Iz senke...sve do 15.marta kada stigne na 25°36’ Blizanaca.
Od tada će ići putem kojim nije išao, taj put će preći za 10 dana i 25.marta preći u Raka!
Ne raduje se Mars tom ulasku jer u Raku Mars i nije sasvim svoj...


Danas na zvezdanom nebu:
13:40 Pun Mesec u Devici na 16°40’
14:35 Saturn ulazi u Ribe


Što se zvezda tiče dan kao i svaki drugi...

Sunce (u Ribama) je jutros izašlo u 06:06

Mesec je od juče u 04:38 u Devici
U 11:50 Mesec će biti u trigonu sa Uranom u Biku
U 13:40 Mesec će biti u opoziciji sa Suncem (Pun Mesec u Devici)

U 14:34 Saturn će preći u Ribe

Mesec ćemo moći da vidimo na zvezdanom (vedrom) nebu danas od 17:30




Dnevni pregled uz kafu
(i neke astrološke zanimljivosti)


Da mogu da se pričaju zvezde bi se pitale čemu takva halabuka na Zemlji...
Planete se kreću u krug...danas ovde, sutra negde tamo....i tako stalno...

Da, planete se stalno kreću. One se kreću oko Sunca, dok se Zemlja okreće oko svoje ose. Kretanje planeta oko Sunca naziva se revolucija, dok se kretanje Zemlje oko svoje osi naziva rotacija

Planete se takođe kreću i kroz svemir, zajedno s celim Sunčevim sistemom, a to se naziva i heliocentrično kretanje. Planete utiču jedna na drugu svojom gravitacijskom privlačnošću, što može uzrokovati male promjene u njihovim orbitama tokom vremena.

Sunčev sistem je naša matična zvezda Sunce, zajedno sa osam planeta koje se okreću oko nje u svojim orbitama. Planete u Sunčevom sistemu su: Merkur, Venera, Zemlja, Mars, Jupiter, Saturn, Uran i Neptun....i (proterani) Pluton....

Planete u našem Sunčevom sistemu se kreću u orbitama oko Sunca, što znači da se stalno kreću u krug. Ovaj kretanje se naziva planetarni ciklus, a njegova dužina zavisi od  udaljenosti planeta od Sunca i brzini kretanja. I ako znam da već znate bar redovni čitaoci znaju, evo na jednom mestu svi ciklusi:

Merkurov ciklus: Merkur, najbliža planeta Suncu, ima najkraći planetarni ciklus od svih planeta. Njegov ciklus traje oko 88 dana.
Venerin ciklus: Venera, druga planeta od Sunca, ima ciklus od otprilike 225 dana.
Zemljin ciklus: Zemlja ima ciklus od 365 dana, što je dužina jedne zemaljske godine.
Marsov ciklus: Mars ima ciklus od 687 dana, gotovo dvostruko duži od zemaljskog ciklusa.
Jupiterov ciklus: Jupiter ima ciklus od oko 12 zemaljskih godina.
Saturnov ciklus: Saturn ima ciklus od oko 29,5 zemaljskih godina.
Uranov ciklus: Uran ima ciklus od oko 84 zemaljskih godina.
Neptunov ciklus: Neptun ima ciklus od oko 165 zemaljskih godina.
Plutonov ciklus: Pluton ima ciklus od oko 248 zemaljskih godina

P.S.Pluton je poznat po tome što ima vrlo eliptičnu orbitu, što znači da mu se udaljenost od Sunca značajno značajno menja tokom jednog kruga oko Sunca.
Pluton ima orbitalni period od oko 248 godina, što znači da mu treba toliko vremena da obiđe jedan krug oko Sunca. Međutim, zbog svoje eliptične orbite, Pluton nekada može biti bliže Suncu od Neptuna, što se dogodilo od 1979. do 1999. godine. To znači da je u tom periodu Pluton bio deveta planeta u Sunčevom sistemu.
Posle 1999. godine, Pluton se ponovno počeo udaljavati od Sunca i ponovno "postao patuljasta planeta" koja je najudaljenija od Sunca. To se dogodilo 2006. godine kada je Međunarodna astronomska unija službeno klasifikovala Plutona kao patuljastu planetu, a ne kao punopravnu planetu.

Od gravitacije do astrologije....

Planete imaju važan uticaj na naš život na mnogo načina: 
Gravitacija, gravitaciona polja koja utiču na kretanje uključujući i našu planetu Zemlju. Gravitaciono polje ima uticaj na plimu, oseku...Klimatske promene, planete utiču na klimatske promene na Zemlji, položaj planeta utiče na raspored toplote na Zemlji i stvaranje efekta poput godišnjih doba i klimatskih promena....Navigacija, zavisi od položaja planeta i zvezda na nebu....Istraživanje svemira...
Astrologija: planete imaju uticaj na naš karakter, sudbinu i životne puteve. Astrologija se bavi proučavanjem uticaja planeta na ljudski život.

Planete (ili kako ih često zovemo zvezde) imaju širok uticaj na naš život i svet oko nas. 
Od gravitacije do astrologije, njihov uticaj se oseća na mnogim nivoima, kako u fizičkom tako i u metafizičkom smislu.

Mesec je prirodni satelit Zemlje, koji kruži oko Zemlje i rotira se oko svoje ose. On je peti najveći satelit u Sunčevom sistemu i najveći u odnosu na svoju matičnu planetu. Mesec je važan za našu planetu jer utiče na plimu i oseke, kao i na neke druge prirodne procese na Zemlji. Takođe, Mesec ima važnu ulogu u istoriji i kulturi mnogih civilizacija, jer su ljudi oduvek bili fascinirani njegovim svetlima i tamnim stranama.

Mesec u astrologiji se odnosi na naše unutarnje emocije, navike, potrebe i instinkte. Osim toga, on utiče na naše međuljudske odnose, posebno u porodici i u odnosima s drugim ženama. U ženskoj natalnoj karti, Mesec predstavlja majčinstvo, dok u muškoj karti predstavlja bitnu žensku figuru!

"Sve ide u krug"
Neko bi rekao fraza...ali i činjenica da se neki događaji i situacije ponavljaju, stvarajući ciklus koji se nastavlja u nedogled! I sve i ide u krug....život, istorija, odnosi, obrasci ponašanja...

U životu, mi prolazimo kroz slične faze ili iskustva kako odrastamo, idemo u škole, dobijamo posao, osnivamo porodicu i na kraju idemo u penziju...I istoriji postoje ciklusi rata i mira, ekonmskih procvata ali i krahova, političkih preokreta i stabilnosti...itd. U vezama se obrasci ponašanja mogu ponavljati...
Ponekad ovo sve ide u krug može značiti i osećanje frustracije ili beznađa, zbog toga što se uprkos naporima da se nešto promeni stvari stalno ponavljaju...
Ali....sve ide u krug...je znak da postoji prirodni red i ritam svega...i zbog toga je važno da prepoznamo i radimo na ovim obrascima a ne da se borimo protiv njih!


Primeri životnih ciklusa u astologiji:

Saturnovo tranzitno kretanje kroz natalni horoskop ukazuje da postoje sedmogodišnji ciklusi koje povezujemo sa čovekovim razvojem i sazrevanjem!
Saturn i njegov sedmogodišnji ciklus: oko 7 godine Tran Saturn pravi kvadrat sa Nat Saturnom (počinje školovanje), oko 14 godina opozicija sa Nat Saturnom (pubertet), oko 21 godine kvadrat sa Nat Saturnom (sazrevanje, punolestvo), oko 28 godine pun krug i Saturnov povratak...posle koga ide novi pun krug i tako u krug....

I tranzitni Uran ukazuje na životne cikluse.
Tranzitni Uran pravi aspekte sa našim Natalnim Uranom u nekim periodima našeg života to su ove godine: 14 (sekstil), 21 (kvadrat), 28 (trigon), 42 (opozicija), 56 (trigon), 64 (kvadrat), 70 (sekstil)....84 (povratak Urana) - životni ciklusi. 

Naravno ovde je to okvirno, prava priča je u vašim horoskopima tačan period i sl.


I tako....
Danas od 14:34 rađaće se generacije sa Saturnom u Ribama....
Generacije rođene 1993/1996 doživeće svoj Prvi Saturnov povratak....1964/1967 svoj Drugi Satrunov povratak....

Oni koji danas slave svoje rođendane imaće opoziciju Sunca i Meseca (Pun Mesec) u svojim solarnim/godišnjim horoskopima...

O današnjim promenama pročitajte OVDE


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:


AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023









Нема коментара:

Постави коментар