понедељак, 10. април 2023.

Nedeljni horoskop - Šta rade zvezde u periodu od 10.aprila do 17.aprila...




Moto nedelje:
"Živeti, živeti, lepo je živeti!"

Ove nedelje na zvezdanom nebu:

11.april Venera ulazi u Blizance
11.april 12:14: Venera trigon Pluton
12.april 00:06: Sunce konjukcija Jupiter
14.april 18:38: Venera kvadrat Saturn

Ove nedelje zvezda nebeskog programa je svakako Venera. Prošle nedelje to je bio Merkur!
Mada, ove nedelje imamo aspekt na koji treba obratiti posebnu pažnju, a to je susret Sunca i Jupitera u Ovnu. Jednom u 12 godina imamo susret Sunca i Jupitera i istom znaku! Ova konjukcija se naziva i "kraljevskom", Jupiter se nalazi u energiji Kazimi ili  "u srcu Sunca"! 
Venera će 10.aprila biti na 29° Bika, 11.aprila će preći u Blizance na teren Merkura (i opet Merkur "mirođija")...Istog dana će biti pod uglom od 120° sa Plutonom u Vodoliji na 15’. Ovo je njihov prvi trigon još od 05.maja 1796. kada su bili Venera u Blizancima Pluton u Vodoliji na 29°00’
I na kraju nedelje još jedan redak aspekt  kvadrat Venere u Blizancima i Saturna u Ribama, nismo ga imali od 01.jula 1995. Imaćemo ga još jednom sledeće godine 08.juna i onda tek 29.maja 2052.


Ova nedelja detaljno:


U utorak 11.aprila Venera prelazi u Blizance
Budite spremni da mislite i pričate o ljubavi....da budete k'o leptirići što lete sa cveta na cvet, radoznali, veseli, društveni....Ako vam se ide na put, ako bi upisali neki kurs plesa, slikanja, pevanja...to je Venera u tranzitu kroz Blizance :), ako vas bude više interesovao nečiji um nego izgled, ako nećete moći da izaberete na prvu loptu između dva i to je Venera u tranzitu kroz Blizance....i ako ste veseliji, nasmejaniji, koketniji...to je sve zbog Venere u Merkurovoj kući.  
Pročitajte više ovde - Ljubav je u vazduhu

Venera prelazi u Blizance. Energija se menja. Kolo sreće se okreće. Venera tkz mala sreća u Blizancima pre svega odgovara Blizancima, naravno i onima koji imaju natalnu Veneru u Blizancima (povratak Venere), odgovara i Ovnovima i Lavovima (sekstil), Vagama i Vodolijama (trigon). Ostali "više sreće drugi put". Ovog puta će doneti izazov Strelčevima (opozicija), Devicama i Ribama (kvadrat). Ali ovo je vrlo uopšteno...kakav će zapravo biti pojedinačan uticaj tranzita Venere kroz Blizance stoji negde u vašem horoskopu!
U periodu od 11.aprila do 07.maja vi koji slavite rođendane imaćete ovu Veneru u godišnjem horoskopu, u tom periodu rodiće se i neki novi slikari, pevači, umetnici, pisci, govornici, komičari....

Istog dana, Venera u Blizancima u trigonu sa Plutonom u Vodoliji na  15’.
Od kako je Pluton prešao u Vodoliju ovo je njihov prvi aspekt!!!
Sledeći će biti onaj koji sam najavila ranije opozicija Venere u Lavu i Plutona u Vodoliji 05.juna!!!
Do ovog trigona imali smo godinama trigone Venere u Biku i Venere u Jarcu sa Plutonom u Jarcu.
Sada ćemo godinama imati trigone Venere u Blizancima i Venere u Vagi sa Plutonom u Vodoliji!
Kolo sreće se okreće....sve ide u krug!
Ovaj prvi trigon je značajan i po stepenu -  0°15’ sigurno će biti jakog inteziteta.

Energija ljubavi (Venera), ali ne samo ljubavi, tu je i energija lepote, umetnosti, krativnosti, uživanja, zabave, odnosa, veza (Venera), novca.... pojačana energijom promene, regeneracije, trasformacije, strasti...(Pluton). Obe energije vazdušne, vazdušni trigon, velika sposobnost komunikacije, fokus na intelektualnosti, ima i idealizma ali i lišenost predrasudama...
I ako ove energije "vise u vazduhu" (Blizanci, Vodolija) ovo su energije strasti pre svega....jer gde je Pluton tu je uvek strast, intezitet i energija "sve ili ništa"....
Venera u Blizancima baš voli da komunicira, flertuje, da se druži ali i da voli....biće  "izazavana" intezivnom i strastvenom energijom Plutona u Vodoliji koji se tek navikava na ovaj znak!
Pročitajte više ovde - Zavedi me...


U sredu 12.aprila imamo jedan "kraljevski aspekt"
U ovoj konjukciji su Sunce (vladar Lava - kraljevska energija) i Jupiter poznat kao kraljevska planeta....dakle, ovaj aspekt mu dođe kao kraljevski aspekt :). Svaki harmoničan aspekt između Sunca i Jupitera je na neki način kraljevski!
Što da ne....
Svako može da ima ili već ima svoje "kraljevstvo"....nekome je to porodica, nekome posao, karijera...ili već nešto drugo...Svako može biti kralj ili kraljica svog kraljevstva....Sa kraljevstvom idu obilje i raskoš...nekome je vekna hleba i meso za ručak svaki dan raskoš....nekome jahta usidrena negde na moru...Ovaj aspekt nudi raskoš i obilje...svakome već prema natalnom horoskopu....

Ova konjukcija se nalazi u Ovnu na 21°45’
Zašto je jako bitna? Jer se događa posle 12 godina u istom znaku ovde u Ovnu!!!
Pre 12 godina dogodila se 06.aprila 2011. na 16°27’, sledeća će se dogoditi 17.aprila 2035 na 26°57’

Jupiter "u srcu Sunca" ili Kazimi energija...
Kada se planeta nađe na udaljenosti manjoj od 17' (17 minuta) od Sunca onda je to Kazimi ili u srcu Sunca! Kazimi je vrlo moćna energija koja pojačava uticaj planeta! I ova energija se naziva kraljevskom! Kazimi je srednjevekovni astrološki termin. Kazimi je reč arapskog porekla. Kazimi energija izvlači najbolje iz planeta. 

Sunce konjukcija Jupiter je novi ciklus ovih planeta. Završava se ciklus započet 05.marta 2022. u Ribama i počinje novi u Ovnu. Šta god novo započnete u ovom periodu imaće energiju entuzijazma, optimizma, samopouzdanja...možete očekivati i neku "nagradu"!

Konjukcija je u Ovnu i možda je vreme da svi zablistamo, svako već prema svom horoskopu i položaju Sunca i Jupitera! Kuća u kojoj se nalazi ova konjukcija biće oblast života gde ćete zapravo zablistati!!!

U petak 14.aprila još jedan aspekt Venere sada kvadrat sa Saturnom u Ribama!
Ovo je njihov prvi kvadrat od kako je Saturn u Ribama. Spada u retke u ovoj kombinaciji znakova!
Ovo je najizazovniji dan u nedelji! Kada se Venera i Saturn nađu u kvadratu dolazi do nekog otrežnjenja, hladnoće, do provere stvarnosti...a u vezi vaših odnosa, veza, partnerstava, finasijama...Ovde je najvažnije da budete smireni da uključite svoje samopoštovanje i da ne pristajte na manje nego što zaslužujete!
Ovaj tranzit donosi izazove u ljubavi, finansijama, vrednostima...Ovo je potreba za preispitivanjem vrednosti, ograničenja u ljubavi i finasijama. Sa ovim aspektom dolaze poteškoće u ostvarivanju dugotrajnih i stabilnih veza. Poteškoće da se izrazi ljubav, kao i da se napravi ravnoteža između ljubavi i obaveza.
Pročitajte više ovde - Ne tugujem ja....

Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma nedelje:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:


AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023









Нема коментара:

Постави коментар