понедељак, 8. мај 2023.

Nedeljni horoskop - Šta rade zvezde u periodu od 08.maja do 15.maja...



Moto nedelje:
"Porodica je jezgro civilizacije"


Ove nedelje na zvezdanom nebu:
08.maj 00:10 Venera inkonjukcija Pluton
09.maj 21:55: Sunce konjukcija Uran
10.maj Venera sekstil SMČ
12.maj Uran ulazi u retrogradnu senku sa 19°05’ Bika
12.maj 10:41: Merkur sekstil Saturn
13.maj 04:43: Merkur sekstil Venera
13.maj 08:56: Venera trigon Saturn


Nismo sasvim izašli ali izlazimo lagano iz sezone pomračenja. Ovo je nedelja gde će zvezde malo da predahnu možda i mi sa njma. Sledeće nedelje Merkur kreće direktno, Jupiter prelazi u Bika i pravi kvadrat sa RPlutonom u Vodoliji, Mars prelazi u Lava i pravi opoziciju sa RPlutonom, Mlad Mesec u Biku, počeće sezona Blizaaca....
Dotle da vidimo šta zvezde rade ove nedelje.


Ponedeljak, 08.maj, Mesec je u Strelcu, da li možemo da budemo optimističniji? Možemo i moramo. Venera je juče prešla u Raka, od ponoći je u inkonjukciji sa RPlutonom u Vodoliji! Energija prilagođavanja! Pre inkonjukcije imali smo 11.aprila trigon Venere u Blizancima sa RPlutonom u Vodoliji na 0°15’. Posle inkonjukcije sledi 05.juna opozicija Venere u Lavu i RPlutona u Vodoliji na  0°05. Inkonjukcija se nalazi na 0°21'.

Ni tamo ni ovamo!
Inkonjukcija nas priprema za opoziciju koja dolazi, ova energija nas uvodi u dešavanja početkom juna.
Venera je u Raku (voda), RPluton je u Vodoliji (vazduh) na  0°05'
Venera u Raku je brižna, osetljiva, donosi potrebu emotivnog povezivanja, kako bi osetili sigurnost i pripadnost, stavlja dom i porodicu na prvo mesto! Probudila je ova energija zaštitnički instikt...i potrebu da se zaštitimo ili potrebu da nas neko zaštiti... i kaže: "Biće sve u redu"!
Pluton je u Vodoliji u sasvim drugačijoj energiji, još je i retrogradan, pa na "mala vrata" uvodi neku prošlost u naše živote! Nametanje moći i kontrole, Plutonovska energija "sve ili ništa"! Nemir, nervoza, strahovi u emotivnom, finasijskom životu ali i porodićnom (Rak), u ovoj priči je i kolektiv, neke grupe sa zajedničkim interesima (Vodolija), Pluton ima energiju masa, masovnosti!!!
Kada su Venera i Pluton u inkonjukciji može doći do balansiranja između emocija, sistema vrednosti (Venera) i poriva za uništenjem ili reformacijim (Pluton).
Inkonjukcija - Prilagođavanje, izazov, preusmeravanje, skretanje...
Inkonjukcija - 150°, nije ni trigon - 120°, nije ni opozicija - 180°, već nešto između. I zato ni tamo (120°) ni vamo (180°). Trigon je zaista lep aspekt, opozicija spada u one manje dobre, inkonjukcija spada u izazovne....
Utroak, 09.maj, srešće se Sunce i Uran u Biku na  18°56'
Ovo je nastavak energije Punog Meseca i pomračenja. Ako se sećate ovu konjukciju smo tada spominjali kao jako bitnu! Sada je ona egzaktna i neke priče će se zaokružiti!
Ovaj aspekt sam nazvala Osvajanje slobode! Pročitajte šta sam tada napisala, mnogo ranije, mnogo pre svih dešavanja koja su nam se dogodila, iz teksta:
Na globalnom planu svakako neko iznenađenje...nadajmo se najboljem. Što je više odgovornih pojedinaca svakako se možemo nadati pozitivnim iznenađenjima....u obrnutom slučaju nisam raspoložena za predviđanja.

Sloboda i odgovornost idu u paketu!
Sloboda bez lične odgovornosti mogla bi da bude opasna po ljude oko nas....moja sloboda nesme da ugrozi tvoju slobodu i naša sloboda nesme da ugrožava tuđu. To je nešto što se nauči u porodici. Ograničavanje slobode i poverenje...Roditelji koji imaju poverenje u svoje dete (a ono se zaslužuje) neće ograničavati slobodu detetu. Kada poverenja nema ili se izgubi eto i ograničavanja slobode! 
Odgovornost bez slobode ne ide....niti sloboda bez odgovornosti.
U sredu, 10.maja, Venera u Raku u sekstilu sa SMČ u Biku (trigon JMČ u Škorpiji) na 3°20’
Venera je na raskrsnici....Tvoje srce zna put. 
Sa jedne strane nebeske raskrsnice je SMČ u Biku (sekstil) sa druge strane je JMČ u Škorpiji (trigon).Na jednoj strani je "put kojim treba ići", put koji vodi u budućnost, put koji je zapravo izlaz iz neke situacije i priče. Na drugoj strani je put kojim ne treba ići, put koji treba napustiti, ostaviti iza....

Najkraće: JMČ će opisati šta je potrebno da pustite, ostavite, zaboravite...SMČ će opistati šta je to gde treba da krenete, gde treba da se razvijate... izlaz i put kojim treba da krenete. Nema potrebe da širim priču, ovo je ono što svako treba da zna bilo da ima znanja iz astrologije, bilo da nema nikakvog znanja. Ono što i jedni i drugi treba da znaju da bi imali bilo kakvu predstavu o svemu ovome je položaj tranzitnih SMČ/JMČ dakle ne natalni Mesečevi Čvorovi. Ako znate stepen a znate, potrebno je samo da ih uklopite u svoj horoskop, i tada ćete imati sliku šta treba napustiti a čemu stremiti...

SMČ je u Biku, Bikom vlada Venera i samim tim ovaj sekstil je još jači...jača je i potreba da imamo i emotivnu i materijalnu sigurnost i bezbednost (jedno bez drugog nešto će faliti). 

JMČ je u Škorpiji u trigonu taman dobra energija da se raskrsti sa nekim opsesijama, manipulacijama, emotivnim i materijalnim komplikacijama, dramama iz života. Škorpijom vlada Pluton, on je sada u inkonjukciji sa Venerom, budite oprezni!

Venera je u Raku i ona a i mi sanjom biramo put kojim ćemo ići! Birajte put srcem! I setite se Srce je tamo gde je dom! Posebno sada u situaciji u kojoj se nalazimo! Na površinu će izaći sve ono skriveno, teško, bolno (JMČ u Škorpiji), to treba da pustimo ili odpustimo! Birajte emotivnu i materijalnu sigurnost, računi moraju da se plate, od nečeg mora da se živi, ali pri tom ipak treba imati prioritete a to su ljubav i porodica!!!

U petak, 12.maja Uran u Biku ulazi u pre retrogradnu senku i najavljuje svoj redovni retrogradni ciklus koji će se dogoditi 29.avgusta sa 23°04’ Bika. Uran će isti put preći tri puta 
U retrogradnom ciklusu će biti do 27.januara 2024. kada će krenuti direktno sa sa 19°05’ Bika sa istog stepena sa kog ulazi sada u senku! Iz retrogradne senke će izaći sa 23°04’ Bika 13.maja 2024. Više na ovu temu ovde - Uran Iz senke...

Istog dana, imaćemo i sekstil RMerkura u Biku i Saturna u Ribama na 6°08’.
Ovo je drugi njihov sekstil po redu od tri. Ovo je nešto kao druga šansa, druga prilika. Ja sam ovaj aspekt nazvala - Stavi prst na čelo... I da...stavite prst na čelo i dobro razmislite o svemu, nekada nam energije donose priliku da ispravimo neke stvari!

U subotu 13.maja, sekstil RMerkura u Biku i Venere u Raku na  6°00 i trigon Venere u Raku i Saturna u Ribama na  6°11’. Mirnije energije za vikend. Mirnije i obećavajuće!

Poslednji put su Merkur u Biku i Venera u Raku bili u sekstilu 09.maja 1999, pre 24 godina! Ovaj sekstil se tada dogodio na 0°36’. Sada posle 24.godine imamo ga ponovo (pisala sam o tome u Zvezdama u maju, pisala sam o svojim sećanjima na taj period). Ovaj sadašnji sekstil ide posle nemilih događaja od 03. i 04.maja! Ja sam ovaj sekstil nazvala - Pričaj mi (i piši) o ljubavi... i da...moramo i pričati i pisati o ljubavi, jer ljubav je sve što nam je potrebno, ostalo će doći ako ljubavi ima! Dobro mora da pobedi zlo!

I trigon Venere u Raku, Saturna u Ribama nismo imali od 1994/1995. Dakle još jedan redak sekstil. Sve zbog Saturna jer njemu treba oko 29/30 godina da bude u istom znaku! I eto sada posle 29 godina ponovo imamo ovaj aspekt ovih planete u ovim znacima! Više nego nam je potrebna ova energija, energija koja Čuva ljubav....energija, stabilnosti, odgovornosti, poverenja, trajanja, vernosti...
Ja sam ovaj aspekt nazvala - Zapisano u kamenu....


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma nedelje:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:


AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023







Нема коментара:

Постави коментар