уторак, 9. мај 2023.

Osvajanje slobode - Sunce konjukcija Uran u Biku na 18°56


Moto dana:
U nova jutra, u bolje sutra....

Zvezdani(n) zapis 3790
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Raku na 23°36’

I Venera je u Raku, ona je na 1°53’
Dele Mars i Venera istu energiju, imaju isti fokus.

I dok Mars u Raku nije sasvim svoj, Veneri je lakše i lepše u ovoj energiji! Ona ovde voli da se ušuška i da bude mažena i pažena, a nama se javlja želja i potreba da provedemo više vremena sa nama najmilijim ljudima. Želimo da se emotivno povežemo kako bi osetili sigurnost i pripadnost! Dom i porodica na prvom mestu...a ono što najviše želimo (Venera) je da se osećamo sigurno (Rak)...i da nam neko kaže: "Biće sve u redu"

Mars je na poslednjim stepenima Raka, Venera na prvim...neće se se sresti u energiji Raka, zapravo ove godine neće imati egzaktan susret, tek sledeće u februaru! Sada samo dele energiju!
Mars će preći u Lava 20.maja, Venera će preći u Lava 05.juna! I tada će deliti energiju Lava!

Aktuelni aspekti Marsa:
Mars je u aplikacionom (dolazeći) trigonu sa Neptunom u Ribama, egzaktno 15.maja  - "Ko u čuda veruje, taj čuda i stvara" i Čuda su baš ono što nam treba!
Ali....Mars ide ka Lavu (20.maj) i praviće opoziciju sa RPlutonom u Vodoliji - "Sila je oružje slabih; nenasilje je oružje jakih"



Danas na zvezdanom nebu:
09.maj 21:55: Sunce konjukcija Uran u Biku na 18°56

Ništa bolje ne mogu da smislim od onog što sam već ranije napisala (u mesečnom horoskopu):

Na redu je godišnji susret Sunca i Urana...
On se dešava svake godine od kako je Uran ušao u Bika taj susret se dešava u Biku!
★Njihov prvi susret u Biku posle 84 godina dogodio se 23.aprila 2019. 
Ovo je sada njihov peti susret u Biku!
Sledeći njihov susret zakazan je za 13.maj 2024. 
Njihov poslednji susret u Biku dogodiće se 18.maja 2025. 

Ova konjukcija obično nagoveštava neka burna dešavanja: pobune, neočekivana dešavanja, pobuna protiv autoriteta  i sukob sa autoritetima, oslobađanje. Osvajanje slobode na buran način.

Budi originalan je mogao da bude ovaj naslov...ali sadašnje okolnosti nameću ovaj naslov - 
Osvajanje slobode!!!

Ova energija ima i drugu stranu a ona je originalnost. Da bi razumeli šta hoću da kažem spomenuću Luj Pastera koji je pronašao metodu pasterizacije namirnica.  Alojz Alchajmer prvi je opisao bolest koja se sada naziva po njemu. Artur Konan Dojl "otac" Šerloka Holmsa...Njima je zajedničko što imaju ovu konjukciju. Ovu konjukciju su imali ili imaju Laki Lučijano, Helmut Kol, Angela Merkel, Sadam Husein Irački predsednik koji je završio kako je završio.

Generalno ovo je idealno vreme za nešto novo, sveže, drugačije. Od ovog trenutka možemo da računamo da su neke promene tu pred našim vratima. Sve što je novo, avangardno, neobično, originalno... moglo bi da pronađe svoj put do nas. 
Ovaj aspekt favorizuje stavlja u prvi plan: medije, kompjutere, društvene mreže, društvenost i socijalnost. Ova konjukcija ne voli ograničenja niti ih toleriše. Sada je i vreme da možda postanete član neke grupe ili da se u nekoj grupi (u kojoj ste već) izdvojite kao vođa - lider. Ego (Sunce) ovako sa Uranom biće probuđen i želeće da se pokaže, izrazi najbolje što ume i zna. Ovaj aspekt donosi neočekivano i donosi raznorazna iznenađenja, sve već prema mestu (kuća) u kojoj se nalazi. Aspekti koje ova kojukcija (Sunce/Uran) pravi sa ostalim planetama u natalu mogu da poprave ili pokvare celu priču.

Na globalnom planu svakako neko iznenađenje...nadajmo se najboljem. Što je više odgovornih pojedinaca svakako se možemo nadati pozitivnim iznenađenjima....u obrnutom slučaju nisam raspoložena za predviđanja.

Sloboda i odgovornost idu u paketu!
Sloboda bez lične odgovornosti mogla bi da bude opasna po ljude oko nas....moja sloboda nesme da ugrozi tvoju slobodu i naša sloboda nesme da ugrožava tuđu. To je nešto što se nauči u porodici. Ograničavanje slobode i poverenje. Roditelji koji imaju poverenje u svoje dete (a ono se zaslužuje) neće ograničavati slobodu detetu. Kada poverenja nema ili se izgubi eto i ograničavanja slobode! 
Svima nam je bitna sloboda...
Odgovornost bez slobode ne ide....niti sloboda bez odgovornosti.

Ovo je napisano 28.aprila, iskreno ni slutila nisam da će svaka rečenica biti kao da je jutros napisana!
Ova konjukcija je u Biku, Bikom vlada Venera a ona je kao što znate u Raku i u inkonjukciji sa RPlutonom, pa ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda - Ni tamo ni ovamo!




Dnevni pregled uz kafu
(i neke astrološke zanimljivosti)

Mesec je od 01:32 u Jarcu. Ozbiljnom, odgovornom...Jarcu!
Sada je u sekstilu sa Saturnom u Ribama i u trigonu sa RMerkurom u Biku!
Srećom pa je tako....da malo "ohladi" ili umiri konjukciju Sunca i Urana.
Ima mesta za stabilnost, odgovornost....ima mesta i za razmenu osećanja, kroz razgovor, pisanje....
Ja opasno kasnim, RMerkur se ozbiljno poigrao samnom....ali o tome sutra na njegov dan!

Obratite pažnju na tekst pesme!!!


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:
Da sam ja netko


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:
Zvezde u maju

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023




Нема коментара:

Постави коментар