уторак, 30. мај 2023.

Nedeljni horoskop - Šta rade zvezde u periodu od 29.maja do 05.junaMoto nedelje:
Svaki kraj je novi početak...


Ove nedelje na zvezdanom nebu:

03.jun 00:42: Venera trigon Neptun
04.jun 05:41 Pun Mesec u Strelcu na 13°17’
04.jun 21:49: Merkur konjukcija Uran

End of May...


Da se osvrnemo na kraj ovog meseca:
U sezoni Blizanaca smo. 
Sunce je samo u Blizancima ako ne računamo Juno, a Juno je na 16° Blizanaca. 
U Biku su Merkur (vladar Blizanac), Uran, Jupiter i SMČ! 
Jupiter i SMČ su i dalje u konjukciji - Vreme je za rast....(duhovno i materijalno bogastvo)
Jupiter je i dalje u kvadratu sa RPlutonom Sreća na dugom štapu...Venera (vladar Bika) je još uvek u sekstilu sa Uranom, uskoro u trigonu sa Neptunom u Ribama!
Mars u Lavu i RPluton u Vodoliji su i dalje u opoziciji ali i u kvadratima sa planetama u Biku i dalje je prisutan Veliki krst (ovde je i JMČ u Škorpiji)!

Saturn u Ribama i dalje u kvadratu sa Suncem u Blizancima - (Za)stanite malo...
Ovo je i velika provera stvarnosti, a stvarnost ni malo lepa!

Prilično napet kraj maja 2023.
I na ličnom i na globalnom planu.

Pred nama je novi mesec, šesti u godini...sredina godine!!!
Početak juna i tri značajna događaja (aspekti).
Trigon Venera i Neptuna i život na krilima mašte, izlaz ili makar pokušaj da se izlaz nađe, Pun Mesec u Strelcu i kulminacija nečega i na ličnom i na kolektivnom planu i konjukcija Merkura i Urana - bljesak, iznenadnost, nešto novo, dobro ili loše ostaje nam da saznamo!Srodne duše...

03.jun 00:42: Venera trigon Neptun
Venera u Raku, Neptun u Ribama na 27°28’

Spojiće se u energiji trigona Ljubav (Venera) i Magija (Neptun)...
Teško je biti romantičan posle svega što se dogodilo pre mesec dana, teško je biti romantičan u sred priče o Velikom krstu...teško ali nije nemoguće! Ljubav i romantika su nam potrebni...Ovo su one energije koje nam pružaju mogućnost da (pre)živimo neke aspekte!

Stavite ružičaste naočari i sanjajte...I neka se pomešaju duboke vode Raka i još dublje vode Riba.
Zamislite kako se prepliću ove vode...i uživajte. I ponavljajte : Ljubav je sve što nam treba!
Poslušajte svoje srce i uradite šta vam je po volji...sanjajte, meditirajte, uživajte u ljubavi, romantici, Ljubav (Venera) kao iz bajke (Neptun)...aspekt je pozitivan (trigon), neki delovi te bajke sasvim mogući, mašta i snovi mogu postati stvarnost - Jer čuda se događaju.

"Samo retki nađu retke"
Potraga za idealnom ljubavlju, potraga za romansom, ljubavnom magijom, posebno ako nje nema u vezi, braku. Ovde je reč ili o želji da se romansa obnovi, ponovo pronađe ili možda da se potraži na drugoj strani. Neki od vas će samo "staviti" ružičaste naočari i sve će biti bolje, romantičnije u svakom slučaju. Videćete ono najbolje u ljudima, partnerima, prijateljima. U vreme ovog tranzita u vaš život bi mogla ući osoba koja se bavi umetnošću, muzikom... ili da samo uživa u tome, ili je to neko ko je na neki način neobičan. Neptunovski drugačiji. Budite otvoreni za ljubav. Ovaj tranizt bi mnogima mogao da probudi želju za srodnom dušom, oni (srećniji :-) koji je već imaju, u vreme ovog tranzita mogu poželeti da više vremena provode sa tom osobom i da joj kažu koliko im je stalo do njih, koliko im znače ili obrnuto mnogi će poželeti da čuju to od svoje srodne duše.
Kada se sretnu u trigonu Venera ljubav i Neptun viša oktava Venere...ljubavna magija je moguća.Mesec je Pun....
Istina je negde tamo...

04.jun 05:41 Pun Mesec u Strelcu 
Mesec u Strelcu, Sunce u Blizancima na 13°17’


Should I Stay Or Should I Go
Sa jedne strane imamo intuiciju (Strelac - Jupiter) sa druge strane imamo logiku (Blizanci - Merkur). 
Sa jedne strane je Mesec (duša) sa druge strane Sunce (volja).
Mesec u Strelcu je putnik, avanturista, željan znanja i širenja vidika, spontan je....zbog energije Jupitera tu je i optimizam, širenje i ekspanzija....i večno pitanje sreće. 
Sunce u Blizancima je radoznalo, logično, i ono je željno znanja, ono je društveno, svestrano, komunikativno, zbog energije Merkura tu je misao, reč, govor.... 

Izgleda na prvi pogled da obe strane žele isto....ili slično. Možda i žele ali na drugačiji način. 
Svi oni koji su imali i još uvek imaju dilemu ostati ovde ili otići imaće je ovih dana ponovo ali i intezivnije nego do sada. Da li samo da se otisnu i odu dalje, da li zbog avanturističkog duha, da li zbog znanja i obrazovanja, da li zbog pravde ili nepravde (Jupiter), tek ako već želja odavno tinja sada bi mogla da se rasplamsa. Neki od vas će zaista otići, neki će doneti odluku da definitivno odu! Neki drugi će ostati!

Sa jedne strane je životna filozofija, nada, vera u bolje sutra....potreba da se otisne, ode negde daleko, da se spakuju koferi i krene u avanturu, negde je to stvarna potreba, negde je to umno duhovno putovanje. Potreba da se zavrti globus i prstom odredi put. Avantura je deo ove vatrene energije koju ne drži mesto. Sa druge strane radoznalost, logika, svestranost i ova energija voli pokret, putovanja...ali ona kraća, energiji Blizanaca više odgovara neposredno okruženje, već poznato i blisko za razliku od energije Strelca koja hoće šire i dalje.....i jedna i druga energija vole da uče i istražuju, putuju, energija Strelca želi dalje, drugačije (kulture, znanja....) enrgija Blizanaca više voli svoje dvorište, komšiluk, okolinu. Prva energija funkcioniše intuitivno, druga logično!

E sada zamislite konopac između ovih energija i svako vuče na svoju stranu, a mi tu energiju povlačenja konopca osećamo zapravo kao energiju Punog Meseca. Ne kažem da krize nisu su moguće, jesu, krize svesti....otuda negde više negde manje nervoza i otuda negativan stav prema ovoj energiji. Emocije su pojačane, dramatične, napete.....ali ne kod svih bar ne istog inteziteta.
Sve zavisi od toga gde u kojim kućama se nalaze Mesec i Sunce.

I Mesec i Sunce će biti na 13°17’ (da lekše nađete u svojim natalnim kartama). 
Zbog energije Blizanaca i komunikacija može biti nešto napetija. Mada rezultat posle početnog haosa može biti i pozitivan, jer sve ovo što se događa može nas usmeriti na neku pozitivnu akciju ako budemo dobro kanalisali ove dve ogromne energije!
Rekla bih da je u ovoj energiji najbitnije biti iskren prema sebi.

Još o kulminaciji
Kulminacija - Završiti nešto, osloboditi se svaga što nas sputava, zbog čega stagniramo.
Sa ovom energijom moguće je doći do istine (Strelac) i do svih odgovora koje već neko vreme tražimo. Pun Mesec će i simbolično i stvarno osvetleti ono što je skriveno, potisnuto. Ujedno on osvetljava i naš put dalje...jer ciklus se nastavlja. Jedan kraj je uvek novi početak.

Ono što ovaj Pun Mesec može doneti je i neka vrsta euforije....preveliki optimizam, ali i preveliki pesimizam ni jedno nije dobro, potrebni su balans i ravnoteža (opozicija).
Da li ovu energiju treba posmatrati kao negativnu? Naravno da ne. Kulminacija koju nosi ova energija ne mora da bude loša (ovo iz ugla pojedinca), može i treba da bude izazov da idemo dalje.
Ovaj Pun Mesec će (raz)otkiti neku istinu ili istine!

Zovu li vas horizonti
Odapnite strelu.....usmerite energiju!
Kako se ovo dešava u energiji Strelca usmeriti energiju na: znanje (znanje je moć!!!), obrazovanje, širenje vidika, moralne i duhovne vrednosti, ideale,  vizije (budućnost).
Ova energija utiče na sve nas kolektivno (Mesec)...povezuju nas informacije, uverenja, kulture...A sad konkretnije....
(u pozadini Punog Meseca)

Jupiter (vladar Strelca) je u Biku u konjukciji sa SMČ (opozicija JMČ u Škorpiji) u kvadratu sa RPlutonom u Vodoliji. Jupiter je na "raskrsnici puteva" u napetom odnosu sa Plutonom! 
Merkur (vladar Blizanaca) je u Biku, u postretrogradnoj senci u dolazećoj konjukciji sa Uranom!

Saturn u Ribama je u kvadratu (odlazeći/separacioni) sa Suncem u Blizancima ali i u kvadratu sa Mesecom u Strelcu - T-kvadrat! Ovde Saturn nudi ili traži proveru stvarnosti, da zastanemo malo!
Mars u Lavu će biti u trigonu sa Mesecom u Strelcu, od ranije je u sekstilu sa Suncem, ovo su pozitivne energije, ali ne treba zaboraviti do skorašnju ulogu Marsa u Velikom krstu!"A onda je grunulo ko grom"

04.jun 21:49: Merkur konjukcija Uran
Merkur i Uran u Biku na 20°24’


Suština ove konjukcije je negde u bljesku
Uran zajedno sa Merkurom može doneti blistav um i u natalnom (karakter) i u tranzitu kao što je ovaj. Uran zapravo stimuliše naš um, razum....reči, komunikaciju, pokret....Merkur. 
Ovo je i vrlo originalna (Uran) misao, reč...(Merkur). 
Ovde je samo interesantno to što Uran deluje kao bljesak, munja, električni udar....
Uran i Merkur zajedno....probuđen interes za astrologiju (Johannes Kepler), neke nauke, tehniku, onostrano.

Ovo je i iznenadna vest, informacija, ideja.
Upoznavanje ili druženje sa originalnim prijateljima...ono...drugačiji od drugih!
Kao i svaka konjukcija i ova može biti i dobra i manje dobra.
Osnovna odlika ove konjukcije je iznenađenje, iznenadnost.....
U kom pravcu, dobrom ili lošem zavisiće od više stvari. Pre svega gde se u kojoj kući nalaze Merkur i Uran u Biku na  20°, zatim koje aspekte prave sa ostalim natalnim planetama. Biće onih kojima će ova konjukcija doneti pozitivne stvari (posebno ako imaju dobre aspekte sa drugim planetama), biće i onih kojima će ova konjukcija doneti neprijatna iznenađenja (posebno ako imaju negativne aspekte sa drugim planetama).
Na globalnom planu...sigurno je da će vesti biti iznenadne.
Generalno sve će nas ova konjukcija "probuditi"

Konjukcija je u Biku, Bikom vlada Venera a ona je u Raku - dom, domovina, narod, koreni, ognjište, prošlost...Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma nedelje:Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:
Zvezde u Junu (uskoro)


AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023

Нема коментара:

Постави коментар