недеља, 7. мај 2023.

Porodične (Rak) vrednosti (Venera)....Venera od danas u Raku!

Nedelja. Tišina. 

Mesec je u Strelcu.
Od jutros u kvadratu sa Saturnom u Ribama!

Ranije sam ovako pisala o ovom kvadratu, opet copy/paste:
Jedan D-mol...Ono....kada pritisne neka tuga, melanholija (negde i depresija), kada osetimo neko ograničenje, hladnoću. Duša (Mesec) i "kamen" (Saturn), pritiska kamen samo tako! Još ako ima "pogodno tlo" - ostali vaši aspekti i natalni i tranzitni! Izađu neki strahovi, tuge neke, usamljenost postaje jača ili se tek javi. Dođu neka sećanja na neke prošle događaje, promašaje, rastanke, gubitke...Pa sve pritisne još jače i teže. Ovde trpe osećanja, duša... (Mesec), neki naši odnosi, pre svega porodični ali i drugi...Žene su posebno osetljive, tužne, neutešne...Kod kvadrata javlja se i bes, nervoza....i uvek je neko drugi kriv, za naše stanje. To je uglavnom pogrešan stav....Mnogo lakše ćete ovu energiju savladati ako ne tražite krivca. Ako besa nema ima hladnoće...lošeg i teškog raspoloženja!

Na kraju dana Mesec u sekstilu sa RPlutonom u Vodoliji
Sve je ovde intezivno. Ovo je energija koja na površinu vadi naše emocije, posebno one duboko "zakopane". Nudi ova energija proces obnove, trasformacije. Nalet energije, energije koja nas priprema za novi dan, za ponedeljak...Duša bi da istražuje, rešava zagonetke...ali spavati se mora.

Danas u 16:24 Venera prelazi u Raka!
Taman da potraži(mo) utehu, sigurnost i zaštitu...

Porodične (Rak) vrednosti (Venera)

"Porodica je jedno od remek-dela prirode."

Venera - ljubav, sreća, radost, vrednost
Rak - porodica, porodične vrednosti, privatno....narod, domovina...

"Porodica je jezgro civilizacije"

Energija Raka:
U energiji koja u prvi plan stavlja: korene, poreklo, ognjište, narod, dom, domovinu, porodicu, porodične odnose, prošlost, privatne stvari, roditelje, majku, majčinstvo, generalno porodične vrednosti.
Rak - voda - osećanja....duboka osećanja. Emotivni duboko lični problemi i dileme. Bezbednost, sigurnost (čuvarkuća). Pažnja usmerena na naše instikte, na značaj porodice, našeg najbližeg okruženja, krug bliskih prijatelja (koje smatramo porodicom), na osećanje pripadnosti i sigurnosti koji dobijamo od njih. To je uzajamni proces...potrebno je i primati i davati podršku i sigurnost...

"Porodica je veza sa našom prošlošću i most ka našoj budućnosti." 

Dođe tako trenutak u životu kada shvatimo šta nam je važano, šta nam je najvažniji u životu ali i šta više nije važno, šta nikada nije bilo važno i šta će uvek biti važno!

Pitamo se ovih dana svi ili bar većina da li smo izgubili kontakt sa našim korenima! Zbog čega svi gledamo unapred i zbog čega smo zaboravili šta stoji iza nas? Da li smo izgubili kontkat sa korenima, tradicijom, porodičnim vrednostima? Da li sve manje vremena provodimo sa porodicom jureći za materijalnom egzistencijom?
Vreme je da se vratimo korenima, svom ognjištu...u okrilje i toplotu doma i porodice. 
Ljubav je u domu, ljubav je u porodici, dom je tamo gde je srce.


Moju generaciju svako jutro je budio Duško Radović:
"Volite svoju decu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu."

Porodica, porodične vrednosti:

Zdrava porodica zdrava deca, tako to obično ide. Deca postaju ljudi prave svoje porodice. Negde između je i sve ostalo, vaspitanje, obrazovanje, buduća profesija, zanimanje.

Kažu da porodicu čine rodbinski povezane osobe koje žive pod istim krovom...otac, majka, deca.
Stvorena iz biolške potrebe, ono sretnu se dvoje ljudi, zavole i rode se deca.
Tu su negde i društveni uticaji, ekonomski, politički. Ima i psihologije naravno. 
I takva porodica se vemenom menjala. Kroz istoriju došli smo do "male savremene porodice". Koliko je industrijska revolucija uticala na pojavu ove male savremene porodice je za neku drugu stručniju analizu, ali očigledno je da je patrijahlna porodica odavno u raspadanju. Da li je to dobro ili nije i to je za neku stručniju analizu. Ono što je izvesno je da se demokratija uvukla i u porodicu.

Nije ovo žal za prošlim vremenima
Mada Merkur je retrogradan u Biku (emotivna i materijalna sigurnost)!
Ja se ovih dana vraćam u mislima na porodicu kakava je nekada bila. na sećanja na neku drugačiju porodicu. Nije ovo žal za nekim prošlim vremenima, ako je i žal onda je žal za drugačijim boljim životnim i porodičnim vrednostima. I došla sam do zaključka da je emotivni aspekt porodice najvažniji.

Znam da je osim emotivnog vrlo bitan je i vaspitno obrazovni aspekt porodice. A on je podeljenen između porodice i države. Ljubav je ono što deca dobijaju u porodici ali i vaspitanje, velika uloga u vaspitanju je poverena i državi, samo da li je država opravdala to poverenje. Mislim da nije. Roditelji su ti koji treba da postave neke granice, ko to uspešno uradi u mnogome olakša život dece. Međutim ostaju obdaništa, škole, fakulteti...a tu odavno nešto nije kako treba!

Šta su porodične vrednosti koje se ovih dana toliko spominju.
Ja mogu da pričam samo o sebi, kako sam naučila iz svoje porodice i kako ih prenosim dalje!
Ljubav pre svega, puno ljubavi...a onda iskrenost, razgovaranje, poštovanje, poštenje, odgovornost, vera i tradicija! 
Ljubavi nema tamo gde nema poštovanja! Vrednosti se izgube tamo gde nema odgovornosti. Porodične vrednosti se ne mogu zamisliti bez odgovornosti i nekih pravila. Naravno u određenoj meri bez preterivanja. I ponoviću Ljubav....gde ima ljubavi ima i porodičnih vrednosti. Nekretnine, bankovni račun su ništa bez ljubavi!

P.S. Moja lična odluka je da me dok traju dani žalosti nema na Instagramu, da ne komentarišem protekle događaje iz ugla astrologije. Nama mesta takvim analizama (lako je biti general posle bitke). Poslednjih dana pišem ovde na blogu jer moram, meni je uvek lakše kada pišem, pisanje je moj vid terapije i ventila. Nema slika, samo tekst...Od sutra se vraćam na staro...ali znam da nitu ću ja biti ista niti svi mi zajedno više nećemo biti isti. Ali već sam napisala Život mora da pobedi....

Krenimo u promene...najbolje bi bilo da svako krene od sebe, jedna kap u okeanu života i jedan krug....pa drugi...treći...



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар