уторак, 16. мај 2023.

Jupiter ulazi u Bika - Dajte da biste dobili (primili)....


Zvezdani(n) zapis 3795

16.maj 19:20 Jupiter ulazi u Bika


Posle 12 godina Jupiter ponovo u Biku 

Da li se sećate perioda od 04.juna 2011. do 11.juna 2012.
Tada pre 12 godina Jupiter je poslednji put boravio u Biku. 
Da li možete da se setite šta se tada događalo u vašem životu? 
Ko se seća blago njemu :). Ako se ne sećate dobićete sada priliku za nova sećanja.

Moja sećanja. Blog postoji od 10.marta 2011. Jupiter je tada bio u Ovnu.
Kada je Jupiter ušao u Bika tada sam pisala ovako: Jupiter u Biku (Tranzitni)

I kao što vidite tada sam bila kraća i sažetija u pisanju :).
Nisam dirala ništa sem što sam dodala kvačice na ž,š,č i ć i promenila font!
U to vreme imala sam font za koji je neko napisao da "bode oči", a ja tada nisam htela da prihvatim da su mi bile potrebne naočari za vid :).

Dakle, ja se sećam tog perioda najviše (između ostalog) po tome što sam Blog razvijala polako...lagano sam ga proširivala, menjala. Tekstovi su bili sve veći i veći :), i naslovi su bili sve veći...Dodala sam muziku koja ide uz tekst, uvela rubriku Danas na nebu (kasnije sam dodala na zvezdanom nebu), započela sam i mesečni horoskop prvi je bio Zvezde u avgustu 2011. Dodala sam kvačice na ž,š,č i ć, počela sam da pišem mnogo češće (još uvek ne svaki dan, to je počelo ulaskom Jupitera u Blizance), pisala sam sve ličnije i sve opuštenije...drugim rečima ozbiljno sam počela da uživam u pisanju pa su tekstovi bili sve duži i duži i duži :). Jupiter u Biku tranzitira mojom 7.kućom veći deo i 8.kućom. Blog je bio sve čitaniji i čitaniji. Prvih 5000 pregleda bilo je u julu 2011. Danas kada Jupiter ponovo ulazi u Bika blog ima preko 15 miliona pregleda!

Inače ja se iz tog perioda jun 2011. sećam erupcije vulkana u Čileu čiji je pepeo poremetio avionski saobraćaj na južnoj polulopti...

Poslednji put Jupiter je boravio u Biku od 04.juna 2011. do 11.juna 2012:
Te 2011. Papa je posetio Hrvatsku, obnovljen je Tašmajdanski park u Beogradu, Generalni štrajk u Grčkoj, neredi u Atini, Totalno pomračenje Meseca vidljivo u našim krajevima, Jako nevreme u centralnoj Srbiji, Grčki parlament odobrio stroge mere štednje, novi nemiri u Atini i generalni štrajk, Apple i Microsoft kupili bankrotirani Nortel Networks za 4,5 milijardi dolara,  Beograd i Priština postigli sporazume o matičnim knjigama i slobodi kretanja, U Beogradu 20. godišnje zasedanje Parlamentarne skupštine OEBS, Eurozona dogovorila program pomoći Grčkoj, vredan oko 159 milijardi eura, Specijalci Kosovske policije zauzeli prelaz Brnjak na severu Kosova, Velike poplave u Tajlandu, 815 mrtvih,  Posle velike rasprave podignut plafon zaduživanja u SAD, sa 14,3 do najviše 16,7 biliona dolara, Švicarski franak nakratko dostiže rekordnu vrijednost od 0,97 eura - nevolja za one sa kreditima u toj valuti, Google objavio da preuzima Motorola Mobility za 12,5 milijardi dolara. Pregovori Beograda i Prištine, dogovor o carinskim pečatima i katastrima,  EULEX, kosovska policija i carina preuzeli granične prelaze Jarinje i Brnjak na severu Kosova, U Njujorku počinju protesti Occupy Wall Street,  Agencija Standard & Poor's snizila kreditni rejting Italije sa A+ na A, U Srbiji usvojen Zakon o restituciji (nacionalizovane imovine), Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko zbog financijskih malverzacija (sklapanje gasnog ugovora sa Rusijom) osuđena na sedam godina zatvora, 15.oktobar Globalni dan protesta tipa Occupy... zbog finansijske zloupotrebe (inspirisano pokretima u New Yorku, Španiji i drugde) - takođe i u Hrvatskoj, BiH, Srbiji...
Ubijen Muamer el Gadafi, Razoran zemljotres kod turskog grada Van, Gubici na berzama, nakon što je grčki premijer Papandreu neočekivano najavio referendum o planu za saniranje krize u eurozoni, Protesti u Banji Koviljači zbog velikog broja azilanata u mestu i osećanja nesigurnosti, Otvoren Severni tok, gasovod ispod Baltika....

Te 2012. Zemlje EU, sa izuzetkom Velike Britanije i Češke, odobrile novi ugovor o fiskalnoj disciplini, Arktička hladnoća u istočnoj i centralnoj Evropi odnosi stotine života, Neuspeli pregovori vlade Srbije i MMF - zamrznut aranžman vredan 1,1 milijardu dolara, U Srbiji proglašena vanredna situacija zbog jake zime, U Španiji uhapšeni Luka Bojović, Grčki parlament usvojio nove oštre mere štednje, Samit EU u Briselu: Srbija dobila status kandidata za članstvo; 25 zemalja potpisalo "fiskalni pakt" (bez Britanije i Češke, Irska najavila referendum), namenjen budžetskoj disciplini i sprečavanju dužničkih kriza....

Neke astrološke zanimljivosti: Las Vegas je zvanično naseljen, osnovan kao grad u maju 1905. godine i gle čuda tada je Jupiter bio u Biku! Na španskom las vegas znači livade. Prva klinika za kontrolu rađanja osnovana je 16.oktobra 1916. u SAD (Margaret Sanger), i tada je Jupiter bio u Biku!  Prva dodela Oskara dogodila se 19.maja 1929. i tada je Jupiter bio u Biku!


Jupiter u Biku kroz vreme:

od 04.juna 1928 do 12.juna 1929.
od 16.maja 1940 do 26.maja 1941.
od 28.aprila 1952 do 09.maja 1953.
od 12.aprila 1964. do 22.aprila 1965.
od 26.maja 1976. do 23.avgust 1976. 
od 16.oktobra do 03.aprila 1977. (Rx)
od 08.marta 1988.do 21.jula 1988.
od 30.novembra 1988 do 10.marta 1989. (Rx)
od 28.juna 1999. do 23.oktobra 1999.
od 14.februara 2000. do 30.juna 2000.
od 04.juna 2011. do 11.juna 2012.
od 16.maja 2023. do 26.maja 2024.
od 29.aprila 2035. do 09.maja 2036. itd...

Ovi datumi su tu da vas podsete na cikluse Jupitera u Biku!
Na događaje iz tih godina i lične i globalne...Da vas podsete ali i pomognu da shvatite kako ovaj tranzit utiče na vaš život.
Ali nije ovo jedini razlog zašto sam navela sve ove datume....sigurno ovo nije puko navođenje ili nedaj Bože da bih vas smorila :). Ovi datumi su bitni i za sve one koji će sada doživeti Jupiterov povratak!




Jupiterov povratak... 

Rođeni ovih gore navedenih datuma....doživeće svoj Jupiterov povratak ili Jupiter će se u nekom trenutku tokom tranzita kroz Bika naći na natalnoj poziciji (na istom stepenu kao i natalni Jupiter)! Jupiterov povratak se dešava kada napunimo približno 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 godina!  Svakih 12 godina Jupiter se "vraća" na natalnu poziciju! 
U narednom periodu (od maja do septembra) Jupiterov povratak će doživeti rođeni sa Jupiterom u Biku od 0° do 15° , sa ovog stepena Jupiter će biti retrogradan, sledeće godine doživeće i ostali (od 15° do 29° Bika).

Vi rođeni sa Jupiterom u Biku mogli bi da doživite lepe promene, da budete inspirisani lepim promenama! Uglavnom sledi vam "srećna godina". Ipak ne uzimajte "zdravo za gotovo", jer Jupiter pravi i neke aspekte sa vašim planetama, pravi i tranzitne aspekte...i piše svaku pojedinačnu priču! Ako i ne bude najsrećnija godina, sigurno je da će bar ublažiti neke neprijatne događaje ili utiske!

Računajte na više energije usmerene na emotivnu i materijalnu sigurnost, nešto bi tu moglo i da se "proširi", jer Jupiter sve što dotakne proširi! Očekujte više optimizma, entuzijazma, bolje raspoloženje..."uzimanje" sreće u svoje ruke...pa ne gubite vreme zgrabite sve dobre prilike.
Zasvrbeće vas tabani, potreba za putovanjima veća...neko bi mogao da krene "trbuhom za kruhom", rad u inostrastvu i sl. Više ćete filozofirati, obratiti pažnju na svoje obrazovanje...uložite u vaše obrazovanje (i energiju i novac). Računajte i na koji kilogram viška :), Jer Jupiter širi sve što zatekne...Osim što širi telo, "širi" i finasije, potrebu za slobodom i nezavisnošću (novac i vrednosti koji daju slobodu), više samopouzdanja itd.
Mogli bi malo i da se ulenjite, preterano uživate....pa kako vam drago ;-). U svakom slučaju lep period za sve vas rođene sa Jupiterom u Biku! Naravno uvek treba obratiti pažnju i na aspekte koje Jupiter pravi sa vašim planetama, jer to će biti vaša priča a ne ova donekle uopštena!

☆☆☆

Da bi ste bolje razumeli tranzit Jupitera u Biku, najpre pročitajte:

U ovom tekstu saznaćete sve o Jupiteru, o Jupiteru i sreći (Kaži mi gde ti je Jupiter, znaću gde ti je sreća), o Jupiteru iz drugog ugla....i onda možete dalje...


Jupiterov tranzit kroz Bika:

Energija Bika
Prva asocijacija na ovu energiju su vrednosti, novac, zarada itd. Ova energija je sve to ali i mnogo više!

Bik je zemljani znak, ima fiksni kvalitet i pasivan princip!
Prirodni je vladar 2.kuće.
Osnovna fraza: Ja imam. Ključna reč: stabilnost

Elemenat zemlja, ženski znak, jin (zemlja, žena...), energija koja uzima i prima (sada znate odakle naslov). Energija zemlje donosi "uzemljenje", praktičnost, formu, strukturu....izdržljivost!
Kvalitet fiksni ima tendenciju tvrdoglavosti, skupljana (i stvari i znanja), veliku sposobnost koncentracije. Rezultati dolaze sporo ALI sigurno!!!

Ova energija je u osnovi stabilna, izdržljiva, plodna, uporna...
Prilično je otporna na nagle promene, energija koja ne žuri nigde, već ima dugoročni plan za stvaranje (vrednosti). Vrednost je suštinski fokus za Bika. 
Energija Bika ima potrebu za emotivnom i materijalnom sigurnošću i bezbednošću!


"Ima ljudi koji štede novac, ali od toga postaju sve siromašniji,
 a ima i onih koji ga troše, ali od toga se bogate" 
Koko Šanel
 

Šta možete da očekujete od tranzita Jupitera kroz Bika
Ovo je odličan tranzit za privlačenje sreće (Jupiter) kroz naporan rad, strpljenje, praktičnost (Bik).

Kada se udruže spora energija Bika, negova potreba za uživanjem, njegova plodnost...i energija Jupitera dobićemo jednu prilično plodnu energiju. Za razliku od Jupiterovog tranzita kroz Ovna sada možete da očekujete jednu sporiju energiju, sporiji tempo, jer Bik je zemljani, praktičan, pouzdan znak, jer Bik je fiksni, stabilan, pomalo spor znak...Da Jupiter može da govori rekao bi Dobro će mi doći da malo usporim...i da uživam:).

Generalno imaćemo više dobrih prilika za emotivnu i materijalnu sigurnost, stabilnost i bezbednost...posebno ako budemo velikodušni prema onima koji će imati manje sreće. Daj da bi dobio....  "Energija novca će početi da se kreće tek kada ga počnete trošiti"

Dobar tranzit za uživanje u prirodi, zemlji...ali...i zemlji treba nešto dati ili joj posvetiti više pažnje da bi i ona nama pružila njene plodove...imajte to na umu!

Ovaj tranzit nam omogućava da se fokusiramo na opipljive rezultate...zbog toga je dobro imati planove i ciljeve. Mogućnost dugoročnih investicija...Ali...uvek ima tu i neko ali...potrebno je da se čuvamo preteranog uživanja (energija Bika).

Jupiter u Biku je tranzit u kome ćemo imati potrebu da uživamo u emotivnoj i materijalnoj sigurnosti, u raznim oblicima umetnosti, kreativnosti, lepote...Ovaj tranzit bi mogao mnogima da pojača samopouzdanje. Biće i onih koji će razmišljati o bogastvu, o luksuzu....neki bi mogli to i da sprovedu u delo! Ne mogu da se nesetim -  Del Boya i "Dogodine u ovo doba bićemo milioneri" , možda je ta godina za neke od vas stigla....

Sa Jupiterom u Biku budite praktični ako preuzimate neki rizik posebno materijalne prirode, svako širenje, ekspanzija neka ide lagano korak po korak, pametno investirajte...Učite polako i temeljno bilo da je to neki kurs ili fakultet, vratite se pravim vrednostima, smanjite vreme provedeno na društvenim mrežama...Ako tražite neku istinu budite spori ali uporni...Putovanja neka budu i praktična i lepa (spoj lepog i korisnog)....

Druga strana medalje kod ovog tranzita je rasipništvo i sebičnost...ispunjenje trenutnih želja bez obzira na sve, bez obzira na okolnosti...Moguće je i da mnogi neće obratiti pažnju na potrebe drugih i samim tim izazvati ozlojeđenost kod drugih (velike razlike između bogatih i siromašnih)


Jupiter će ove godine preći od od 0° do 15° 
11.juna će ući u preretrogradnu senku sa 05°34’ Bika, 04.septembra će sa 15°34’ Bika krenuti u retrogradni ciklus  (117 dana), 31.decembra krenuće direktno sa 05°34’ Bika (na ovom stepenu će biti na samom kraju godine), 23.marta 2024. će izaći iz retrogradne senke sa 15°34’ Bika i od tog datuma Jupiter će preći ostatak od 15°, 26.maja 2024. preći će u Blizance!

Jupiter će u Biku biti u "jednom cugu" za razliku recimo od Jupitera u Ovnu (vraćanje u Ribe)!

Tranzit Jupitera u Biku je posebno dobar za Bikove, Device i Jarčeve (svi zemljani znakovi), za Bikove jer će praviti konjukciju sa Suncem (možda i još nekom planetom u Biku), za Device i Jarčeve, Jupiter će praviti trigon sa Suncem (možda i još nekom planetom u Devici i Jarcu)
Biće dobar i za Rakove i Ribe (vodeni znakovi, sekstil)....

Ostali...Škorijama (opozicija), Lavovima i Vodolijama (kvadrat) biće malo ili više napeto...
Ovnovi i Blizanci u komšiluku Bika biće u polusekstilu, Ovnovi čekaju ulazak Jupitera u Blizance ali i Blizanci....:), Vage i Strečevi biće u aspektu prilagođavanja (inkonjukcija), Vage mogu da se raduju ulasku Jupitera u Blizance, Strelčevima će Jupiter u Blizancima biti u opoziciji...

Jupiter preći ove godine direktno i retrogradno od 0° do 15° pa obratite pažnju svi navedeni koji imate neke planete na ovim stepenima, posebno Škorpije (opozicija), Lavovi i Vodolije (kvadrat)!
Ostali od 15° do 29° sledeće godine!

16.maj u 19:20 CET


Jupitera će u Biku dočekati: SMČ, Merkur, Uran i Sunce (sezona Bika).
Prvi će društvo napustiti Sunce ulaskom u Blizance 21.maja, zatim će Merkur 11.juna preći u Blizance, na kraju će SMČ 12.jula preći u Ovna i ostaće "samo" Jupiter i Uran!
Jupiter i Uran će zajedno boraviti u Biku do 26.maja 2024.

Ulaskom Jupitera u Bika aktiviraće se i naše kolektivne i naše lične kuće Bika!

Zašto kažem aktiviraće se naše kuće Bika!
Ponekad neki znak bude u dve kuće


16.maja 2023. karta Beograda....
Bik je vladar 7.kuće....ali Bik je delom u 6. i delom u 7.kući!

Pogledajte deo vaše karte rođenja (natalni horoskop) koji sadrži znak Bika!
Taj deo je najverovatnije i najpraktičniji i najsenzualniji deo vašeg života!
To je oblast života koji je opipljiv, koji najmanje želite da menjate!
Tu oblast će posetiti Jupiter od 16.maja ove godine do 26.maja 2024.

Dolazimo i do Venere. Venera je vladar Bika!
Ovde je bitna i vaša natalna Venera ali i tranzitna Venera!
Tran Venera će na više načina dodatno objasniti tranzit Jupitera kroz Bika!

U vreme ulaska Jupitera u Bika Venera će biti u Raku na 9°, na gornjoj karti neba za 16.maj videćete da je Venera u Raku u 9.kući!



Važni aspekti i datumi 
za tranzit Jupitera u Biku:

Čim Jupiter uđe u Bika pravi kvadrat sa RPlutonom u Vodoliji. I ako Mars još uvek nije u Lavu (na poslednjim stepenima Raka je), Jupiter, RPluton i Mars prave T-kvadrat!!! Jupiter će biti i učesnik u konfiguraciji Veliki krst. Pročitajte - U nedelju, 21.maja 
Prilično napet i bura ulazak Jupitera u Bika!

2023:
☆18.maj 2023. Jupiter u Biku kvadrat Pluton u Vodoliji na  0°18’ - Sreća, uspeh na dohvat ruke..
☆27.maj 2023. Jupiter konjukcija SMČ u Biku na 2°26’ (konjukcija pre prelaska MČ u Blizance/Strelca) - Vreme je za rast....(duhovno i materijalno bogastvo)

☆19.jun 2023. Jupiter u Biku sekstil Saturn u Ribama na 7°12’ - Nagrada za strpljenje...

☆23.jul 2023. Venera u Lavu kreće u retrogradni ciklus koji će se završiti 04.septembra (ovo je bitno jer je Venera vladar Bika a Jupiter će u to vreme biti u Biku)!

☆04.septembar 2023. Jupiter u Biku kreće u retrogradni ciklus
☆31.decembar 2023. Jupiter u Biku direktan

2024:
☆21.april 2024. Jupiter konjukcija Uran (novi ciklus) na 21°49’ (završava se ciklus započet 04.januara 2011. godine i počinje novi koji će trajati do 08.septembra 2037.)
☆23.maj 2024. Jupiter sekstil Neptun na 29°30’
☆26.maj 2024. Jupiter prelazi u Blizance - Kolo sreće se okreće...



Jupiter i Uran zajedno u Biku

Ulazak Jupitera u Bika značajan je za naše i lične i kolektivne kuće Bika!
Jupiter proširi sve što dotakne...to već i ptice na grani znaju...ali kako će proširiti to već zavisi od vaših ličnih horoskopa! Uran je u Biku već prilično dugo i njegov uticaj vam je poznat!

Za priču o Jupiteru i Uranu zajedno u Biku najznačajiji je njihov susret konjukcija koji će se dogoditi egzaktno 21.aprila 2024. na 21°49’ Bika! Zbog dozvoljenog orbisa delovanja taj uticaj ćemo osetiti i mnogo pre ovog datuma ali i posle njega! Kada Jupiter dođe negde na oko 14° Bika krenuće uticaj konjukcije, trajaće i dokle Jupiter bude u Biku negde na oko 28°. 

Da pogledamo datume:
Jupiter će na 14° Bika prvi put biti 04.avgusta 2023. drugi put 05.oktobra 2023. i treći put 15.marta 2024. Jupiter će biti na  28° Bika 17.maja 2024.

Dakle, ova konjukcija zavređuje veliku pažnju!
Posebno ako imate neke planete na ovim stepenima!



Iznenadna sreća...i Sloboda izražavanja...
21.april 2024. Jupiter konjukcija Uran (novi ciklus) na 21°49


Pre 13 godina
Konjukciju Jupitera i Urana imali smo poslednji put pre 13 godina 04.januara 2011. na 27°02’ Riba
Konjukcija je bila trostruka 08.juna 2010. Jupiter i Uran u Ovnu, 19.septembar 2010. Jupiter i Uran u Ribama i 04.januar 2011. Jupiter i Uran u Ribama!

Pre 83 godina
Poslednji put smo imali ovu konjukciju baš u Biku 08.maja 1941. na 25°38’ i pre ovog 23.maja 1858. na 29°25’. Konjukcija u Biku dakle spada u retke jer se dešava na oko 83 godina!

Dakle jedan ciklus (konjukcija) Jupitera i Urana traje oko 13 godina!
Njihov ciklus govori o društvenom razvoju, idejama, inovacijama, napretku....na vrlo nekonvencionalan način! Reč je i o iznenadnom prosvetljenju, drugačijoj perspektivi, reformama! 
Ovaj ciklus donosi razvoj tehnologije, saobraćaja, vazduhoplovstva, putovanja, obrazovanja...
Moguće su revolucije, pokreti za nezavisnost, ukidanje nekih privilegija!!!
Promene zakona, zakonodavne promene, promene u religijama (verske promene)

Pogledajte sami šta se sve promenilo od početka ovog ciklusa 2010./2011. do novog ciklusa!

Generalno ova konjukcija donosi velika Jupiter iznenađenja Uran!

Kakva iznenađenja? Uglavnom je teško predvideti jer takav je Uran vrlo nepredvidljiv. I opet generalno prva pomisao na susret ovih planeta bi mogla da bude optimistična, jer Jupiter je vladar Strelca. Ovde bi mogli da pričamo o pozitivnim - Jupiter promenama - Uran. Možda čak i revolucionarnim Uran promenama. 

Kada se sretnu Jupiter i Uran...Šanse za inovacije su velike...tu je i onaj Eureka momenat! Iznenadni bljesak sreće. Iznenadna sreća! Ovde bi mogli i da imamo nešto što je ispred našeg vremena. Ovde se do istine (Jupiter) dolazi na neobičan Uranovski način. Ovde dolazi do širenja nekih stvari u simbolu Jupitera na način na koji je teško predvideti ili na način koji ne očekujemo (Uran). Ovde je potreba za slobodom velika!
Ova energija ne voli ograničenja, ima veliko poštovanje prema znanju, veliku potrebu za znanjem, voli sve što je progresivno...
Širenje tehnologije, vizije budućnosti, smisao je u napredovanju (tehnologije, znanja, duhovnosti...)...
Preuveličavanje svega što je drugačije. Ovo su i eksperimentalna učenja, obrazovanje. 
Pobune...verske, moralne, zakonske...
Spremnost da se prihvate veliki rizici...Otvorenost za sve što je drugačije i što je ispred vremena...
Ovo je i veliko buđenje....i velika sloboda izražavanja!!!

Otvoriće ova energija i neka pitanja: 
Da li napredak u tehnologiji donosi više ili manje smisla u našim životima

Generalno - Budite spremni za neočekivane okolnosti u vašim životima. Ne dozvolite da vas strah od nepoznatog spreči makar da istražite sve mogućnosti!

Znam, ova konjukcija (egzaktna) sada je poprilično daleka.

Ali, moto ovog bloga je da budete obavešteni i spremni.
Nije to jedini razlog....
Čim Jupiter uđe u Bika (danas) Jupiter i Uran će delovati zajedno....kako budu bili sve bliže jedan drugom a to je negde od 22.jula ove godine uticaj će biti sve intezivniji i moći ćemo da pričamo o nekim događajima pod uticajem ove konjukcije...
Egzaktni uticaj i novi ciklus je svakako od 21.aprila 2024. godine.

Tranzitni Uran konjukcija natalni Jupiter:
Vi koji imate Jupitera u Biku ili ste već doživeli konjukciju Tran Urana sa vašim Jupiterom ili ćete tek doživeti....i vama je koristan ovaj tekst!
Sada najjače osećaju ovaj tranzit svi koji imaju Nat Jupitera u Biku na oko 19°!

Poznati sa Jupiterom u Biku na oko 19°:
Courtney Love, Kristin Davis (Charlotte York iz serije Sex and the City), Vladimir Putin....
P.S. Sarah Jessica Parker ili Carrie Bradshaw drugarica Charlotte  iz serije ovu konjukciju Tran Urana i njenog Jupitera u Biku doživeće na 24° 29.maja 2024. 




Za sada ovoliko o Jupiteru u Biku....sledi još tekstova :)



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com




Нема коментара:

Постави коментар