уторак, 23. мај 2023.

Ko hoće više nego što se može ili "Ko hoće veće, izgubi iz vreće" (Mars kvadrat Jupiter)

 

Moto dana:
"Umerenost ti omogućava da uživaš 
a da ne upropastiš sebi uživanje."


Zvezdani(n) zapis 3803
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Lavu na 1°31’



Voli Mars da boravi u ovoj vatrenoj energiji, tu do izražaja dolazi njegov magnetizam. Mars je ovde pomalo ili više dramatičan, ponosan, ambiciozan, kreativan, dostojanstven, samouveren, velikodušan, romantičan, zaljubljen...Ali...u neharmoničnim aspektima (kvadrat, opozicija, nekada i konjukcija) ovaj Mars može biti sujetan, egocentričan, hvalisav, pretenciozan, dominantan, surov...




I samo što je prešao u energiju Lava Mars je "naleteo" na RPlutona koji je preko puta u energiji Vodolije....a ovo je poprilično napeta energija, posebno jer su uključeni i Jupiter i SMČ u Biku!

Mars u Lavu ovih dana
21.maja opozicija Marsa i RPlutona, 23.maja kvadrat Marsa i Jupitera i 25.maja kvadrat Marsa i SMČ. I sami vidite da je ovaj Mars poprilično nervozan!




Danas na zvezdanom nebu:
23.maj 07:12: Mars kvadrat Jupiter


Sa ovim aspektom obično se želi, hoće više nego što se može. 
Bolje vam je da dobro isplanirate svaki poduhvat, jer u protivnom možete da uzalud potrošite energiju. 

Nestrpljivost je ovde više nego izražena, ono hoću sve odmah i sada. Nervoza (kvadrat) se javlja ako se uloži energija u nešto (Mars) a nema rezultata ili nagrade (Jupiter), još ako ste sujetni (to se vidi iz natalnog) eto nervoze.
Da bi koliko toliko izbegli nervozu, jasnije definišite ciljeve, utvrdijte prioritete, bolje se organizujte, sve ostalo će biti čisto gubljenje energije
I još nešto....ovde sila (Mars) ne voli, mrzi zakon i pravdu (Jupiter), pa iz tog razloga mogli bi da budemo skloni kaznama, tužbama, novčanim kaznama, mogući su i finansijski problemi, gubitak novca, problemi za "zvaničnim" licima....nagli postupci i odluke.

Kako će ovaj aspekt uticati na sve nas kolektivno tek ćemo da saznamo.
Pojedinačno ova energija je takava da će biti preteranih akcija, reakcija....rizika!

Mars i Jupiter ne sarađuju, naprotiv u sukobu su. 
Jupiter izaziva Marsa, precenjuju se snage.
Ne ulazite u sukobe bez preke potrebe, mogli bi da se precenite. Ne rizikujte bez preke potrebe, ni u poslovima, ni u emocijama, ni sa fizičkom snagom. 
Često se kod kockara može naći neki aspekt Mars - Jupiter, može se naći i kod vojnih lica, zavisnika, osoba sa psihičkim problemima (Van Gog čuveni slikar imao je problema sa anksioznošću godinama, umro je od prostrelne rane u 37 godini...). Mars je u ovoj kombinaciji (kvadrat) ludo hrabar (Jupiter)!

Savet: budite manje impulsivni, ludo hrabri, smeli, pažljivo birajte svoje bitke, ne precenjujte svoje snage i mentalne i fizičke. Ne dokazujte se ni drugima ni sebi....ne sada, jer nije vreme. Budite oprezni i sa novcem, nije vreme za rizik, niti za trošenje novca. Obuzdajte strasti ova energija vodi ka promiskuitetu. Sa ovom energijom sve je nekako prenaglašeno i moguće je da nećete znati kada treba da stanete, da se zaustavite!

Poznati sa ovim aspektom: Kamala Harris, James Brolin, Brad Pitt, Lionel Messi, Gwyneth Paltrow, Robbie Williams, Bono (U2), Diane Keaton, Heather Locklear itd.

Imali su ga: Dražen Petrović (košarkaš, saobraćajna nesreća), Robin Williams (glumac, samoubistvo), Indira Gandhi (političarka, atentat), Marie Curie (fizičar, umrla u sanatorijumu smatra se od zračenja), Marcel Proust (romanopisac, doktori su ga smatrali hipohondrom), Klaus Kinski (glumac, eksplozivni karakter)

Važna napomena: Ni jedan aspekt ni natalni ni tranzitni ne određuje sam po sebi nečiji karakter, ponašanje ili neki događaj. Astrološko tumačenje je kompleksno i individualne je prirode. Jedan aspekt pruža samo jedan deo u procesu razumevanja ličnosti kao i nečijeg ponašanja ili razumevanje nekog događaja...





Dnevni pregled uz kafu
(i neke astrološke zanimljivosti)


Mesec je danas u Raku...kod kuće je...
Danas se druži (konjukcija) sa Venerom, lepo je njima, gledajte da i vama bude lepo!
Kasnije popodne Mesec će biti u kvadratu sa Kironom u Ovnu....ovo su neki bolni momenti. Ne potiskujte bol, prihvatite ga, i krenite u potragu za lekom (ključem)! To nije lagan proces i svakako kratkotrajan, ali makar krenite...
Na kraju dana Mesec u sekstilu sa Uranom, lepa energija za iznenadna dešavanja, za razbijanje dosade i rutine, uživajte...
Tokom dana prisutan je kvadrat Marsa i Jupitera, imajte na umu da je ovde umerenost ključ i rešenje (ni previše ni premalo). I dišite danas duboko kad god osetite nalet nervoze!


P.S. Jasmin Levi, najveća zvezda "world music" scene održaće koncert 22. juna u okviru Belgrade River Fest-a na platou Geozavoda u Beogradu na vodi.


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:


AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023


Нема коментара:

Постави коментар