недеља, 4. јун 2023.

"A onda je grunulo ko grom" Merkur konjukcija Uran


Moto dana:
"Svaka smela ideja u početku izgleda kao ludost"

Zvezdani(n) zapis  3809
Nedelja. Dan Sunca.
Sunce je u Blizancima na 13°31’

Pun Mesec je iza nas tačnjije egzaktan susret Meseca i Sunca...ali njegov uticaj osećamo i dalje!Danas na zvezdanom nebu
04.jun 21:49: Merkur konjukcija Uran
Merkur i Uran u Biku na 20°24’


Ovako izgledaju Merkur i Uran na nebu iznad Beograda....
Astrološki ovaj susret donosi neplanirane događaje, vesti, informacije!
Nekome će "razbiti" nedeljnu rutinu!

Meni je nedelja dan za lenjost (obično lenjost krene posle napisanog teksta).
Nedelja dan za opuštanje...
Kafa na terasi....cvrkut ptica, kreket žaba (imam kanal ispod terase, kanal povezan sa rekom Savom)...
U realnosti tako u mislima kako hoću...U mislima kofer, ranac, pasoš i knjiga za usput...

Mislim ipak da ova nedelja neće biti mirna niti opuštena!
Mnogi su se probudili ranije kao da je radni dan!
Pun Mesec na delu i osa Blizanci/Strelac - "niži um" VS "viši um"!

Misli se roje...
Sa jedne strane energija Blizanaca i sve ono što mislimo da znamo (Blizanci kao znanje....) i sa druge strane sve ono u šta verujemo (Strelac kao vera i verovanje...). Sa jedne strane logika, tkz niži um, sa druge strane širina, tkz viši um. Usko, blisko, poznato....protiv (opozicija) širine, ekspanzije, nepoznatog. Blizancima je lepo u neposrednom okruženju, već poznatom, Strelac bi da nas natera da se odvažimo i istražujemo šire i dalje. Opozicija traži balans, teško je pronaći balans!

Jupiter vladar Strelca i pomaže i odmaže :)
U konjukciji sa SMČ što je dobro - Vreme je za rast....(duhovno i materijalno bogastvo)...ide ka sekstilu sa Saturnom -  Nagrada za strpljenje...
ALI još uvek je u kvadratu sa Marsom u Lavu - Ko hoće više nego što se može....
i ide ka kvadratu sa Venerom - Preterano uživanje...

Merkur vladar Blizanaca danas, tačnije večeras u egzaktnoj konjukciji sa Uranom! Konjukcija je takva energija da može biti i jako dobra ali i ne tako dobra!


Napisala sam već....ova konjukcija razbija rutinu!
Napisala sam i da je suština ove konjukcije je negde u bljesku.
Bljesku ideja, misli, reči....Bljesak uvida u neke stvari!
Ova energija donosi i neka otkrića.
Ova energija ne voli status quo.
I Merkur i Uran su povezani sa našim mozgom...danas će baš da "čačkaju" po našim mozgovima :)

Pročitajte više o ovom aspektu - "A onda je grunulo ko grom" 

Konjukcija je u Biku - a ova energija može biti i strpljiva ali i tvrdoglava, može biti stabilna ali i usporena, može biti praktična ali i okrenuta sebi, pouzdana ali i svađalačka, lako prasne...Sa ovom energijom u prvom planu ili fokusu se emotivna i materijalna sigurnost i bezbednost ("i jare i pare"), i emocije i vrednosti i ljubav i novac (Venera vladar Bika)...


Ovo je njihov peti susret od kako je Uran ušao u Bika!
Prvi susret se dogodio 08.maja 2019. (prvi u Biku posle 84.godina)
Njihov poslednji susret u Biku dogodiće se 25.maja 2025.


Merkur konjukcija Uran


Da li znate ko je glumac Leonard Nimoy?
Ako vam kažem da je poznat po ulozi Spoka u Zvezdanim stazama onda verovatno znate i ko je on...
On je rođen sa konjukcijom Merkura i Urana u Ovnu!
Ali i...Johannes Kepler je rođen sa ovom konjukcijom u Jarcu (astronom, astrolog, matematičar), Gabriel García Márquez u Ribama (Kolumbijski pisac, novinar, politički aktivista, jedan od najcitiranijih pisaca na internetu), Mata Hari u Lavu (Holandska plesačica, streljana kao špijun), Simone de Beauvoir u Jarcu (francuska književnica, feministkinja, politička aktiviskinja), Humphrey Bogart (američki glumac, proglašen za najvećom filmskom legendom), Suzanne Vega u Lavu (muzičarka, kantautor), Valentino u Ovnu (italijanski modni dizajner, osnivač brenda Valentino), Keanu Reeves u Devici (kanadski glumac koji se proslavio u Holivudu, rođen u Bejrutu Liban), LeBron James u Strelcu (jedan od najboljih košarkaša svih vremena), Jeffree Star u Strelcu (američka internet zvezda)...
I Eva Braun Merkur u Jarcu na 28°, Uran u Vodoliji na 0° (životna saputnica A.Hitlera i njegova supruga na jedan dan i jednu noć).Merkur konjukcija Uran u Biku!

Eric Burdon u Biku (engleski pevač i tekstopisac, pevač grupe The Animals) rođen je 11.maja 1941. Bik/Strelac ima Merkura i Urana u Biku ali i Veneru sve na 25°, on će uskoro doživeti povratak Urana, kao i prelazak Tran Urana preko Nat Merkura (i Venere), biće zanimljivo za one koje prate i astrologiju ali i rok scenu! Zanimljivo je da je njegov otac bio električar i da je radio u klubovima u kojima je kasnije Burdon nastupao!

Kao što vidite ovo su ljudi koji su dali jedinstven doprinos u onome čime su se bavili ili se još uvek bave...gde se vidi uticaj ove konjukcije - razmiljanje izvan okvira!


Današnju konjukciju osetićemo svi na ovaj ili onaj način!
Najjače će je osetiti Bikovi (konjukcija), zatim Škorpije (opozicija) Lavovi i Vodolije (kvadrat), moglo bi da bude intezivno i burno! Lakše će je proživeti Rakovi i Ribe (sekstil) i Device i Jarčevi (trigon)!

Najintezivnije će i nešto duže osetiti ovu konjukciju ali na drugačiji način svi vi koji imate Merkura u Biku na oko 20°, vama su sada Tran Merkur i Tran Uran preko vašeg natalnog Merkura!
P.S. Merkura na ovom stepenu imaju: George Clooney (2.kuća), Miranda Kerr (10.kuća), Tori Spelling (3.kuća)....ako imate želju da proučavate!

Neka vam zvezde budu naklonjene...

Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023


Нема коментара:

Постави коментар