субота, 3. јун 2023.

U susret Punom Mesecu u Strelcu



Moto dana:
"Uvek gađaj Mesec. 
Čak i ako promašiš, završićeš među zvezdama"

Zvezdani(n) zapis 3808 
Subota. Dan Saturna.
Saturn u Ribama na 7°02’


Pliva Saturn u vodama Riba od 07.marta!
Danas će Saturn biti u kvadratu sa Mesecom u Strlecu egzaktno u 19:07 CET 
(Dan uoči Punog Meseca).


"Znam taj put, to je precica za bol"...
Energija koja donosi neku nemoć, zastoj....negde tugu, negde melanholiju....onaj čuveni D-mol. Ono....kada pritisne neka tuga, melanholija (negde i depresija ako to podupire natalni), kada osetimo neko ograničenje, hladnoću. Duša (Mesec) i "kamen" (Saturn), pritiska kamen samo tako! Još ako ima "pogodno tlo" - ostali vaši aspekti i natalni i tranzitni! Izađu neki strahovi, tuge neke, usamljenost postaje jača ili se tek javi. Dođu neka sećanja na neke prošle događaje, promašaje, rastanke, gubitke. Pa sve pritisne još jače i teže. Ovde trpe osećanja, duša... (Mesec), neki naši odnosi, pre svega porodični ali i drugi. Žene su posebno osetljive, tužne, neutešne...Kod kvadrata javlja se i bes, nervoza....i uvek je neko drugi kriv, za naše stanje. To je uglavnom pogrešan stav. Mnogo lakše ćete ovu energiju savladati ako ne tražite krivca. Ako besa nema ima hladnoće...lošeg i teškog raspoloženja!

Izdržite! 

Uskoro će Saturn u svoj redovni retrogradni ciklus (17.jun) - Vreme je za ponovnu procenu odgovornosti, discipline...ali uskoro će Saturn biti u egzaktnom sekstilu sa Jupiterom u Biku (19.jun) - Nagrada za strpljenje...

Već uveliko osećamo Saturnovo sporo kretanje i njegov lagani ulazak u retrogradnu stanicu, u vreme retrogradnog stacioniranja biće i najjači imajte to na umu! Retrogradno stacioniran biće 19.juna!
Sekstil sa Jupiterom već osećamo (dolazeći/aplikacioni aspekt), budite strpljivi jer strpljenje se isplati!

☆☆☆

Dan uoči Punog Meseca


"Samo je još Mesec Pun, 
Sve je ostalo prazno...
Samo da dočekam leto,
Sve mirno i ćutke,
Samo je još mesec pun"


Mesec u Strelcu opozicija Sunce u Blizancima - egzaktno sutra u 05:41 CET

Poslednji Pun Mesec ovog proleća!


Energija kulminacije!
Šta podrazumevamo pod kulminacijom?

Energija nekog završetka, nečeg što je započeto sa energijom prošlog Mladog Meseca koji smo imali pre dve nedelje! Radi podsećanja Mlad Mesec u Mlad Mesec u Biku na 28°25’ 19.maja!

Pun Mesec je zapravo energija opozicije, Mesec je u Strelcu i nalazi se egzaktno (tačno) naspram Sunca u Blizancima. Pun Mesec će i stvarno (na nebu) i simbolično osvetleti naše živote.
Sve o ovoj opoziciji imate OVDE



Opozicija Meseca i Sunca (Pun Mesec). 
(da obnovimo gradivo)

Astrološki gledano Pun Mesec je aspekt opozicije Meseca i Sunca i on svakako vrši uticaj na nas, na svakog drugačije, već prema karakteru (natalni horoskop). Sam aspekt ima jaku energiju osetljivosti, veliki uticaj na ego (Sunce). Ovde raspoloženje (opozicija, Mesec) utiču na ego, karakter (Sunce), na vaše ponašanje.

Ova opozicija u tranzitu donosi neku vrstu konflikta (opozicija), ličnog konflikta - uticaj na pojedinca, ali i generalno na sve nas kao energija Punog Meseca (Mesec - narod)! Ovaj aspekt donosi i napetost u porodci, porodičnim odnosima (Mesec - dom, porodica...). Kao i svaka opozicija i ova unosi nervozu i konflikte u naš život i ono što je kod svake opozicije bitno, bitno je i kod ove da se ova energija uravnoteži. Potrebno je ovde u ovoj opoziciji napraviti ravnotežu između Duše - Mesec i Volje - Sunce! Sa jedne strane Mesec - osećanja, osetljivost, dom, porodca, brižnost, kolektivno (narod), majka, žena, sa druge strane Sunce - volja, ego, sujeta, karakter, autoritet, slava, pojedinac, otac, muž, sin.... Potrebno je uravnotežiti, ponekad je to nemoguća misija i bude teško izvodljivo....otuda i sve priče koje prate energiju Punog Meseca!

Pun Mesec je zapravo redovna pojava, redovan Mesečev ciklus, drugim rečima nešto što se redovno događa i događaće se, to što se u danima Punog Meseca (ali i Mladog) naširoko i nadugačko piše o tome, posebno sada u vreme interneta je druga stvar...

Pun Mesec je kulminacija i obećanje ispunjenja onog sto je započeto u vreme Mladog Meseca. Pun Mesec je kulminativna faza, faza spoznaje, ciklus je stigao do kraja i nastupa zastoj u akciji, a našem organizmu je potreban odmor, nasa volja slabi, energija se prazni a nas metabolizam se menja, ovo je pravo vreme da se poslovi zavrse!


Na postelji od Punog Meseca...

Mesec u horoskopu je "odgovoran" za emocije i osecanjnost, u vreme Punog Meseca sve je mnogo intezivnije i prenaglašeno nego inače. Sve zavisi kakve su nam emocije i osećanja inače, u vreme Punog Meseca oni su samo još izraženiji. I sami znate ima u nama i pozitivnih i negativnih osećanja, svi smo razliciti i svi razlicito reagujemo u veme Punog Meseca. On izvlači iz nas ono što zapravo jesmo. Ipak moguća je pojačana nervoza, naglašena preosetljivost, moguća razdražljivost, nesanica...Pun Mesec donosi nemire i vrlo često isprovocira neke negativne dogadjaje. U vreme Punog Meseca ne treba zakazivati operacije, zarastanje rana je mnogo sporije a oporavak može da se oduži. Ovo je faza gde je ciklus stigao do vrha....dolazi do zastoja u akcijii, organizmu je potreban odmor, energija se prazni. Ali dobro je za ostvarivanje planova i završetak nekih poslova. Bolje je u to vreme ne započinjati neke poslove vec završavati stare.
Ako je neko već rođen na Pun Mesec, onda je posebno osetljiv baš u vreme svakog Punog Meseca.
I sve ovo je zapravo vezano za opoziciju Meseca i Sunca - što se naziva Punim Mesecom!


Ukratko: Pun Mesec je kulminacija (pun - Mesec), onda nastupa "pražnjenje" koje nam omogućava da krenemo ispočetka u ponovno "punjenje" ILI -  Svaki kraj je novi početak!




A sad konkretnije....
(u pozadini Punog Meseca)

☆Jupiter (vladar Strelca) je u Biku u konjukciji sa SMČ (opozicija JMČ u Škorpiji) u kvadratu sa RPlutonom u Vodoliji. 
Jupiter je na "raskrsnici puteva" u napetom odnosu (kvadrat) sa RPlutonom - Sreća na dugom štapu
Što se nas ovde tiče (kolektivno) taj štap je sve duži i duži!!!
Merkur (vladar Blizanaca) je u Biku, u postretrogradnoj senci u konjukciji sa Uranom egzaktno 04.jun u 21:49 - "A onda je grunulo ko grom" Očekujte zaista vrlo iznenenađujuće vesti, informacije


Saturn u Ribama je u kvadratu (odlazeći/separacioni) sa Suncem u Blizancima ali i u kvadratu sa Mesecom u Strelcu - T-kvadrat! Ovde Saturn nudi ili traži proveru stvarnosti, da zastanemo malo, da budemo strpljivi, odgovorni, disciplinovani....

Mars u Lavu će biti u trigonu sa Mesecom u Strelcu, od ranije je u sekstilu sa Suncem, ovo su pozitivne energije, ali ne treba zaboraviti do skorašnju ulogu Marsa u Velikom krstu! Mars u Lavu kod ovog Punog Meseca ima pozitivnu ulogu, ulogu pokretačke vatrene energije - Iskoristite ovu energiju!







Zanimljivosti:
U blizini Punog Meseca je Antares jedna od četiri kraljevskih zvezda. 
Aldebaran, Regulus, Antares i Fomalhaut su kraljevske zvezde još se i zovu četiri srećne zvezde ali i čuvari neba, jer bdiju nad ostalim zvezdama! Čuvari četiri strane neba!
Regulus vlada severom, Fomalhaut jugom, Aldebaran istokom i Antares zapadom!
Antares čuvar zapada nalazi se na  09°46′ Strelca

Antres je po energiji vrlo slična Marsu i Jupiteru. Važi za jednu od najmoćnijih zvezda. Može doneti nagli uspeh i slavu, ali i gubitke, stradanja, nezgode, nasilje.

Pun Mesec je na  13°17’ Strelca ....ovo jeste konjukcija ali preširoka da bi imala neki veći uticaj!


Neka vam zvezde budu naklonjene...



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023




Нема коментара:

Постави коментар