петак, 9. јун 2023.

Dancing With The Muse Merkur u Biku sekstil Neptun u Ribama....



Moto dana:
"Kada su misli u boji, 
život nikada nije siv"


Zvezdani(n) zapis 3814
Petak. Dan Venere.
Venera je u Lavu na 3°25’


Pažljivo pročitajte:
Venera ovih dana ide putem kojim je Mars već bio i poprilično komplikuje sve odnose i veze ali najviše one emotivne, ljubavne. Ovih dana imam najviše konsultacija gde se javljaju uznemirene devojke sa pitanjem: Šta se ovo dešava? 
Venera je i dalje u opoziciji sa RPlutonom u Vodoliji (od 05.juna), u kvadratu sa SMČ u Biku/JMČ u Škorpiji (od 07.juna), za dva dana biće u kvadratu sa Jupiterom u Biku! 
Venera je deo T-kvadrata ali i Velikog kvadrata, to je uopšteni odgovor na pitanje!

07.juna ja sam napisala ovo:
Neće ovi aspekti prestati preko noći, budite još nekoliko dana oprezni!
Ali i kada prođu čekaju nas novi, posebno nezgodan kvadrat Venere u Lavu sa Uranom u Biku 02.jula, ali njegov uticaj ćemo osetiti mnogo ranije krajem juna!

Budite spremni i obavešteni:
Zbog retrogradnosti Venere ponovo ćemo imati kvadrate Venere sa Uranom 09.avgusta i 29.septembra!
Ponoviće se i kvadrati Venere i Jupitera 09.avgusta i 22.avgusta!
Na ove aspekte sam mislila između ostalog kada sam napisala da nas čeka Dugo toplo leto

Imajte na umu i da je tu jako blizu Venere Mars i da smo sa njim već prošli iste aspekte, da oni još uvek traju i ako su sve slabiji jer Mars ide dalje! Venera i Mars su u konjukciji, ova konjukcija se računa i ako nisu i neće biti u egzaktnoj konjukciji!


Venera konjukcija Mars u Lavu
Venera i Mars su poslednji put bili u konjukciji (egzaktnoj) u Lavu 13.jula 2021.
Tog 13.jula temperatura vazduha je bila oko 40℃

P.S. Upravo na vestima Donald Trump! Ova konjukcija je njemu u 12.kući "preko" njegovog Nat Plutona u Lavu - Vest: Bivši američki predsednik optužen zbog zadržavanja poverljivih dokumenata. Neki od njih nose i oznaku „strogo poverljivo". I ako će suđenje biti sledeće godine izgleda da Trampa čeka Dugo toplo leto!
P.S. U Kanadi besni više od stotinu požara!


U ovom tekstu imate detaljni opis ove konjukcije koja se može primeniti i na sadašnju konjukciju!
P.S. Venera i Mars će se "pratiti" tokom celog juna i početkom jula, između njih će biti oko 3/4°, dakle prilično jaka konjukcija! Sve do prelaska Marsa u Devicu 10.jula!!!

Neka vas ne zbuni ova slika lavova u zagrljaju. Kontakt Venere i Marsa donosi - Ili harmoniju ili sukob! Sukob nastaje kada imamo i neke neharmonične aspekte u tranzitu ili na nebu ili u vašim ličnim horoskopima!

☆☆☆



Danas na zvezdanom nebu:
09.jun 23:14: Merkur sekstil Neptun
Merkur u Biku, Neptun u Ribama na  27°34’


Kada Merkur i Neptun sarađuju (sekstil):
Možda nećete imati potrebu da postavljate pitanja....jer nekako na neki način znaćete odgovore!
Danas i još dan dva, gotovo da ćete moći rečima da slikate slike.
Posmatrajte ljude danas... možete da saznate nešto više o njima.... ali i o sebi. 
Gledajte, posmatrajte, moći ćete da "čitate" govor tela.
Slušajte šta vam govore posebno ono "između redova".

Kada Bik (zemlja) i Ribe (voda)  sarađuju (sekstil):
Misli, reči su stabilne Bikovse ali sa pozivom da zarone duboko u vode mističnih Riba.
Ili je ovde reč o mističnim vodama Riba koje natapaju stabilnu zemlju Bika.
Kako god tek prija im tako zajedno... voli zemlja vodu...i obrnuto!


Dancing With The Muse 
Umetnici danas se "bude muze". Vi drugi možda budete nečija muza, inspiracija...
Muzičari danas je vaš dan i nekoliko dana još, naravno ako ste budni posle burne noći..., i vi pisci, glumci, fotografi...i svi drugi kreativci...ovo je tranzit kao "poručen" za vas.  

Svi ostali sanjajte (Neptun), zaronite u svoje snove (Ribe), vaši snovi mogu postati realni.. što više mislite (Merkur) na njih, pričate (Merkur) o njima možda i postanu realni (Bik).

Ko nema vremena za bioskop, Netfix, neka napravi sam svoj film :). 

Slike u glavi u boji, misli inspirativne...šarene. Predosećanja nekih događaja koji će usledeti. Inspiracija. Duhovna potraga, molitva...praštanje.

Zovu nas Merkur i Neptun da sanjamo, maštamo, bojimo naš svet svetlijim bojama. Nude nam kreativnost, uživanje u umetnosti, muzici, nude nam izlaz i beg iz stvarnosti. Tu je i energija mističnog, misterija, tu su i moguća čuda. Neko će uživati svim čulima, neko će na put, neko će uživati u kuvanju, neko u muzici.....opet prema položaju ovih planeta u svojim horoskopima.

Nije ovo aspekt za svakodnevne poslove, već za odmor i opuštanje, naravno ko to sebi može da priušti. Ali i oni koji to ne mogu, danas i još nekoliko dana moći će da sanjaju svoje snove i na javi.

Zapišite snove koje budete sanjali... ti snovi vam mogu reći mnogo toga.


Poznati sa ovim aspektom: Brad Pitt, Jennifer Aniston, Madonna, Whitney Houston, Jimi Hendrix, Alicia Keys, Drew Barrymore, Steven Spielberg, Patrick Swayze, Greta Garbo, Katharine Hepburn, Ernest Hemingway, Giacomo Casanova, Benjamin Franklin, Martha Stewart, Claudia Schiffer, Michael Schumacher....ali i... Margaret Thatcher, Pablo Escobar, George W. Bush, Bill Clinton...


Nije ovo aspekt velikog inteziteta....moguće je i da ga neko ni ne oseti...Da, moguće je.
Kod mene to nikako nije moguće. Zbog mog istaknutog Neptuna u Škorpiji u 1.kući. Nema šanse da bilo koji aspekt Merkura i Neptuna ja ne osetim.

Ovaj sekstil je lagan....kao krila leptira.
Svi oni koji imaju natalne predispozicije za kreativnost, umetnost, muziku, poeziju, pisanje, crtanje, slikanje....sigurno će osetiti "krila ovog leptira". Tranzitni aspekt samo budi ono što već imamo, teško da će probuditi nešto čega nema. Dakle, sam tranzit nemože da uradi nemoguće.

I tako neki aspekti, neka objašnjenja i opisi ostaju ponekad samo teorija.
Ako čekate da vam "jabuka padne u krilo" možda se to nekim čudom i dogodi, mislim da je bolje da ne čekate već da pružite ruku i "jabuku uberete" sami :).

Problem kod ovog aspekta (tranzita) je i to što se Merkur brzo kreće, baš kao onaj leptir sa početka priče....leti, leti i odleti :). Dakle, problem je i u trajanju ovog aspekta....ne može da se razvije ako nema "plodno tlo" ...ili potvrdu u natalnom horoskopu!

Međutim, ako je Tran Neptun u Ribama u sekstilu sa vašim Merkurom (a on može biti u Biku ili Jarcu da bi imali ovaj aspekt i to negde na oko 27°  to je onda druga priča. Neptun se jako sporo kreće i uticaj je dugotrajan. I zbog toga kada god čitate o nekom tranzitnom aspektu a veštiji ste i bolje poznajete astrologiju onda taj opis možete primeniti i na natalni aspekt (rođeni sa tim aspektom), na tranzite na natalni horoskop, predikcije, godišnji horoskop. Ne trudim se ja bez razloga da neki tranzit opišem najbolje što mogu...čak ga nekada ponavljam do besvesti :).



Kreativci ovo je vaše vreme!!!
Pisci, glumci, fotografi, dizajneri, umetnici, muzičari...pronađite svoju inspiraciju!
Ali i svi ostali jer u svakom od vas "čuči" kreativac...manje ili više već prema vašem natalnom horoskopu. I u skladu sa nekim mojim ličnim dešavanjima naglasiću pronađite svoju inspiraciju a ne tuđu!!! Ovaj tranzit svakako stimuliše kreativnost...ali ostali aspekti govore u kom pravcu!






Za kraj

Dok ovo pišem Merkur je na 26°43’ Bika! Na istom stepenu se nalazi Algol
Algol...fiksna zvezda koju nazivaju "Demonska zvezda", u mitologiji glava Meduze!

U astrologiji njeno značenje ne spada u najbolje, zapravo poprilično je teško...ona izaziva nesreće, nasilje, ima vrlo neobuzdanu prirodu. Nalazi se na 26° Bika. U astrologiji ova zvezda spada u nasilne, nesrećne i vrlo opasne zvezde, kažu i da je najzlobnija zvezda! Ima prirodu Saturan i Jupitera ali u negativnom smislu, njihovu drugu negativnu stranu medalje! 

Znam...zvuči kako zvuči.
Ne znam šta bih vam rekla, sem ne gubite glavu...naravno u prenosnom smislu...budite prisebni, razmišljajte pozitivno.

Kao i svaka konjukcija i ova ima dve strane, pa može doneti uspeh u poslovima kojima vlada Merkur, ali može doneti tvrdoglavost, nepromišljenost, opasnost u saobraćaju...Čuvajte se loših misli.



Film Usamljeni rendžer (Johnny Depp)!

Poznati sa Merkur konjukcija Algol: Saddam Hussein, Johnny Depp, Kanye West, David Beckham...naša glumica Marija Karan.
Johnny Depp ima Veneru i Merkura u konjukciji sa Algolom.


P.S. Mnogi se plaše Algola. Juče sam u konsultaciji dobila pitanje o natalnoj konjukciji Venere u Biku i Algola egzaktno na 26° Bika.
Nema razloga za paniku, jer jedna (fiksna) zvezda ne čini vaš natalni horoskop, ona vas samo može dodatno opisati. Razumem da danas možete pročitati na raznim mestima svašta o Algolu, ali imajte na umu da je za put do konkretnog tumačenja potrebno znanje i iskustvo!

Astrološka zanimljivost:
Da li ste primetili da je Versaćeov logo inspirisan glavom Meduze?!
Gianni Versace Strelac/Škorpija sa vrhom 7.kuće na 27°13' Bika, dakle 7.kuća (Descedent) je u konjukciji sa Algolom! Da li je logo slučajan ili nije?! Negde sam pročitala da je on odabrao baš ovaj znak jer je želeo da njegova odeća predstavlja transformaciju žene u femme fatale! Govorili su i da je Armani oblači suprugu, a Versaće ljubavnicu! 

Neka vam zvezde budu naklonjene...





Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023






Нема коментара:

Постави коментар