уторак, 13. јун 2023.

Zastoj, tuga, melanholija...zaboravnost...Merkur kvadrat Saturn....

 

Moto dana:
"Čekala sam i čekala, 
i kad nije došla nikakva poruka, 
znala sam da je od tebe."


Zvezdani(n) zapis 3818 
Utorak. Dan Marsa. 
Mars je u Lavu na 13°39

Venera je tu blizu na 7°00’ Lava. Zbog dozvoljenog orbisa delovanja imamo konjukciju Venere i Marsa, ona je sada nešto šira ali je konjukcija! Venera i Mars će se "pratiti" tokom celog juna i početkom jula, između njih će biti oko 3/4°, dakle prilično jaka konjukcija! Sve do prelaska Marsa u Devicu 10.jula!!!
U ovom periodu rodiće se neki mali Blizanci (Sunce u Blizancima) do 21.juna, mali Rakovi (Sunce u Raku) do 23.jula i male Device (Sunce u Devici) do 10.jula!


☆☆☆

Mesec je i dalje u Ovnu, još uvek je u konjukciji sa Kironom!
Od posle svitanja Mesec je u sekstilu sa Suncem u Blizancima - saradnja i harmonija Duše i Volje!
Pred kraj dana Mesec će biti u kvadratu sa RPlutonom u Jarcu na 29°58’ i mnogi će osetiti kroz svoje kuće u Jarcu napetost i nervozu a kroz vraćanje Plutona u Jarca.
Mesec će biti u praznom hodu od 20:26 do 20:31 CET
U 20:31 Mesec će preći u Bika u znak svoje ehzaltacije, ushićenja!!!


Danas nema egzaktnih aspekata, ali mnogi od nas već osećaju kvadrat Merkura u Blizancima i Saturna u Ribama. Merkur je danas na 3° a Saturn na 7°. Uskoro će biti u egzaktnom kvadratu!




15.jun 18:09: Merkur kvadrat Saturn

Ako....danas i ovih dana zabrinuti, ako vas nešto pritiska, muči, ako su vam misli obojene sivo ili crno, ako sporije pamtite, ako ste zaboravni...imate manjak i mentalne i fizičke energije, manjak entuzijazma...osećate umor, usporenost...
Ako se javlja depresija, mada je ovo teška reč, morate biti skloni depresiji pa da je ovaj tranzit aktivira. Možda će vam samo trebati odmor...kraći ili duži!
Ako nerado komunicirate, nemate koncentraciju, ne uči vam se ili teško učite, ne čita vam se i ne piše (blokada pisca), muku mučite da nekome nešto objasnite, kasnite...
Ako vam danas neko kaže NE...ako imate osećanje nerazumevanja, frustracije.
Ako imate probleme sa braćom i sestrama, komšilukom, na poslu, u karijeri....sa autoritetima i starijim ljudima (stariji sa mlađima).
Ako imate probleme sa ako ste preterano emotivni, pesimistični, melanhonični, imate osećanje da ste nečija žrtva, da ste neshvaćeni, nepraktični ... onda ovaj kvadrat deluje.


"Čekala sam i čekala, i kad nije došla nikakva poruka, 
znala sam da je od tebe."

Ako čekate poruku....poruka je i ako nema poruke!
Nema poruke pa je tu neraspoloženje, tuga....ali i bes (kvadrat)!

Merkur su misli koje se "vrte" u glavi...ove su takve da traže razmenu misli, reči, ideja, komunikaciju, bliskost, traže pokret (Blizanci), Saturn je tu i "govori" stani...zaustavi se...ne govori, ne piši...ne odlučuj...
Ovde problemi kao da nemaju rešenje, glava kao da udara o neki zid....a svetlosti nema...samo neki D-mol u vazduhu, u prostoru, u vremenu - Neki bi to prosto tugom nazvali....

Svaki aspekt može mirom i suzdržavanjem da se ublaži....i to je istina.
Ali nekada je tuga dobrodošla. Znam možda se čudite, posebno oni mlađi.

Nisu sve tuge iste...neke tuge prosto ne možemo ali i nesmemo da potisnemo. I suze su Ok...
Zbog toga dragi moji....kada ste tužni tugujte, kada vam se plače, plačite...Kada vam dete padne pustite ga neka se isplače, jer neće pomoći ono: Ne plači ti si hrabar/hrabra deča/devojčica...Ne stvarajte mlade ljude koji neće biti sposobni da se nose sa životnim problemima.

Kod ovog aspekta ipak ima nešto što ne treba raditi, a to je prepuštanje teškim mislima, crnim mislima. Kada se meni jave takve misli, ja im se odupirem najjače što mogu....izađem i šetam, fotografišem prirodu....sve radim da "razbistrim misli"...jer jedno je tuga a drugo su teške misli. I kada ništa ne pomaže ja meditiram.....evo kako pročitajte ovde!
Da bi ste videli preko onog Saturnovog zida....ponekad je potrebno da zastanete na trenutak ili više....i tek onda hop.

Ovo je kratkotrajni uticaj...dođe i prođe...

Nešto duže traje uticaj ako imate kvadrat Tran Saturna u Ribama sa vašim Nat Merkurom u Blizancima ili Strelcu na oko 7°!!! Ovaj tranzit traje duže, duži je i uticaj!

Možda pomogne ako vam kažem da su ovaj aspekt imali ili imaju: 
Woody Allen, Johnny Depp, Hillary Clinton, Sharon Stone, Adriana Lima, Salvador Dalí, Judy Garland, Billie Holiday, J.R.R. Tolkien, Arthur Conan Doyle Hermann Hesse, Helen Keller, Matt LeBlanc, Elizabeth Teissier, Jeff Bridges, Andrea Bocelli, Isabella Rossellini, Nina Hagen, Erich Fromm, Placido Domingo, Slobodan Milosevic, Yasser Arafat, Helmut Kohl, Viktor Orbán, Benazir Bhutto...


Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023

2 коментара:

  1. Анониман15. јун 2023. 23:59

    Hvala ti za ovaj tekst, tek sam ga sada pročitao i shvatam sta je sa mnom ovih dana..nastavi molim te sa ovim objavama, činiš meni,mojoj okolini i mnogim čitaocima da shvatimo stvari i energije koje nam se dešavaju..tvoj verni čitalac R ❤️

    ОдговориИзбриши