субота, 10. јун 2023.

Jovo nanovo....Pluton ponovo u Jarcu


Moto dana:
 "A sećanja, kad jednom krenu, 
ne zadržavaju se kod početka"

Zvezdani(n) zapis 3815
Subota. Dan Saturna.
Saturn je u Ribama na 7°09’

Saturn "čeka na red" za retrogradni ciklus. 
Pluton je taj koji je otvorio sezonu retrogradnosti 01.maja. Saturn je sledeći 17.juna, onda idu ovim redom Neptun 30.juna, Venera 23.jula, Kiron 23.jula, Uran 29.avgusta i Jupiter 04.septembra. 

Sa kog stepena će planete krenuti u redovni godišnji ciklus (Venera posle 19 meseci), koliko će trajati ciklus, sve o  - Retrogradnom ciklusi planeta i o Fenomenu retrogradnosti - 
Pročitajte OVDE!!!

Danas o Plutonu!!!

Pluton je prešao u Vodoliju 23.marta (prvi prelazak) - Preraspodela moći...

Pluton je prvi (od svih planeta) krenuo u retogradni ciklus 01.maja - Vreme je za "čišćenje" i čišćenje... U retrogradni ciklus sa 00°21’ Vodolije, ciklus će trajati 162 dana!

Na svom retrogradnom putovanju Pluton se vraća u Jarca da - Dovrši nedovršeno!
Da završi nezavršeno, preskočeno! Da zaokruži neku i kolektivnu i ličnu priču!




Sve o Plutonu koji je "proteran" iz statusa planete u status "patuljasta planeta", o Plutonu kao najzagonetnijoj planeti (ja je i dalje zovem tako) imate OVDE

Pluton je: alhemičar, kriminalac, fanatik, donosi elementarne nepogode, masovne katastrofe i stradanja, vezuju ga za atomsku energiju, kompjuterski virus, operacije, prinudu, sex, viruse, zemljotres, ali i senzualnost, regeneraciju, strast, obnovu, prekretnicu, podmladjivanje.....Bakterije, blato, čarobnjak, detektiv, diktator, ekstremnost, epidemije, greh, greška, gubitak, hipnoza, iskušenje, kriminal, lava, mag, magija, magnet, metabolizam, močvara, mržnja, nemilosrdno, perverzija, pljačka, pobočaj, podzemna mesta, porez, pretnja, psovka, špijunaža, terorista, ubistvo, vamp žena, velike katastrofe, vojna obaveza, vračanje, vulkan, zavera, žrtve.... itd. itd.


Energija Jarca

Elemenat: zemlja. Kvalitet: kardinalan. Princip: pasivan.
Grafički simbol: rog i rep kozoroga, jarca!!!
U grupi je (zemlja) Bikom, Devicom.
Vladar Jarca je Saturn. 
Prirodni znak vladar 10.kuće u astrologiji!!!
Osnovna je: Ja koristim! Ključna reč je: Ambicija!
Jarac vlada: kolenima, potkolenicom...
Jarac vlada: Albanijom, Bosnom, Bugarskom, Gruzijom, Indijom, Iranom, Litvanijom, Makedonijom, Meksikom, Persijom, Srbijom, Teksasom, Vatikanom...
Jarac vlada: Briselom, Delhijem, Oksfordom, Port Saidom, Novim Meksikom....

Energija takva da smo spremni za sve teškoće i izazove na stazi koja vodi ka vrhu, jer tamo na vrhu vazduh je svež i čist. Ne boji se ova energija rada i posla. Voli sigurnost i nezavisnost, tako da je novac ovde na vrhu prioriteta. Posao i položaj u društvu su vrlo bitni, do te mere da se ponekad žrtvuje lični život i porodica (preko puta Jarca je Rak - porodica). Osećanja su duboka ali često potisnuta. Ljubav je ozbiljan "posao" za energiju Jarca, sklona je kontroli osećanja. Svemu pristupa ozbiljno pa i osećanjima.
Sa energijom Jarca lako se može dogoditi da sebi postavite visoke ciljeve, ali i da pri tom budete strpljivi i uporni, kao i simbol ovog znaka. Zamislite svoju planinu i probajte da osvojite najviši vrh. Postaćete ozbiljniji, odgovorniji, praktičniji i mudriji. Pažnja će uglavnom biti usmerena na profesiju, karijeru, društveni položaj. Mnogima će u ovo vreme biti bitan status i prestiž i kako vas vide drugi. Energija Jarca doneće kontrolu, samokontrolu, praktičnost, realniji pogled na život.Vreme je da sa reči pređemo na dela.

Energija Jarca u pozitivnim aspektima: odgovornost, poslovnost, ozbiljnost, praktičnost, konvencionalnost, tradicionalnost, ekonomičnost... Energija Jarca u negativnim aspektima: volja koja dominira, egoizam, fatalizam, razum koji upravlja srcem, tvrdoglavost, inhibiranost, prestiž....
Energija opreza, praktičnosti, samodiscipline. Želja i potreba za uspehom, velike ambicije, rob dužnosti.... energija koja zna svoj pravac i svoj put. Sa ovom energijom spremni smo za ostvarivanje skoro svakog cilja... Želimo opipljive rezultate.
Odlično vreme i period za biznis planove, odluke...Period kada spoznajemo svoje granice. Vreme za tradiciju, za razgovor i druženje sa starijim i mudrijim osobama.

Energija Jarca: Arhitekta, beton, cement, cigla, crep, građevinci, farma, groblje, hinduizam, hladnoća, imanje, industrijalac, integirtiet, jama, kamen, kamenolom, kreč, manastir, masonerija, matematika, minerali, mrak, mraz, napušteno imanje, ortoped, pećina, piramida, planina, keramičke pločice, podrum, podzemna mesta, političar, poslodavac, pouzdanost, prljavština, profesija, reumatizam, rogovi, ruda, rudnik, rutina, sat, skleroza, sneg, spomenik, staro, starudija, stena, tamnica, tehnologija, ugalj, uganuće, vratar, zamrzivač, zapuštenost, zatvor, zidovi, zvonar....itd.

10.kuća (MC - Medium Coeli): sredina neba, ili vrhunac života...profesija, karijera, položaj, status, reputacija (u društvu), moći, uspon, uspeh, reputacija...poslovne odnose, aktivnosti, autoritete, poslodavce, predpostavljene, šefove, direktore....jednog roditelja obično oca...Ali pre svega naš ego...kuća koja će pokazati kako nas drugi vide i doživljavaju.... Prirodna kuća Jarca, vladar Saturn!

Kada sve ovo "pomešamo" dobijemo Plutona u Jarcu!

Obnavljanje znanja
I ako je Pluton godinama ili tačnije 15 godina boravio u Jarcu dobro je da obnovimo znanje o Plutonu u Jarcu. Kako drugačije kada je Pluton retrogradan! Obnavljanje, revidiranje, ponovo, natrag, opet, još jednom, revizija itd. (Retogradnost / prefiks Re)

Pluton je ušao u Jarca sada daleke 2008. 
Prvi put je Pluton ušao u Jarca 19.januara 2008./ 14.juna 2008. vratio se u Strelca i 27.novembra 2008. konačno prešao u Jarca!

Ono po čemu će se najviše pamtiti ovaj ulazak je Svetska ekonomska kriza 2008. godine, globalna finansijska kriza koja je počela u SAD. Kriza se brzo proširila na druge sektore, uključujući nekretnine, industriju, trgovinu i zaposlenost. Mnoge banke i finansijske institucije su propale, a veliki broj ljudi je ostao bez posla. Pamtiće se i po B.Obami koji je izabran za 44. predednika SAD, čime je ujedno postao i prvi predsednik te države koji nije belac!

Boravak Plutona u Jarcu pamtićemo 
Po sedam kvadrata Plutona sa Uranom u periodu od 2012. do 2015. godine. Najbliža sećanja su na konjukciju Plutona i Saturna januara 2020. godine, zatim na konjukciju Plutona i Jupitera 2020.





Na današnji dan pre 15 godina 10.juna 2008. RPluton je bio u Jarcu na 0°06' 

P.S. (Nešto lično): Ja 2008. godinu pamtim po svom prvom Lap topu (LG), tada sam instalirala program Kepler (dotle sam radila ručno natalne karte ali i na PC a karte štampala), pamtim po jednom astrološkom forumu gde sam bila moderator, po forumu Hobi Grafika gde sam bila takođe moderator (tu se rodila ideja o blogu Zvezdani(n) dnevnik koja je realizovana 10.marta 2011.), pamtim po koncertu grupe The Police (24.jun 2008.)...ali i po nekim vrlo vrlo ličnim stvarima!!!



Danas, Pluton je retrogradan na 0°01’ Vodolije, sutra u 11:46 CET prelazi u Jarca (29°59’)
Iskreno ne znam koji je ovo Lap top po redu mislim četvrti :), i dalje nosim naočare sa ljubičastim okvirom i nešto mislim nisam se puno promenila :))))...ali mnogo toga drugog se promenilo :(




Ulazak Plutona u Jarca
Neće daleko stići, preći će 29°, 28° i 27° Jarca ili tačnije stići će do 27°53’ Jarca!
Sa tog stepena Pluton će krenuti direktno i još jednom će preći isti put!

Dakle, RPluton će biti retrogradan u Jarcu od 11.juna do 11.oktobra!
11.oktobra će krenuti direktno ka Vodoliji u Vodoliju će na "bis" ili drugi put preći 21.januara 2024.

VAŽNO: Još jednom će Pluton (retrogradno) ulaziti u Jarca - od 02.septembra do 19.novembra 2024. 
I ponovo ćemo biti u sličnoj situaciji! Pluton će tada boraviti samo na 29° Jarca!

Sve ovo čitaoci Bloga već znaju jer sam detaljno pisala o ulasku Plutona u Jarca još u februaru ove godine kada je Pluton bio na 29° Jarca. 
Pročitajte ovaj tekst jer će vam sve biti još jasnije - Pluton na 29° Jarca 


Pluton na 29°, 28° i 27° Jarca nas okvirno vraća u februar i januar 2023. u decembar 2022. 
Ali i 28° i u januar i mart 2022.  i 27° u februar i avgust 2022. 




Pogledajte gde su u vašem horoskopu 29°, 28° i 27° Jarca 
Tu je vaša priča o vraćanju Plutona u Jarca. Posebno je bitno za vas koji imate neke planete na ovim stepenima Jarca (konjukcija) ali i Ovna i Vage (kvadrat), Raka (opozicija). 

Biće vas kojima će dobro doći ovo vraćanje Plutona u Jarca da dovršite nedovršene stvari, da popravite šta se popraviti može, ali biće i vas koji će ovaj period doživeti kao izazovan i stresan, kao nepoželjno vraćanje, naravno u kojoj grupi ćete biti zavisi od vaših ličnih horoskopa (životni-natalni horoskop)!


Nedelja, 11.jun - Dinamičan dan

11.jun 10:47 Jupiter ulazi u retrogradnu senku sa 05°34’ Bika
11.jun 11:46 Pluton ponovo ulazi u Jarca
11.jun 12:25: Merkur trigon Pluton
11.jun 12:27 Merkur ulazi u Blizance
11.jun 17:39: Venera kvadrat Jupiter

Jupiter najavljuje retrogradni ciklus - Jupiter Iz Senke...

Pluton će se vratiti u Jarca sutra u 11:46 CET!
I već za nešto više od pola sata Merkur u Biku će formirati trigon sa RPlutonom u Jarcu na 29°59’
I onda u roku od 2 minuta Merkur će preći u Blizance!
U 15:20 Mesec prelazi u Ovna - novi ciklus!
I za kraj kao "šlag na tortu" Venera u Lavu u kvadratu sa Jupiterom u Biku!
Dakle, "ko preživi ima da priča"....


Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023






Нема коментара:

Постави коментар