уторак, 27. јун 2023.

Merkur od danas u Raku ....misli i reči obojene osećanjima....


Moto dana:
Naše misli imaju odjek (eho).
Šta pomislimo to nam se i vrati.

Zvezdani(n) zapis 3829
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Lavu na 22°05’




Tu na četiri stepena iza je i Venera....prati Marsa u stopu...
Juče se Mars egzaktno posvađao sa Uranom!
I dalje "pršti perje"
Nastaviće Mars i Uran svoj sukob, koji će prestati ulaskom Marsa u Devicu 10.jula!

I Venera je već u svađi sa Uranom, ona na svoj način nešto je isto, nešto slično a nešto vrlo različito!
Egzaktna svađa (kvadrat) dogodiće se uskoro 02.jula pa pripazite!!!



Danas na zvezdanom nebu:


u 02:24 Merkur je prešao u Raka

Merkur se pridružio Suncu...na neki način će se pojačati sezona i vladavina Raka!
Sada će i naša volja (Sunce) i (raz)um (Merkur) biti u istoj energiji neko vreme.

Ključne reči za Merkura u Raku:
Emotivnost, intuitivnost, obazrivost, nostalgija

Naše misli biće obojene osećanjima. 
I mislićemo i govoriti na dubljem i instiktivnom nivou. Manje ćemo se interesovati za univerzalno i opšte, više ćemo biti okrenuti na lično i na ono što se dešava sa ljudima oko nas. Osetljivost na tuđe reči, tendencija da se sve shvata lično!

Merkur u Raku je subjektivan. 
Razmišljanje je ovde obojeno emocijama, a zaključke donosimo takođe pod uticajem emocija, a oni su više intuitivni nego logični. Selektivno prihvatanje nekih informacija, činjenica, nečijeg mišljenja, nečijih reči....nešto ćemo prihvatiti nešto nećemo nikako....jednostavno ćemo ih ignorisati. Dok ćemo nekim informacijama, rečima, priči pridavati veliku gotovo iracionalnu važnost i značaj.

Neki od nas će se okrenuti prošlosti, razmišljati, razgovarati pisati o prošlosti... 
Vraćanje u porodičnu prošlost, interes za korene, tradiciju, ponegde će se javiti i jaka nostalgija!

Memorija jača i bolja, samim tim i sećanja. Sve je nekako lično i ličnije nego obično, a samim tim i osetljivije. Čitanje između redova je deo ove energije Merkura u Raku. Više ćemo osećati i čitati suptilne emotivne signale u komunikaciji!

Kada je UM u pitanju menjamo brzinu, naši odnosi i interakcija sa drugima mirniji, za razliku od energije Blizanaca sada će intuicija i dublja osećanja doći na red. Iz razigranosti (Blizanci) do neverbalnih signala. i govora više telom (Rak). Informacije se više prikupljaju intuitivno i instiktivno nego verbalno. Rak je majstor za tako nešto.

Dobro je što ćemo imati više razumevanja za tuđe nevolje i probleme. Bićemo nežniji, osetljiviji, saosećajniji i više ćemo pružati podršku drugima kroz verbalnu i pisanu reč, komunikaciju. Razmišljaćemo o porodici i porodičnim stvarima, o deci, i o onima do kojih nam je stalo (ovde se računa i "proširena porodica"). 
Razgovori, komunikacija usmereni ka porodici, o porodici. Porodični odnosi u prvom planu. Razgovori sa ženama (Rak-Mesec-žene).

Planeta dobija energiju znaka kroz koji prolazi: Merkur - um, razmisljanje, komunikacija - način na koji razmišljamo... dobija energiju Raka koji je nežan, osetljiv, instiktivan, brižan, majčinski orjentisan, odanost porodici, patriotizam, dobro pamcenje. 

U narednom periodu razmišljaćemo o privatnim stvarima, o domu, porodici, roditeljima, domovini, i komunikacija će više biti usmerena na ovaj deo naših zivota. Za priču je važno i kroz koju kuću prolazi Merkur, jer tako još jasnije dobijate sliku o uticaju ovog tranzita na vaš zivot.

Zaključak: Merkur naš nebeski glasnik u narednom periodu kretanja kroz Raka (kardinalni vodeni znak) 

Dok Merkur nebeski glasnik prolazi kroz znak Raka (kardinalni vodeni znak)
Imajte na umu da će vaše emocije uticati na vaše misli, reči, komunikaciju, da ćete biti intuitivniji, obazriviji, da će prošlost biti deo ove priče, budite spremni i za nostalgiju...

Merkur će u Raku boraviti do 11.jula

Mars više neće biti u Lavu, ali tu je Venera. Merkur i Venera će se sresti u Lavu egzaktno 27.jula, Venera će tada biti retrogradna!!!



Merkur na raskrsnici

Merkur u Raku danas u 11:29 
 sekstil SMČ u Biku/trigon JMČ u Škorpiji na 0°48

Već znate da su mesečevi čvorovi uvek u opoziciji!
Mesečevi Čvorovi su uvek jedan naspram drugog u opoziciji a Merkur iz svoje sadašnje pozicije pravi aspekte sa njima. Merkur i sve ono što on predstavlja je u harmoničnim aspektima sa Mesečevim čvorovima, što je lepa energija na samom ulasku Merkura u Raka!

Merkur (um, intelekt...) je ovde u saradni (sekstil) sa energijom SMČ sa energijom sudbine, evolucije (razvijanje). Merkur je ovde "okidač" da se nešto menja u našim životima, ovaj aspekt će proći ali bitno je šta on upravo sada pokreće kod svakog od nas....

Merkur - misli, slušajte vrlo pažljivo vaše misli, zatim obratite pažnju na svoje reči koje izgovarate, jer reči su moćna energija, mislima i rečima možemo privući energije. Ovde je u pitanju sekstil/trigon, misli bi morale da budu pozitivne....privlačenje - pozitivno!
Merkur - analiza, analiziranje situacije u kojoj smo i grupno i pojedinačno! 
Merkur je i sa jednim i sa drugim Mesečevivim čvorom u harmoničnom aspektu! Oni, Mesečevi čvorovi su u opoziciji, suprostavljene su energije Bika (SMČ) i Škorpije (JMČ) suprostavljene su i te dve oblasti života. Na jednoj strani su emotivna i materijalna sigurnost i bezbednost (SMČ u Biku), na drugoj strani emotivna i materijalna podrška, zajednički resursi (JMČ u Škorpiji). Merkur je u Raku, pa su dom, porodica, porodični odnosi u prvom planu!
Merkur sarađajuje i sa jednom i sa drugom stranom...Zamislite da ste na raskrsnici, pogledajte levo pa desno i krenite putem kojim treba ići...u budućnost (SMČ) uvažavajući prošlost (JMČ).



Mesec je danas u Vagi u fazi rasta
vidljiv 60,4%

Danas će Mesec biti u sekstilu sa Venerom i Marsom u Lavu...Lepe su ovo energije, da na dnevnom nivou ublaže i ulepšaju posebno kvadrate Marsa i Venere sa Uranom. Ali Mesec će danas biti i u opoziciji sa Kironom u Ovnu, mogući su i neki bolni momenti posebno na relaciji oni drugi preko puta nas (Vaga - MI) i mi sa druge strane (Ovan - JA)...


Neka vam zvezde budu naklonjene...





Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023




Нема коментара:

Постави коментар