недеља, 24. октобар 2021.

Na dan Sunca o jednom T-kvadratu i novinskim naslovima...Mesec je srećom u Blizancima sarađuje sa Kironom i Merkurom i vodi ugodne razgovore...večeras moguća preosetljivost pred odlazak na spavanje...

pogled sa prozora

Moto dana:
P.S. I love you....

Zvezdani(n) zapis 3328

Nedelja. Dan Sunca.
Sunce je u Škorpiji na  1°00’

Sunce samo što je zaplivalo kroz nemirne vode Škorpije (od juče)!
I tu ništa nije neobično...svake godine u ovo vreme Sunce uđe u Škorpiju i krene sezona i vladavina Škorpije. Ove godine se dogodilo i nešto što nije uobičajeno, da baš u vreme prelaska Sunca u Škorpiju, vladari Škorpije budu u kvadratu - Mars kvadrat Pluton (T-kvadrat sa Erisom).
Dakle, mnogo je bitno kako je započela ova sezona!

P.S. 1906. -  20.oktobar, 1925. -  21.oktobar, 1986. - 21.oktobar najpribližniji početku sezone Škorpije kvadrati Marsa i Plutona. (21.oktobra 1986. - SAD naredile proterivanje 55 sovjetskih diplomata)!
Update - promaklo mi je...Turska: Erdogan proteruje ambasadore SAD, Francuske, Nemačke i još sedam zemalja.....Uhapšen Eskobar 21 veka, 

Ovaj sadašnji kvadrat Marsa u VAGI i Plutona u Jarcu na neki način nagoveštava da će mnoge veze, odnosi (Vaga) prestati da postoje! Za neke od vas to će značiti "čišćenje" i pravljenje prostora za nove priče, veze, odnose...Neke veze i brakovi će se raspasti pred očima javnosti! 
Na kolektivnom nivou ovo je pokušaj nametanja moći, kontrole...pune rubrike crna hronika, nesretni slučajevi, pandemija...i raznorazna (šokantna) (raz)otkrića!!!

Tu je i Eris...njoj je udobno u kući njenog brata (Mars i Eris su brat i sestra u mitologiji)! Eris je u opoziciji sa Marsom i ona podstiče Marsovu pasivnu agresiju, ljutnju, bes...
T-kvadrat Mars opozicija Eris kvadrat Pluton na neki način stavlja žene u prvi plan...Žene su sve izdržljivije (Eris), sve moćnije ili žele da budu sve moćnije (Pluton), negde su i agresivnije (Mars)...
Ovih dana na naslovnim stranama svih novina je jedna žena koja je bila na visokom položaju u policiji i koju sada povezuju sa podezmljem!

Dok traje ova konfiguracija T-kvadrat (Mars-Eris-Pluton) i baš u vreme početka sezone Škorpije mnogi će želeti da (po)vrate svoju moć ili da je potvrde i na ličnom i na globalnom planu!!! Moć, kontrolu...nametanje moći i kontrole!!! Još će mnogo toga isplivati, mnogo toga skrivenog, "zakopanog" i zakopanog...mnoge skrivene istine će izaći na videlo...i mnoge nam se neće svideti!
Trajaće ovi aspekti makar do kraja oktobra, do prelaska Marsa u Škorpiju (tada će prestati opozicija Marsa i Erisa, kvadrat Marsa i Plutona, ostaće kvadrat Erisa i Plutona)!
Kraj oktobra će doneti i energiju blokade - današnji vladar Sunce biće u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji. A 05.novembra Sunce će biti u opoziciji sa RUranom u Biku i čekaju nas još raznorazna iznenađenja posebno na kolektivnom nivou!
P.S. Možda su vam sada nešto jasniji neki naslovi iz novina!


Mesec je i danas u Blizancima


Dok pišem ovaj tekst kroz prozor vidim Mesec...
Mesec će zaći u 10:49 CET i ponovo će izaći u 19:41 CET...
I dalje je prisutna energija radoznalosti, energija dualnosti....a komunikacija je lajt motiv Meseca u Blizancima, komunikacija i društvenost!

Mesec je od jutros u sekstilu sa RKironom u Ovnu...i mnogi će pronaći "lek za dušu" ili bar nešto što će je zalečiti....Ovaj tranzit može "probuditi" vaše prirodne isceliteljske moći i sposobnosti. Može, ako to "govore" i ostali aspekti u vašem horoskopu! Radite ono što vas leči...Ovo je i potreba za intimnošću....ono sami sa sobom....u pronalasku ključa (Kiron). Dobra energija za pronalazak mira, za meditaciju, masažu, aromaterapiju...sl. "Otvorite" svoje srce ključ je tu negde.
Ova energija donosi i empatiju, možda će neko od vas pomažući drugima pomoći sebi.....ili će neko pomoći vama i tako pomoći sebi....Kako god ovo je dobra energija. Bilo da volite sami da rešavate svoje probleme, bilo da volite pomoć drugih, vama bliskih ljudi....

Oko podneva Mesec će biti u trigonu sa Merkurom u Vagi koji još uvek deluje iz senke :). Ipak lepa je ovo energija, lepa, harmonična jer su Duša i razUm u saradnji u balansu. Pišite, komunicirajte....obavite važne pre svega porodične a onda i sve ostale razgovore...Ovo je energija jake intuicije! Energija druženja, komunikacije, dopisivanja, pisanja....odlična energija za javne nastupe, ono da vas svi čuju, vide, ili pročitaju ono što napišete....Ovo je žensko druženje, bilo koje druženje, emotivno, porodično, druženje sa bliskim ljudima!............Napišite nekom pismo!

Uvek radi dok si trezan ono što govoriš da ćeš uraditi dok si pijan. 
To će te naučiti da držiš jezik zavezanim! 
Ernest Hemingway Mesec opozicija Venera

Kraj dana....i opozicija Meseca sa Venerom u Strelcu...Donosi ova energija  napetost i preosetljivost u odnosima, negde suze i plačljivost. Ovo je i energija suprotnosti se privlače. Moguće su neke napete situacije u domu, sa porodicom...žene večeras nervoznije. U sukobu su požrtvovanost žene majke (Mesec) i kokete, devojčice (Venera)...Ovo su majke koje će sve učiniti za svoju decu ili ovo su žene koje će radije otići negde da se zabave, ili na bilo koji način biti malo sebične. Vrlo promenljivo raspoloženje, velika potreba za ljubavlju....sve u stilu "daj šta daš"...Ako ljubavi nema na vidiku....moguće je preterivanje u hrani, piću....ili novcu. Čokolada kao zamena za ljubav....



Нема коментара:

Постави коментар