субота, 16. октобар 2021.

Merkur i Jupiter lagano ulaze u stanicu...od 18.oktobra i Merkur i Jupiter će biti direktno stacionirani spremni za direktno putovanje...

Atina 2019.

Moto dana:
"Naša destinacija nikada nije mesto, 
već novi način posmatranja stvari."

Zvezdani(n) zapis 3320

Subota. Sarurnov dan.
Saturn je u Vodoliji na 6°54’


Društvo retrogradnih planeta
Do 06.oktobra to društvo je izgledalo ovako: 
Merkur, Pluton, Saturn, Jupiter, Neptun, Uran plus Kiron...
Pluton je prvi napustio ovo društvo...bilo ih je 7 jedan ih je napustio ostalo ih 6....k'o u pesmi 10 ljutih gusara Lj.Ršumovića. 
U nedelji pred nama još dve planete napuštaju ovo društvo Merkur i Jupiter istog dana kreću u direktan hod! Bilo ih je 6....ostaće ih 4.... 01.decembra i Neptun će napustiti ovo društvo ostaće ih 3...19.decembra Kiron će krenuti direktno, ali Venera će se krenuti retrogradno i biće ih 2...
Godina će se završiti sa 2 retrogradne planete - Venera i Uran...14.januara ovom malom društvu priključiće se ko drugi nego Merkur...biće ih 3...18.januara napustiće ih Uran, 29.januara Venera i ostaće samo ko drugi nego Merkur (on je ko začin C).
I konačno 04.februara 2022. društvo će se sasvim rasturiti jer nećemo imati ni jednu retrogradnu planetu - "Sad je sve u redu...Može da se spava" :)).


Period bez retrogradnih planeta trajaće od 04.februara do 29.aprila 2022. 
I onda će ponovo krenuti sezona retrogradnosti jer će (ko drugi nego) Pluton prvi od sporijih planeta krenuti u retrogradni ciklus!!!
Period bez retrogradnosti će trajati 85 dana, nešto manje od punih tri meseca...
Period gde nema zastoja, nema čekanja, nema izgovora...Ako ste nešto ostavili za "jednog dana"...eto tog dana ili tih dana. Savet: Isplanirajte nešto za ovaj period!
Planete nam u tom periodu daju zeleno svetlo da nešto započnemo...Nude nam priliku da iskoristimo energije planeta u punom sjaju...dakle vreme je za "gas" a ne za kočnicu.
Period bez retrogradnih planeta počeće u sezoni Vodolije, nastaviće se u sezoni Riba, Ovna...završiće se u sezoni Bika!!!

Poznati rođeni sa svim direktnim planetama:
LeBron James 30.decembar 1984 (Jarac/Blizanac) američki profesionalni je košarkaš.
Lewis Hamilton 07.januar 1985. (Jarac/Škorpija) vozač formule 1
Athina Onassis Roussel 29.januar 1985. (Vodolija/Škorpija) jedini preživeli potomak A.Onassisa
Cristiano Ronaldo 05.februar 1985. (Vodolija/Jarac) fudbaler

★★★

Dva bitna astro događaja (ranije zakazana):

18.oktobra 07:30: Jupiter kreće direktno sa 22°20' Vodolije
18.oktobra 17:17: Merkur kreće direktno sa 10°08' Vage

Sledeće nedelje Merkur i Jupiter kreću napred istog dana!
Ove dve planete povezane su preko znakova kojim vladaju a koji se nalaze jedan naspram drugog.
Merkur vladar Blizanaca i Jupiter vladar Strelca!
Obe planete su na neki način povezane jer su simboli, obrazovanja, učenja, putovanja, razmišljanja...

Merkur u Vagi i Jupiter u Vodoliji ove godine tri puta u trigonu:
21.septembar Merkur u Vagi, RJupiter u Vodoliji na  23°32’
04.oktobar RMerkur u Vagi, RJupiter u Vodoliji na 22°40’
01.novembar Merkur u Vagi, Jupiter u Vodoliji na 22°39




Jupiter koga zovu kraljevska bela zvezda, filozof, učitelj, večiti putnik...posle četiri meseca retrogradnog putovanja 18.oktobra će biti direktno stacioniran! 
Pročitajte:
Vreme je da nam se "vrate" vera, verovanje, optimizam, sreća, poverenje....
Vreme je za nove velike ideje, nade...Jupiter u Vodoliji!
Vreme je za grupna dešavanja....Jupiter u Vodoliji!
Vreme je i za lične i za kolektivne slobode, ravnopravnost (polova pilot ili pilotkinja), za humanost i humanitarna delovanja, nova tehnološka, tehnička, naučna dostignuća...Jupiter u Vodoliji!
Vrme je za učenje, obrazovanje, putovanja, daljine, zakon, pravdu, snove, ideale, filozofiju, moral...sve obojeno energijom Vodolije!
Zapravo vreme je za sve ono što Jupiter u Vodoliji znači a što je možda na neko vreme stalo, zaustavljeno, prikočeno...itd. 




Od 18.oktobra pa nadalje...sve bi trebalo da bude lakše...poslovi koji su stali ili zastali da krenu, isto važi i za planove....neke informacije, dogovore, pregovore...Komunikacija više neće biti toliko vezana za prošlost...Naravno lakše će se komunicirati generalno.
Malo upozorenje: Prelazak iz jednog kretanja planete u drugo....u ovom slučaju iz retrogradnog u direktni, sam taj prelazak može (ali i ne mora) da bude na neki način težak ili komplikovan! Ima smisla...zamislite da idete unatraške idete, idete i onda odjednom se okrenete i krenete pravo...Nekome se zavrti u glavi :)
Svašta se izdešavalo u vreme Merkurovog retrogradnog hoda...
Pale su društvene mreže, kolaps u saobraćaju u V.Britaniji zbog nedostataka goriva i vozača kamiona...itd. To je ono što je bilo najočiglednije...
Šta je vama "uradio" ovaj nestašni nebeski glasnik znate samo vi...
Mene je sludeo sasvim (vrteo se i još uvek se vrti oko mog ASC). Čekam da krene napred pa da sredim neke finansijske zavrzlame, propuštene rokove...ali i da se ošišam kada Merkur pređe u moju 1.kuću...planiram malo drastičnije šišanje pa čekam period u kome ću se manje kajati :).
A VI? I vi napravite neki spisak stvari koje kada Merkur krene direktno treba hitno da uradite jer niste mogli ili niste stigli ili ste slušali upozorenja za RMerkur...
Sve što je u simbolu Merkura imaće lakšu energiju od 18.oktobra.
Lakše bi trebalo i da bude u vezama, odnosima, partnerstvima, odnosu sa javnošću, ugovorima (Merkur u Vagi).
Mala primedba: Imajte na umu i postretrogradnu senku Merkura ili Merkur će delovati iz senke!

★★★


Da li je vreme da krenemo na neka odložena putovanja bilo kraća (Merkur) bilo duža (Jupiter), da li je vreme da počnemo ili nastavimo neko učenje (Merkur, Jupiter), razmišljamo - niži um (Merkur) viši um (Jupiter), donosimo neke odluke....izgleda da jeste!

Obe planete će biti direktno stacionirane 

Za planetu kažemo da je stacionirana kada smanji brzinu pred kretanje u retrogradni hod (Rx) ili direktan hod (D).  Planete mogu biti retrogradno stacionirane i direktno stacionirane. Bolje je kada su direktno stacionirane. Kada je neka planeta stacionirana to ukazuje na ogromnu energiju te planete, to je velika koncentracija energije usmerena na neku oblast našeg života. Koju oblast rećiće nam kuća u kojoj planeta tranzitira....Stacioniranost je zapravo i trenutak isčekivanja, "zaustavljanje daha", posle čega ćemo izdahnuti i udahnuti novi vazduh....

Zamislite da ste u nekoj stanici, autobuskoj, železničkoj...ili ste na aerodromu i čekate da vaš autobus, voz, avion krene...tako je i sa stacioniranim planetama...Prva sledeća stanica su aspekti ili promene znakova...

Prvi aspekt direktno stacioniranog Jupitera biće trigon sa Marsom u Vagi na 22°19’ - Sreća je dostižna..., sledeći je28.oktobra  Venera u Strelcu sekstil Jupiter u Vodoliji - Lepša strana života (sreća, radost, ljubav...) i 01.novembra Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji....itd.
Poenta je da će nam direktno kretanje Jupitera biti olakšano prilično lepim aspektima makar na početku tog putovanja....
Što se Merkura tiče njegov prvi aspekt u direktnom hodu je upravo ovaj sa DJupiterom 01.novembra!



Obe planete će biti i u postretrogradnoj senci

Svaki retrogradni ciklus ima period retrogradne senke pre retrogradnosti i posle retrogradnosti!!! Period retrogradne senke je nezgodan jer bi mogli da pomislimo kako smo sigurni da možemo da donosimo neke odluke....ali nije uvek tako....zapravo obično sa ovom energijom senke nije sve kako izgleda!!! Dakle, sa ovom energijom možete osetiti uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti i posle! I šta sada....neko će pomisliti pa previše je to!!! Ja ću vam reći previše ili ne tako je :). Ja vas obaveštavam da se pripremite....zbog toga i pišem ove tekstove....I da vam kažem...retrogadna senka, retrogradna planeta i sl. to je tako....ne ljutite se na glasnika.... 

Merkur će ostati u retrogradnoj senci do 02.novembra iz retrogradne senke će izaći sa 25°28’ Vage
Jupiter će ostati u retrogradnoj senci do 18.januara 2022. iz retrogradne senke će izaći sa  2°11’ Riba
Od tih datuma i stepena obe planete će krenuti putem i stepenima na kojim nisu boravili! 

Planete prolaze isti put (stepene) tri puta....napred-nazad-napred. Kada planeta menja pravac bude u stanici :) - stacionirana i tada ona zapravo stoji ili je "nepokretna"...Kada je planeta u stanici ona je tada i najjača imajte to na umu! Kod Merkura se to oseti nekoliko dana jer je on brža planeta a kod Jupitera nešto duže, najduže taj period i do nekoliko nedelja traje za Urana, Neptuna i Plutona...





Нема коментара:

Постави коментар