уторак, 26. октобар 2021.

Dan je Marsov, ali priča je o Mesečevim čvorovima (drugi deo)....Mesec je u Raku....idemo u susret kvadratu Venere i Neptuna....


Andrej Mashkovtsev

Moto dana:
Nekog moraš i da sanjaš...

Zvezdani(n) zapis 3330

Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Vagi na 27°11’


Lagano ide Mars ka svojoj kući, a kući se vraća u subotu!
Ostavlja Merkura i ide da se pridruži Suncu i učini sezonu Škorpije još jačom, intezivnijom!
Kada se Suncu i Marsu pridruži i nebeski glasnik Merkur 05.novembra biće žurke u Škorpiji - Merkur, Mars, Sunce i Mesec a sve dan posle Mladog Meseca u Škorpiji!



Pripremite se....

Ova sezona Škorpije biće zaista na visokom naponu!
Jedan od razloga je i što polako ulazimo u sezonu pomračenja
Treće pomračenje ove godine je ispred nas - 19.novembra Pun Mesec u Biku - Delimično pomračenje Meseca! Ovo će biti samo uvod u pomračenja na osi Bik/Škorpija za sledeću godinu!
Pomračenja uvek sa sobom nose preokrete, promene...
Sama energija pomračenja veoma liči na energiju Škorpije!
Tamo gde vam u natalnoj kati pada 27° Škorpije i Bika tu će se dogoditi neizbežne promene!

Tu u blizini Škorpije nalazi se JMČ sada u Strelcu!!!
Mesečevi čvorovi su sve bliži kraju Blizanaca i Strelca...sve bliži su prelasku u Bika i Škorpiju!
Predstojeća sezona pomračenja na osi Bik/Škorpija će nam dati uvid u ovu promenu zankova kod Mesečevih čvorova!!!




Sezona Škorpije će zapravo pokrenuti ovu priču!!!

Osa Bik / Škorpija:
Bik i Škorpija su uvek jedan naspram drugog!
Sa jedne strane je Bik koji voli sigurnost, stabilnost, mir, udobnost, sa druge strane je Škorpija koja voli intezitet, strast.
Bik je zemlja, Škorpija je voda.
Bik: senzualnost, ljubav (Venera vladar Bika, Venera - ljubav), uživanje (Bik: hrana, piće, uživanje u svim čulima), finasije, materijalno (Venera vladar Bika, Venera - novac, vrednosti).
Škorpija: intezitet, sve ili ništa energija, strast, sexualnost, intima, tajna, misterija, tkz. tuđ novac, regeneracija, trasformacija, suštinskeduboke  promene.
Sa jedne strane Bik koji prikuplja...sa druge strane Škorpija koja bi da deli.

Zajedničke teme Bika i Škorpije su stabilnost, sigurnost, imovina, čula, seks, kontrola.
Bik je energija proleća kada se priroda obnavlja, budi, kada se budi novi život...suprotno od toga je Škorpija energija jeseni, kada ono što je izraslo vene, umire...menja boju, oblik!

Tranzitni JMČ u Škorpiji
Prelaskom u Škorpiju JMČ će otvoriti neke krizne situacije (Škorpija prirodni vladar 8.kuće, kuće krize i kriznih situacija), otkriće nam ovaj prelazak (bez obzira u kojoj vam se kući nalazi u tranzitu) skrivene rane, strahove, probudiće se emotivna nesigurnost, probudiće se ranjivost, opasnost, razne sumnje, opsesije, ljubomora, zavisnosti, bolesti...
Tranzit JMČ u Škorpiji probudiće i neka neprijateljstva, zapravo otkrićete ko su vaši neprijatelji ili će se oni sami (raz)otkriti! Možda ćete se suočiti i sa nekim gubitkom, nečega ili nekoga, možda ćete osetiti da su ugrožene vaše vrednosti, da guvite nezavisnost i da vam je ugrožena sigurnost i bezbednost.

Tranzitni SMČ u Biku
Prelaskom SMČ u Bika nudi vam se energija da preuzmete ličnu odgovornost za emotivnu i materijalnu sigurnost i bezbednost, nudi vam se samopouzdanje, nudi vam se prilika da sebe više cenite i vrednujete. Ovo je šansa, mogućnost, predispozicija da se ne oslanjate na tuđi novac, tuđu zaradu, resurse...već da se usmerite na ličnu zaradu, da imate svoje, lične prihode i da ne zavisite od ničije pomoći. Ovo je prilika da brinete o sebi, da naučite da brinete o sebi, jer energija Bika je izdašna i pruža mnogo toga. Imajte na umu i da je u Biku Uran, koji nudi razna rešenja, inovacije, originalnost, inventivnost, iznenadnost

Osa Bik / Škorpija traži da se uravnoteži...posebno u vreme boravka SMČ i JMČ u tim energijama!
Opozicija jeste neravnoteža, energija neravnoteže, napetosti, nervoze...na nama je da nađemo balans i ravnotežu...što se Mesečevih čvorova tiče imaćemo osamnest meseci da ravnotežu pronađemo!
Pročitajte i budite i obavešteni i spremni....

Mali dodatak:
Na ličnom planu iskoristite godinu i po dana da ponovo revidirate, procenite vaš odnos prema vrednostima (Bik), kao i vaš odnos prema deljenju sa drugima (Škorpija). Naučite nešto o sebi i drugima, o svojoj intimi, seksualnosti, zajedničkoj imovini, zajedničkom novcu. Imate vremena i da napravite strategiju za finasije, lična primanja i prihode, kako da zaštitite, zadržite novac, imovinu, vrednosti...Da naučite kako da budete samostalni, da se samostalno brinete za svoju egzistenciju, i da sebi sami pružite emotivnu i materijalnu sigurnost! Naravno i da naučite kako da delite sa drugima ali tako što ćete prvo da naučite da volite sebe!

Na globalnom planu suočavanje sa finasijskim i ekonomskim problemima. JMČ u Škorpiji i pomračenja (četiri pomračenja sledeće godine) otkriće mnogo toga na globalnom planu. Mogućnost velike inflacije, velikih dugova...Neke banke neće biti održive...mnoge vlade će se suočiti sa velikim problemima! SMČ u Biku iznedriće neke nove valute. Svet će morati više da brine o planeti Zemlji (Bik), o izvorima energije, o vodi, hrani...Briga o rekama, posebno zbog poplava (sledeće godine kada se sretnu vladari Riba Jupiter i Neptun)...briga zbog suša jer će i njih biti...Ponoviću osim SMČ i Uran je u Biku gde će ostati još četiri godine. Poslednji njegov boravak u Biku 30ih godina nije bio slavan period...Velika depresija, glad...uvod u II svetski rat...Uran i SMČ će zajedno provesti u Biku nekih osamnest meseci. Srešće se u energiji konjukcije 22.jula 2022. očekuju nas razna iznenađenja!
P.S. Srbija (08.novembar 2006.) SMČ u Biku će tranzitirati kroz 3.kuću (use i u svoje kljuse...lokalna zajednica), JMČ u Škorpiji će tranzitirati kroz 9.kuću (daljine, inostranstvo).



Pluton i Mars (vladari Škorpije)
Pluton vladar Škorpije (JMČ u Škorpiji) biće naravno u Jarcu i u celu priču uvešće politiku, autoritete i sve ono u simbolu energije Jarca! 
Mars drugi vladar Škorpije će u vreme promene znakova Mesečevih čvorova biti u Strelcu....i menjaće znakove tokom osamnest mesci: Mars u Jarcu (od 24.januara do 06.marta 2022.) Mars u Vodoliji (od 06.marta do 15.aprila 2022.), Mars u Ribama (od 15.aprila do 25.maja 2022.) Mars u Ovnu (od 25.maja do 05.jula 2022.) Mars u Biku (od 05.jula do 20.avgusta 2022.) 
★Mars u Blizancima od 20.avgusta 2022 30.oktobra 2022. Mars u Blizancima kreće retrogradno do 12.januara 2023.  Ovo bi mogao da bude težak period zbog Marsove retrogradnosti.
Mars u Raku (od 25.marta do 20.maja 2023.). Mars u Lavu (od 20.maja do 10.jula 2023.
12.jula 2023. Mesečevi čvorovi prelaze iz Bika/Škorpija u Ovna/Vagu!!!

Venera (vladar Bika)
I Venera vladar Bika (SMČ u Biku) menjaće znakove. U vreme promene znakova Mesečevih čvorova Venera će biti u Jarcu i biće retrogradna i tada će biti u konjukciji sa Plutonom!!!
Venera u Vodoliji (od 06.marta do 05.aprila 2022.) Venera u Ribama (od 05.aprila do 02.maja 2022.) Venera u Ovnu (od 02.maja do 28.maja 2022.) Venera u Biku (od 28.maja do 18.jula 2022). 
15.juna Venera konjukcija SMČ u Biku na 20°46'!!! 
Venera u Raku (od 18.jula do 11.avgusta 2022) Venera u Lavu (od 11.avgusta do 05.septembra 2022) Venera u Devici (od 05.septembra do 29.septembra 2022) Venera u Vagi (od 29.septembra do 23.oktobra 2022) Venera u Škorpiji (od 23.oktobra do 16.novembra 2022) Venera u Strelcu (od 16.novembra do 10.decembra 2022) Venera u Jarcu (od 10.decembra 2022. do 03.januara 2023.) Venera u Vodoliji (od 03.januara do 27.januara 2023.) Venera u Ribama (od 27.januara do 20.februara 2023.) Venera u Ovnu (od 20.februara do 16.marta) Venera u Biku (od 16.marta do 11.aprila 2023.) Venera u Blizancima (od 11.aprila do 07.maja 2023.) Venera u Raku (od 07.maja do 05.juna 2023.) Venera u Lavu od 05.juna 2023. 12.jula 2023. Mesečevi čvorovi prelaze iz Bika/Škorpija u Ovna/Vagu!!! 
P.S. Venera će 23.jula 2023. ponovo biti retrogradna, kao vladar Vage a tada će JMČ biti u Vagi!!!

P.S. Ne morate da pamtite ove datume, dovoljno je da ih pogledate u vreme kada Mesečevi Čvorovi budu boravili u Biku/Škorpiji jer će vladari ovih znakova Venera, Mars i Pluton imati značajnu ulogu u vreme tranzita Mesečevih čvorova kroz ove znakove, oni i njihovi aspekti!!!




Mesec je u Raku

Lepo je Mesecu on je kod svoje kuće...Nama su dom, porodica, porodični odnosi na prvom mestu u vreme ovog Mesečevog tranzita!
Od jutros Mesec je u trigonu sa Suncem u Škorpiji...harmonija u odnosima...Duša i Volja danas sarađuju...Međutim u drugom delu dana energije će se malo pokvariti. Mesec će biti u kvadratu sa RKironom u Ovnu...i nešto će nas zaboleti...

Sve ovo nekoliko sati pre egzaktnog kvadrata Venere u Strelcu sa RNeptunom u Ribama - 27.oktobar u 03:06 CET...Dakle u vreme -  Romantične i druge iluzije...

P.S. Vratite se u mart 2021. kada su Venera i Neptun započeli svoj ciklus (konjukcija):
“Budućnost pripada onima koji vjeruju u svoje snove.” i povežite taj period sa ovim sadašnjim.


Možda bude interesantano pročitajte i ove tekstove iz 2013./2014.




Нема коментара:

Постави коментар