субота, 25. јул 2020.

"Na kraju će biti sve dobro".....Saturn ovih dana i do kraja godine....


Moto dana:
"Na kraju će biti sve dobro"
(Pošto sad nije dobro, znači da još nije kraj)

Zvezdani(n) zapis 2963
Subota. Saturnov dan.
Saturn je u Jarcu na 28°

Na ovom stepenu Saturn je boravio od 28.februara do 10.marta (direktan hod), sada u retrogradnom hodu od 16.jula do 29.jula i biće još jednom od 26.novembra do 07.decembra (direktan hod)!

Na ovom 28° dogodila se i poslednja opozicija Saturna u Jarcu sa Suncem u Raku!
Na ovom  28° dogodio se i Mlad Mesec u Raku (drugi po redu ove godine)!!!

To što je poslednja ova opozicija je prilično značajna za sve ono što nam se dešava!
Koliko je značajna govori činjenica da je u ovim znacima (Rak/Jarac) nećemo imati sve do 22.juna 2047. godine kada ćemo je imati opet...

Svaki ciklus počinje konjukcijom!
Sunce i Saturn u Jarcu su bili u konjukciji 13.januara ove godine!
U januaru ove godine dogodilo se mnogo toga, posebno 12/13.januara:
https://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2020/01/januar-2020.html
https://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2020/01/nedeljni-horoskop-za-period-od_13.html
Ciklus ovih planeta počeo je 13.januara 2020. i završiće se 21.januara 2021.
Tada će početi novi ciklus u Vodoliji na 4°20'

Prvi kvadrat Sunca i Saturna od ove konjukcije bio je 21.aprila!!!
Tada je Sunce bilo u Biku, Saturn u Vodoliji na 1° (njegov prvi premijerni ulazak u Vodoliju)
Drugi kvadrat ove godine očekuje nas 18.oktobra 2020. Sunce u Vagi, Saturn u Jarcu na 25°

I dokle je konjukcija bila novi početak ovaj kvadrat je upozorenje da malo zastanemo!!!
Opozicija je energija kulminacije i neki vid završetka!!!
Nedavna opozicija Sunca i Saturna nas je vratila u period pre šest meseci (januar) ali i u period pre tri meseca (april)!!! Od svih događaja na globalnom planu naravno u prvom planu je pandemija!!!

"Vreme je tu dovoljno dugo za one koji su spremni da ga iskoriste."
I lično i globalno svi se borimo sa nevidljivim neprijateljem zvanim Kovid 19!
Mnogi od nas se bore sa strahom da ne budu zaraženi, bore se sa depresijom, ankcioznostima, izolacijom, smanjenim društvenim kontaktima...ali i sa usamljenošću, otuđenošću...pa i dosadom!
Mlad Mesec u Raku je bila prilika za Novi početak u novim okolnostima! Prilika da se osvrnemo šest meseci unazad i sagledamo gde se nalazimo! Opozicija Mladog Meseca (Sunce/Mesec) sa RSaturnom je dodala težinu ovom novom početku! Mnogi su shvatili da moramo da živimo sa nevidljivim neprijateljem...Mnogi su shvatili ozbiljnost situacije...Saturn u ovoj priči je tu da savladamo neke lekcije iz prošlosti da bi lakše krenuli u budućnost! Saturn je tu da nas upozori da se ništa neće promeniti preko noći i da ništa neće nestati preko noći!!!

Da bi neke stvari bile bolje, čekamo i neke harmonične aspekte ovih planeta!
Prvi trigon Sunca (u Devici) i RSaturna u Jarcu na 25° očekujemo 17.septembra!!!
Prvi sekstil Sunca (u Škorpiji) i Saturna u Jarcu na 27° očekujemo 19.novembra!!!
Biće ovo period gde ćemo posvetiti više pažne navikama, poslu, zdravlju (Devica)... period regeneracije i transformacije (Škorpija)...obe ove energije i trigon i sekstil poručuju Nikada ne odustajte, jačaju disciplinu, samopouzdanje...Lakše se preuzima odgovornost, lakše donose odluke!!!
Ove energije smo imali u martu Sunce sekstil Saturn i u maju Sunce trigon Saturn!!! I sa njima nam je bilo lakše da preživimo teške energije koje smo imali tada!!! Uspeli smo svi zajedno da broj zaraženih bude što manji...i naravno broj preminulih (ovde kod nas)!!!
Dakle, jasno je k'o dan da nam u ovoj borbi sa korona virusom najviše treba odgovornost!!! A tu reč često čujete ili vidite negde ovih dana!!!



U periodu sredina septembra do sredine novembra imaćemo priliku da se dozovemo pameti...
U vreme trigona Sunca i Saturna - Mars u Ovnu će biti retrogradan i u kvadratu sa RSaturnom ali imaćemo i Mlad Mesec u Devici sada u trigonu sa RSaturnom u Jarcu (za razliku od julskog Mladog Meseca u Raku i opozicije sa RSaturnom)!
U vreme sekstila Sunca i Saturna - Mars u Ovnu će biti direktan, sekstil će se dogoditi četiri dana posle Mladog Meseca u Škorpiji...sve planete u Jarcu biće direktne!!! 

U novembru Sunce u Škorpiji će biti u harmoničnim aspektima (sezona Škorpije), ALI...Venera u Vagi će biti u neharmoničnim aspektima sa: Kironom, Marsom i sa svim planetama u Jarcu!!! Ovo bi mogao da bude period iskušenja u ljubavnom i finansijskom delu naših života ali i sa situacijom u kojoj se svi nalazimo - pandemija!!! 12.novembra nas čeka i konjukcija Jupitera i Plutona i tada bi situacija sa pandemijom mogla da bude u prvom planu, naravno i sve ono što život znači a to je ekonomija, finasije....

Mesec dana posle sekstila Sunca i Saturna 17.decembra Saturn će preći u Vodoliju i 19.decembra Jupiter će preći u Vodoliju!!! 21.decembra nas čeka Velika konjukcija u Vodoliji Jupitera i Saturna i njihov novi ciklus i nekih novih 20 godina koliko će trajati taj novi ciklus!!!

Sunce je nedavno prešlo u Lava...
U Raku je još samo Merkur...i uskoro nas čekaju opozicije sa planetama u Raku (kao što smo imali opozicije Sunca u Raku sa planetama u Jarcu)!!! Prvo nas čeka opozicija sa RJupiterom 30.jula, sa  Plutonom 01.avgusta i sa RSaturnom 03.avgusta!!! Još jednom ćemo proživeti osu Rak/Jarac!!!

Mogao bi i ovaj tekst da bude koristan:

"Porodica je jezgro civilizacije"....Šta se događa na osi Rak - Jarac...


Današnji vladar Saturn ostaće još u kombinaciji sa Jupiterom i Plutonom!!!
Situacija sa Korona virusom je sve teža i teža svuda!!!
Jasno nam je da su sve naše muke počele konjukcijom Saturna i Plutona (12.januar)! Da smo proživeli stelijum planeta u Jarcu...sada je to trio Jupiter, Pluton i Saturn...i svi retrogradni!!!

Pola godine je prošlo, ostaje nam još pola!!! Više nećemo imati egzaktnu konjukciju Saturna i Plutona ali uskoro dolazi period Od 10.septembra 2020. između RSaturna i RPlutona u Jarcu ponovo će biti 3° udaljenosti sve do 13.oktobra! 

★Saturn sada nije u kvadratu sa Uranom...ali je bio u vreme kada je na kratko boravio u Vodoliji!!! Pisala sam o njemu u martu:

Subota, Saturn i njegovi aspekti....Saturn kao Životni trener...

Pisala sam o njemu i u maju:
https://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2020/05/izai-u-prirodudruzi-sedan-posle-mladog.html
Ponovo će se aktivirati ovaj kvadrat *krajem godine kada Saturn pređe u Vodoliju!
P.S. Neki sadašni događaji posebno politički, ekonomski, verski....sledeće godine će se razbuktati (ne ljutite se na glasnika)!!!

Nije sve do Saturna...
12.novembra čeka nas treća i poslednja konjukcija Jupitera i Plutona, ovu konjukciju i sada osećamo zbog dozvoljenog orbisa delovanja!!! U novembru nas očekuje završnica....i rezultati svega što je ova konjukcija donela od početka godine!!! Ovo bi moglo da bude veliko iskušenje!!!
Sledeću konjukciju Jupitera i Plutona očekujemo 2033. o4.februara u Vodoliji!!!
Na kraju ovog meseca očekuju nas drugi sekstil Jupitera i Neptuna i treći kvadrat Venere i Neptuna! I ovo je priča o Koroni virusu iz ugla Neptuna!!!

Dug put je pred nama....druga polovina godine je pred nama...
Mnogo toga je počelo sa Mladim Mesecom u Raku 20.jula...gde je bitan učesnik bio današnji vladar Saturn u Jarcu!!! Sve nam je jasnije da Novi početak nije i neće biti nimalo lagan! 
Imamo rekordan broj zaraženih u svetuponovo se svuda uvode restriktivne mere...
Pored priče o Korona virusu polako se otvaraju i neke druge priče....ekonomske, političke, verske....
Sada na polovini godine kraj se ne nazire!!!

VAŽNO!!!
★Danas će Mars u Ovnu ući u retrogradnu senku sa 15°13’
Dug put je pred nama...10.septembra će krenuti  sa 28° Ovna na retrogradno putovanje koje će trajati 65 dana. Dikrektno će krenuti sa 15° Ovna 14.novembra a iz retrogradne senke će izaći sa 28° Ovna 02.januara 2021. Rodeo od danas počinje!!!





Dnevni aspekti:
Mesec je u Vagi od 03:53 CET

Ovo je Mesec koji voli harmoniju, ne voli mnogo samoću, drištven je...Voli da odmerava pa je pomalo i neodlučan: Da - Možda - Ne...Ne voli grubost, sukobe...i stalno radi na ravnoteži i BALANSU....
Od jutros je Mesec u sekstilu sa Suncem u Lavu...i evo harmonije od ranog jutra!!!
Mesec (duša) i Sunce (volja) u skladu...sarađuju. Lepa energija za muško - ženske odnose, za porodične odnose. Harmonija u dušu, harmonija u odnosima...Vole se vazduh (Vaga) i vatra (Lav)...
Iskoristite ovaj prvi deo dana...jer kasnije će Mesec biti u opoziciji sa Kironom u Ovnu...i vrlo je moguće da će biti narušena harmonija i ravnoteža! Moglo bi nešto da zaboli večeras...
ALI tu su Venera (vladar Vage) i Mars (vladar Ovna) u sekstilu i pružaju izbor....Tu su i Vagine sposobnosti diplomatije, kompromisa, pregovora....i energija "Mir, mir, mir, niko nije kriv".... 






Нема коментара:

Постави коментар