четвртак, 9. јул 2020.

"Nauči me umeću malih koraka"....Danas na zvezdanom nebu...



Zvezdani(n) zapis 2946
Četvrtak. Jupiterov dan.
Jupiter je u Jarcu na 22°

Retrogradan je od 14.maja......uskoro će dva meseca retrogradnosti...Do sada je prešao 5°...ostalo je još oko dva meseca do kraja retrogradnog putovanja i još 5° da pređe!!!
Prema svemu što nam se dešava više nego očigledan je uticaj konjukcije RJupitera i RPlutona (30.jun egzaktno)... 
Juče na TV spominje se Bubonska kuga, o njoj sam pisala u aprilu kada smo ovu konjukciju imali prvi put posle 13 godina (od 11.decembra 2007. u Strelcu na 28°) i prvi put posle 249 godina u Jarcu

Može li još nešto da nas snađe...
Svedoci smo da može...

Ako ima onih koji se pitaju odakle ovoliko nasilje odgovor je jednostavan...Mars je u Ovnu!
Možda je neko zaboravio pa ću vas podsetiti, Mars je u martu bio u konjukcijama sa planetama u Jarcu....uskoro slede kvadrati sa tim planetama (avgust, septembar, oktobar)...Moramo biti spremni nema nam druge...Što spremnije dočekamo neke energije lakše ćemo ih i pregurati!


To što je sada u kvadratu sa RMerkurom (i biće do kraja jula) samo je rasplamsalo strasti!
Mars je jako blizu Kirona...njihov egzaktan susret očekujemo 14.jula na 9°!!!
Poslednji put sam o ovoj konjukciji (tada u Ribama) pisala 31.decembra 2018:
I nema iznenađenja kada su aspekti u pitanju a oni se ponavljaju u ciklusima...i tog jutra pred doček 2019. Merkur je bio u kvadratu sa Marsom a Mars i Kiron u konjukciji (u drugim znacima)!!!



22° Jarca
Jupiter je na 22°, na istom stepenu gde se 12.januara dogodila konjukcija Saturna i Plutona (od ove konjukcije sve je i počelo, sve naše nevolje). RPluton je od skoro na 23°, on će na 22° stići 17.avgusta!!! RJupiter će tada biti na 17°. Ponovo će se i Jupiter i Pluton naći na ovom 22° u direktnom hodu 12.novembra! Dakle, našim nevoljama još nije kraj! I da....tu je naravno i Džej - RSaturn, on je sada na kritičnom 29°, on će 17.avgusta biti na  26° kao i 12.novembra!!!

P.S. Za sve vas koji učite i za sve vas koji prepisujete: 05.oktobra 2000. RJupiter u Blizancima i Pluton u Strelcu su bili u opoziciji i tada su bila dešavanja pred i u Skupštini!!! Posle ove opozicije išli su kvadrati Jupitera i Plutona kraj 2016. i tokom 2017. (ukupno tri)! Srećom pa će posle sadašnje konjukcije Jupitera i Plutona u maju 2022. biti njihov sekstil i u junu 2024. njihov trigon! Naravno treba preživeti sadašnju konjukciju koja se završava egzaktno 12.novembra ali će njen uticaj trajati do kraja ove naporene godine!


I ovde nije kraj što se tiče Jupiterovih aspekata!
Još će neko duže vreme "raditi" konjukcija sa Plutonom....ono što nas uskoro čeka je opozicija Sunca i RJupitera 14.jula (kao i opozicija Sunca i RPlutona 15.jula....i naravno opozicija Sunca i RSaturna 21.jula)...plus konjukcija Marsa i Kirona u Ovnu 14.jula!

I ne ljutite se na glasnika, ali do kraja jula biće poprilično gusto čeka nas drugi kvadrat Merkura u Raku sa Marsom u Ovnu, treći kvadrat Venere u Blizancima sa RNeptunom u Ribama...Srećom da sve ovo makar i malo ublaži potrudiće se drugi sekstil RJupitera u Jarcu sa RNeptunom u Ribama (treći nas očekuje 12.oktobra)!!!


"Možda postoji molitva koja sve rešava i sve prašta"...
Mika Antić

Dnevni aspekti

Mene su jutros probudile sirene ambulantnih kola....grozan je to zvuk....i što je najgore prečesto se čuje...ne želim da brojim, dođe mi da pojačam TV i tako ne čujem taj zvuk ali na TV ništa što bi se očekivalo za juli mesec, mesec u kojem smo planirali putovanja, brinuli o kilogramima, o kupaćim kostimima, o uticaju Sunca na našu kožu itd. itd. 
Na nebu Mesec je u Ribama u energiji koja je osetljiva na tuđu bol, milosrdna, saosećajna, emotivna, intuitivna, spremna za žrtvovanje...ali i u energiji koja je melanholična, pesimistična, brbljiva, stidljiva, nepraktična, indolentna, sa osećanjem neshvaćenosti...Sve zavisi od aspekata! Generalno Mesec je u energiji: Ja verujem!!!
Od jutros Mesec je u trigonu sa RMerkurom u Ribama....ovo je jako osećanje empatije, potreba da se uverenja, verovanje podele sa dragim ljudima...Ali na tu energiju nadovezuje se kvadrat Meseca sa Venerom u Blizancima...ovo je potreba da se uživa, zabavlja, voli...a kako to izvesti u ovim okolnostima...i onda na sve ovo ***Mesec u sekstilu sa Uranom u Biku...i izlaz uvek postoji samo ga treba pronaći....zamislite vrata na kojima piše izlaz...tu je želja i potreba za promenom...budite otvoreni za nove ideje, nove susrete, bilo šta novo što će razbiti rutinu i dosadu!!!


***Mesec sekstil Uran: Ovo je energija iznenadnih događaja, vesti, dešavanja, nešto drugačije i nešto originalno....ono znate već....razbijanje rutine....Jak kreativni potencijal....Ovo je energija željna promena. Kada se udruže (sekstil) dve planete mašte, intuicije, predosećanja sve je moguće...moguće su nagle odluke. Možete očekivati neočekivano, neku avanturu, pomoć prijatelja, neobičnih drugačijih, originalnih...Duša bi da luta...duša želi nezavisnost, originalnost, slobodu...Duša je humana... Ovo je potreba za novim znanjima i saznanjima, ovo je potreba da se nešto menja...posebno rutina! Možda je baš danas dan za promene, za nešto novo, drugačije, originalno...ne budite kopija...budite original!!! 
Mesec vlada osećanjima, raspoloženjem, porodicom....Uran vlada promenama, iznenađenjima, iznenadnim životnim okolnostima (poput munje)...sekstil je lep aspekt, nudi lepe mogućnosti....zamislite da čujete zvono....na vratima, zvono telefona...sa druge strane vrata ili telefona.....iznenađenje! Majka (Mesec) originalna (Uran), i žena i prijatelj...u tranzitu neobični drugačiji odnosi sa ženama, prijateljima...Jaka intuicija...U nekoliko sati koliko traje ovaj tranzit bićemo raspoloženi za razne avanture i uzbuđenja...Razne mogućnosti na najrazličitijim mestima. Onaj osećaj u stomaku (Mesec) da nešto treba promeniti (Uran)....sekstil - pozitivna promena...Ovo je poziv na rizik...Ne traje dugo, tek nekoliko sati....ali sigurna sam možete ga osetiti...



Нема коментара:

Постави коментар