понедељак, 20. јул 2020.

Šta rade zvezde u periodu od 20.jula do 27.jula...




Moto ove nedelje:
"Sve ima svoje, početak i kraj

Tame postoje da bi prizvale sjaj"

Ove nedelje na zvezdanom nebu

20.jul 19:31 Mlad Mesec u Raku na 28°
21.jul 00:27: Sunce opozicija Saturn
21.jul 17:51: Merkur kvadrat Kiron
22.jul 10:37 Sunce ulazi u Lava
22.jul 22:25: Merkur sekstil Uran
25.jul Mars ulazi u retrogradnu senku sa 15° Ovna
26.jul Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 14° Raka



Nedelja počinje Mladim Mesecom u Raku sve sa energijom Novog početka! 
Ovo je drugi Mlad Mesec u Raku ove godine...Prvi je bio 21.juna na 0° Raka u vreme pomračenja Sunca, ovaj drugi je na 28° i završili smo sa pomračenjima bar za ovu proleće/leto sezonu!
Vreme je da prvu polovinu godine ostavimo iza sebe i da se okrenemo drugoj polovini! 

Vreme je da sa ovim Mladim Mesecom krenemo u novu nedelju i novih šest meseci...imajući u vidu sve ono što smo iskusili i proživeli u šest meseci koji su iza nas...
Naravno na to će nas povremeno podsetiti neki tranziti i aspekti kao i sve retrogradne planete kojih ove nedelje ima 5!!!

Prvi aspekt koji će nas i podsetiti i vratiti u prošlost je opozicija Sunca u Raku sa RSaturnom u Jarcu! Suočavanje sa činjenicom da je vreme u koje živimo teško, borba između potrebe za sigurnošću i bezbednošću koje pruža dom (Rak) i statusa, karijere (Jarac)
Ovo je poslednja njihova opozicija, sledeća će se dogoditi kada Saturn ponovo uđe u Jarca, za 27 godina - 22.juna 2047.! Prva sledeća opozicija Sunca i Saturna dogodiće se 02.avgusta 2021. Sunce u Lavu, Saturn u Vodoliji! 
Ovonedeljna opozicija je svakako jako bitna, em što je poslednja em što se dešava posle opozicija Sunca u Raku sa RJupiterom i RPlutonom u Jarcu (aktuelne opozicije prošle nedelje)...Ovu energiju možemo osetiti kao prepreku na putu...nešto kao teški kamen (Saturn) koji se našao na našem putu...Ova energija bi mogla da oteža energiju Novog početka.


Dan posle ove opozicije Sunce će preći u Lava i krenuće sezona Lava...Vreme je da zasijamo!
Vreme je za "pokloni se i počni"...da zasijamo na životnoj sceni i pozornici

Istog dana Merkur u Raku i Uran u Biku formiraće treći i poslednji sekstil...Treća sreća. Ova energija bi mogla da olakša Novi početak, novim svežim idejama, informacijama...itd.

I na kraju Mars će ući u retrogradnu senku i nagovestiti retrogradni ciklus koji će početi 10.septembra! Mars će ući a Merkur će izaći iz retrogradne senke i razbistriti sasvim i misli i reči!

Ponedeljak

Ponedeljak. Dan Meseca. Mesec je u Raku...Dogodiće se i Mlad Mesec u Raku!
Rano ujutro Mesec će biti u trigonu sa Neptunom...ali lep početak dana pokvariće opozicije Meseca sa RJupiterom i RPlutonom u Jarcu! 
20 minuta posle dogodiće se opozicija Meseca i RSaturna!
Mesec će biti u praznom hodu od 19:54 do 22:16 kada će Mesec preći u Lava!

Mlad Mesec - početak - opozicija - kraj
Sve ima svoje, početak i kraj...
Ovaj Mlad Mesec je pored toga što je drugi u nizu u istom znaku (zovu ga i Plavi Mesec), značajan i zbog opozicije Meseca i RSaturna ali i dolazeće opozicije Sunca i RSaturna (utorak).
U vreme Mladog Meseca pomračenja Sunca u Raku na 0° 21.juna, Sunce i Mesec bili su u inkonjukciji (energija prilagođavanja) sa RSaturnom u Vodoliji!!!  Ko je pažljivo čitao tada sam ★najavila ovaj period kao kulminaciju dešavanja iz juna meseca!!! (Sve tri opozicije Sunca sa planetama u Jarcu su kulminacije)!



Inkonjukcija u junu - opozicija u julu...
Kako je ovo drugi Mlad Mesec u Raku ove godine shvatite ga kao drugu šansu za Novi početak! Njegova opozicija sa RSaturnom u Jarcu (Saturn na istom stepenu na kom je bio u martu) neka vam bude upozorenje da se još uvek nalazimo u pandemiji, da je vreme teško i da je potrebno da sasvim savladamo lekciju odgovornosti. Svaki aspekt sa Saturnom nosi lekciju odgovornosti!!! Ove energije nas vraćaju u prošlost, jer postoje stvari koje nismo rešili!
Opozicija sa RSaturnom je zastoj, prepreka, znak STOP na putu, mere, pravila, ograničenja, nedovršene stvari, granice...(prvo kraj pa onda početak)
U vreme inkonjukcije Sunca i Meseca sa RSaturnom u Vodoliji mnogo toga nam nije bilo jasno, većina se bunila (Vodolija) i tražila više slobode i život bez ograničenja...Upravo nam se taj period sada "obija o glavu"!
Sada u vreme opozicije sa RSaturnom u Jarcu ipak nam je jasnije da ćemo neko vreme morati da živimo sa ograničenjima i pravilima!!! 
Svakako je vreme za Novi početak...Istina sa preprekama i nekim odlaganjima!!!
Sve tri opozicije Sunca u Raku sa RJupiterom, RPlutonom i RSaturnom u Jarcu sada su u kulminaciji! U kulminaciji su i događaji i naši lični i kolektivni! Priča o Kovidu 19 takođe ima kulminaciju (vrhunac). Posle kulminacije ide pad. Pad se sigurno neće dogoditi preko noći...i za pad je potrebno vreme!

P.S. Zauvek ću pamtiti Mlad Mesec i pomračenje Sunca u junu!!! Za mene je krenuo novi početak kojem je predhodio jako tužan kraj!!!


Utorak

Sve je već napisano...U utorak će se dogoditi egzaktna opozicija Sunca i RSaturna!!!
Ovo je energija prepreka, ograničenja...Nasuprot energiji Raka je energija Jarca...Ovo su neka spoljašnja ograničenja, ograničenja koja utiču na naše privatne stvari i živote!
Ovo je energija koja nam poručuje da pre nego što krenemo dalje u novi početak moramo nešto da završimo.....jer svaki početak ima pre toga neki kraj!!! Nadam se da je ovo početak kraja Korona virusa...Ova sadašnja Prepreka na putu... je poprilično teška...

Istog dana imamo i treći kvadrat Merkura u Raku sa Kironom u Ovnu, prvi je bio 05.juna, drugi 01.jula i ovo je treći - Kada reči zabole!!!

Sreda

Sunce prelazi u Lava - Lavovi, sretan nam rođendan
Vreme je za više zabave, uživanja...vreme je za srce i ljubav...vreme je da zablistate...
Istog dana Merkur i Uran će biti u sekstilu, trećem po redu...Eureka... 

Vikend

Mars će sve više usporavati...u subotu će ući u retrogradnu senku i samim tim najaviti retrogradni ciklus....U nedelju će Merkur izaći iz retro senke i mi ćemo se vratiti u normalu...Još da dočekamo i Venerin izlzak iz retro senke pa da kažemo da smo sve normalniji...


Нема коментара:

Постави коментар