четвртак, 30. јул 2020.

Zlatna mreža...aspekti Jupitera, Neptuna, Merkura....Mesec je u Strelcu, a Jupiter u Jarcu...

Moto dana:
"Izgleda nemoguće, dokle god se ne završi"


Zvezdani(n) zapis 2968
Četvrtak. Jupiterov dan.
Jupiter je u Jarcu na 20°


Od kako je Jupiter napustio svoju kuću (Strelac) i prešao u Jarca mnogi se pitaju: Šta je ovo i dokle će da traje?! Kada je Jupiter prošle godine 02.decembra ušao u Jarca ja sam vas pitala:
Pitanje je bilo retoričko i u svrhu podsećanja na godine koje vezujemo za početak svetske ekenomske krize! Naravno bilo je tu još nekih bitih događaja koji i sada utiču 12 godina posle na sve nas...
Jupiter je u Jarcu u padu....i mi se tako i osećamo kao da padamo a tom padu nikada kraja!!!

Jupiter je sada retrogradan! Na retrogradnom putovanju je od 14.maja, na koji je krenuo sa 27° Jarca...kraj tog putovanja je 13.septembra na 17° Jarca, kada će još jednom preći isti put tada u direktnom kretanju!!! Do direktnog kretanja ostalo mu je da pređe još 10°, još mesec i po dana!!!

Od početka  godine ★Jupiter i Neptun sarađuju (sekstil)...mada zbog ostalih uticaja planeta možda smo tu energiju najmanje osetili...Najviše zbog Jupiterovih susreta (konjukcije) sa Plutonom!!! Naravno i zbog ★bliskog susreta posebne vrste sa Saturnom! Zašto posebne vrste? Zbog toga što su tokom godine bili blizu ali nikada u egzaktnoj konjukciji! Egzaktna konjukcija će se dogoditi kada promene znak i kada pređu u Vodoliju (Velika konjukcija)!!! 
Mada jedna druga konjukcija, ★konjukcija Saturna i Plutona je energija koja je najviše uticala na naše živote, na naš život generalno na planeti Zemlji!!!
O svim aspektima više ovde:

Nije gotovo dok sudija ne svira kraj...
Boraviće Jupiter u Jarcu sve do 02.decembra!
Ostao nam je još jedan treći po redu sekstil sa Neptunom - 12.oktobra ali i još jedna konjukcija sa Plutonom - 12.novembra! Ostali su i Saturn i Pluton (Saturn sada na 28°, Pluton na 23°, udaljenost 5°) koji će svakim danom biti sve bliži i bliži (ponovo kao na početku godine), ali najjači uticaj će biti od 10.septembra do 13.oktobra - udaljenost 3°! Saturn (sudija) će napustiti Jarca 19.decembra i ostaviti Plutona u Jarcu....do ponovnog susreta za 33 godine!!!

Naravno praviće Jupiter u Jarcu i aspekte sa nekim drugim planetama (Sunce, Merkur, Venera, Mars) tokom svog boravka u tom znaku....I ovi aspekti su bitni ali kraće traju pa je i uticaj kraći!
Jedan od tih aspekata je i današnja opozicija RJupitera sa Merkurom!


BAJIĆ ART
P.S. obratite pažnju na trozubac!!!

  "Kad pogledam more, čini mi se da njegovi valovi nose moju tugu"

Danas na zvezdanom nebu:
30.jul 16:17: Merkur opozicija Jupiter
30.jul 20:44: Merkur trigon Neptun

Merkur u Raku je ove nedelje prilično aktivan, kao da želi što više da uradi pre nego konačno promeni znak i pređe 05.avgusta u Lava! Pored današnih aspekata Merkura koj uvek je prisutan i kvadrat Merkura sa Marsom sa početka nedelje:

I dokle su RJupiter i RNeptun u skladnoj energiji sekstila....Merkur je danas u opoziciji sa RJupiterom ali i u trigonu sa RNeptunom! U principu su sve ovo lepe energije...kao i njihov uticaj...To što se Merkur i Jupiter nadmeću i "vuku svako na svoju stranu" može biti nezgodno ali i ne mora! Ako ste svesni da bi mogli u nečemu da preterate vi jednostavno pokušajte da vam se to ne dogodi...ili još jednostavnije izbegavajte krajnosti!!! Zbog kvadrata Merkura i Marsa pažljivo birajte svoje bitke i bolje da nešto i prećutite...biće vremena da kažete šta mislite!


Mesec u Strelcu kvadrat RNeptun u Ribama

"More, kada jednom baci svoje čini, onda zauvijek drži čovjeka u mreži ćuđenja"


Dnevni aspekti:
Mesec je u Strelcu

Noćas je Mesec bio u trigonu sa Kironom u Ovnu...vatreni trigon, jaka osećanja...Vrela letnja noć...Mnogi su ovu energiju prespavali....oni koji nisu...pa sve zavisi od ličnih horoskopa...i gde ih je i sa kim zatekla ova energija...Sa ovom energijom smo se probudili...Ovo je lekovita energija ali ne može ništa sama, zbog toga je i bitno kako se uklopila u vaš horoskop...(Ja sam se probudila baš rano ali pod uticajem nekih drugih aspekata nisam izašla iz kreveta još naredna dva sata)...
Kasnije popodne Mesec će biti u trigonu sa Marsom u Ovnu, još jedna vatrena energija da pokrene, osnaži, motiviše...Međutin, nije baš tako jednostavno kako izgleda. Na nebu su Merkur i Jupiter u opoziciji, a Mars je sa njima u kvadratima - T-kvadrat - Izgubljeni u prevodu! Merkur sa Jupiterom preteruje, gura u krajnosti, sa Marsom se svađa i oštri svoj i naš jezik...
I ako Mesec sarađuje sa Kironom i Marsom...ipak zbog Merkura moramo biti oprezni...i bolje je prećutati i imati u svemu meru!!!
Uradite što više možete, završite poslove dok ste u energiji trigona Meseca i Marsa, jer pred kraj dana Mesec će biti u kvadratu sa Neptunom...ponovo će nas Neptun uplesti u svoju mrežu...što ne mora da bude loše ako znate kako iz mreže da se oslobodite...



Нема коментара:

Постави коментар