субота, 18. јул 2020.

"Porodica je jezgro civilizacije"....Šta se događa na osi Rak - Jarac...





"Porodica je jedno od remek dela prirode."

Zvezdani(n) zapis 
Subota. Saturnov dan
Saturn je u Jarcu na 28°

Od 11.maja je retrogradan...
Dva meseca je u retrogradnom putovanju...ostalo mu je još dva i po meseca...
Ponovo je u Jarcu od 02.jula....na svom poslednjem putovanju u Jarcu za dugi niz godina!
Nije više na kritičnom 29°
Sada je na stepenu na kome je bio krajem februara i početkom marta...u vreme stelijuma u Jarcu.
U vreme proglašenja pandemije!

I ponovo je Saturn blizu Plutona...ali još uvek nije na onih 3° udaljenosti (od 10.septembra do 13.oktobra). Posle toga nas čeka poslednja konjukcija Jupitera i Plutona 12.novembra! 

Ponovo imamo jaku energiju Jarca, možda ne tako jaku u vreme stelijuma na početku godine ali i dalje su u Jarcu tri moćne planete: Jupiter, Pluton i Saturn! 
Sada je vreme i sezona Raka (u Raku Sunce i Merkur)...i ponovo su na "klackalici" ove dve energije, ponovo imamo jaku energiju na osi Rak - Jarac...
"Postoji trenutak u životu 
kada čovek shvati,
ko je važan,
ko više nije važan,
ko nikada nije bio važan
i ko će uvek biti važan" 
Pitamo se svi ili bar većina da li smo izgubili kontakt sa našim korenima! Zbog čega svi gledamo unapred i zbog čega smo zaboravili šta stoji iza nas? Da li smo izgubili kontkat sa korenima, tradicijom, porodičnim vrednostima? Da li sve manje vremena provodimo sa porodicom jureći za materijalnom egzistencijom? Od početka ove godine učimo neke teške lekcije. 
Energija Jarca mnoge tera i motiviše da se popenju na neki vrh...Mnogima je materijalno ispred svega. A tamo na vrhu mnogi su usamljeni! Ove godine su nas neke okolnosti naterale da se vratimo svojim korenima, svom ognjištu...u okrilje i toplotu doma i porodice. 

Ove tri planete će do kraja godine boraviti u Jarcu na malim razdaljinama jedan od drugih...
I onda će na kraju Pluton ostati sam u Jarcu (do 2023.), Saturn će preći u Vodoliju 17.decembra, Jupiter će preći u Vodoliju 19.decembra! 21.decembra počeće njihov novi ciklus Velikom konjukcijom!
2021. Jupiter i Saturn će boraviti u Vodoliji! U nekom trenutku (januar/februar) pridružiće im se Sunce, Merkur, Venera...Imaćemo jaku energiju Vodolije koja se lepo slaže (harmonični aspekti) sa Blizancima, Vagom, Ovnom i Strelcem...Lavovi, i posebno Bikovi i Device osetiće nešto veći pritisak i napetost! Svi ćemo osetiti pritisak kvadrata Saturna i Urana (februar, jun, decembar).
 "Ti moraš biti promena, koju želiš videti u svetu"
Daleko je sada iz ove perspektive 2021. Ipak i to će doći...možda i brže nego što mislimo! Zbog toga je potrebno da se pripremimo! Svi mi koji imamo neke planete u gore navedenim znacima! Osa Lav/Vodolija pričaće neku drugu priču - o davanju i primanju, o prijateljstvu i ljubavi, o pojedincu i grupama....Burno će biti kada se planete sukobe u energijama kvadrata...Vodolija - Bik/Devica! Intezivno će biti kada se planete nađu u energiji Vodolije! Sve ovo će krenuti krajem ove godine i početkom sledeće!!! Ako smo zaboravili Urana tokom ove godine, sledeće nam on to neće dozvoliti! Mnogo toga će Uran osloboditi, promeniti, uzdrmati! I nije vreme za paniku, vreme je da se na vreme pripremimo za ono što dolazi!

Nešto kratkoročnije....
Od danas kreće uticaj sekstila RJupitera i RNeptuna - drugi po redu! Prvi smo imali 20.februara i kao da ga nismo osetili. Ovaj drugi po redu dolazi u pravo vreme u vreme drugog kvadrata Merkura i Marsa i trećeg kvadrata Venere i RNeptuna! Možda je kraj jula vreme da saznamo nešto više kada je u pitanju naš nevidljivi neprijatelj. Svaka od ovih planeta, posebno Neptun, Mars i Venera imaju svoju priču vezanu za virus...Neptun - virus, izolacija, karantin..  Mars - epidemije, zaraza, infekcija...Venera ima uticaj na podložnost zarazama, u njenoj simbolici su i maske, rukavice...Jupiter - ekspanzija, širenje, ali i optimizam, blagostanje....itd.






Dnevni aspekti
Mesec je u Blizancima do 16:24
 kada će preći u Raka

Mesec je od juče u praznom hodu 23:14 i biće do 16:24 CET
Da li su i vaše misli, osećanja u praznom hodu...Da li ste se probudili sa osećanjem da bi bilo dobro da malo predahnete i odmorite! Poslednji aspekt Meseca u Blizancima bio je kvadrat sa Neptunom...Da li ste brojali ovce ili ste ipak zaspali i nešto sanjali...Ispraznite um i srce i odmorite dušu, subota je za mnoge neradni dan...Dokle traje ova tišina iskoristite energiju i opustite se ne radeći ništa. Ako ste ipak od onih koji i subotom rade...predahnite i završite nedovršeno...
Za dva dana imaćemo Mlad Mesec u Raku i priča o energiji Raka se nastavlja...Dom je tamo gde je srce.....priča o Novom početku je tu pred nama! Posle opozicija Sunca u Raku sa Jupiterom i Plutonom dolazi nam i opozicija Sunca sa Saturnom dan posle Mladog Meseca...I neće biti lagan taj novi početak...ali je tu pred nama...Nema više pomračenja samo je novi Mesečev ciklus pred nama...a uskoro će i sezona Lava!
U podne Mesec u Blizancima biće u konjukciji sa RSMČ u Blizancima (opozicija RJMČ u Strelcu), ovo je okidač za Mesečeve Čvorove i našu dilemu kojim putem treba ići...
I još više će naglasiti priču o Raku, o porodici, korenima, privatnim stvarima, prošlosti, domu, domovini, narodu...Mesec se vraća kući....vreme je da i mi proverimo gde nam se srce nalazi...Vreme je da vidite šta osećate i kome i čemu ste posvećeni!!!
Mesec će se sutra svađati sa Kironom i Marsom (kvadrat) ali doneće nam i neka lepa iznenađenja, događaje zahvaljujući sekstilu sa Uranom! 
Lagano se spremajte za novi početak...za ponedeljak, za novu nedelju jula...


Нема коментара:

Постави коментар