понедељак, 1. јун 2020.

Zvezde u junu 2020.



Stigli smo do juna...mesec u kome nam dolazi leto...Ovo leto 2020. dolazi u vreme neizvesnosti oko korona virusa, oko toga gde ćemo letovati i da li ćemo letovati...Da nije ovog virusa sada bi se radovali raspustu školaraca, radovali bi se godišnjim odmorima....Kraj maja i početak juna i uvek su bili u znaku groznice maturskih večeri...

Na pola puta smo.....onog puta započetog 01.januara ove godine....
Možda je vreme da vidimo šta je bilo i šta nas još čeka do kraja puta....
20.juna očekuje nas i najduži dan u godini ili dan najkraće noći!!! Toga dana visina Sunca u podne biće najveća tokom godine.
Prvi deo meseca u znaku Blizanaca u energiji komunikacije, drugi deo meseca u znaku Raka i energije doma, porodice, domovine, privatnog, osećanja, sećanja.....Posle energije vazduha, energija vode - osećanja u prvom planu! Sezona Raka porodica u prvom planu!
Generalno pred nama je jedan naporan i za mnoge težak mesec.
U junu imamo nekoliko značajnih astrovesti i događaja! 
Sezona pomračenja...
Svakako u ove događaje spadaju dva pomračenja! Prvo pomračenje Meseca 05.juna i drugo pomračenje Sunca 21.juna! Pomračenje Meseca i Pun Mesec u Strelcu na 15° se dešava u vreme retrogradne Venere pa je njegov značaj još veći a uticaj jači! RVenera je u vreme Punog Meseca u konjukciji sa Suncem u Blizancima i u opoziciji sa Mesecom u Strelcu i kvadratu sa Marsom u Ribama!!! Neke istine će izaći na videlo!!! Vreme prosvetljenja je tu...vreme za istinu je tu...U isto vreme tu je i Merkurov kvadrat sa Kironom! Budite oprezni prve dve nedelje juna! 
Drugi ništa manje bitan događaj je pomračenje Sunca - Mlad Mesec u Raku na 0°! Ako se sećate prošle godine pomračenja su se događala na osi Rak/Jarac. Sada u junu i kasnije u julu imamo dva poslednja pomračenja na ovoj osi!!! Poslednji put su u igri dve strane naših života Rak - dom, porodica, privatno, narod, domovina, koreni....i Jarac - karijera, profesija, položaj, status, ego, autoriteti...Ovo je potreba da se te dve oblasti konačno uravnoteže! Izaći će na videlo mnogo toga, sve ono što nas je na neki način držalo u mraku postaće nam jasnije....svetlo na kraju tunela!!!

Kretanje planeta...
Jedan od takođe bitnih događaja je Merkurovo retrogradno kretanje baš u energiji Raka! Već na samom početku meseca Merkur ulazi u retrogradnu senku i već tada najavljuje ciklus retrogradnosti! To što je Merkur u Raku teme kao što su koreni, dom, porodica, prošlost, domovina, narod...biće i lično i globalno u prvom planu! Pitanje gde se nalazi porodica u 21 veku, porodica nekada i sada!!!
U bitne događaje svakako spada Neptunovo redovno retrogradno putovanje i činjenica da ćemo 23.juna imati ukupno 6 retrogradnih planeta!!! Već 25.juna biće ih 5 jer će Venera krenuti direktno! Ne mali broj retrogradnih planeta u jednom mesecu....i mnogo vraćanja, revidiranja, preispitivanja, testiranja i učenja lekcija....Merkur će nas vratiti porodici i rešavanju porodičnih problema, Neptun će probuditi kolektivno nesvesno, bićemo generalno osetljiviji...Venera će nam u direktnom hodu pružiti jasniji uvid u emotivno i finansijsko stanje...mada ćemo zaista jasnije videti tek od 29.jula kada konačno izađe iz retrogradne senke!

Mars najavljuje svoj dug boravak u Ovnu i retrogradno kretanje...
Mars će preći u Ovna, vratiće se kući gde voli da boravi...mi sa njim hrabriji i odlučniji...i kako ko agresivniji! Njegov ulazak u Ovna će nas pripremiti za dug boravak u ovom znaku i lično i globalno. Biće to dug period testiranja i iskušenja na razne načine!!!

I na kraju još jedan vrlo značajan astro događaj je konjukcija RJupitera i RPlutona druga od tri ove godine!!! Vreme je da saznamo da li postoji mogućnost da se svi kolektivno izvučemo iz posledica koje imamo zbog korona virusa!
Pored ovog aspekta posebnu pažnju treba usmeriti na kvadrate Marsa sa Venerom i Suncem, kao i konjukciju Marsa i Neptuna!!!

Dakle, juni 2020. je mesec u kome počinje sezona letnjih pomračenja Sunca i Meseca, mesec u kome ćemo u nekom trenutku imati 6 retrogradnih planeta...Neko će napred, neko nazad...Usred toga ludilo pomračenja!!! Doći će leto...i najduži dan u godini...Vrteće se priča oko energije Raka....porodica će biti u prvom planu ali i domovina, narod...Mars će preći u Ovna gde će ostati prilično dugo i gde će ići na retrogradno putovanje u septembru....najnezgodnije od svih retrogradnih putovanja planeta...Na kraju će se još jednom sresti Jupiter i Pluton i podsetiti nas da imamo još mnogo da učimo i radimo na svojim ličnim životima ali i na globalnom planu!!!

Planete koje menjaju znak:

20.jun 23:44 Sunce ulazi u Raka (leto)
28.jun 03:46 Mars ulazi u Ovna

Kretanje planeta:
02.jun Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 5° Raka

18.jun 06:59: Merkur kreće u retrogradni hod sa 14° Raka
23.jun 06:32: Neptun kreće u retrogradni hod sa 20° Riba
25.juna 08:48: Venera kreće direktno sa 5° Blizanaca

Mesečeva magija:
05.jun 21:12 Pun Mesec u Strelcu na 15° (pomračenje meseca)
21.jun 08:41 Mlad Mesec u Raku na 0° (pomračenje sunca)


Dugotrajni aspekti:
30.jun 07:46: RxJupiter konjukcija RxPluton na 24°
★Obratiti pažnju na:
03.jun 02:40: Venera kvadrat Mars
06.jun 21:10: Sunce kvadrat Mars

Venera (ljubav, novac...):
03.jun 02:40: Venera kvadrat Mars
03.jun 19:43: Sunce konjukcija Venera


Ovog meseca izdvajam sledeće:


02.jun Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 5° Raka
03.jun 02:40: Venera kvadrat Mars
03.jun 19:43: Sunce konjukcija Venera
05.jun 13:04: Merkur sekstil Uran
05.jun 21:12 Pun Mesec u Strelcu na 15° (pomračenje meseca)
06.jun 21:10: Sunce kvadrat Mars



Ko je kriv?!
03.jun 02:40: Venera kvadrat Mars
RVenera u Blizancima, Mars u Ribama na 14°

Dugo se već preganjaju Venera i Mars i sada su konačno u egzaktnom kvadratu! Kulminacija odnosa, veza, emotivnih priča ali i finansija! Poslednji put smo imali ovaj kvadrat u januaru ove godine! Venera u Ribama, Mars u Strelcu na 16°. Isti aspekt ali sada druge energije. Razlika je i to što je sada Venera retrogradna!
Venera kvadrat Mars:
Sa ovim aspektom bude se strasti, nemiri, sukobi .... ponegde ljubomora. Takav je kvadrat... ali on je i akcija... a ovde akcije ima ili moglo bi da je bude. Nekada je ona samo preterana, pa do svađe odvede...Ovo su i ona čuvena...mirenja posle svađe. 
U kvadratu su dve energije dve sukobljene strane... kod nekih je jača jedna kod drugih druga strana... ali one se ovde isključuju, zapravo želja im je da jedna drugu isključe i da "radi" samo jedna strana i energija... I svako od njih priča svoju priču ....a ovde je poenta saslušati obe strane i šta one poručuju i zašto su u sukobu.... To vam je kao u stvarnom životu kada se dve strane sukobe... i uvek je kriv onaj drugi... a za sukob su uvek krive obe strane...i zato i treba poslušati obe strane.... 
Venera u Blizancima i ona želi razgovor, želi izbor, želi da ima mogućnost izbora, želi da se druži, hvata na šarm, reči....Venera je retrogradna i nešto tu vuče unazad u neku prošlost...Mars je Ribama on je za romansu, magiju, za duboka (ne površna) osećanja...Venera od Marsa želi da čuje neke reči, Mars je ovde ćutljiv, povučen, tajanstven, Veneru to nervira...Mars bi da zajedno zarone u duboke vode osećanja...Venera ima drugi plan...Venera kaže ti si kriv, Mars kaže ti si kriva.....istina je negde na sredini....Ponegde se javlja ono.... Između ljubavi i mržnje je tanka linija...ljubomora svakako!!!

Zagrljeni...
03.jun 19:43: Sunce konjukcija Venera
Sunce i RVenera u Blizancima na 13°

Poslednji put smo imali susret ovih planeta 14.avgusta 2019. - Sunce i Venera na 21° Lava. Isti aspekt u drugoj energiji!!! Ovu konjukciju uglavnom imamo jednom godišnje, retko se dešava da bude dva puta (2022.) Ovaj zagrljaj Sunca i Venere dešava se u doba korone...
Sunce konjukcija Venera:
Bez obzira u kom se znaku nalazi ova konjukcija ona uvek nosi dozu samoljublja, ljubav (Venera) ego (Sunce) egocentrična ljubav, onu koja je zarobljena u nama bez neke želje da se deli sa drugima, ali ima potrebu da je drugi vole :)).
Ova konjukcija neosporno govori o šarmu, popularnosti, erotičnosti, fizičkoj lepoti (rođeni sa ovom konjkcijom zaista i jesu lepi), dok traje konjukcija kao tranzit mnogi svoju lepotu žele da istaknu, pokažu. Nosi ova konjukcija sa sobom veliki šarm, ljubav (Venera) prema životu (Sunce), društvenost, srdačnost, ljubav (Venera) prema deci (Sunce), veliku ljubav i privlačnost, ali i veliku želju da vas drugi vole. Kada je konjkcija jaka egzaktna može dovesti do egoizma - Venera - volim, ego(ja) - Sunce... i da se previše očekuje od drugih.
Sa ovim aspektom voli se sve što je lepo, dragocenosti, umetnički predmeti, voli se moć i moćni ljudi, luksuz, zabava, ova konjukcija traži da se bude u centru pažnje (Sunce - centar). A život nije samo zabava...i tu je ponekad problem!
"Tamo gde je srce, tamo sija Sunce" 
Ova konjukcija u tranzitima obično donosi: ljubav, osećanje ljubavi, radosti, sreće, luksuza, donosi period zabave, sklonost života "na visokoj nozi", upoznavanja emotivne prirode, društvenost, neke važne posete, tu su i pokloni, usluge, ovo je i aspekt popularnosti, umetnici će osetiti podsticaj, jer Venera (lepota, umetnost, estetika, kreativnost) biće osvetljena Suncem - reflektorima!!!
Venera je u horoskopu osim onog osnovnog (lepota, ljubav, vrednost...) žena, devojka, devojčica, supruga, ljubavnica.....Sunce je osim onog osnovnog (volja, vitalnost, ego...) muškarac, zreo muškarac, otac, muž, autoritet....u našim horoskopima.. 
I šta onda reći....Kada se ovako nađu zajedno u nekom znaku, na nekom stepenu ovde u Blizancima na 13°u nekoj kući (kod svakog drugačijoj...) to mora da se oseti!
Sunce će da "osvetli" Veneru, pojača sva njena svojstva i značenja, a ona će poželeti da bude "glavna"....da skrene pažnju svojom lepotom, šarmom, izgledom...Mnogo je bolje kada se malo odmaknu jedan od drugog... tako da će ova energija "vladati" nekoliko dana....Negde su moguće i nagle promene u vezama, negde da se pojavi neko ko će vas osvojiti a da nećete ni trepnuti...
U vazdušnim znacima, ovde sada u aktuelnoj konjukciji u Blizancima, naglasak je na komunikaciji, mišljenju, rečima, logici, objektivnosti, intelektualnosti (Blizanci - vazduh, promenljiv znak)
Osnovna fraza za Blizance je: Ju mislim.... Ključna reč za Blizance je: Raznovrsnost.
Na sve ovo Venera retrogradna pa su prisutni prošlost, preispitivanje, procenjivanje...



Eureka...
05.jun 13:04: Merkur sekstil Uran
Merkur u Raku, Uran u Biku na 8°

Imali smo ovaj aspekt u februaru i martu....u vreme kada smo polako počeli da shvatamo šta se zapravo dešava...
Ovaj aspekt imamo dva puta godišnje ili više puta zbog retrogradnog Merkurovog kretanja...Uran će u narednih sedam godina boraviti u Biku i biće u sekstilu sa Merkurom kada Merkur bude u Raku i u Ribama. Ove 2020. imaćemo šest puta sekstil Merkura i Urana: 05. i 28.februara, 22.marta (Merkur u Ribama), 05. i 30.juna i 22.jula (Merkur u Raku)!!!
Energija sekstila ovih planeta može doneti: neočekivane (dobre) vesti, poruke, pisma, pokrenuti neki razgovor, pregovor!!! Sa njim smo opušteniji, spontaniji, ekscentričniji nego inače. Razmišljaćete drugačije, neobičnije, van ustaljenih okvira. Um je nemiran, ali i jezik. Tu su i neke ideje koje vam u nekim drugim okolnostima ne bi pale na pamet.
Ovo je i bljesak ideja ali i intuicije, ovo je "Eureka"... nešto genijalno bi moglo da vam padne na pamet ...baš dok se kupate :). Neko će da kaže, da priča...neko će da napiše... Društvene mreže vrlo aktivne. Sekstil između ovih planeta je uvek isti bez obzira na znakove u kojima se nalaze Merkur i Uran. Ipak to što je sada Merkur u Raku (u retrogradnoj senci) u priču uvodi dom, porodicu, porodične odnose, privatne stvari, prošlost, domovinu, narod...Uran u Biku u priču uvodi i emotivnu i materijalnu sigurnost i bezbednost, dakle i emocije i novac i uživanje (hedonizam)...


Sezona pomračenja...
05.jun 21:12 Pun Mesec u Strelcu (pomračenje meseca)
Sunce u Blizancima, Mesec u Strelcu na 15° 

Počinje nova sezona pomračenja...ovo je prvo junsko od dva...biće ih ukupno tri, treće u julu!!!
Iza nas je šest meseci od poslednjih pomračenja...i taman kada pravimo bilans šta nam se sve dogodilo od tada dolazi novih šest meseci (jer efekti pomračenja traju negde oko šest meseci)!
Ovo pomračenje Meseca je u znaku T-kvadrata: dve energije su u opoziciji Blizanci (Sunce i RVenera) i Strelac (Mesec i RJMČ) i obe energije u kvadratu sa energijom Riba (Mars)!!! Mnogo toga će biti u iskušenju i na testu...pre svega naši bliski i daleki odnosi i kontakti, putovanja, obrazovanje, viši i niži um, misli, raspoloženje, ideje, ideali...itd. (Blizanci/Strelac)...naši odnosi, veze, ljubavne priče (Venera) ali i finasije (Venera)...Mars je taj koji će najviše da nas iskušava...impulsivnost, ratobornost, bes, ljutnja...Mars je ovde okidač!

Pun Mesec je opozicija Meseca u Strelcu i Sunca u Blizancima...
Svaki Pun Mesec (opozicija) traži ravnotežu... ovaj je nešto drugačiji jer se događa i pomračenje... 
Moguća je i neka vrsta krize - kriza svesti, kod mnogih čak i nedostatak svesti ( o nečemu)...A sve se dešava na osi Blizanci/Strelac...dakle u oblastima života - kućama koji ovi znaci vladaju i u kojima su u trenutku Punog Meseca, Mesec i Sunce nalaze...Ovde je potreba za ravnotežom izražena, ali baš ona i fali, nema je pa su mogući razni događaji ili samo psihološki uticaji.
Ovde su "viši um" - Strelac i "niži um" - Blizanci suprostavljeni jedan drugom..Dok energija Strelca nas podstiče na šire razmišljanje i shvatanje, na širenje vidika....energija Blizanca ima potrebu za logičkim i nešto užim razmišljanjem...Dok bi Strelac da nas odvede negde daleko u neka šira prostranstva...Blizanac vuče ka neposrednom okruženju i okolini...Strelac hoće dalje, bolje, više, šire... Blizanac hoće tu oko sebe, ne bi baš mnogo daleko...Zanemarivanje bilo koje od ovih strana nosi problem, krizu, uznemirenje....A tu je i Pomračenje Meseca i sve je na neki način komplikovanije...Posebno komunikacija, sa jedne strane (Blizanci) i potreba za avanturom (Strelac) sa druge strane...Emotivna kriza, emotivni naboj....to je ono što ova energija donosi!!! I nastupa neki haos, neki nesporazum, jer oba znaka imaju u sebi baš to razum samo svaki na svoj način.....jedan je uži (Blizanac) drugi je širi (Strelac)...i svako "vuče" na svoju stranu i svako misli da je "bolji" za nas....Ako uspete da prevaziđete taj početni nivo haosa, moguće je da ovu opoziciju i ovu energiju pretvorite u akviju i u nešto povoljno za vas....
Običan Pun Mesec donosi intezitet i kulminaciju ovaj sada je mnogo jači i intezivniji! Naša osećanja, emocije biće na vrhuncu!!! Problem je što je Mars u Ribama i što je u sukobu sa energijama Blizanaca i Strelca. Mars unosi nervozu, stres, još haosa, frustracije...
RVenera je u konjukciji sa Suncem ali nasuprot (opozicija) Mesec u Strelcu! Još napetosti, još emotivne napetosti...što je veće emotivno nezadovoljstvo moguće je i veće razočarenje...pa onda i beg u hranu, piće, lekove....neka vrsta kompezacije. Trošenje novca....bespotrebne kupovine....Venera retrogradna pa su tu i neki stari problemi...i emotivni i finansijski...
Ovaj Pun Mesec i pomračenje dešavaju se u vreme pandemije...Moguće je da će nas uplašiti neke informacije i neka dešavanja na temu virusa. Vrlo je moguće da će se obnoviti neka ratna žarišta...bez obzira na koronu. Moguće su i neke prirodne katastofe...Neprijateljstva, mržnje...i sl. 
Što se nas lično tiče ovo pomračenje će najviše uticati na naše odnose, veze, ljubavne priče...na globalnom nivou tu su raznorazne pretnje, neprijateljstva...možda se i priroda naljuti!!!
Pomračenja:
Astrološki pomračenja vezujemo za promene, ponekad radikalne promene, najčešće iznenadne promene. Mlad Mesec uvek vezujemo za nove početke, Pun Mesec za neku kulminaciju!!!
Kada kažemo promene često se nelagodno osećamo, možda zbog toga što često nismo spremni za promene. Mnogi od nas čak promene osećaju kao neku teškoću i još češće se opiru promenama. Zapravo kako neko reaguje na promene "stoji" zabeleženo u karakteru - natalni horoskop!!! 
Sa promenama idu nepoznanice, ljudi se generalno plaše nepoznatog. Lakše ostaju u poznatom, u onome što dobro poznaju ma kakvo da je.....Navike su čudo!!!
Međutim priroda ima drugačji plan za sve nas. Ovo je prvo pomračenje u nizu od tri...Na kraju godine nas očekuju još dva!
Intezitet Pomračenja je takav da ih svi generalno osećamo, ali i pojedinačno (kako ko već prema natalnom horoskopu)....


Ko će da se (na)ljuti?
06.jun 21:10: Sunce kvadrat Mars
Sunce u Blizancima, Mars u Ribama na 16°

Posle kvadrata Venere i Marsa kvadrat i Sunca i Marsa...Poslednji put smo imali kvadrat ovih planeta 2018. i to dva puta u martu i u decembru! Ove godine samo jednom sada u junu!
Ovde su u sukobu dve jake planete i dve jake energije...nezgodno je što se ovaj kvadrat dešava u vreme Punog Meseca i pomračenja!!!
Sa ovim aspektom stres je vrlo moguć. Ako to znate ne bi bilo loše da pronađete konstruktivan način da se tog stresa i oslobodite.... Vreme je da naučite kako da kanališete višak energije (kvadrat)... Imaćete utisak da su ljudi oko vas previše nervozni, moguće su i napete situacije gde su sve strane spremne za borbu i neki sukob.
Ako osetite bes....pronađite i svoj ventil za opuštanje... ne dozvolite da ovaj  tranzit previše deluje na vas i da vas uvede u priču o stresu....u njega možete brzo da uđete ali nešto teže iz njega da izađete ako niste već naučili da se sa ovakvim situacijama nosite i snalazite. 
Ovde je energija u Blizancima i mogućnost da se poremete bliski odnosi, teška, svađalačka komunikacija...besne, ljutite misli i reči... i energija Riba koja traži povlačenje, koja nosi tajne, zavere, mogućnost zaraze...Ne slažu se ove energije pa može doći i do nekog "rata" i rata...
Budite oprezni sa mašinama, alatima, noževima, oružjem i sl. 

★★★★


11.jun 11:37: Sunce kvadrat Neptun
13.jun 16:12: Mars konjukcija Neptun



I am a daydreamer...
11.jun 11:37: Sunce kvadrat Neptun
Sunce u Blizancima, Neptun u Ribama na 20°

Posle Venera i Sunce će biti u kvadratu sa Neptunom...Ovaj aspekt imamo dva puta godišnje od kako je Neptun u Ribama, kada je Sunce u Blizancima i u Strelcu. Poslednji put smo ga imali 08.decembra 2019. Sunce u Strelcu, Neptun u Ribama na 15°. Isti aspekt samo druga energija Sunca!
Sunce kvadrat Neptun:
Gde god se nađe Neptun u aspektu kvadrata tu je neka magla, zabuna, nejasnoća...mogućnost razočarenja....laži, obmana!!! Sunce je u Blizancima ima svoju energiju i priču o komunikaciji, izboru, svestranosti, bliskim odnosima.... Neptun izranja iz voda Riba, u dosluhu je sa kosmosom... nosi sa saobom energiju mašte, vila i vilenjaka, duhova....I uprkos kvadratu oni su očarani jedan drugim... Neptun je na svom putu imaginarnog, intuitivnog, mašte... Sunce gotovo omađijano ovom energijom...
Sa ovom energijom mogu se javiti sumnje u sopstveni indetitet....sumnja u ambicije, oslabljena volja, energija....Energija sa kojom se obično izbegava odgovornost....Neptun kao da je tu da pokoleba Sunce.... Može tako, ali može vas odvesti u svet mašte, kreativnosti, duhovnosti....Izbor je ipak naš...uvek je izbor naš....


Kada Mars i Neptun zaplešu...
13.jun 16:12: Mars konjukcija Neptun
Mars i Neptun u Ribama na 20°

Poslednji put Mars i Neptun su se sreli 08.decembra 2018. Kad god Mars prolazi kroz Ribe mora da se sretne sa Neptunom (bar dokle Neptun boravi u Ribama). 
Odavno sam najavila ovaj aspekt, zapravo uglavnom utorkom na dan Marsa od kako je Mars prešao u romantične i tajanstvene Ribe!
Mars konjukcija Neptun:
Ovo je jedna posebna energija! Pomalo pasivna energija. Ali i energija koja ne poznaje granice. Energija koja pokreće priču o duhovnosti, energija koja deluje u ime nekih viših ideala, sila i sl., u ime nekokg "višeg cilja", rat zbog ideala, energija mučenika, energija mađioničara, magova, čarobnjaka, prevaranata, lopova... 
Muškarci sa ovom energijom nepouzdani, slabi muškarci, razočarani muškarci, kod ostalih osećanje da su nas neki muškarci izneverili, da su slabi, da su vas razočarali...konfuzije oko muškosti, vrlo jaka fizička osetljivost, želja i potreba za nekim sredstvima koje uvode u zavisnost (alkohol, droga, cigarete...), ali i seks... ovo je energija sanjara vrlo aktivna, snovi koji uznemiravaju, noćne more... Magnetska privlačnost, jaka seksualnost, seksualne fantazije... energija koja teško zna da kaže NE, ova energija teško se bori sa besom... Ovde je najveći problem što se energija (Mars) rastvara, rastače (Neptun)... hrabrost, sila, fizička energija su ovde pod uticajem Neptuna na niskom nivou....otuda su i neke reacije koje nisu primerene, otuda strah, koji izaziva bes, bes na strah i sve u krug....
Mogu da se pojave čudne želje, osećanja, nagoni, koje ni vi sami nećete razumeti. Možete biti uvučeni u svet idealizacije, snova, fantazija... Rad, posao, akcija ovde nisu u prvom planu. Dok recimo umetnicima ovaj period vrlo ide na ruku, muzičari navalite, ovo je vaše vreme. Ovo je i vreme "vitezova", mnogi će biti spremni za nesebične akcije... Vreme je za romantiku, ples, muziku, i samo vaše vama znane rituale... Tražićete istinu, pružajte istinu, u suprotnom bićete razočarani... 
Usmerite ovu energiju ka služenju drugih a ne samo sebe!!! Ovo je idealno vreme za jogu, aerobik, plivanje...Uzimajte vitamine, razmislite o ishrani i dijeti, budite oprezni sa lekovima, alkoholom i svim drugim nedozvoljenim srestvima....Jedite više zdravu hranu, štedite svoju energiju i više je koristite u kreativne svrhe...
Savet: Ne dozvolite sebi da se obeshrabrite (a moguće je), ako ste umorni odmarajte više, i obavezno pomognite onima kojima je gore od vas (a biće takvih)... Ne sedajte u auto umorni, pospani ili ako je loša vidljivost....
Ovaj aspekt kod poznatih: Džon Lenon (Bitlsi), Mark Špic (plivač)
Najbolje je ovu energiju (Mars) osloboditi kroz maštu, kreativnost, umetnost (Neptun), najbolje je iskoristiti za neke duhovne tehnike, meditiranje (bilo koja tehnika)... pronaći samo vaš ventil za oslobađanje slabosti, besa, ljutnje, pasivne agresije (Mars) kroz muziku, ples, glumu (Neptun)..
Na pamet mi je pao jedan interesantan film: Don Juan De Marco! Psihijatar (Marlon Brando) leči mladog čoveka (Džoni Dep) koji se predstavlja (Neptun) kao Don Žuan najveći ljubavnik na svetu....
Jedna mala primedba, ovaj aspekt bi mogao da bude nezgodan jer bi negde mogao da oslobodi dugo potiskivanu ljutnju, bes....Pripazite, ne mora ovo da bude vaša priča, mogli bi da "naletite" na takve energije ili takve ljude...Neće svi biti bezazleni kao Don Juan De Marco....

★★★

18.jun 06:59: Merkur kreće u retrogradni hod sa 14° Raka
19.jun 01:08: Mars sekstil Pluton
20.jun 09:56: Mars sekstil Jupiter
20.jun 23:44 Sunce ulazi u Raka (leto)
21.jun 08:41 Mlad Mesec u Raku na 0° (pomračenje sunca)




18.jun 06:59: Merkur kreće u retrogradni hod sa 14° Raka


Počinje period za koji se često kaže: Zar, opet!
Da, opet jer Merkur ima godišnje tri ili četiri ciklusa retrogradnosti, ove godine tri i ovo je njegov drugi ciklus!!! Neko će reći "Mnogo buke ni oko čega", ali ima onih koji znaju jer prate ovakve cikluse da su efekti RMerkura više nego očigledni!!!
Počinje period u kome bi bilo dobro dobro razmisliti pre nego što nešto kažemo...period u kome je dobro proveriti da li smo poneli sve sa sobom što nam treba od novčanika do "glave", period u kome informacije "polude", period "gluvih telefona", kašnjenja na sastanke i ljubavne i poslovne....
Period u kome možemo naleteti na bivše....ono: otkud ti....ili dobiti poruku od nekog koga smo ranije izbrisali, blokirali i sl. Ovo su samo neki mogući događaji u ovo vreme...
I ako znamo retrogradne cikluse (ja vas obavestim na početku godine), ne možemo zaustaviti život u periodu retrogradnosti...Predugo traju ovi ciklusi, plus retrogradne senke....oko dva meseca tri puta godišnje....Ovaj ciklus traje:

02.jun Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 5° Raka
18.jun Merkur kreće u retrogradni hod sa 14° Raka
12.jul Merkur kreće direktno sa 5° Raka
26.jul Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 14° Raka

Dakle, dobro je imati neki plan unapred (ali uvek je dobro imati i plan B rezervni plan). Postoji tekst na Blogu o generalnom uticaju retrogradnog Merkura u bilo kom znaku, kao i njegov uticaj u tranzitu kroz natalne kuće:

I prošle godine smo imali retrogradni ciklus Merkura u Raku (od 19.jula do 01.avgusta)...I kao da nije bilo dosta priče o domu, porodici....narodu, korenima....nostalgiji, sećanjima....Kao da je potrebno da ovu priču zaokružimo i još jednom se "vratimo" i prisetimo svega. Ovo je tekst od prošle godine:
Retrogradni Merkur prešao u Raka....sećanja, nostalgija....



Vreme je za strast...
19.jun 01:08: Mars sekstil Pluton
Mars u Ribama, RPluton u Jarcu na 24°

Posledni put smo imali ovaj aspekt 22.decembra - Mars u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 22°. Isti aspekt samo je sada Mars u Ribama...
Jaka, izuzetna energija, fanatična volja posebno ona radna...Ovo je jaka fizička, psihička ali i emocionalana energija!!! Na vama je da ovu energiju iskoristite na pravi način. Vreme je za hrabrost i samopouzdanje... Gde je Pluton tu su i promene... dobar je aspekt dakle takve i promene.... samo treba naglasiti da je ovo aspekt kraćeg trajanja do dva tri dana!!! Međutim nema razloga da ga ne osetite... i njegovu moć da regeneriše, da poboljša zdravlje i vitalnost... Ako već neko vreme sebi obećavate od sutra počinjem da vežbam... sada je vreme za to.... nema izgovora. U svakom slučaju vreme je za akciju... Pluton je retrogradan pa je prisutna prošlost, možda i neka druga šansa...
Gde su Mars i Pluton zajedno tu je i strast, možda i ljubomora, u svakom slučaju jaka fizička energija... tu je i energija Riba...romantika, tajanstvenost....tu je i energija Jarca malo praktičnosti i sigurnosti tek da se nađe... Neko će uživati u vodama Riba, neko čvrsto stojeći na zemlji...i jedni i drugi dobijaju... Šta je kome bitnije....emocije ili razum! Svi u akciju!



Optimizam sa pokrićem...
20.jun 09:56: Mars sekstil Jupiter
Mars u Ribama, RJupiter u Jarcu na 25°


Poslednji put smo imali ovaj aspekt 12.novembra - Mars u Vagi, Jupiter u Strelcu na 25°. Isti aspekt ali druge energije znakovi! Ovaj aspekt samo dan posle sekstila sa RPlutonom pojačava uticaj ovih tranzita! Između RPlutona i RJupitera je samo 1°....do kraja meseca (30.jun) kada će biti u egzaktnoj konjukciji njihov uticaj je prisutan...Mars je sada "okidač" za ovu konjukciju!
Mars sekstil Jupiter:
Optimizam (Jupiter) sa pokrićem (Mars). Odbrambeni mehanizam radi. Jedna nova sveža filozofija (Jupiter) može da ojača (Mars) vašu snagu onu unutrašnju i životnu... Obnovljeno poverenje u sebe, u druge...u život!!! Velikodušnost (Jupiter) na delu (Mars)....Koraci koje preduzmete imaju šansu za uspeh. Entuzijazam, optimizam se šire (Jupiter)....Pokrenite se, aktivirajte se (Mars).....uspeh je moguć, cilj je bliži ....Ovaj aspekt nudi zaštitu od neprijatelja.....
Ovo je tranzit gde se ulaznica za sreću može dobro unovčiti, kome je do novca.....ali ovo je i tranzit da se ojačaju neke veze....emotivne, partnerske, bračne, ali i poslovne....Možda neko od vas samih i usamljenih pronađe negde onu drugu polovinu. Jupiter je retrogradan pa nas vraća u prošlost da dovršimo nedovršeno, ovde nam daje i neku drugu šansu i priliku da rešimo neki problem sa uspehom...



Dan najKRAĆE noći...
20.jun 23:44 Sunce ulazi u Raka (leto)
Sunce u tranzitu kroz natalne kuće....
Solarni horoskop ili Srećan rođendan :-) 
Sretan rođendan Rakovi...

Ulaskom Sunca u Raka ulazimo u leto (na ovoj stani zemaljske kugle).... 
Sunce ulazi u znak Raka....i kreće vladavina ovog znaka i samim tim i naša potreba za onim ličnim oblastima života: dom, porodica, deca, roditelji, rođaci, privatno. U prvom planu je naša porodica, i pažnja prema onim najbližima. Kada pomislim na ovaj znak uvek imam pred očima sliku raka koji svoju kuću nosi na leđima. Ima smisla ova priča o domu, porodici....jer ako ta baza funkcioniše i sve ostalo naša društvenost i socijalnost će funkcionisati bolje, družićemo se lakše, brinuti o svojim poslovima i profesiji lakše (koja je preko puta u Jarcu). Dakle u narednih mesec dana možete puniti baterije u toplini doma svog, provoditi kvalitetno vreme sa vama bliskim ljudima, a sve drugo će doći na svoje mesto, sve u skladu sa ostalim planetama i njihovim ciklusima i aspektima....
Ovde sa Suncem u Raku naše emocije postaju jače i dublje, ali i promenljive kao i sam znak Raka.... Ovo je vreme sentimentalnosti, romantike. Fraza za Rakove je : Ja osećam, a ključna reč: posvećenost.Rakom vlada Mesec, Rak je vodeni, kardinalni, ženski znak. Rak je intuitivan i senzibilan znak, koga odlikuje promena raspoloženja pre svega. Naglašena potreba za domom, porodicom i pre svega emotivnom stabilnošću i sigurnošću. Ovaj znak je vrlo odan, sa zaštitničkim odnosom prema onima koje voli, patriotizam i dobro pamćenje, spremnost da pomogne drugima,  su dobre osobine ovog znaka. Ali zna on da bude i nesiguran, preosetljiv, stidljiv, neodlučan...dva koraka napred tri nazad, posesivan....i ludo romantičan. Pripazite na vaš stomak, grudi.....dušu!!!


Dom je tamo gde je srce....
21.jun 08:41 Mlad Mesec u Raku na 0° (pomračenje sunca)

Završava se jedan ciklus od Mladog Meseca u Blizancima 2° - 22.maja i počinje novi...  
Novi ciklus koji će imati energiju Raka: energiju ličnog, intimnog, privatnog, energiju zaštite i bezbednosti koju pruža dom, porodica, domovina.....Energija pružanja pomoći ili prihvatanja pomoći i podrške drugih u ostvarivanju poboljšanja dobrih porodičnih odnosa pre svega ali i u svemu gde su emocije....Velika prilika i šansa da se naprave neke značajne promene u našim životima, vreme je za nove početke, za novi Mesečev ciklus....
Ako sa Suncem u Raku slavimo život, sa Mesecom u Raku slavimo porodicu!!!
Pogledajte gde vam se Mlad Mesec u Raku nalazi u vašem horoskopu (0° Raka) i tu negde je samo vaša priča.....ako ste vični pogledajte i koje aspekte prave Mesec i Sunce sa vašim Nat planetama.... Nešto u vezi porodice biće deo vaše priče.... povezano sa kućom u kojoj se Mlad Mesec nalazi, da li samo sećanje, da li ćete biti potrebni nekome, da li će vama neko biti  potreban (iz porodice), da li možda tražite novi dom, da li bi nešto da popravite, uredite, da li razmišljate o osamostaljenju (vi mlađi), da li želite da provedete više vremena sa svojom porodicom, da li razmišljate o proširenju porodice, možda su nekretnine ono o čemu se kod vas radi....
Mogućih scenarija je onoliko koliko je i vas....a to je zaista puno, ja spomenuh neke....ostale dopišite sami. Ove scenarije dopisaće i kuća u kojoj se Mlad Mesec nalazi! 
Ovaj Mlad Mesec nije običan...jer imamo i pomračenja Sunca...Sve je isto kao kod bilo kog Mladog Meseca....samo što Mesec snažnije potamnjuje Sunce...
Šta je pomračenje:
Kada se Mesec nađe ispred zemlje i kada nam blokira Sunčevu svetlost.
Kada se Mesec, Zemlja i Sunce nađu u istoj liniji dolazi do Pomračenja!!! Imamo tri vrste pomračenja: totalno, delimično i prstenasto...Ovo sada je prstenasto (prsten svetlosti oko Sunca), totalno nas čeka u decembru! 
Prema nekim istraživanjima pomračenje Sunca može izazvati neke katastrofe u regionu u kome se to pomračenje može videti (gde je vidljivo)!!! Ovo mogu biti prirodne ili izazvane katastrofe....Pre ili posle pomračenja.
Aspekti u vreme Mladog Meseca i pomračenja Sunca:
Sunce konjukcija Mesec na 0° Raka u egzaktnoj inkonjukciji (150°) sa RSaturnom u Vodoliji na 0°.
Ovo je energija koja nije ni opozicija (180°) ni trigon (120°) nego nešto između...Zbog toga ovu energiju nazivamo prilagođavanje! Ona je inače vrlo napeta energija koja nosi nemir, nervozu, frustracije, neprilagođenost...sada u vreme pomračenja sve ovo je još intezivnije!!!
Sa jedne strane imamo energiju Raka...doma, porodice, privatnih stvari, prošlosti, naroda...i sa druge strane energiju Vodolije...iznenadna dešavanja, društvenost, socijalnost, prijateljstvo, grupna dešavanja....Ostati u domu ili izaći ....ali ne samo zbog korona virusa....ko zna zbog čega će sve ljudi razmišljati da li treba izaći na ulice ili će se na ulice zapravo morati izaći...Ovde RSaturn insistira i dalje na ličnoj i kolektivnoj odgovornosti...ali i na odgovornost prema porodici ili nekom članu porodice!!! Jedino što je moguće kod ove energije je upravo prilagođavanje...pokušajte da se na najbolji mogući način prilagodite situaciji u kojoj se budete nalazili!!!
★Mesec (u Lavu) biće u opoziciji sa RSaturnom u Vodoliji 23.juna (dva dana posle inkonjukcije), pa bi se nešto što će se tada dešavati moglo zakomplikovati!!!
★Sunce (u Raku) biće u opoziciji sa RSaturnom u Jarcu 21.jula (tačno za mesec dana od ove inkonjukcije). Dogodiće se neka vrsta kulminacije svih dešavanja iz juna! Ova opozicija će se dogoditi dan posle drugog Mladog Meseca u Raku na 28° 20.jula!!!
Bez panike, molim....
(posle tame dolazi svetlo)
Dogodiće se ono što mora da se dogodi...od panike nikakve vajde....Posle mraka uvek dođe svetlo...
Svaki Mlad Mesec je astrološki konjukcija Meseca i Sunca u istom znaku na istom stepenu. 
Ovaj Mlad Mesec je u Raku na 0°!!!
Duša (Mesec) i Volja (Sunce) zajedno.
Ova konjukcija dva svetla je bitna jer pojačava uticaj i Meseca i Sunca, osobine i Meseca i Sunca su istaknutije i izraženije. Mesec - majčinstvo, Sunce - očinstvo....porodični život (Rak)!
Svaki Mlad Mesec bez izuzetka se vezuje za novi početak.... 
Mesec završava jedan ciklus (kraj nečega) i počinje novi ciklus (početak nečega). Iz tame prelazi u svetlo (postepeno)....do faze Punog Meseca i potpunog osvetljenja....
Sada je tu je i pomračenje Sunca....prstenasto!
Još jedna prirodna pojava. Efekte poračenja osećamo i do šest meseci (nekada i duže). Najintezivnije te efekte osećamo nešto pre i nešto posle samog pomračenja (oko mesec dana pre i mesec dana posle - samo pratite vesti). 
Zbog retrogradnog Saturna u Vodoliji i njegovog položaja u odnosu na Sunce i Mesec u Raku imajte na umu da je sada posle onog #ostanikodkuće ostalo #budiodgovoran!!! Korona virus je tu i što se toga tiče nema opuštanja dokle ne proglase kraj pandemije...ali sada tokom juna više trpimo posledice korona virusa. 

★★★

23.jun 06:32: Neptun kreće u retrogradni hod sa 20° Riba
25.juna 08:48: Venera kreće direktno sa 5° Blizanaca
28.jun 03:46 Mars ulazi u Ovna
28.jun 12:58: Mars sekstil Saturn



Slušajte svoj unutrašnji glas...
23.jun 06:32: Neptun kreće u retrogradni hod sa 20° Riba


Kada je Pluton 25.aprila krenuo u retrogradni hod pisala sam o fenomenu 7 retrogradnih planeta ove 2020. godine. Pluton je tada bio prvi u nizu...onda su i ostali krenuli redom: Saturn, Venera i Jupiter. Sada u ovom trenutku imamo 6 retrogradnih planeta (sa Merkurom). Kada Venera krene direktno biće ih 5! Svih 7 planeta očekujemo 10.septembra!!!
Retrogradni Neptun nas tera da razotkrivamo misterije života snagom našeg uma. Retrogradnost nas na neki način vraća u prošlost. Mnogi od nas će zaroniti u svet snova...i možda bežati od stvarnosti. Nikako nije lako sa Neptunom jer je on povezan sa našom psihom. A to kako će on uticati na naše živote mnogo zavisi od toga da li mu pružamo otpor ili pokušavamo da radimo i sarađujemo sa ovom planetom duhovnosti i ilizija. Zato je potrebno pratiti ga od početka tranzita...i osluškivati šta nam on poručuje, posebno sada kada kreće unazad. 
"Budućnost pripada onima koji vjeruju u svoje snove.” U nekom trenutku imaćemo doživljaj "već viđenog", proživljavaćemo neke stvari još jednom. Obratite pažnju na te događaje....to vam vaša podsvest nešto poručuje...
Kretanjem Neptuna unazad, sve je okrenuto ka unutra, kada je Neptun retrogradan dobijamo Neptun na kvadrat. Mnogi će dobiti jasniji uvid u nešto što im do sada nije bilo jasno (sa dobrim aspektima), ali najviše će ipak biti onih koji će pobeći, uslovno rečeno pobeći od stvarnosti u kojoj su. Ko gde već beži (inače).... neko u alkohol, neko u muziku, neko u neku umetnost, neko će se samo povući u sebe, "sakriti" od drugih.
Kretanje Neptuna unazad.... osetiće nešto više naravno Ribe, zatim oni kojima Neptun tranzitira oko ASC, ali i svi oni koji imaju neke planete na oko 20°  Riba, i svi ostali tamo gde im se Tran Neptun sada nalazi....Ribe (konjukcija), Device (opozicija), Blizanci i Strelčevi (kvadrat); Bikovi i Jarčevi (sekstil), Rakovi i Škorpije (trigon), Lavovi i Vage (inkonjukcija); Ovnovi i Vodolije su u "komšiluku" (polusekstil)....Narvno posebno će uticati na one koji u ovim znakovima imaju neke planete na oko 20°!!! Te planete će formirati neke od ovih aspekata i aspekti će odrediti uticaj (dobar, manje dobar....). Kuće u kojoj se nalazi RNeptun ali i planete u aspektu su oblasti života gde će se dešavati određene stvari.....psihološki uticaji ili događaji!!!! 




Šta ste naučili i da li ste nešto naučili!
25.juna 08:48: Venera kreće direktno sa 5° Blizanaca


Posle 43 dana i 43 noći retrogradnog hoda, Venera kreće direktno!!!
Venera će usporiti, biće stacionirana direktno na 5° Blizanaca. Planete su uvek stacionirane kada menjaju smer. Venera ovde iz retrogradnog hoda u direktan!!! Stacionirane planete miruju, koliko dugo zavisi od planete. Kada je neka planeta stacionirana to ukazuje na ogromnu energiju te planete, to je velika koncentracija energije usmerena na neku oblast našeg života. Koju oblast, reći će nam kuća u kojoj Venera tranzitira. Stacioniranost je zapravo i trenutak isčekivanja, zaustavljanje daha...posle čega ćemo izdahnuti i udahnuti novi vazduh....Vreme je za neku vrstu oslobađanja, vreme je da proverite šta ste naučili i da li ste nešto naučili! Vreme je za nova iskustva ili za primenjivanje naučenog iskustva...Možda je i vreme za donošenje odluka....
Venera kreće direktno i sada nam ostaje 5 retrogradnih planeta!
Sada u Venerinom direktnom hodu mnogo toga će nam biti jasnije i očiglednije ali još uvek nije kraj našim mukama!
Krenuće Venera napred, ali i dalje će biti u retrogradnoj senci....i dalje će nositi kofer prošlosti, samo on će biti nešto lakši....Biće Venera još neko vreme oprezna - do 29.jula kada će izaći iz retrogradne senke!!! Pre toga, pre izlaska iz retrogradne senke Veneru u Blizancima očekuje sekstil sa Kironom u Ovnu 10.jula, i kvadrat sa RNeptunom (završnica) 27.jula! 
07.avgusta Venera prelazi u Raka!
Šta ste naučili iz retrogradnog perioda?
To će biti osnovno pitanje u vreme Venerinog direktnog stacioniranja...
Nešto ste sigurno naučili. Neki su možda obnovili ljubav, neko se vratio nekome, sve u stilu "počnimo ljubav ispočetka"....neki su oprostili jedni drugima, još i ako su zaboravili nema čega da se plaše u narednom periodu. Na žalost ima i onih koji su svoje ljubavne priče (veze, brakove) završili, ili će sada biti u fazi završetka. Ima i onih koji su započeli veze u retrogradnom periodu...šta zna srce šta je retrogradna Venera. Nadam se da će sada kada je taj period završen ostati isto onako očarani (zaljubljeni) kao kada je veza počela. Ako nastane neki problem....polako, bez panike....pogledajte bolje bez "ružičastih naočara", pre nego zaključite da ste razočarani!
Oni koji ostaju sami, ili su i dalje sami i oni su sigurno nešto naučili.
Idemo dalje dragi moji....sami ili sa nekim ali idemo dalje....Samo da "preživimo" još jedan Venerin kvadrat sa Neptunom...pa da nam neke stvari postanu jasnije i oko korone i oko ljubavi i oko finansija....



Ratnik se vraća kući

I konačno veliki ratnik će biti kod kuće...Venerin ljubavnik, Jupiterov sin i bog rata u svom znaku u Ovnu. Talas energije koju ćemo svi osetiti, energija u usponu, mi okrenuti ka budućnosti.
Ovo je spontana energija ali usmerena ka napred. Takmičarski duh dolazi do izražaja, naravno sa ciljem da se pobedi!!! 
Biće ovo period akcije, aktivnosti, samouverenost na nivou. Što ne reći sa ovom energijom Marsa mnogi će postati nestrpljivi, impulsivni, arogantni....nervozni. Mars u Ovnu je vrlo emotivno zahtevan!!! Mnogo voli izazove. On je i životno i emotivno vrlo strastven!!! 
Promena znaka ovde ubrzava tempo,  sve će se brže kretati....jer Mars je u Ovnu svoj na svome! Ono najvažnije ovde je da je Mars u Ovnu uvek spreman na akciju!!! Sreman je za skok bilo koje vrste. Deluje nestrpljivo ali vrlo direktno. Vrlo je uporan. Ponekad spreman da ruši sve pred sobom. Ovo je vrlo jaka rekla bih ogromna energija koja negde mora pronaći svoj put....ili ventil! Ne zna ovaj Mars šta je to diplomatija ili kompromis, a poraz nikako ne dolazi u obzir. Ne voli da gubi vreme. Radije će biti napolju nego da bude negde zatvoren, ali je vredan i radan. Ne smeta mu zategnuta atmosfera, uvek se snađe. Blic akcije kao da je on izmislio. Fanatično je uporan. Ide "glavom kroz zid". Naljuti se očas posla ali ga i brzo prođe. Zdravlje jako ako su i ostali aspekti dobri. Optimizma i oduševljenja mu ne fali.... Obožava uniformu, automobile i brzu vožnju, i sport naravno.
Međutim ako su neki aspekti nepovoljni mogao bi da upadne u nevolje, posebno kada je vatra u pitanju ali i oružje...što inače voli!!! Sklon je ranama, nesrećama, udarcima (posebno je ugrožena glava - Ovan), sklon je i visokim temperaturama....često precenjuje svoju snagu!!! 
Ključne reči za Marsa u Ovnu: spontanost, impulsivnost, akcija, izazov.
Mars u Ovnu:  Rasel Krou (Gladijator).
Mars će u Ovnu ostati do kraja godine sve zbog retrogradnog kretanja: 10.septembra Mars kreće u retrogradni hod sa 28° Ovna do 14.novembara  kada Mars kreće direktno sa 15° Ovna! Nešto ukratko o retrogradnom Marsu pogledajte OVDE!
06.januara 2021. Mars prelazi u Bika!


Izdržati sve...
28.jun 12:58: Mars sekstil Saturn
Mars u Ovnu, RSaturn u Vodoliji na 0°

Prvi aspekt Marsa u Ovnu je sesktil sa retrogradnim Saturnom! Ovaj aspekt smo imali 19.decembra 2019. - Mars u Škorpiji, Saturn u Jarcu na 19°! Isti aspekt druge energije! 
Odličan mada kratkotrajan aspekt za suočavanje sa problemima. Da utvrdite cilj i da do njega dođete na najbolji mogući način. Vreme da budete vođa, i da preuzmete vođstvo nad nekom situacijom. Neće vam faliti ni hrabrosti ni samopuzdanja, jaka je ovo energija. Tamo gde zatreba imaćete snagu, izdržljivost, koordinaciju! Dobra energija za dugoročne planove i projekte. Rezultati neće doći brzo, ali će doći. Daje ovaj aspekt hrabrost, takmičarski duh, inicijativu (Ovan - vatra) ali i društvenost, socijalnost, originalnost, potrebu za slobodom (Vodolija - vazduh). Ovde se vatra i vazduh slažu imaju isti cilj. Saturn je retrogradan pa je prisutna i neka prošlost...tu je i nešto kao druga šansa!!!

★★★


30.jun 07:46: RxJupiter konjukcija RxPluton na 24°
01.jul 00:12: Merkur sekstil Uran




Kada se sretnu kralj bogova i bog podzemlja...
30.jun 07:46: RxJupiter konjukcija RxPluton na 24°


Poslednji dan juna obeležiće već dobro poznata nam konjukcija Jupitera i Plutona drugi put!
O ovoj konjukciji pišem još od decembra 2012. Najviše sam je spominjala u februaru i martu!!!
Onda se 05.aprila konačno dogodio taj susret posle 13 godina:
Ovo je sada njihov drugi susret ostaje još jedan (završnica) 12.novembra!!!
U prvom susretu obe planete su bile direktne, sada su obe retrogradne i na kraju će opet obe biti direktne!!! Sve se dešava na 22 - 24° Jarca!!!
30.juna RSaturn u Vodoliji je na 6° od Jupitera i Plutona! RNeptun u Ribama je na 20° Riba i formira aplikacioni sekstil sa Jupiterom i Plutonom! Sekstil Jupitera i Neptuna će biti egzaktan po drugi put 27.jula ove godine!!! Što se tiče sekstila Plutona i Neptuna on će se egzaktno dogoditi 25.jula 2026. godine ali Pluton će biti u Vodoliji, Neptun u Ovnu!!!

Eureka drugi put!
01.jul 00:12: Merkur sekstil Uran
RMerkur u Raku, Uran u Biku na 9°


I ako zvanično ovaj aspekt pripada julu....svrstavam ga ovde jer će vršiti uticaj tokom 30.juna...
Ovo je drugi po redu aspekt...prvi je bio 05.juna - Merkur u Raku, Uran u Biku na 8° obe planete direktne, sada je Merkur retrogradan pa nas vraća malo unazad - vratite se i vi i pročitajte Eureka... vraća nas ova energija da dovršimo neke stvari...daje nam još jednu drugu šansu!!! Treći po redu sekstil Merkura u Raku i Urana u Biku dogodiće se 22.jula - Merkur u Raku, Uran u Biku na 10°!









Нема коментара:

Постави коментар