петак, 26. јун 2020.

Venera od juče direktna, Mars nas danas stavlja pred raskrsnicu....


Zvezdani(n) zapis 2933
Petak. Venerin dan.
Venera je u Blizancima na 5°

Nije više Venera retrogradna ali još uvek je u retrogradnoj senci...Samo što je završila retrogradno putovanje ona i dalje razmišlja o sebi, o drugima....i ako zna da ima izbor ipak je još pomalo sanjiva od retrogradnog sna...i dobro je što ne žuri....dobro je i da vi ne žurite...
Trenutno je u nešto širem trigonu sa RSaturnom u Vodoliji...i razmišlja Venera o obavezama, o odgovornostima...neće ovaj trigon biti egzaktan jer Venera ide napred, Saturn unazad....Vraća nas ovaj trigon u april kada je bio egzaktan - 04.april Ljubav u doba korone...Korona je i dalje aktuelna...možda na drugačiji način ali je aktuelna...na to ukazuje i ovaj sadašnji trigon...Saturn je na 0° Vodolije...uskoro 02.jula vraća se u Jarca...
Biće Venera opet u trigonu sa Saturnom...dogodiće se to 24.oktobra...Venera će tada biti u Devici a Saturn u Jarcu i tako će se dešavanja april - jun - oktobar zaokružiti!


Danas na zvezdanom nebu:
26.jun 06:40: Mars kvadrat SMČ

I Mars je aktuelan....sada na poslednjim stepenima Riba nastupa kao okidač za opoziciju Mesečevih Čvorova...Stavlja nas Mars na raskrsnicu na kojoj biramo između prošlosti - RJMČ u Strelcu i budućnosti - RMČ u Blizancima!!! Sve ovo se dešava dva dana pre Marsovog prelaska u Ovna...
Budućnost je negde tamo gde je RSMČ u Blizancima...u energiji uma, razuma, komunikacije, bliskih odnosa, lokalnih stvari...Prošlost je tamo gde je RJMČ u Strelcu...u energiji višeg uma, širina, daljina, inostranstva, obrazovanja, morala, zakona, pravde...RSMČ je nešto kao svetlost na kraju tunela...
Ovaj današnji kvadrat možete videti kao raskrsnicu ali i kao most između RJMČ i RSMČ....kvadrat je sadašnjost (danas) između prošlosti (juče) i budućnosti (sutra). U ovom smislu kvadrat nije negativna energija, kvadrat je akcija koju moramo da sprovedemo pre kretanja ka budućnosti....Neko će to uraditi na lakši način neko na teži....koliko nas toliko i načina!!!


Mars će u toku dana preći na 29°
Ulazak Marsa u novi znak (Ovan) je i neki novi scenario (nova energija)...Zatvara se jedno poglavlje i otvara novo...Očigledno je da je taj prelazak sada u ovom trenutku prilično napet zbog kvadrata sa Mesečevim čvorovima!!!
Ovu 2020. godinu obeležiće retrogradni ciklusi Venere i Marsa!
Venera je svoj retogradi ciklus završila (ostala je retro senka) Marsa tek čeka retrogradni ciklus...
Sve počinje u nedelju kada će Mars preći u Ovna u znak u kome će se i dogoditi retrogradni hod!

Retrogradni Mars - najava!
Mars u Ovnu će ući u retrogradnu senku 27.jula na 15°, 10.septembra će krenuti na retrogradno putovanje sa 28°, direktno će krenuti 14.novembra sa 15°, 02.januara 2020. izaći će iz retrogradne senke sa 28° Ovna!!!
Mars je bio retrogradan u Ovnu unazad: od 26.avgusta do 28.oktobra 1988. i od 06.septembra do 10.novembra 1941.
Nešto više o retrogradnom Marsu u smislu pripreme imate OVDE!
Daleko je septembar...ali i nije...Od nedelje kada Mars pređe u Ovna mnogo toga će se promeniti...i na bolje i na gore....naravno to zavisi od aspekata koje će Mars praviti u tranzitu! Družićemo se sa Marsom u Ovnu narednih šest meseci - prilično dugo!!!Dnevni aspekti:
Mesec je u Devici

Mesec je danas u praktičnoj Devici...vratio nas je u rutinu...i usmerio na sitnice i detalje...noćas je bio u trigonu sa Suncem u Raku...noćas je Mesec bio lepa slika na nebu...Noćas je Mesec bio u kvadratu sa Venerom u Blizancima direktno stacionirana...neki od vas su se probudili zajedno sa Venerom iz retrogradnog sna...Neko je ovo prespavao i možda nekog sanjao...drugi su bili budni i u pohodu na frižider...Uskoro će Mesec biti u trigonu sa Uranom u Biku...očekujte lepe vesti...Očekujte i neočekivane promene...Mesec je u Devici a Uran ovde ima potrebu da "razbije" rutinu....Učinite nešto za sebe....i budite originalni! Kasnije popodne Mesec će biti u sekstilu sa RMerkurom u Raku...probudiće se neka sećanja...javiće se potreba za komunikacijom...i moj savet vam je ne čekajte bolje vreme....razgovarajte sa vama dragim ljudima, obnovite komunikaciju, pozovite nekog sa kim se dugo niste čuli....biću iskrena...ovo pišem sa suzama u očima jer naravno Mesec je majka....Нема коментара:

Постави коментар