понедељак, 29. јун 2020.

Šta rade zvezde u periodu od 29.juna do 06.jula...

Ove nedelje na zvezdanom nebu:

30.jun 07:46: RxJupiter konjukcija RxPluton na 24°

Juli
01.jul 00:12: Merkur sekstil Uran
01.jul 04:52: Sunce konjukcija Merkur
01.
jul 08:06: Sunce sekstil Uran
02.jula Saturn ponovo u Jarcu
05.jul 06:44 Pun Mesec u Jarcu na 13° (pomračenje meseca)


Kraj juna svakako je obeležio ulazak Marsa u Ovna, naravno tu je i konjukcija Jupitera i Plutona!
Početak jula obeležiće ponovni ulazak Saturna u Jarca i Pun Mesec i pomračenje Meseca u Jarcu!!!
Svi ovi događaji obeležiće drugu polovinu ove naporne 2020. godine!

Mars će do kraja godine boraviti u Ovnu....Saturn će na kraju godine preći konačno u Vodoliju, krajem godine biće aktuelna konjukcija Jupitera i Plutona (treća i poslednja)!!! Na kraju godine videćemo i efekte pomračenja!

Ulaskom Marsa u Ovna i naletom neke nove i sveže energije biće nam sve teže da se držimo strao-novih pravila u vezi korona virusa...Mars u Ovnu je impulsivan, nestrpljiv....spontan. Biće zaista teško pridržavati se svih merila i pravila! 

Ulazak Saturna u Jarca će nas ponovo podsetiti na neke događaje iz početka ove godine....Pisala sam već o sudaru (kvadrat) Ovna i Jarca! Biće komplikovano, biće stresno, nećemo da se lažemo...ali ako smo spremni lakše ćemo se uhvatiti u koštac sa svim tim...

Na sve ovo tu je i konjukcija RJupitera i RPlutona!!! I ona nas vraća u prošlost u april ove godine kada smo ovaj susret imali prvi put!!! Sada smo u sredini ovog tranzita (april - jun - novembar)...Gledajte na ova tranzit kao na drugu šansu, priliku...za velike promene i u ličnom i u globalnom smislu!
(Vesti 05.aprila: U Srbiji 1.908 zaraženo, sedam umrlo, ukupno 51....tada smo bili u petoj nedelji zaraze...)

Treće i poslednje pomračenje ovog leta će začiniti ovu nedelju i početak jula - Pun Mesec i pomračenje Meseca u Jarcu! Za ovo leto gotovi smo sa pomračenjima! Da preživimo još ovo a onda nova tek u novembru/decembru!!! Ima nešto u ovom pomračenju posebno jer je poslednje pomračenje u Jarcu, prekida se serija pomračenja Rak/Jarac koja je započela leta 2018. - sledeće će se dogoditi tek 18.jula 2027.

01.jula Sunce i Merkur se sreću u kunjukciji i prave sekstil sa Uranom u Biku....Uran je tu da razbije rutinu...


Ponedeljak

Ponedeljak. Dan Meseca. Mesec je u Vagi....Danas je Mesec u teškim energijama, danas je Mesec okidač za konjukciju RJupitera i RPlutona (egzaktna konjukcija sutra). Mesec je danas u kvadratu sa ovom konjukcijom...i otvara neke teške teme iz prošlosti...Mesec je danas okidač za filozofske teme, za veru i verovanja, ideale, istinu....(Jupiter) ali i za promene, suštinske promene, transformaciju...(Pluton)...Danas je sednica kriznog štaba....slučajno ili ne...baš u osvit ove snažne konjukcije....Korona virus je ponovo u centru pažnje....hteli mi to ili ne....Brojevi govore svoje...
Mesec će danas biti u praznom hodu od 15:02 do 00:47 kada će preći u Škorpiju...Utorak

Jupiter i Pluton su se poslednji put sreli u aprilu...tada su bili u direktnom hodu, sada su obe planete retrogradne! Prvi put se ovaj susret dogodio u vreme vrhunca pandemije u vreme velike zdravstvene krize u celom svetu! Krize nikada ne idu same....zdravstvena kriza je izazvala i ekonomsku krizu....ekonomska uvek povlači i političke krize i tako u krug....Sada krajem juna i početkom jula ponovo ista konjukcija i vraćanje u prošlost i pitanje šta smo naučili od marta/aprila do sada...i da li smo nešto naučili....Na kraju godine sledi još jedno preispitivanje treće i poslednje, tada će Jupiter biti direktan...
Sadašnja konjukcija Jupitera i Plutona vraća nas unazad da preispitamo i revidiramo mnogo toga i iz ličnog i posebno iz globalnog života - Kada se sretnu kralj bogova i bog podzemlja...


Sreda

U sredu će se sresti Sunce i RMerkur u Raku i pojačati sve ono što je u simbolu Raka...Inteziviraće kuću u kojoj se nalaze ove planete...Kod ove konjukcije akcenat će biti na prošlosti i zbog retrogradnosti Merkura ali i zbog same energije Raka koja vuče ka prošlosti...
Oni zajedno biće istog dana u sekstilu sa Uranom u Biku....koji nam otvara neke nove mogućnosti, nove ideje, budi osećanje i potrebu za slobodom, za originalnošću....

Eureka drugi put
01.jul 00:12: Merkur sekstil Uran
RMerkur u Raku, Uran u Biku na 9°

Ovo je drugi po redu aspekt...prvi je bio 05.juna - Merkur u Raku, Uran u Biku na 8° obe planete direktne, sada je Merkur retrogradan pa nas vraća malo unazad - vratite se i vi i pročitajte - Eureka... vraća nas ova energija da dovršimo neke stvari...daje nam još jednu drugu šansu!!! Treći po redu sekstil Merkura u Raku i Urana u Biku dogodiće se 22.jula - Merkur u Raku, Uran u Biku na 10°!

"Domovina se brani lepotom"
Domovina se brani rekom
I ribom u vodi
I visokom tankom smrekom
Što raste u slobodi
"Ja sam ono što mislim"
01.jul 04:52: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Raku na 9°

Ove godine Sunce i Merkur će se sresti ukupno 7 puta. Prvi njihov susret bio je 10.januara Sunce i Merkur u Jarcu na 19°, drugi 26.februara Sunce i RMerkur u u Ribama na 6°, treći 04.maja Sunce i Merkur u Biku na 14°, ovo je treći....01.jul u Raku na 9° RxMerkur....ostaje još tri: 17.avgust u Lavu na 25°, 25.oktobar u Škorpiji na 2° RxMerkur i 19.decembar u Strelcu na 28°! 
Završava se ciklus koji je započet 04.maja i počinje novi...ali nas RMerkur vraća unazad vraća nas u prvi deo godine posebno u maj mesec!!!
Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!!! 
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja....., ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! 
Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni ovde u ovoj konjukciji energijom Raka. 
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima :)), a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči, ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj... RMerkur priziva prošlost i ličnu i kolektivnu!


U moru kopija, budi original...
01.jul 08:06: Sunce sekstil Uran
Sunce u Raku, Uran u Biku na 9°

Kratkotrajni aspekt, ali sasvim dovoljan da uradite nešto drugačije, originalnije.... Nešto za sebe ili za grupu... jer ovo je dobar aspekt za grupna dešavanja i aktivnosti, gde možete preuzeti vođstvo... Dobar je i za sve što je povezano za internet i društvene mreže...Odličan je za "razbijanje" rutine, onih dosadnih stvari u životu koje se ponavljaju i ponavljaju... malo inprovizacije nikome neće škoditi, ubrzajte tempo života!!! Budite spremni i za razna iznenađenja (Uran), sve prema položaju ovih planeta u vašem horoskopu. 
Uradite nešto neočekivano, nešto što oslobađa, neku kreativnu promenu. Iznenadite i sebe i druge. Iskočite iz rutine, poznatog i već viđenog. Budite spontani, inovativni, eksperimentišite.... bićete nagrađeni. Budite slobodni... makar i na dan dva...stimulišite vašu maštu, radoznalost. Prepustite se ovoj oslobađajućoj energiji. sveža energija je ovo!!!  
Budite otvoreni za nova poznanstva (Uran), obnovite stara prijateljstva, družite se. Sada je vreme za neke ideje, za nove stvari, za pozitivne promene u vašem okruženju.... Ne sedite skrštenih ruku. Iznenađenja mogu doći i ako ne uradite ništa, ali sa malo truda neka iznenađenja mogu da vas pokrenu na nove stvari u vašim životima...
Prilagodite se novim idejama, novim okolnostima, nepoznatim situacijama. U vreme ovog aspekta možete preduzeti akcije koje će kasnije imati efekat na vaš život. Promene na vidiku!!!
Oslobodite se onog što vas sputava!!! 


Četvrtak


Saturn se vraća kući
02.jula Saturn ponovo u Jarcu

Saturn je retrogradan od 11.maja sa 1° Vodolije....sada je vraćajući se unazad stigao ponovo u Jarca...
Vraćajući se kroz Jarca preći će isti put kojim je već bio....Kada stigne na 25° krenuće direktno, dogodiće se to 29.septembra!!!

Vraća nas Saturn tamo gde smo već bili da dovršimo nedovršeno, da preispitamo, revidiramo neke situacije od ranije od 29° do 25° Jarca (na ovim stepenima je bio od 03.februara 25°20'  do 22.marta 29°)....03.februara Saturn u Jarcu je ušao u retrogradnu senku, 22.marta je prvi put prešao u Vodoliju! Od 29.septembra Saturn će ići direktno i preći put kojim nije išao. 17.decembra će konačno preći u Vodoliju!!!

Aspekti koje će RSaturn u Jarcu praviti: 
U julu RSaturn u Jarcu opozicija sa Suncem u Raku, u avgustu sa Merkurom u Raku, kvadrat sa Marsom u Ovnu; u septembru harmonični aspekt sa Suncem i Merkurom u Devici, kvadrat sa Merkurom u Vagi, opozicija sa Venerom u Raku, Direktni Saturn kvadrat sa RMarsom u Ovnu!
Od svih aspekata najviše treba obratiti pažnju na Mars kvadrat Saturn dva puta!!!
24.avgusta Mars u Ovnu kvadrat RSaturn u Jarcu
29.septembra RMars u Ovnu kvadrat Saturn u Jarcu

Jedan aspekt će takođe biti jako bitan zapravo od njega je mnogo toga i krenulo - konjukcija Saturna i Plutona! On je bio egzaktan 12.januara 2020., pokrenuo je on neke priče i mnogo pre tog datuma. Ovaj aspekt više neće biti egzaktan ALI...biće prisutan zbog orbisa delovanja baš u vreme retrogradnog Saturna!!! Početkom septembra RSaturn i RPluton ponovo će biti na  udaljenosti sve do 13.oktobra! I dalje će biti blizu ali će se razadljina povećavati...Dakle, ova konjukcija će u septembru biti ponovo (retrogradni uticaj) aktuelna!!!


Nedelja


Kuća - pos'o- kuća....
05.jul 06:44 Pun Mesec u Jarcu  (pomračenje meseca)
Mesec u Jarcu, Sunce u Raku na 13°

Dve energje (Rak/Jarac) suprostavljene jedna drugoj....kulminacija, završetak jednog ciklusa i početak novog ciklusa....
Privatno - poslovno...
Fokus je na odnosu privatnog, doma, baze naših života (Rak) i poslovnog, javnog, ugleda, odgovornosti, karijere (Jarac). Sa jedne strane je bezuslovna Ljubav (Rak) sa druge strane "uslovna" Ljubav (Jarac). Rak nas vuče korenima, "ognjištu", bazi, porodici, domu, domovini, narodu.....Jarac nas vuče ka karijeri, ugledu, položaju, odgovornostima.....vlasti....
Rak nudi toplinu doma, sigurnost, zaštitu sve ono što smo imali kao deca (jednom dete uvek dete)....Jarac nudi odgovornost, i šta znači biti odrastao... I nije lako, zanemariti bilo koju od ovih strana može značiti nevolju, nervozu, stres....(ipak je Pun Mesec). I ono što je ovde bitno je da nas zapravo Pun Mesec poziva da nađemo balans i ravnotežu između ovih suprostavljenih strana - balans u životu. U naredne dve nedelje svako od nas će i znati šta za njega to zapravo znači....
Mnogi bi trebalo da dožive simbolično prosvetlenje...
Pun Mesec je na  13° Raka/Jarca....i nešto jači uticaj je na Jarčeve, Rakove, Ovnove i Vage... i naravno na sve nas gde se osa Jarac/Rak nalazi....
Naravno nije ovaj Pun Mesec običan....
Posle pomračeja Sunca sada imamo pomračenje Meseca....
Pun Mesec i pomračenje Meseca:
Mesec, Zemlja i Sunce u jednoj ravni!!! 
Astrološki: Svaki Pun Mesec je vreme neke kulminacije, nekog završetka ili vrhunca!!! 
Ovo je treće pomračenje Meseca od početka godine, drugo ovog proleća/leta

Lunarna - Mesečeva pomračenja su obično usmerena na odnose...jer Mesec je u pitanju, Mesec i duša, Mesec i emocije... Uticaj pomračenja može trajati (različita su mišljenja) od tri do šest meseci... I zapamtite - ništa se ne dešava preko noći... neke promene prosto moraju da se dogode. Zašto su one ponekad iznenađenje? Jer ponekad prosto ne želimo da vidimo da nešto treba da se promeni... Ovu kao uostalom i svaku eklipsu treba posmatrati kao kosmičku vibraciju koja sa sobom nosi neke promene... a one nikada unapred ne treba posmatrati kao loše, negativne i sl. Ne treba se plašiti promena - naprotiv!!!

Posle dve godine kraj...
Sa ovim Punim Mesecom završava se ciklus pomračenja na osi Rak/Jarac započet 2018. godine!
Sada ćemo biti u pravoj kulminaciji svega što se od tada događalo i lično i globalno!
Na svojevrsnoj smo klacaklici u smislu šta izabrati! Ali ovde nemojte imati sumnje....da bi vaš život bio kompletan ne birajte strane već ih uklopite!!!

Ovaj Pun Mesec i pomračenje Meseca dešava se u vreme konjukcije Sunca i RMerkura kao i njihovih sekstila sa Uranom...Uran ovde ima ulogu iznenadnih promena....iznenadnih vesti, informacija...Što se Urana tiče biće ovo uzbudljiv Pun Mesec...
Mesec će biti u opoziciji RMerkurom ....suzdržite se od naglih odluka...RMerkur bi mogao da vas "povuče" u prošlost....RMerkur će biti u nešto širem dolazećem kvadratu sa Marsom u Ovnu...ipak će ovaj Pun Mesec doneti i neka uzbuđenja...biće okidač za neka ne baš lepa dešavanja....
Savet: Zbog ovakvih aspekata sa RMerkurom gledajte da ne kažete baš sve što mislite...suzdržite se neko vreme...

Нема коментара:

Постави коментар