среда, 3. јун 2020.

Venera i Sunce se grle...Mars ih ometa....Sreda je...Merkur je u Raku i vodi bolne razgovore sa Kironom...



Zvezdani(n) zapis 2916
Sreda. Merkurov dan.
Merkur je u Raku na 6°

Merkur je od juče u retrogradnoj senci...najavljuje skorašnji redovni drugi po redu retrogradni ciklus...U ovom trenutku retrogradni su: Venera, Pluton, Jupiter i Saturn...Merkur će taj broj povećati za jedan 18.juna, Neptun za još jedan 23.juna - biće ih ukupno 6!!! Onda će tu grupu napustiti Venera 25.juna i biće 5 retrogradnih planeta!!!
P.S. Nešto slično smo imali u avgustu 2018: Merkur u Lavu, Saturn i Pluton u Jarcu, Mars u Vodoliji, Neptun u Ribama i Uran u Biku - svi retrogradni plus Kiron u Ovnu!!! Ova informacija bi mogla da vam pomogne da uporedite leto 2018. i leto 2020.
Merkur je u Raku od 28.maja....do danas je prešao 6°, juče je ušao u retrogradnu senku....Stavio je Merkur u prvi plan: dom, porodicu, porodične odnose, korene, prošlost, privatne stvari, narod, bezbednost i sigurnost....tako će biti sve do 05.avgusta kada će preći u Lava i u prvi plan staviti neke druge oblasti naših života!!!
Ove nedelje u petak 05.juna Merkur u Raku će biti u sekstilu sa Uranom u Biku na 8° - Eureka...


Istog dana Merkur će biti i u kvadratu sa Kironom u Ovnu - Kada reči zabole!!!
Reći pogrešnu stvar u pogrešno vreme....
Ovaj kvadrat donosi bolne misli, reči, razgovore u okviru svega što Rak predstavlja: ognjište, koreni, dom, domovina, porodica, prošlost, narod...Na globalnom nivou ovo je energija koja će pokrenuti neke bolne (Kiron u Ovnu) teme (Merkur u Raku)!!!!
Ovaj kvadrat se bazira na mislima, rečima, izgovorenim, napisanim, na komunikaciju u najužem i najširem smislu te reči....To je energija koja nagoveštava jaku prejaku osetljivost....posebno jer se Merkur nalazi u Raku....osetljivost na priče o domu, domovini, porodici, privatnim stvarima....Neke reči mogu da nas povrede, rane...(Kiron u Ovnu)....Ovde su reči te koje mogu da zabole....Isto tako i neke neizgovorene misli, reči....mogu da budu predmet bola i patnje...Ovde je potreba da se govori, priča....Merkur o nekom bolu (Kiron)...ta potreba je bolna....Boli i ako se kaže i ako se prećuti (kvadrat)....Ovo su pisma, poruke, informacije koje mogu da zabole....Merkur su u astrologiji i braća i sestre....neke bolne stvari na tu temu...
Poznati sa ovim aspektom: Ludwig van Beethoven, Virginia Woolf, Prince Harry, Duke of Sussex, Carla Bruni Sarkozy, Björk ("Kroz talase" i "Ples u tami"), Jimi Hendrix, Kylie Minogue, Frank Sinatra, George Michael, Sting, Albert Camus, Diego Maradona, Joanne Woodward, Paul Simon, Sylvia Kristel....   

Već sam naglasila da ova nedelja neće biti laka...posebno opterećenje nas čeka u petak 05.juna!
Pun Mesec u Strelcu i pomračenje Meseca, Merkur kvadrat Kiron, Sunce kvadrat Mars (od ranije i RVenera kvadrat Mars) - sve u jednom danu!!! Kao velika pomoć ("pomoć nebeskog prijatelja") tu je srećom i Merkur sekstil Uran...da pomogne, da kroz intuiciju i bljesak ideja nešto ipak promenimo...Mogućnosti su razne...za svakog drugačije, već prema natalnom horoskopu - karakteru!
Pripremite se....naoružajte se strpljenjem, pokušajte da nađete mir i da budete suzdržani koliko god je to moguće...i rešavajte stvari i situacije jednu po jednu!
Merkur, sreda 03.juna 2020.


Danas na zvezdanom nebu:
03.jun 02:40: Venera kvadrat Mars
03.jun 19:43: Sunce konjukcija Venera



Danas je zapravo kulminacija ovog aspekta jer Venera i Mars su već neko duže vreme u kvadratu ali to već znate jer sam o tome pisla...Ovo je sada kulminacija sukoba...Jako je bitno da osvestite to što želite...Zašto spominjem želje..zbog Venere  i Marsa !!!
Obe planete govore o našim željama svaka na svoj način, ovde u kvadratu (sukob energija Blizanci - Ribe) želje su suprostavljene...Venera je još opterećena retrogradnošću pa je sve komplikovanije!!!
★Pre nego što je Venera krenula retrogradno još dokle je Mars bio u Vodoliji bili su u trigonu ali nisu stigli do egzaktnog trigona, bilo je to u aprilu u vreme izolacije:

Sada su oni stigli do kvadrata...Venera u svom svetu u nekoj vrsti vremeplova, malo je neodlučna, malo je površna, razmišlja puno, komunicira, preispituje se (retrogradna u Blizancima), Mars je u svom svetu dubokih mističnih voda Riba...sanjiv, pospan, često mamuran, sasvim nepredvidljiv...nemiran...I tako Venera "beži" u prošlost, Mars beži od problema...najčešće tako što pije više, koristi ono što ne bi trebalo...i kao takvi se puno svađaju...


Zagrljeni...

Venera se transformiše u jutarnju zvezdu i kreće novi ciklus...
RVenera večeras posle možda neke velike svađe tokom dana sa Marsom biće u čvrstom zagrljaju Sunca...Ovaj susret RVenere i Sunca dešava se na sredini Venerine retrogradnosti...Danas Venera i Sunce kreću u novi jednogodišnji ciklus koji će trajati do 26.marta 2021.
Danas se završava njihov predhodni ciklus koji je trajao od 14.avgusta 2019. 


Danas će Venera ući u zagrljaj Sunca želeći da je Sunce zaštiti od Marsa....ALI...i Sunce je u svađi sa Marsom ovih dana a ta svađa će dostići vrhunac dan posle Punog Meseca i Pomračenja Meseca!!! Od danas pa sve do kraja nedelje predstoji nam poprilično nemira, stresa...Dovoljno je da pogledamo vesti i sve je jasno...U Americi se ne smiruju nemiri...Korona u Evropi posustaje ali se širi u Brazilu...Mnoge zemlje otvaraju granice, neke selektivno...jedni se raduju drugi se ljute...
Što se tiče ličnih priča...javlja se potreba za ljubavlju ali i za finansijama...potreba da se krene u novi drugačiji ciklus (Sunce konjukcija Venera)...tako će i biti samo neće ići lagano...Novi ciklus ometa Mars, ometaće i Pun Mesec i Pomračenje...ali novi ciklus svakako kreće...Mnogo toga će biti jasnije kada Venera završi svoje retrogradno putovanje....25.juna kada će sa 5° krenuti direktno!!! Mars će u to vreme već biti dalje od Neptuna (13.jun egzaktna konjukcija), Mars će u vreme Venerinog direktnog stacioniranja biti u sekstilu sa RJupiterom i RPlutonom u Jarcu....Da, mnogo toga će nam biti jasnije i sa situacijom kod nas i u svetu, sa koronom, sa emocijama, finansijama...Nije to tako daleko....zbog toga "odigrajte pametno" ovih dana...pokušajte da se ne posvađate sa vama dragim ljudima!!!

Poznati sa Sunce konjukcija Venera: Boris Johnson, Jean-Marie Le Pen, George Papandreou (u Blizancima); Nikola Tesla, Marie Antoinette, Joe Biden, Emily Dickinson, Louis Pasteur, Chris Noth (Zverka), Pablo Neruda, Frédéric Mitterrand, Alexandre Dumas Sin ("Dama sa kamelijama", romantizam), Percy Bysshe Shelley (pesnik, ronatizam), George Bernard Shaw ("Pigmalion")...
Boris Johnson je rođen sa Sunce konjukcija RVenera u Blizancima na 28° u 9.natalnoj kući!!! Trenutno ovo je najsvežija vest o premijeru Velike Britanije (Britanija 1997. godine vratila Hong Kong Kini): https://www.slobodnaevropa.org/a/30649981.html



Dnevni aspekti
Mesec je u Škorpiji

Intezitet je ključna reč za ovaj položaj Meseca...
Sve što radimo, osećamo, imaće pojačan intezitet, takva je Škorpija.
Znate već ....energija sve ili ništa je u opticaju... Sve prilično duboko, intimno, negde i tajanstveno... Strast i fizička i bilo koja druga je vrlo izražena...
Za vreme ovog Mesečevog tranzita dobro je srediti poslove oko finansija, da se ode do banke, knjigovođe....Međutim dobro je i za psihoanalizu, ono drugarica sa drugaricom (najbolja psihoanaliza sa nekim od poverenja) ili sa nekim stučnijim, dobro je i za "čišćenje" svih tepiha (pod tepihom), ormana, kutijica...gde već pospremite ono što potiskujete... Dobro je i za stvarno čišćenje, bacanje starih stvari i oslobađanje energije za novo.
Dobro je i za bilo koja istraživanja, gde je potrebna dubina, ovde nema mesta površnosti....
Od svitanja Mesec je u trigonu sa Merkurom u Raku....mnogo je rano za priču ali mnogi će ipak pričati od ranog jutra...Najverovatnije ste se danas ranije probudili...ili ste se probudili na vreme ali sa nervozom....ono "ustali na levu nogu" a sve zbog opozicije Meseca sa Uranom u Biku...Razna scenarija su moguća....jedan od njh je uznemirenost zbog nekih finansija...Kasnije popodne Mesec će biti u trigonu sa Marsom u Ribama (isti onaj Mars koji se svađa sa RVenerom)...možda ipak pronađete ravnotežu ali kroz strast, kroz višak energije....



Нема коментара:

Постави коментар