среда, 13. мај 2020.

Mars je zaplovio vodama Riba, Venera je krenula na retro putovanje...





Zvezdani(n) zapis 2895
Sreda. Merkurov dan.
Merkur je u Blizancima na 2°

Od kako se Merkur vratio kući  (u Blizancima u sedištu), misli, reči, komunikacija...i sve ono u simbolici Merkura je "prodisalo". Najviše su se obradovali Blizanci ali i Vage i Vodolije! Strelčevi, Device i Ribe nisu najsrećniji sa ovim tranzitom...Neće dugo boraviti Merkur u Blizancima. U Raka prelazi već 28.maja. Generalno, ko voli raznolikost, svestranost, radoznalost, bliske odnose, učenje, mogućnost većeg izbora...onda je ovaj tranzit k'o poručen za vas!!!
Merkur se još uvek nije oporavio od svađe sa Marsom...međutim od juče vodi vrlo mudre razgovore sa RSaturnom....Spreman je Merkur za razgovor i sa Kironom o ranama i o mogućim (iz)lečenjima. Nove informacije na tu temu, ali i više izbora...Sledeće nedelje srešće se sa Venerom...
Merkur, sreda, 13.maja 2020.


Danas na zvezdanom nebu:
13.maj 06:17: Mars ulazi u Ribe
13.maj 08:45: Venera kreće u retrogradni hod sa 21° Blizanaca


I skočio je jutros rano Mars u vode Riba...Sve ono u simbolu Marsa od danas postaje nepredvidljivo, zamršeno, tajnovito....Od svega što simboliše Mars najopasnija u ovom trenutku je zaraza...Pripazite se...Mars je u Ribama, Neptun (virus) je jedan od vladara Riba, drugi je Jupiter a on uskoro ide retrogradno...Najbolje od ovog Marsa je mogućnost iscelenja, kreativnost, umetnost, mašta, meditiranje - Mars u Ribama (tranzitni)
Do kraja meseca čeka nas sekstil Marsa i Urana...U Ribama ostaje do 28.juna! U junu će Mars biti prilično aktivan, početak juna kvadrat Marsa sa RVenerom i Suncem u Blizancima. Sredina juna biće obeležena susretom (konjukcija) Marsa i Neptuna i priča o virusu je vrlo moguća u prvoj polovini juna! Prilično napet prvi deo meseca...Do kraja meseca uglavnom nas čekaju harmonični aspekti sekstili sa Jupiterom i Plutonom u Jarcu...
Pročitajte Kad Mars zaroni...


Ubrzo posle Marsovog prelaska u Ribe...Venera kreće na svoje retrogradno putovanje...i sve vezano za muško (Mars) ženske (Venera) odnose prelazi u prvi plan...Mars u romantičnim, maštovitim Ribama ali pomalo sluđen...i Venera u nekoj vrsti Ljubavnog vremeplova ili romantičnog voza šta vam se više dopada....Na tom putovanju RVenera će se sresti sa Merkurom, ali najveću pažnju treba obratiti na kvadrat Venere i Neptuna koji će biti na snazi tokom celog maja, i zbog nejasnih muško ženskih odnosa ali i zbog priče o virusu!!! U junu će se RVenera sresti sa Suncem, biće u kvadratu sa Marsom (eto napetih muško ženskih odnosa). Na kraju retrogradnog ciklusa Venera će biti u sekstilu sa Kironom....mogućnost da zaleči svoje rane iz prošlosti i da u direktni hod krene sa jasnijom slikom o vrednostima, emocijama...finansijama itd. U julu u direktnom hodu kroz Blizance Venera će biti u poslednjem trećem kvadratu sa Neptunom

Povezaće nas retro Venera sa prolećem 2012.
Mnogima će trebati malo (ili više) vremena da se prisete tog maja 2012. (15.maj/27.jun).
(Tomislav Nikolić izabran za predsedinika, jak zemljotres kod Bologne,  Eurosong 2012 u Bakuu - 1. mesto Loreen iz Švedske, Željko Joksimović iz Srbije 3. "Nije ljubav stvar",  Svetske berze najniže od početka godine, Proslava dijamantskog jubileja britanske kraljice Elizabete II (60 godina vladavine), Drugi i poslednji tranzit Venere u tom veku.,  UEFA Euro 2012 u Poljskoj i Ukrajini...ja pustila kosu da raste, krenula završnica jedne duge veze...)

Ko ima dobro sećanje može se vratiti i u maj/jun 2004.
(U Beogradu počela sa radom Arena, Pesma "Lane moje" druga na Pesmi Evrovizije, bile letnje olimpijske igre u Atini, strašan zemljotres u Indijskom okeanu..., ja skratila kosu, moja sestra od tetke bila u Australiji, u moj život se vratili (na kratko) svi koji su imali da se vrate :-), i završila se jadna emotivna priča....)



A sećanja, kad  jednom krenu, ne zadržavaju se kod početka.

Sećanja su čudna kategorija
Zaskočiće vas sećanja....jer neka sećanja nikada ne izblede...
Iskreno ja volim priče koje me podsećaju na važne stvari u životu!!! 
Redovni čitaoci su navikli da vas vratim u neka sećanja....sve zbog lakšeg razumevanja određenog tranzita...Biću ironična....da i "resavska prepisivačka škola" ima o čemu da piše....

Obratite pažnju na: 
*kuću/kuće u Blizancima u vašim horoskopima
*tranzitne aspekte RVenere sa tranzitnim planetama
*aspekte RVenere sa vašim natalnim planetama
RVenera će imati jak uticaj na Blizance (konjukcija), unervoziće Strelčeve (opozicija), Device i Ribe (kvadrat). Ovde bih izdvojila Ribe zbog kvadrata RVenere sa Neptunom!!!
Povoljan i ako retrogradan uticaj imaće na Ovnove i Lavove (sekstil), Vage i Vodolije (trigon). Na Bikove i Rakove (komšiluk Blizanaca) uticaće kroz polusekstil...na Škorpije i Jarčeve tako što će morati da se prilagođavaju (inkonjukcija), Škorpije na trigon, Jarčeve na opoziciju koji će doći kada Venera pređe u Raka 07.avgusta!!!

Generalno i vrlo uopšteno:
Blizanci će krenuti u potragu za samopoštovanjem i identitetom (1.kuća), Bikovi će krenuti u preispitivanje svog odnosa prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti (2.kuća), Ovnovi će se baciti na promišljanje, komunikaciju, pisanje, susrete, bliske odnose (3.kuća), Ribe će preispitivati svoje korene, nostalgiju, porodične odnose (4.kuća), Vodolije će preispitivati svoje emocije, ljubavne priče, ljubav koju pružaju, sve u vezi zabave, uživanja, kreativnosti, dece (5.kuća), Jarčevi će se baviti svakodnevicom, rutinama, navikama, poslom, zdravljem, uslugama (6.kuća), Strelčevi će se baviti vezama, odnosima, partnerstvima, brakovima, ugovorima, javnošću (7.kuća), Škorpije će razmotriti zajedničke resurse, potrebu da nešto dovrše (kraj i početak), tajne, imaće priliku da "počiste" sve što ne valja, da se transformišu (8.kuća), Vage će preispitivati ideale, uverenja, istinu, putovanja, moral, filozofiju, obrazovanje, sve u vezi daljina (9.kuća), Device će se baviti položajem, statusom, karijerom, odnosom prema autoritetima (10.kuća), Lavovi će prispitati ljubav koju dobijaju, prijateljske odnose, grupe kojima pripadaju, iznenadna dešavnja, umrežavanje (11.kuća) i Rakovi će se donekle povući u osamu, raditi na sebi, preispitivati neke tajne, sve ono što su "gurnuli pod tepih", biće više duhovni i više skloni "punjenju emotivnih baterija" (12.kuća)


Važno:

Venera od danas u Blizancima pa sve do 07.avgusta

13.maj Venera kreće u retrogradni hod sa 21° Blizanaca
25.jun Venera kreće direktno sa 5° Blizanaca
29.jul Venera izlazi iz retrogradne senke sa 21° Blizanaca




Dnevni aspekti
       Mesec je u Vodoliji 

Uvek je u ovoj energiji Mesec željan druženja, jedva čeka da se umreži na bilo koji način....Sa ovim Mesecom budite spremni danas na razna iznenađenja...sa njim je sve moguće....pa i ono nemoguće :).
Ne voli ovaj Mesec dosadu i rutinu...pa očekujte neočekivano...posebno jer je od jutros u kvadratu sa Uranom (vladar Vodolije)...Mnogima je jutro krenulo sa nekim "alarmom" i alarmom...Mnogi su od jutros rešili da se nešto pobune....Međutim tu je sekstil sa Kironom, tu je i neki lek za uznemirenu i buntovnu dušu....samo poslušajte srce....



Нема коментара:

Постави коментар