субота, 2. мај 2020.

Ogledalce, ogledalce, ko je najlepši na svetu.....Venera kvadrat Neptun



Zvezdani(n) zapis 2884
Subota. Saturnov dan.
Saturn je u Vodoliji na 1°53'


Saturn je na stepenu sa kojeg će krenuti u retrogradno putovanje.
Usporava Saturn.
11.maja biće stacioniran retrogradno 1°57' egzaktno!
Iza njega u Jarcu su Jupiter na 27° i RPluton na 24°.
I dokle nas tata (Saturn) uči kako da se socijalno, društveno (Vodolija) distanciramo, pravila, mere (Saturn)....braća Jupiter i Pluton Imaju svoju priču "nadmeću se" za prevlast ovog proleća ali i na leto  (25.jun) i jesen (12.novembar)!!!
Zapravo ovaj kraći period Saturnove premijere u Vodoliji za nas znači uvod u to šta nas čeka u narednih par godina od 17.decembra 2020. do 07.marta 2023.
Posle svega što se dogodilo - Saturnov susret sa Plutonom posle 33 godine - 12.januar i njegov domino efekat (korona virus) ono što čekamo je njegov susret sa Jupiterom posle 20 godina - 21.decembra na 0°29' Vodolije (vazdušni znak) - Velika vest - Veliki aspekt!!!

Danas na zvezdanom nebu:

Merkur i Uran i dalje protestuju...možda manje bučno...
Čekamo Merkurov susret sa Suncem u Biku i mnogo jasniji i mirniji uvid u dešavanja!

Od danas ćemo se baviti jednim kvadratom koji će obeležiti ovo proleće ali i leto.
Od danas pričamo i pišemo o kvadratu Venere u Blizancima sa Neptunom u Ribama!

Naša Venera u Blizancima već je u (pre)retrogradnoj senci od 09.aprila!
Još tada nam je dražesna Venera nagovestila da će ove godine ponovo posle 8 godina biti na retrogradnom putovanju kroz Blizance - 43 dana i 43 noći (sa 21° do 5°)!!!
Pre tog zakaznog retro putovanja 13.maja koji sam nazvala Ljubavni vremeplovdogodiće se prvi od tri kvadrat sa Neptunom u Ribama!
Venera u Blizancima na terenu Merkura (Merkur vladar Blizanaca) i Neptun svoj na svome kod svoje kuće (Neptun vladar Riba)!
Naša Venera trenutno više virtuelna (mada ko njoj može da zabrani da izađe po nekad ili mnogo češće nego što mi to mislimo) ovde u Blizancima želi da proba mnogo toga! Radoznala je, nemirna k'o leptir, neuhvatljiva skoro i često "vidi duplo" :))). Traga za informacijama, vestima...ali naravno ona i flertuje "za sve pare". Šta da radi kada je sposobna za više stvari (Blizanci)!
I sada je "naletela" na ovaj kvadrat sa Neptunom!!!


A on je zbunjuje, magli joj pogled...zbog njega sve vidi ružičasto, odraz u ogledalu nije pravi...Ma sva je nerealna...i u ljubavi i u odnosima, vezama...I ko zna šta joj sve neće pasti na pamet...možda da se uda, ne može sada da skokne do Las Vegasa pa će naći zamenu, možda se probudi pored nekog pa se zapita ko je ovaj :))...ma ko zna šta sve neće ili hoće uraditi!!! Zavodljiv je Neptun...a ona ovako u kvadratu sva sluđena...
Čak i da se ne dogodi ovakav neki scenario...ona će pod uticajem Neptuna imati nerealna očekivanja (posle kojih idu razočarenja) i u ljubavi i sa novcem!!!
Kada je u pitanju situacija u kojoj smo - pandemija ovaj kvadrat i ovde će biti zabluda...I moglo bi da se dogodi ono što ovaj kvadrat generalno donosi a to je - ništa nije onako kako izgleda!!! Već sam napisala ova Venera je radoznala, sa jakom potrebom da komunicira, flertuje, bude aktivna...i ovde Neptun može da zavede...pa da Venera pomisli ma nije baš to sve tako...a Neptun je virus...Da li će nositi masku, rukavice...da li će Neptun uticati na njene odluke...Sada sve ovo "prevedite" na običan jezik i na stvarna dešavanja...Da li će mnogo toga biti jasnije ili još zamršenije 21.juna kada ćemo imati ponovo ovaj aspekt ili 27.jula kada ćemo imati treći i poslednji aspekt Venera kvadrat Neptun...ne znam ali ono što znam je da moramo biti oprezni i u ljubavi i sa novcem i sa ovim dosadnim korona virusom. U prvom kvadratu obe planete su direktne, u drugom Venera je retrogradna i u trećem Neptun je retrogradan!!! Svakako nam slede neka vraćanja unazad, retrospekcije, ponavljanja!!!
Svakako će pomoći sekstil Venere u Blizancima sa Kironom u Ovnu ali to je neka druga priča!!!
Nikada jedan aspekt ne radi sam...
Za sada mogu da vam dam ovaj savet: Potrudite se da u drugome ne vidite sebe već da vidite tu osobu u koju gledate! Ne projektujte!
Što se tiče nošenja maski i rukavica moje mišljenje je da treba da ih nosimo...masku svakako! O tome sam pisala 01.februara kada virus još nije stigao do nas...Masku svakako treba da nosi neko ko ima neki problem, kašlje, kija i sl. Masku treba da nose i oni koji su u kontaktu sa takvim osobama...Zapravo iz ovog razloga je najbolje da ih svi nosimo...makar u džepu, tašni...
U nekim zemljama maske se nose odavno...još od pojave prvih virusa...ali i zbog zagađenog vazduha. Kada mogu oni možemo i mi....bar dokle sve ovo ne prođe!!!


Dnevni aspekti:
Mesec je u Devici od 07:35 CET

Drugi dan je praznika rada a Mesec je u vrednoj i praktičnoj Devici...ima tu nečega :). 
Vikend je...sa izmenjenim pravilima, izgleda da su Merkur i Uran uspeli da izdejstvuju više slobode...Dakle, možemo napolje...ako se dobro sećam do 18h. Ja ostajem kod kuće...ako već ne mogu da budem sa onima sa kojima bih želela da budem onda ostajem tu gde sam...i očigledno je da ću biti vredna čim postavim ovaj tekst...Čeka me veš kaže neće sam da se opere :), čeka me cveće da ga zalijem...ribice kažu da je vreme da menjam vodu u akvarijumu...čekaju me i neka pisma da odgovorim na njih...
Od jutors Mesec je u sekstilu sa RSMČ u Raku, do kraja dana biće u trigonu sa Uranom u Biku...Sve same energije zemlje (Devica, Rak, Bik)...Zove zemlja...
Sekstil sa RSMČ poručuje lepo je i kod kuće (Rak)/trigon sa RJMČ u Jarcu, planirajte poslove, karijeru...trigon sa Uranom nešto kasnije mami da izađemo napolje u prirodu...Možda ipak obrnem jedan krug oko naselja :) čisto da me više ne smara Samsung Healt aplikacija sa 0 koraka i samo da se uklopim u taj policijski sat!!!

Нема коментара:

Постави коментар