петак, 24. април 2020.

"Nekako s' proleća"....kako se Venera u Blizancima sprema za retrogradno putovanje zakazano za 13.maj


Zvezdani(n) zapis 2876
Petak. Venerin dan.
Venera je u Blizancima na 15°

Venera je i dalje u trigonu sa Marsom i to druženje trajaće sve do sredine maja! Mars 13.maja prelazi u Ribe a Venera istog dana kreće na retrogradno putovanje i to je tačka gde se razdvajaju. Srešće se ponovo ali u energiji kvadrata 06.juna Venera će biti retrogradna, i možda će se prisetiti baš ovih dana aprila....Trigon Venere i Juna je na izmaku...međutim Venera je u dolazećem (aplikacioni) kvadratu sa Neptunom u Ribama. Taj aspekt nam je sada najzanimljiviji jer će se ponavljati tri puta: 04. i 21. maja i 27.jula! Ponavljaće se zbog retrogradnosti Venere! 

“Ljubav pobeđuje sve".....Venerin dan...i Venerini aspekti...


Pre nego što se osvrnemo na Venerino retrogradno putovanje da se malo posvetimo ovoj boginji ljubavi i lepote...Venerini prioriteti su ljubav, lepota, vrednosti, veze, resursi....Bitna je Venera i u našim horoskopima - natalna Venera, ali bitna je i tranzitna Venera. Venera je trenutno u Blizancima, ona je u Blizancima od 03.aprila i tu će boraviti do 07.avgusta! Četiri meseca, prilično dugo ako se zna da Venera obično ostane oko mesec dana u jednom znaku! Naravno ovaj duži boravak je zbog retrogradnog putovanja! Bitna nam je Venera naroćito sada zbog situacije u kojoj se svi nalazimo.

Venera je ljubav uvek i zauvek. 
Venera predstavlja naše odnose i emotivne i one druge....U ovom trenutku još nešto je bitno. Da se razumemo, nema bitnije stvari od ljubavi to je moj životni moto, ali sada imamo i nešto preče...jer da bi bilo ljubavi mora da bude i nas!!!  ★Venera ima uticaj na podložnost zarazi....zbog toga nam je ona bitna i sada i u budućnosti! 
  • Venera i njena simbolika:
U simbolici Venere je partner, partnerstvo, brak....naši odnosi i veze! U ovom trenutku fizičko distanciranje je najbolja zaštita!!! I što pre to shvatite biće vam lakše a i brže će sve ovo da prođe!!! Na taj način mi ćemo zapravo sačuvati mnoge odnose, veze, prijateljstva....Kada su nam rekli socijalno distanciranje mislim da se potkrala mala greška....fizičko distanciranje - DA, ali socijalno ipak ne...društvena i socijalna povezanost nam je sada jako bitna...Ovih dana trigon Venere sa Marsom upravo je pravi poklon energija!

U simbolici Venere su sreća, radost...to nam niko ne može nikada ukinuti, zabraniti...samo postoje dani kada smo više ili manje srećni...Emocije su takođe u simbolici Venere...ljubav je ono u nama...u bilo koje vreme...pa i ovo sada ne tako lepo vreme i doba korona virusa!!! I šala je u simbolici Venere a za šalu uvek ima mesta...kada nikog ne povređuje!

U simbolici Venere je udvaranje, romansa, veridba, venčanje, medeni mesec, brak....Ko može da zabrani udvaranje, romansu, romantiku...ali na žalost mnoga venčanja su odkazana, veridbe, medeni mesec...Znam neke koji su uspeli ali sa znatno manjim brojem gostiju nego što su planirali...Mnogo je i onih koji me pitaju šta da rade sa ceremonijama i kada da ih zakažu!

U simbolici Venere su osmeh, poljubac, milovanje, dodiri...Osmeh nam niko ne može zabraniti, ostalo je ipak sve do nas samih...Neki poljupci će ipak čekati na neko bolje vreme...Mi ovde se ljubimo tri puta prilikom pozdrava...lep običaj ali sada se i rukom može poslati poljubac....na bezbednoj udaljenosti...

U simbolici Venere je lepota, kozmetika, luksuz, nakit, odeća, manikir, saloni, frizeri, kozmetičari, krojači, moda...Sve to nam je u neku ruku zabranjeno...Ja sam prstenje i minđuše skinula prvog dana vanrednog stanja...Ofarbala sam se sama posle ko zna koliko godina....sredila obrve sama što je bila nemoguća misija ranije jer nosim naočare...i sve ostalo je sam svoj majstor :). Naravno jedva čekam dan kada ću srediti nokte i staviti prstenje na ruke...

U simbolici Venere je zabava, uživanje, zadovoljstvo, umetnost, kultura, muzej, komedija, pozorište, muzika, pevači, koncert, ples, restorani...Nešto od ovoga je zabranjeno iz razumljivih razloga...ali za zabavu, uživanje....umetnost uvek ima načina!

U simbolici Venere je sapun...ali i rukavice, maramice...i sve vam je jasno...oni su ovih dana ali biće još dugo naša preka potreba za mnoge i obaveza!!! Neće ova potreba nestati preko noći.

U simbolici Venere je novac, novčanik, čekovna knjižica, kartice, prihodi, profit, zarada...ovaj deo priče je nateže prošao...obrni okreni bez novca se ipak ne može...


  • Virtuelna Venera
Većina nas sem ako niste medicinari i svi ostali koji su sada u prvim redovima tj. rade...Veneru sada doživljavamo više virtuelno...drugim rečima kroz sredstva za komunikaciju (Blizanci) kojih na sreću ima i svi rade...Ne rade saloni za ulepšavanje (bilo koji), ne rade butici, prodavnice garderobe i da ne nabrajam znate već šta radi a šta ne radi...ali svakako Venera se prebacila na internet uglavnom!!! Sada se setih šale koju sam dobila, baš kada je Venera prešla u Blizance: Četvrta nedelja pandemije, botox popušta...Izdržite! :)))
Trenutno je sve u skladu sa situacijom koja je vanredna...Venera u Blizancima se lakše prilagođava pravilima...Uspela je da bude sve prisutna, ako treba i na dva ili više koloseka. Često vidim negde na internetu kako će kada sve ovo prođe najviše posla imati frizeri, kozmetičari....i da ne nabrajam...Umetnici i kreativci se javljaju porukama #ostanikodkuce, neke TV emisije se vode od kuće....itd. Deca, mladi ljudi uče preko interneta...za to je zadužen i Merkur vladar Blizanaca. Reklamira se internet prodaja gotovo svega...

09.aprila Venera je ušla u retrogradn senku sa 5°. Druži se sa Marsom u Vodoliji i družiće se još....sve do kraja aprila - 30.april Venera u Blizancima 18°, Mars u Vodoliji 21° (3° orbis).
26.aprila imaćemo konjukciju Meseca i Venere, 28.aprila -Venera će biti najsvetlija u periodu 2019 – 2020. god. biće u to vreme veoma sjajna i lep prizor na nebu. Tada će početi i da usporava! 13.maja će biti retrogradno stacionirana na 21°, direktno će krenuti 25.juna sa  5° Blizanaca. Iz retrogradne senke izaći će 29.jula sa 21°


  • Retrogradno putovanje Venere od 13.maja do 25.juna trajaće 43 dana!!!
Venera je imala takvo putovanje pre osam godina od 15.maja (23°) do 27.juna 2012. (7°) i osam godina pre toga od 18.maja (26°) do 30.juna 2004. (9°)! Dakle Venera na svakih osam godina ima retrogradna putovanja u istom znaku ovde u Blizancima!!! Ovo je interesantno za proučavanje vremenske distance!!! Za neke od vas bi bilo dobro da vidite gde ste sada posle 8 ili 16 godina? Za sve nas bitno je i kako ćemo se razvijati i ponašati u sledećih osam godina!

Putovanje koje sledi u maju/junu malo je drugačije zbog situacije u kojoj smo...i sigurna sam da ćemo dugo pamtiti ne samo ovo proleće i leto nego i celu ovu godinu!!! Kada se nekada u budućnosti bude spominjala retrogradna Venera u Blizancima: "Aha...bilo je to onda kada smo imali korona virus u celom svetu i kada je preporuka bila socijalno distanciranje"!!!
Kako Venera ima uticaj na podložnost zarazi boravak Venere u Blizancima sve sa retrogradnim ciklusom bitan nam je i u ovom trenutku ali i za budućnost.

Venera će biti retrogradna 43 dana i noći! Uglavnom Venera i bude oko 40 dana 40 noći retrogradna. Tih 40 dana i noći u mnogim kulturama imaju posebno značenje!!! Hrišćanski post ili muslimanski mesec ramazana! Tu je i priča o Noju, lutanje Jevreja kroz pustinju.....Da li ovaj period ima veze sa pokajanjima, pročišćavanjem, odlučite sami!

★U vreme retrogradnog ciklusa Venere sve u simbolici Venere biće na neki način zastupljeno...

U emotivnom smislu retrogradna Venera uvek izvuče na površinu ono što volimo da bi to ponovo procenili! Emotivne veze koje započnu u to vreme nisu ono što izgledaju. Vraćaju se i stare ljubavi i ljubavne priče! Tajne ljubavne veze mogu upasti u krizu i moglo bi da dođe do razotkrivanja (drugim rečima oni koji su imali dvostruki život mogu biti razotkriveni)! U vreme retrogradne Venere slika o onome što volimo ili ono što mislimo da volimo može biti iskrivljena!

Na blogu postoji tekst Retrogradna Venera - prva pomoćnešto kao univerzalni uticaj za svaki retrogradni ciklus Venere. Probaću da izdvojim najvažnije:
★U vreme RVenere ljubav je prikrivena i skoro ništa nije onako kako izgleda. Ne planirajte venčanje u to vreme ali ni veridbe...Generalno mnogi planovi koji u osnovi imaju ljubav mogli bi da propadnu!
★U vreme RVenere nije najbolja odluka o raskidu veze. Razlozi za raskid mogu biti pogrešni. Kako je Venera retrogradna u Blizancima moguće je da ćete previše insistirati na razgovoru, komunikaciji ali moguće je i suprotno da komunikacija sasvim nedostaje! Kada Venera krene direktno onda donesite odluku o raskidu ako i dalje imate tu potrebu! Tek kada Venera bude direktna zapitajte se da li ostatak života želite da provedete sa tom osobom!
★Ali ako u vreme RVenere upoznate nekog možda ćete još tokom prvog pogleda pomisliti da ste konačno upoznali svoju srodnu dušu! Imajte na umu da bi stvarnost mogla da bude sasvim drugačija. I ako je Venera retrogradna sve može jako brzo da se odigrava! Ne žurite! Ispitajte što više možete o toj osobi mada teško da ćete mnogo i saznati. Kada Venera krene direktno i sve postane mnogo jasnije i vi i dalje vidite srodnu dušu pored sebe...onda je to to! Mada najčešće bude nešto kao "lažna uzbuna"!!! Bude i razočarenja!


★Šta sa čuvenim bivšim vezama u vreme RVenere! Povratnici su skoro pa neizbežni! Na ovaj ili onaj način. Nekada vas samo opsedaju u mislima, mada ih najčešće "prizovete sami"...ili ko zna možda budete "prizvani" :). Nekada se bivši zaista vrate u vaš život slučajno ili namerno! Dobro razmislite ako poželite odmah da "izgužvate svilu" možda jutro posle bude veliko razočarenje! Jer nekada je prošlost upravo to - prošlost! Ipak ovde kod bivših to što je Venera retrogradna pomaže...ono što je kod novih veza konfuzija ovde kod starih je jasnoća!
I na kraju što se retrogradne Venere tiče...Retrogradna Venera ne uništava veze...ako neku vezu završite to je zato što veza nije valjala!!! Prave veze, one jake i čvrste budu još jače posle RVenere!

★Ima još....Suzdržite se od nepotrebne kupovine, estetskih intervencija tu spadaju i tetovaže...
★Procena vrednosti, šta je vredno a šta više nije vredno u našim životima! Vrednost u smislu veza, odnosa, ličnih vrednosti u smislu samovrednovanja i samopoštovanja....
★Budite oprezni i sa finansijama...novcem. Ovo je period u kome treba da preispitate finansije, gde ste kada je novac u pitanju. Nije najbolji period za investicije...treba sačekati da Venera krene direktno...

Zbog čega nam je potrebno prisećanje na maj 2004. i 2012.? Da bi povezali neke obrasce ponašanja posebno ako se ponove ovog maja i juna...Poenta je da neki obrasci možda moraju da se menjaju!!!
Naravno ovo važi za one koji mogu da se prisete tih perioda. Neki mladi ljudi će tek ovaj sada period moći da povežu kroz 8 godina!

★To što je Venera retrogradna u Blizancima u vazdušnom znaku u prvi plan stavlja naš um, misli, reči izgovorene i napisane, razgovore....generalno komunikaciju! Ovo će biti u prvom planu! Kod komunikacije naravno bitno je i slušanje :)...i to će biti bitno u ovom periodu. Da li slušamo i kako slušamo ono što nam se govori...Pripazite jer u ovom periodu to može ličiti na "gluve telefone"...
Blizanci imaju i energiju učenja...za neke od vas to bi moglo da bude obnavljanje nekih znanja iz prošlosti...Blizanci su simbol bliskih odnosa....braća, sestre, komšiluk...i to će biti predmet revidiranja i vraćanja u prošlost. Više ćemo biti lokalno orjentisani...Kako su Blizanci simbol kraćih putovanja, izleta, saobraćaja...izgleda da ćemo se ovog leta vraćati na mesta gde smo ranije bili ali rekoh već više lokalno, bliže mestu boravka (zbog ovog je bitno da se prisetite 2004. i 2012. godine...a mladi će sada proživeti svoje priče koje će moći da upoređuju za 8 godina od sada). Sve ovo se događa u vreme pandemije pa će biti na neki način povezano!!!
Sve u simbolu Blizanaca biće na neki način aktuelno u vreme retrogradnosti!!!

Najintezivnije će period retrogradne Venere u Blizancima osetiti naravno Blizanci (konjukcija), Strelčevi (opozicija), Device i Ribe (kvadrat). Vrlo interesantno će biti Ovnovima i Lavovima (sekstil), Vagama i Vodolijama (trigon).


  • Bitni aspekti Venere u Blizancima:

04.maj Venera kvadrat Neptun u Ribama na 20°
21.maj RVenera kvadrat Neptun u Ribama na 20°
22.maja RVenera u konjukciji sa Merkurom na 20° Blizanaca
03.jun RVenera konjukcija Sunce na 13° Blizanaca
03.jun RVenera kvadrat Mars u Ribama na 14°
11.jun RVenera sekstil Kiron u Ovnu na 9°
10.jul Venera sekstil Kiron u Ovnu na 9°
27.jul Venera kvadrat RNeptun u Ribama na 20°
04.avgust Venera konjukcija R☊ u Blizancima na 26°
07.avgust Venera prelazi u Raka

★Venera će biti tri puta u kvadratu sa Neptunom u Ribama: 04.maja, 21.maja i 27.jula
Ovi aspekti su posebno važni zbog Neptuna koji je u simbolici virus, izolacija, karantin...04.maja obe planete su direktne, 21.maja Venera će biti retrogradna i 27.jula Neptun retrogradan! I sami znate da retrogradnost na neki način vraća unazad...Svakako predstoji i neka retrospektiva...Ako posmatramo retrogradni ciklus Venere kao uskraćivanje i odricanje od nečeg (post) ili kao samodisciplinovanje...moguće je da ćemo u maju i dalje biti oprezni kada je ova aktuelna situacija u pitanju! Sama retrogradnost je već dovoljna a na sve to Neptun koji dodaje maglu, nejasnoće i na neki način još više intezivira retrogradnost! Sa Neptunom biće nam teže da sagledamo sve što je vezano za Venerino retrogradno putovanje pa pokušajte da što manje život gledate kroz "ružičaste naočare". Mnogo toga će biti skriveno, tajnovito....mistično! Svakako biće još reči na ovu temu kada za to dođe vreme...

Konjukcija RVenere sa Merkurom još više će naglasiti retrogradnost Venere...i akcenat će biti još veći na komunikaciji jer Merkur je vladar Blizanaca. Ova konjukcija će se dogoditi u vreme Mladog Meseca u Blizancima tako da je i zbog toga u prvom planu!

Kvadrat RVenere sa Marsom u Ribama... za razliku od sadašnjeg perioda kada Venera i Mars sarađuju (trigon) 03.juna to neće biti moguće...Kvadrat je energija viška energije, strasti...energija sukoba i sl. .Kvadrat između Blizanaca i Riba donosi i inače razne ankcioznosti, zabrinutosti i sl. (ovo spominjem zbog virusa)...

Konjukcija RVenere sa Suncem u Blizancima....Sunce će obasjati simbolično i staviti u centar zbivanja temu retrogradne Venere...

Sekstil RVenere sa Kironom u Ovnu je svakako lepa energija, energija koja nam upravo i treba u ovo vreme. 11.juna Venera će nas vratiti u prošlost možda je tamo ključ (lek)...Rezultat će stići 10.jula kada će i Venera i Kiron biti direktni!

★Konjukcija Venere (direktne) sa RSMČ/ opozicija RJMČ koji će tada biti u Blizancima/Strelcu je jako bitan aspekt za situaciju u kojoj se nalazimo...04.avgusta ćemo imati jasniji uvid u neka dešavanja i emotivne prirode ali i sa pričom o virusu....Naravno, pisaću još o ovom jako bitnom aspektu!!!

★Još neki događaji su bitni za priču o retrogradnoj Veneri. 
Tranzit Meseca kroz Bika i Vagu tokom RVenere:
Od 20.maja (04:11 CET) do 22.maja (15:36 CET)
Od 31.maja (16:38 CET) do 02.juna (18:06 CET)
Od 16.juna (11:36 CET) do 18.juna (23:00 CET)
Venera vlada Bikom i Vagom i zbog toga je bitan tranzit Meseca kroz ove znakove! RVenera tada ima jaču energiju i jači uticaj na Mesec i na dnevna dešavanja!!!

★Neke poznate ličnosti i retrogradna Venera u Blizancima!!!
Boris Johnson (Sunce i Venera u Blizancima na 28°, Merkur 19° i Mars 1° u Blizancima) premijer Ujedinjenog Kraljevstva
Donald Trump (Sunce na 22°, SMČ na 20° i Uran na 17° Blizanaca) predsednik SAD
Xi Jinping (Sunce na 23° i Jupiter na 8° Blizanaca) - predsednik Narodne Republike Kine
Period retrogradne Venere će biti jako interesantan vezano za ove ličnosti zbog planeta u Blizancima!
Zbog čega sam izabrala baš njih? B.Johnson je zaražen korona virusom i jedno vreme je bio vrlo prisutan u medijima. U poslednje vreme nema vesti o njemu....poslednja vest je bila pre 9 dana! Što se tiče D.Trampa on je prisutan na dnevnom nivou :). Kineski predsednik je umereniji i o njemu nema puno vesti....Ovde kod nas pre 9 dana bila je vest o telefonskom razgovoru njega i A.Vučića!
Mislim da će biti interesantno pratiti šta će se događati sa njima!!!

★U nedeljnom izveštaju o planetama pisala sam o retrogradnim planetama u maju...
Pluton će sutra 25.aprila krenuti u redovan retrogradni ciklus...Za njim će u maju: 11.maja Saturn kreće u retrogradni hod sa 1° Vodolije, 13.maja Venera kreće u retrogradni hod sa 21° Blizanaca i 14.maja Jupiter kreće u retrogradni hod sa 27° Jarca!
Pisala sam i ranije o retrogradnim putovanjima koja nas čekaju:

Neka putovanja planeta i njihov uticaj na nas....

Ovde na ovim stranama uglavnom se trudim da vas unapred pripremim za sve događaje u vezi zvezda....na kraju i sam naziv Bloga to govori...Za sada su pokriveni svi događaji....ali naravno biće još reči o svakom događaju koji sledi!!!


Dnevni aspekti:
Mesec je u Biku

Još uvek smo pod uticajem Mladog Meseca...
Od jutros Mesec Lola je malo ili više nervozan...sve zbog kvadrata sa Marsom u Vodoliji... Neko je od jutros kao Laki nervozan....nabusit i naprasit....Posebno oni koji su inače nervoznog karaktera (natalni aspekti), zatim oni kojima sve više smetaju ograničenja i ovaj "društveni eksperiment" u kome se svi nalazimo! Srećom pa će Mesec veći deo dana biti u sekstilu sa Neptunom pa ako vam je volja da pobegnete od stvarnosti eto prilike...Kraj dana je u znaku trigona Meseca i Plutona u Jarcu, prejaka energija za odlazak na spavanje...Možda da razmislite kako ćete kanalisati ovu energiju...nešto kao lagano puštanje pare iz exspres lonca :). Sigurno ima vas koji bi radije bili negde van kuće...jer ipak je petak....vikend počinje...Šta da vam kažem #ostanikodkuće....Ako ostanete budni 2 sata posle ponoći Mesec će biti u trigonu sa Jupiterom u Jarcu...lepa, pozitivna energija energija "anđela čuvara"...Želim vam lep početak vikenda, sutra je novi dan...Mesec će preći u Blizance, čeka ga trigon sa Saturnom u Vodoliji i sekstil sa Kironom u Ovnu....lepe energije za subotu koju ćemo mi ovde provesti u #ostanikodkuće fazonu...


Нема коментара:

Постави коментар