среда, 15. април 2020.

Lepa reč i gvozdena vrata otvara....Merkur i njegovi aspekti ovih dana...


Zvezdani(n) zapis 2868
Sreda. Merkurov dan.
Merkur je u Ovnu na 6°

Onako bučan, impulsivan "naleteo" je na Kirona jutros u 07:02 CET...
Više nego očigledna prisutnost energije Ovna posebno ove nedelje, i svi su aktivni Sunce, Merkur i Kiron! Sunce vodi svoje bitke sa Jupiterom i Plutonom, Merkura je na ulasku u Ovna dočekao Kiron a danas je egzaktan susret, trajao je i trajaće uticaj ove konjukcije danima!
Mnogo je glasan Merkur. Na sav glas viče...I neke reči zaista bole...a opet sve zavisi i ko ih izgovara i ko ih sluša...
Merkur ovde reči koristi kao oružje...Nekog bole reči, nekog istina....Otvara Merkur neke najdublje rane (Kiron). I svako ima svoju priču i svoju istinu! A istina je uvek samo jedna!
Kiron i Merkur u Ovnu su u prirodnoj opoziciji sa Vagom. Sa jedne strane Ovan - JA, preko puta Vaga - ONI drugi, oni preko puta nas, partneri i svi drugi, javnost i odnosi sa javnošću...I neko je jako ljut...na nekog preko puta! A opet neko je jako povređen zbog nekih izgovorenih i napisanih reči! 

Reči mogu raniti...ali reči mogu imati i moć (iz)lečenja!
Ovde misli, reči, stavovi, komunikacija mogu da zabole ali mogu i da leče...sve zavisi od izbora...
Slušajte, čitajte ono što vas leči...
Merkur konjukcija Kiron: Poruke, informacije, reči...koje neko ne želi da čuje. Reči koje bole, ranjen ego... Priča usmena ili pismena o bolu. Informacije, učenje o bolu, ranama. Izgovorene istine u pogrešno vreme! Nedostatak svesti o celini (Ovan - Vaga) -  JA i TI... Izuzetna osetljivost na ono što ljudi pričaju! Ključ za izlečenje je u prikupljanju informacija. Ključ je u razgovoru o tome šta vas boli! Ključ je i u uvažavanju onog što oni preko puta vas misle i kažu! Ključ je i u opuštanju uma. Ključ je u empatiji, saosećanju...nikako u osudama....ključ svega je reći pravu stvar u pravo vreme i usmeriti misli i reči ka (iz)lečenju!




18.april 07:36: Merkur sekstil Venera na 11°
19.april 05:55: Merkur sekstil Mars na 13°

Do kraja ove nedelje Merkur u Ovnu prilično aktivan. 
Vodiće Merkur i Kiron rasprave na temu onog što nas boli...ali imaće Merkur i druge aktivnosti!
Pogledajte od srede do vikenda koliko brzo Merkur prolazi kroz Ovna, do kraja nedelje stići će do sredine tranzita kroz Ovna!!! Brzo će se sve i događati sa aspektima koji slede.
Posle ove današnje konjukcije sa Kironom, Merkur će formirati sekstil sa Venerom u Blizancima i Marsom u Vodoliji! Merkur u vatrenom znaku, Venera i Mars u vazdušnim znacima! Rasplamsaće se komunikacija baš onako kada se vatra i vazduh udruže!
Sekstil Merkura i Venere pokrenuće emotivne, ljubavne razgovore, pokrenuće i kreativnost, potrebu da se uživa, zabavi...Odlična energija za harmonične odnose, veze...Moguće su i neke vesti (Merkur) koje će izazvati radost (Venera)... Razgovarajte i o svojim željama...onim željama koje vam se mogu već sada ostvariti ali i o željama koje će sačekati bolje vreme...i od kojih ne treba da odustajete!
Sekstil Merkura i Marsa svakako će poboljšati vašu mentalnu aktivnost...odlična energija za učenje (deco iskoristite ovu energiju),  ali ovo je odlična energija i za posao (za one koji rade). Verbalna odbrana jaka...ovo su korisne i nadahnute rasprave...iz njih može proizaći nešto korisno! Ako vam je na neki načim um bio uspavan sada je vreme da se razdrma i razigra...
Sve se dešava u vreme Vaskrsa...biće to jedan aktivan vikenda bar kada je Merkur u pitanju!


"Samo da ti kažem, mišu moj pospani.. 
Kad poželiš nekom, nešto lepo reći, ne čekaj sutra. 
Jer mnogi su tako zakasnili... I zato te budim."

P.S. Ovaj stih na internetu pripisuju Đ.Balaševiću, ali to nije njegov stih, on je deo pesme Budim te - Željka Krznarića...
Ovih dana u širokom luku zaobilazim sve što bi me dodatno uznemirilo....I ako moram da budem obaveštena i zbog sebe lično i zbog povezivanja događaja sa aspektima i ako zapravo i nemam puno slobodnog vremena bez obzira što sam više od mesec dana u samoizolaciji, gledam da što više zadržim zdravu pamet. Čitam poeziju, slušam muziku, čistim misli lepim rečima i melodijama. Nije mi teško da budem sama sa sobom...Trudim se da mi misli budu i ostanu zdrave...Trudim se da mi život sada ispune lepe reči i pozitivni ljudi...Na Viberu mi jedna slatkica stalno šalje šaljive stvari da se ponekad grohotom nasmejem...Na Instagramu zbog #haštaga mi izlaze fotografije sa raznih strana sveta, najviše slike mora, plaža...ima i mode...
Lepa reč i gvozdena vrata otvara....Probudite nekog u bilo koje vreme....samo da mu kažete da ga volite...i ne čekajte sutra!!!



U kombinaciji sa konjukcijom Merkura i Kirona ovo bi mogla da bude jedna prilično bučna i nervozna sreda!!! Bore se energije Ovna (Sunce) i Jarca (Jupiter/Pluton), Merkur i Kiron sve to shvataju prilično lično!!!
Posle susreta Jupitera i Plutona na početku meseca ovi kvadrati sa Suncem donose krizu...
Noćas je bila i Poslednja Mesečeva Četvrt (Sunce u Ovnu kvadrat Mesec u Jarcu)...Jednostavno moramo da se suočimo sa nekim stvarima i događajima...Ako to sada uradimo....lakše ćemo krenuti napred!!! Put do istine je težak...ali imajte na umu istina je samo jedna! Zaboleće i ono što ćete vi reći sebi ili nekome....ali zaboleće i ono što ćete čuti...I bez drame! Ima drame i previše od kako su počeli svoje nadmetanje energije Ovna i Jarca. Ovo nije bitka u kojoj bi Ovan izašao kao pobednik...u ovom trenutku njegova težnja za dominacijom, netolerantnost, stav "Ja na prvom mestu" mu ne ide u prilog. Ništa bolji nije ni tvrdoglavi Jarac opsednut brigama...ali na njegovoj strani su Jupiter i Pluton u konjukciji a oni nam odavno poručuju menjajte se ljudi! Kako se sada postavimo....bolje i lakše će nam biti kada se ove dve jake planete ponovo sretnu 30.juna i 12.novembra!


Dnevni aspekti
Mesec je u Vodoliji od 09:37 CET

Prelaskom Meseca u Vodoliju imaćemo mogućnost da savladamo još neke lekcije o društvenoj i kolektivnoj odgovornosti. 
Mesec će oko podneva stići do Saturna, ovaj susret će još intezivnije uticati da shvatimo i ličnu i kolektivnu (društvenu) odgovornost...i ne samo da je shvatimo već i prihvatimo...mnogi na teži način....Ova energija donosi teška raspoloženja...negde tugu, negde melanholiju.
Krajem dana Mesec u kvadratu sa Uranom u Biku...ne baš lepe vesti...i lične i kolektivne. Ovo je energija unutrašnjeg nemira, a raspoloženje više nego promenljivo.
Sekstil Meseca sa Kironom i Merkurom ublažiće nervozu i napetost....ovde pomaže razgovor! Na jednoj strani su Merkur i Kiron U ovnu na drugoj Mesec u Vodoliji...razmenjujte misli, iskustva, shvatite da niste sami u ovoj priči... Ova energija je tu da proširimo ohrabrujuće vesti!!!

Нема коментара:

Постави коментар