субота, 18. април 2020.

Ljubav se ljubavlju vraća....Danas na zvezdanom nebu...



Zvezdani(n) zapis 2871
Subota. Saturnov dan.
Saturn je u Vodoliji na 1°32'

Saturn je u Vodoliji od 22.marta i već smo se i mi i on navikli... 
Od 03.februara Saturn je u retrogradnoj senci (27° Jarca). Za manje od mesec dana Saturn će 11.maja krenuti na retrogradno putovanje sa 1°57' Vodolije! Dakle neće Saturn dalje od 1° zamalo 2°, bar ne u ovom prvom premijernom boravku u Vodoliji! U Vodoliji će boraviti do 02.jula 2020. 
Saturn nije više u konjukciji sa Marsom i tenzije su popustile...ALI...uvek ima neko ali....ovu tenziju zameniće druga. Sledeće nedelje - 21.aprila Saturna čeka kvadrat sa Suncem (koje sutra prelazi u Bika), ovo je energija koja poručuje - Zastanite malo... Mislim da nam je najbolje da poslušamo energije...kada smo izdržali do sada šta znači koji dan više posebno ako će nam koristiti! Sve se dešava dva dana pre Mladog Meseca u Biku na 3° (Sunce konjukcija Mesec) i njihove konjukcije sa Uranom...Podsetiću vas na to da je i Saturn u kvadratu sa Uranom (on nije egzaktan ali na žalost radi), o ovom aspektu pisala sam ovde: Saturn kao Životni trener...
Mlad Mesec je uvek prilika za novi početak...tako je i sa ovim što dolazi...ALI...
Da bi lakše razumeli to izgleda ovako: Uran 6° - Mesec 3° - Sunce  3° u konjukciji u Biku!
Tu je i Saturn u Vodoliji na 1°42'! Saturn će biti u kvadratu (dozvoljen orbis delovanja) sa svim planetama u Biku! On ovde predstavlja neku vrstu kočnice ili ako vam je lakše da vizualizujete on je ovde kao neki kamen na putu! Novi početak (Mlad Mesec) sa preprekom (Saturn). Za sada toliko!

Danas su Merkur, Venera i Mars zvezde nebeskog programa! 
Merkur je u sekstilu sa Venerom danas i Marsom sutra, Venera i Mars su vć neko vreme u trigonu!
Pisala sam o ovim aspektima, samo vratite malo unazad tekstove!
U najkraćem ovo su energije koje ljubav stavljaju u prvi plan!
Da li je Ljubav samo reč....svakako nije....ali sada su nam i lepa reč i ljubav potrebni!
Veneri je lepo i sa Marsom i sa Merkurom, Merkur je zapravo na sredini između Venere i Marsa i on ih u ovom trenutku povezuje...Ovako zajedno nude nam predah...nude da se i mi povežemo sa najdražima...Nude nam i da radimo sve ono što će nam omogućiti da se osećamo dobro!
I koliko god ća nas Merkur i Mars (sekstil) iskušavati u smislu da nas ne drži mesto, da bi radije bili negde napolju u prirodi...moramo baš to da ostanemo tu gde smo...i da to vreme iskoristimo najbolje što umemo. Biće velikih iskušenja....izaći u šetnju, sesti u automobil i otići u obližnje izletište...otići kod roditelja, rodbine...prijatelja. 
Ako pogledamo kartu videćete da je Merkur u kvadratu sa Rakom i Jarcem i u opoziciji sa Vagom (u Vagi je Juno ovde na karti se ne vidi)! Ovi znaci ali i svi oni koji imaju planete na oko 11° mogli bi da budu nervozniji od drugih i da ih više od ostalih ne drži mesto! 


Na karti neba vidite da je Sunce stiglo na kraj boravka u Ovnu!
Sutra će Sunce preći u Bika! Počinje sezona Bika, slaviće svoje rođendane i solarne povratke Bikovi!.....U Zvezdama u aprilu imate sve o ulasku Sunca u Bika!
Ovde ću vam naglasiti da ovaj ulazak Sunca u zemljani znak Bika za sve nas baš u ovom trenutku znači proveru svega onog što je vredno u našim životima! Preispitivanje odnosa prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti!
Bik je prvi od tri zemljana znaka! Bik je fiksni znak i negde nagoveštava neku vrstu smirivanja! Znam svi prvo pomislimo na sadašnju situaciju!
Neće ići baš lagano to smirivanje! Evo i zašto! 
Sunce u Biku će već 21.aprila biti u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji! 23.aprila konjukcija Sunca i Mlad Mesec u Biku - Novi početak....ali tu je i vrlo neizvesna konjukcija Sunca i Urana u Biku 26.aprila (25.april Pluton kreće u retrogradni hod)....Nedelja pred nama 20./26.april mnogo toga će objasniti...tu negde je i neki prelomni trenutak...za sve zemlje već prema tome u kojoj su fazi pandemije...Neke promene su izvesne. Ali čeka nas maj mesec i više planeta koje će biti retrogradne:
Saturn 11.maj, Venera 13.maj, Jupiter 14.maj...i Pluton od 25.aprila i naravno Mesečevi čvorovi! Neptun će im se pridružiti 23.juna!
Saturn, Pluton i Jupiter su i započeli priču o pandemiji...još naznaka smirivanja! Ali šta će biti kada svi oni na jesen ponovo krenu direktno? Medicinska struka već sada nagoveštava mogućnost povratka ovog virusa na jesen zimu! Nadam se da ćemo svi zajedno ma gde se nalazili iz tog retrogradnog perioda nešto naučiti i da ćemo biti mnogo, mnogo mudriji...



Dnevni aspekti
Mesec je u Ribama

Od jutros je u sekstilu sa Uranom u Biku...i neko uzbuđenje u vazduhu...Nama ovde je praznik...i svi smo na neki način uzbuđeni i ushićeni....Ali i svi vi koji ne slavite i vama sledi neko uzbuđenje, neke nove vesti, informacije...Ova energija generalno donosi: nemir i želju za promenom. I svi vapimo ma gde bili i ma šta slavili za promenom!!! I svi bi bez izuzetka sada najradije bili bilo gde nego zatvoreni u svojim kućama....jer ova energija u normalnim okolnostima baš i ima potrebu da se izađe...u šetnju, na izlet i sl. Ok, ne može...ali može nešto drugo...budite originalni i učinite sebi i drugima da vam ovaj dan prođe lepo i drugačije od prethodnih...Ova energija kaže oslobodi se rutine... a mnoge od nas ove nove rutine "ubiše"...Nema kukanja....uradite nešto da sebi i drugima popravite raspoloženje! Posebno jer nas krajem dana čeka kvadrat Meseca i Venere...smirite emocije, ne kvarite lepo započeti dan! 
Sutra će Mesec i Neptun biti u konjukciji tokom celog dana....Mesec u Ribama je veliki sanjar, ovako u konjukciji sa vladarem Riba Neptunom još i veći sanjar. Potreba za begom od stvarnosti velika...potreba za duhovnim povezivanjem...jaka preosetljivost...
Kako razaznati realnost od fantazije? Kako ostati budan i stvarno i u prenosnom smislu? Ova energija povećava emotivnu osetljivost i ranjivost! Ovo je energija emotivnog sunđera, sve upija i dobro i loše. Moguće je da će nam Neptun poslati pogrešne signale. Moguće su razne zablude i obmane...sumnje.
Lako je pobeći sa ovom energijom negde, negde gde je sve po našem. Ili tako ili naći se nekome kome je pomoć potrebna, da ne zaluta, da ne pribegne nečemu što nije dobro za njega/nju! Manite se danas svega što je štetno po vas....hrana, piće, lekovi ili nešto nedozvoljeno. Dovoljno je ova energija zbunjujuća i obmanjujuća. Bolje pozovite nekog i podelite to što osećate. Ova konjukcija ima jaku energiju empatije. Samo ili ste žrtva ili ste spasioc.....izbor je vaš!
Izbegavajte ljude sa negativnom energijom. Kanališite ovu energiju na kreativnost. Odmorite, meditirajte. Kreativnost je ovde kanal za dušu. Oslušnite ovu svojevrsnu nebesku muziku i plešite....i stvarno i u mislima....pronađite svoju muzu ili budite nečija muza.
Ako niste kreativac ili vam nije do kreativnosti, budite huumani....svetu je potrebno više humanosti.
Ako se ova energija ne kanališe kako treba eto iracionalnih fobija, zabrinutosti, tuge možda...

Нема коментара:

Постави коментар