недеља, 26. април 2020.

U nova jutra, u bolje sutra...



Zvezdani(n) zapis 2878
Nedelja. Dan Sunca.
Sunce je u Biku na 6°

Sezona je Bika...a mi u #ostanikodkuće moranju...
Planeta Zemlja je imala svoj dan koji je proslavljen u posebnim uslovima....Mi smo zatvoreni, planeta Zemlja se oporavlja, priroda se oporavlja! Mi se uvek u sezoni Bika masovno vraćamo prirodi. Ove godine ta priča je sasvim drugačija...vraćamo se kada možemo i kada smemo...I mnogi se ljute zbog toga što postoje ograničenja...vrlo su glasni, ljutiti....(Merkur u Ovnu kvadrat Pluton, Jupiter u Jarcu).

Sunce je stiglo do Urana egzaktno u 11:00 CET! Upravo kada sam započela ovaj tekst....
Napolju neobična tišina za nedelju pre podne...zaista se samo ptice čuju..I nekako mi izgleda kao zatišje pred buru...Od sutra su najavljene mnoga olakšanja propisanih mera...Vraća se život...Čuju se i primedbe da li je prerano...i ovde ide ona narodna "Svetu se ne može ugoditi"  (zapravo naslov jedne pripovetke)...Kada su mere uvedene...zašto su uvedene, kada se popušta sa merama...zašto se popušta!!! Posle kvadrata Sunca i Saturna u Vodoliji, to je onaj aspekt gde možemo da zamislimo Saturna sa STOP natpisom, došla je jedna sasvim drugačija energija energija koja gasira!!!

  • Ovo je drugi susret Sunca i Urana u Biku, prvi je bio 23.aprila 2019. (prvi posle 84 godina u ovom znaku). Prošle godine je počeo novi ciklus Sunca i Urana. Sledeći njihov susret zakazan je za 30.april 2021. Njihov poslednji susret u Biku dogodiće se 17.maja 2025. 



Nebeski alarm Uran zvoni li zvoni...Na uzbunu?!
Može se i tako videti ova energija! Uzbuna, pobuna....ili Osvajanje slobode! 
Kao da stojimo na zamišljenoj start liniji i čekamo signal da potrčimo!
Tako se uglavnom najviše osećaju oni kojima je dosta zabrana, pravila, ograničenja....
Sunce simboliše naš ego, volju, karakter...ovako zajedno sa Uranom grčkim bogom neba, mnogi će poželeti da se izdvoje kao pojedinci...jer im je dosta da budu deo neke celine...I to je legitimno, to je zapravo poželjno! Ako pogledate ko je sve od poznatih ličnosti rođen sa ovim aspektom sve će vam biti jasno...dodaću tom spisku i ove ličnosti: Walt DisneyRené Descartes, Nick Vujičić, Meryl Streep, Keanu Reeves, Zsa Zsa Gabor, Jerry Lewis, Antonio Banderas, Sean Penn, Will Smith...

"The Winner Takes It All"

Energiju Sunca i Urana najbolje je iskoristiti tako što ćete sebi postaviti pitanje u čemu ste jedinstveni, drugačiji, originalniji...(nadam se da ovo čita i "resavska prepisivačka škola").  U čemu ste najbolji, kako kao pojedinci možete uticati na život zajednice...Kako da ovu energiju koja zapravo unosi nemir, uzbuđenje, uznemirenost "petvorite" u nešto dobro...Ne morate da budete Luj Paster ili  Alojz Alchajmer...budite vi svoji i originalni i učinite nešto najpre za sebe a onda i za druge...
Ako se prepustite ovoj energiji mogli bi da uđete u neki iznenadni stres...jer Uran je tu da prodrma, probudi...posebno ako ste u nekoj rutini i dosadi! Najgora varijanta je da se upuštate u neke rizike i rizična ponašanja, psebno sada kada je moguće narušiti vitalnost, zdravlje (Sunce). 
Znam da je većini dosta izvršavanja naloga, primenjivanja mera i pravila...ali izdržite još malo...Ne morate da se prilagođavate ali pronađite neki samo vaš način da lakše podnosite sve to!!! Negujte vi svoj individualizam ali ga prilagodite postojećoj situaciji i tako izbegnite stres i uznemirenost!!!
Znam i da većina više ne može da izdrži rutinu u koju smo upali zbog situacije, evo ja sam prva...jako me nervira što moram za svaki izlazak iz kuće da stavljam rukavice koje su mi već napravile problem sa rukama, masku koja me sprečava da udišem prolećni vazduh...i još mnogo toga! Kada se naljutim samo se prisetim da tako pre svega štitim sebe ali i one oko mene...Razmišljam kako da docrtam, nalepim ili šta već na masku zvezdice...:)). 
Ovaj aspekt favorizuje stavlja u prvi plan: medije, kompjutere, društvene mreže, društvenost i socijalnost, nauku... Iskoristite ovu energiju najbolje što umete. Budite i praktični jer ova konjukcija se nalazi u Biku! Učinite nešto za svoju emotivnu i materijalnu sigurnost i bezbednost!
Ovaj aspekt može da probudi vaše talente, vašu individualnost, originalnost....ALI može da probudi i tvrdoglavost, hirovitost, arogantnost...VI BIRATE!!!
Ima ova energija i dozu nepredvidljivosti, mogući su i neki događaji na koje ne možete da utičete...moguć je neki haos...ali i sasvim suprotno...Ova energija može doneti promene a one mogu biti i dobre i ne tako dobre....što zapravo zavisi od načina na koji inače prihvatate ili ne prihvatate promene...

P.S. Danas je Svetski dan pilota :))
Svim pilotima koje znam i ne znam želim srećan dan i široko i slobodno nebo!!!




Dnevni aspekti

Mesec je baš tamo gde ja volim :), to je "moj" Mesec...
Uvek kada se "vrati" na stepen na kome je moj Mesec dogodi mi se nešto interesantno...
Danas ovaj Mesec čeka zagrljaj sa Venerom....Ako se sećate u petak sam pisala o tome26.aprila imaćemo konjukciju Meseca i Venere, 28.aprila -Venera će biti najsvetlija u periodu 2019 – 2020. god. biće u to vreme veoma sjajna i lep prizor na nebu. 
Ovo je ugodna energija, energija koja pruža miri i harmoniju, baš ono što nam treba...Osećanja su intezivna od ljubavi do brižnosti...u Blizancima ovo je i društvenost...Uživajte, razgovarajte, razmenjujte misli i osećanja...kuvajte, gledajte TV...radite više stvari, takav je ovaj Mesec...ugodite i sebi i vama najdražima!
Na kraju dana čeka nas trigon sa Marsom u Vodoliji...nastavite u istom maniru...družite se na način koji vam je dostupan....Na kraju zadnju reč ima Neptun (kvadrat sa Mesecom), možda san neće hteti na oči....a vi se snađite "prevarite" na neki način Neptuna :)



Нема коментара:

Постави коментар