четвртак, 7. мај 2015.

Venera u Raku..... "When a man loves a woman"

Venera u petak 8.Maja u 12:51am CET ulazi u Raka...

U tekstu od prošle godine  "Ne brini, biće sve u redu"....imate detaljan opis Venere u Raku.  Ponešto o Veneri, o energiji Raka ali i o samom tranzitu Venere kroz ovaj znak.
Naravno o Veneri u Raku i OVDE

Šta da dodam, što već nisam :)). 
Teško je nadmašiti samog sebe :)). Ali da pokušam.
Rak je kardinalni znak. Pored njega to su još i Ovan, Vaga i Jarac....Šta im je zajedničko? Promena godišnjih doba!!! Sem toga oni su i četiri važne tačke u horoskopu.... Istok - ascedent (Ovan), Zapad - descedent (Vaga), sever (Rak) i jug (Jarac). Ovan - proleće, Rak - leto, Vaga - jesen i Jarac - zima.
Rak je vodeni znak, pored Škorpije i Riba. I kada spominjemo vodu, mislimo na osećanja, osetljivost, emotivnost, intuitivnost. Za vodu se vezuje i promenljivost osećanja ali i raspoloženja. 
Venera u Raku tako nosi energiju promena (kardinalni znak), energiju emocija (vodeni znak). Ne obična osećanja već ona zaštitnička, ponekad i zauzimanje odbrambenog stava da ne bi bila povređena. A to baš liči na Raka, simbol znaka u kome će Venera boraviti nekoliko nedelja.
Venera u Raku voli svoju porodicu... Kada je Venera u Raku želja i potreba za decom je velika. Ljubav se povezuje sa rađanjem. Ako ste već zaljubljeni može se pojaviti i želja za potomstvom. Ako ste u fazi zaljubljivanja, i tada....Muškarac se može zaljubiti u ženu sa kojom želi dete, žena se može zaljubiti u muškarca sa kojim želi da zatrudni.... I tako je sa Venerom u Raku, sve se nekako vrti oko porodice...čaki kada je ljubav u pitanju. I prijatelji su porodica za ovu energiju....

Šta bi moglo da nam se dogodi dok Venera prolazi kroz ovaj znak?
Da se na neki način vratimo korenima....potreba za pripadanjem...
Negde je to i nostalgija za domom, domovinom, porodicom .... ako ste negde "tamo daleko"....ili ako niste daleko ali niste više u svom domu (brak, učenje, samostalnost....)
Možda se javi potreba za uređenjem, ulepšavanjem životnog prostora...
Sređivanje zaostavštine, nasledstva, nekretnina...
Sređuju se albumi, predmeti od sentimentalne vrednosti....
Posećuju večite kuće predaka.....
Okuplja se porodica, oko stola... provodi se više vremena sa porodicom, decom...
Emotivno raspoloženje promenljivo....mogu se javiti i neke prošle ljubavi...one iz mladosti koje nazivamo prvim ljubavima....ali i bilo koje koje su na neki način prošlost....
Možemo biti brižni prema nekome, ili možemo poželeti da neko bude brižan prema nama...
Mogu se javiti i razne emotivne nesigurnosti....

Kofer uspomena....

Uspomene....sećanje na dobra vremena (energija Venere u Raku)
I žene i muškarci, osetljiviji, nežniji.... brižniji.  Sentimentalnost je deo ove energije....i uspomene!
Uspomene na prvu ljubav nikad zaboravljenu....vaše uspomene, ili uspomene sestre, prijateljice (ona koja je kao porodica), majčine uspomene... Šmrc...šmrc... Prva ljubav zaborava nema....sve u stilu filma Kazablnka...."Sviraj to ponovo, Sem....", film koji ste gledali ko zna koliko....žene znaju zašto :)). 
Ljudi se menjaju, uspomene ne....
Ali kada se majka, tetka ili baka sete svojih priča....kada su bile mlade i kada je sve bilo drugačije, pa izvade neku požutelu fotografiju brkatog oficira :)), vrate se ali vrate i vas u vreme kada nije bilo mobilnih telefona ili telefona uopšte, kada su se poklanjale maramice sa inicijalima, pramen kose :))... još ako ima sačuvanih pisama....iz doba kada nije postojao mail....uvezanih u ukrasne trake....to su tek uspomene....Ja spadam u generaciju koja je imala sreće da piše pisma i da dobija pisma....ipak kada vidim još starija od tih zaista mi bude lepo i poželim da se to vreme vrati.....
U ovom periodu sigurno će se više razmišljati, pričati, pisati o potomstvu.... maštanje o velikim ljubavima onim koje se krunišu brakom i decom.... Deca kao plod ljubavi.... Biološki sat kod mnogih odjednom počinje da upozorava....sve za majčinstvo, makar i putem veštačke oplodnje....Sve samo da budu majke....znam neke koje misle i na usvajanje....One koje su već majke, želeće više ljubavi ili da dožive ljubav koju dugo, dugo nisu osetile....Da, sentimentalna je ova Venera....
Kada je Venera u Raku.....ona boravi u mojoj 9.kući....e, to su tek uspomene :))). Inostranstvo, daljine, životna filozofija.....Obično kada je Venera tu ja negde otputujem....ove godine je malo ranije ušla u ovu kuću, jedno što ću moći je da izaberem destinaciju i da se pripremim... Predpostavljam da ću putovati kada Venera bude u Lavu i retrogradna :)).
Ona se jako lepo slaže sa zemljom i vodom a ja tamo imam neke lepe planete ....i moja Venera je takva voli energiju vode....Uspomene, uspomene....slede to znam....i neke stare ljubavi.....koje su negde širom sveta :))). 


 "..oči su slepe. Treba tražiti srcem."
(Mali Prnc)

Poznati sa Venerom u Raku: Andželina Džoli, Kijanu Rivs :-))), Meril Strip, Hali Beri, Ben Aflek, Edvard Norton, Nadal, Karl Jung, Andrijana Lima, Nikola Tesla, Leni Kravic, Šarl Aznavur, Ernest Hemingvej :)), Fidel Kastro, Musolni, Rakel Velč, Onore De Balzak....Jamie Oliver (kuvar), Hermann Hesse, Carlos Santana, Florence Nightingale, Josephine Baker "Black Venus", Peter O'Toole, Demis Roussos, Pablo Neruda, Raquel Welch, Antoine de Saint-Exupery (Mali princ), Barack Obama, Robert Plant, Kate Bush....
Glumci iz serije Prijatelji sa Venerom u Raku:  Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry..... ostali prijatelji: Jennifer Aniston (Venera u Ovnu), David Schwimmer (Venera u Škorpiji), Matthew Steven LeBlanc (Venera u Devici)...

Venera će praviti sledeće aspekte:
Inkonjukciju sa RxSaturnom 10.Maja, trigon sa Neptunom 16.Maja, opoziciju sa RxPlutonom 22.Maja, kvadrat sa Uranom 25.Maja, trigon sa Kironom 27.Maja.... i 5.Juna će preći u Lava!!!

 I ljubav i porodica....

  When a man loves a woman 





 

1 коментар:

  1. Divna je to Venera!!!!Emotivna,nezna,brizna,trpeljiva......Moj sin Rak sa Venerom u svom znaku.....Hvala Snezana i na adekvatnoj muzici.....Andy Garcia..... obozavam ga.....Ja sam Vaga sa Venerom u mom znaku.....i danas sam malo setna....Lep pozdrav :)

    ОдговориИзбриши