понедељак, 25. мај 2015.

Venera kvadrat Uran....."Kad pustim najdublje korene, tad osećam i najjaču želju da sebe iščupam iz korena."

Mesec još uvek u Lavu....
Mesec u Devici od 10:51am CET
Mesec danas u kvadratu sa RxSaturnom u Strelcu i Suncem u Blizancima
Sunce i RxSaturn još uvek u opoziciji....
Mesec bi mogao da pokrene ovu opoziciju....
Venera i dalje u opoziciji sa RxPlutonom u Jarcu
O svim aspektima imate u tekstovima ovih dana.....



Danas jedan egzaktan aspekt Venera kvadrat Uran
O ovom aspektu sam pisala ovde:
Šta rade zvezde u periodu od 25.Maja do 1.Juna....




"Kad pustim najdublje korene, tad osećam i najjaču želju da sebe iščupam iz korena."
Anais Nin



Ovaj aspekt iz drugog ugla, kao natalni aspekt!
Anais Nin.....žena sa ovim aspektom...
Riba/Vaga
Venera u Ribama u 6.kući kvadrat Uran u Strelcu u 3.kući!!!
 "Erotika je suština samospoznaje, neophodna kao i poezija." Anais Nin



Venera kvadrat Uran....
Sa ovim aspektom nema prosečnosti, jer ako je ima mogu krenuti nevolje...
Drugačiji, neobičan pristup ljubavi, umetnosti, lepoti....tako se ispoljava ova energija... Moguć je i drugačiji pristup polnosti, homoseksualnost...
Radoznalost je deo ove energije, kao i potreba za uzbuđenjem... Kada se ta potreba zadovolji ide se dalje u potragu za novim uzbuđenjem... Novi ljudi, nove situacije, nova dešavanja i interesovanja. Pristupa se grupama koje su po nečemu drugačije i posebne.... Ovu energiju privlači sve što je nekonvencionalno, protivno tradiciji.... Ponekad ona znači biti drugačiji po svaku cenu. Ovo su pobunjenici, revolucionari... u ljubavi, životu.
Teško se snalazi u emotivnom i intimnom delu života, boji se gubitka slobode... Nije  istrajna, radije ide dalje... u istraživanje. Bira se fizičko uzbuđenje, emocije vrlo promenljive....pune iznenadnih preokreta. Želja i potreba za eksperimentisanjem. Ovo je energija slobode koju je teško vezati... Zadržaće je neobični ljudi, neobičnih osobina....ekscentrični, nekonvencionalni, originalni, drugačiji od drugih.
Dosada je neprijatelj ove energije.
Sa ovom energijom ostaje se u vezama ako one nisu previše formalne i teške. Što ima više slobode u nekoj vezi duže će u njoj i ostati. U veze se ulazi naglo, naglo se i izlazi iz veze...
Moguće su svađe, rasprave, skandali.
Potreba da se bude prijatelj sa svima. Mešanje ljubavi i prijateljstva...
Ovaj aspekt neretko imaju umetnici, muzičari, modni dizajneri....
Oni koji imaju ovaj Nat aspekt ponosni su što su drugačiji i što se razlikuju od mase ili neke grupe...
Osim Anais Nin, ovaj aspekt kod poznatih: Angelina Jolie, princeza Dajana, Russell Crowe, Robbie Williams, Mila Kunis, Prince, Bradley Cooper, Sinead O'Connor, James Blunt, Alice Cooper, Monica Seleš....
Sve su ovo harizmatične, kontraverzne  i neobične ličnosti..
 
 
Najinteresantnija meni je Anais Nin....
Osim Venera kvadrat Uran ona je imala i:
Venera kvadrat Pluton u Blizancima u 9.kući!!!
Uran u Strelcu opozicija Pluton u Blizancima!
Žena pisac ispred svog vremena
Bila je udata za dva muškarca istovremeno!
Slavila je erotiku....pisala o njoj na poseban način ("Venerina delta")
Pisala je dnevnike u kontinuitetu od 1014. do 1977.
Bila je muza i ljubavnica Henriju Mileru....
Knjiga i film  "Henri i Džun"

Henri Miler i Anais Nin


Odlomci iz njenih knjiga:

"Noćas sam plakala. Plakala sam zato što je proces kroz koji sam postala žena bio bolan. Plakala sam zato što su mi se oči otvorile za stvarnost, za Henrijevu sebičnost, za Džuninu ljubav prema vladanju, za moje nezasitno stvaralaštvo koje se mora brinuti za druge, a ne ume da bude dovoljno sebi. Plakala sam zato što više nisam mogla da verujem, a ja volim da verujem. I dalje mogu strastveno da volim, bez verovanja. To znači da volim ljudski. Plakala sam zato što ću od sada manje plakati. Plakala sam zato što sam izgubila svoj bol, a još se nisam navikla da ga nema."

"Volim kad kažeš: Sve što se dešava, dobro je. Ja kažem: Sve što se dešava, divno je. Za mene je sve to simfonija, i veoma me uzbuđuje življenje: Gospode, Henri, samo sam u tebi našla isti rastući polet, isto brzo nadolaženje krvi, punoću. A ja sam bezmalo pomišljala da nešto nije u redu. Svi ostali su bili pod kočnicom. A kad osetim tvoje uzbuđenje životom kako bukti, tik uz moje, hvata me vrtoglavica."

"A istina je da samo na taj način i mogu živeti: u dva pravca. Potrebna su mi dva života. U meni su dva bića. Kada se uveče vratim Hugu, toplini i spokoju doma, vraćam se s dubokim zadovoljstvom, kao da je to jedino moje stanje. Dovodim kući, Hugu, celovitu ženu, oslobođenu svih groznica, "opsednutosti", izlečenu od otrova nespokoja i radoznalosti koji su ranije ugrožavali naš brak, izlečenu putem delanja. Naša ljubav živi, zahvaljujući tome što ja živim. Ja je izdržavam i hranim."

 "I Henri i Džun su razorili logiku i jedinstvo mog života. To je dobro, jer kolotečina nije življenje. Sada živim. Nisam u kolotečini."




Anais Nin citati:
"Moja potreba za davanjem bila je pravi porok koji, ipak, nije bio potpuno razoran. Možda mi je takvo negiranje sebe pomoglo da se pronađem. Koliko god davala drugima, nisam se izgubila, ali rasipala sam se..."
"Između dva zla, uvek biram ono koje još nisam isprobala."
"Posedovanje znanja ne ubija osećaj čuđenja i misterije. Uvek postoji mnoštvo misterija."
"Svaki prijatelj predstavlja svet u nama, svet koji verovatno nije ni postojao pre njegovog dolaska. Samo zahvaljujući tom susretu, novi svet se rodio".
"Kada slepo prihvatimo religiju, politički sistem ili doslovnu dogmu, postajemo roboti. Tada se prestajemo razvijati."
"Ljubav nikad ne umire prirodnom smrću. Umire jer joj ne znamo obnoviti izvor. Umire od slepoće, grešaka, izdaje. Umire od bolesti i rana, umire zbog dosade, gubitka svežine i sjaja."
"Život se širi ili skuplja u proporciji sa čovekovom hrabrošću."
"Ne vidimo stvari kakve jesu – vidimo stvari kakvi jesmo."
Moj omiljeni citat:
"Mi putujemo, neki od nas zauvek, kako bismo videli druge države, druge živote, druge duše."


Anais Nin je imala:
Nikada jedan aspekt ne deluje sam....Anais Nin je imala i:
Merkura i Saturna u Vodoliji (konjukcija)
Inkonjukciju Merkura i Neptuna u Raku!!!
Retrogradnog Marsa u Vagi u 1.kući
Mesec u Jarcu u opoziciji sa Neptunom, kvadrat sa Venerom!!!
Svi ovi aspekti zajedno obeležili su njen život....








P.S. Jučerašnji tekst Šta rade zvezde u periodu od 25.Maja do 1.Juna...., izazvao je reakciju bar prema komentarima ispod njega. Ja sam na komentare odgovorila. Dodaću samo jedno....Na Blogu ima 1250 tekstova, ponekad mislim da sam i preopširna ali se trudim da ne ostanem nedorečena. Ponešto ponavljam do besvesti :)), ne mogu uvek. Zato služe SEARCH i LABELS. Ključne reči i sl. Ako o kvadratu nisam pisala u nekom tekstu posebno ne u Nedeljnom izveštaju pisala sam i pišem u nekom posebnom tekstu.....Često pišem i primere uglavnom svoje ili iz prakse, ne mogu ni to uvek....Trudim se da navedem i poznate ličnosti u vezi nekog aspekta....Danas me je aspekt Venere i Urana insiprisao da pišem o Anais Nin....drugi put će inspiracija biti neko drugi....obećavam :)).
I ovaj dodatak (P.S.) ima smisla...Merkur je u Blizancima retrogradan je.....nejasnoće, nesporazumi....
Ako imate neke primedbe na moje pisanje slobodno napišite, svaku primedbu ću razmotriti i naravno pokušaću da je uvažim ako se uklapa u moj koncept. Potrudiću se i ako se ne uklapa. Samo jedno vas molim, pre nekog pitanja malo istražite: SEARCH, LABELS, KLJUČNE REČI.....


  Let the Sunshine In 

 

 

2 коментара:

  1. Анониман25. мај 2015. 18:49

    Prelepi tekstovi, prožeti optimizmom, šta vise i poželeti! Za ljubitelje astrologije nekoliko minuta uzivanja svakodnevno. Veliki pozdrav i samo tako nastavite.

    ОдговориИзбриши