петак, 14. јул 2023.

Venera se sprema za retrogradno putovanje....


Moto dana:
"Oni koji se ne sećaju prošlosti 
osuđeni su da je ponavljaju."

Zvezdani(n) zapis 
Petak. Dan Venere.
Venera je u Lavu na 27°11’


Dok "Gori" Evropa, dok je toplotni talas zahvatio delove južne Evrope i severozapadne Afrike, dok se beleže rekordne temperature i dok se očekuje da će temperatura preći 40℃ sve valjda zbog klimatskih promena mi ćemo se baviti Venerom u Lavu!

Šta radi Venera?
I dalje je u konjukciji sa Marsom i ako je on prešao u Devicu, i dalje je u svađi (kvadrat) sa Uranom u Biku, sve ovo je i dalje prilično burno, uzbudljivo, dramatično i neizvesno! 
Venera će sutra biti u egzaktnoj inkonjukciji sa RNeptunom u Ribama!

Uskoro će Venera da krene na put ....i mi ćemo sa njom...
Da li čuvate nekome mesto kraj prozora ili ćete na put sami....




"Čudne su te emocije. Otkriješ kutak u sebi za koji nisi niti znao da postoji i još shvatiš da je tamo neko danima, mesecima, godinama spavao, a nije plaćao stanarinu."

"I uvek ostaje ona osoba koje ćeš ostati željan celog života i onaj strah dok brojiš pobede i poraze. Nekim pričama o ljubavi uvek fale poslednje stranice."


Uskoro Venera kreće na retrogradno putovanje (retrogradni ciklus).
Koferi spremni, znamo dan i vreme polaska 23.jul 03:33

Zbog čega je ovaj Venerin retrogradni put (ciklus) tako važan?
Poseban je jer se dešava svakih godinu i po u drugom znaku i svakih osam godina u istom znaku.


"Kasno je, sjećanja, uzalud se javljate, beskorisne su vaše nemoćne utjehe i podsjećanja na ono što je moglo da bude, jer što nije bilo, nije ni moglo da bude. A uvijek izgleda lijepo ono što se nije ostvarilo."
 Meša Selimović odlomak iz knjige "Derviš i smrt"


Pre godinu i po...
Venera je poslednji put bila retrogradna u Jarcu od 19.decembra 2021. do 29.januara 2022.

Pre osam godina...
Pre osam godina Venera je bila retrogradna iz dva znaka na retrogradno putovanje krenula je 25.jula 2015. iz Device, vratila se u Lava (retrogradno) 31.jula i završila retrogradno putovanje 06.septembra 2015.u Lavu. Dakle bila je retrogradna u Lavu od 31.jula do 06.septembra 2015.

Ko želi može da se priseti i Venerinog boravka u Lavu pre 16 godina :)
Tada je Venera krenula na retrogradno putovanje 27.jula 2007. iz Device, vratila se u Lava (retrogradno) 09.avgusta i završila retrogradno putovanje 08.septembra 2007. Dakle bila je retrogradna u Lavu od 09.avgusta do 08.septembra 2007.

I tu nije kraj (pri)sećanjima....
Trebalo bi da se setite i prethodnog "običnog" boravka Venere u Lavu....onaj od prošle godine!
Venera je bila u Lavu od 11.avgusta do 06.septembra 2022.
Zašto? Prosto da se setite Venerinog uticaja u energiji Lava i šta se tada dešavalo ili nije dešavalo. Šta ste naučili iz tog perioda? I da li ima nešto što se može povezati sa sadašnjim Venerinim boravkom u Lavu. Razlika je što prošle godine Venera nije bila retrogradna. I možda sadašnja retrogradnost neke od vas vrati u nešto što se dešavalo prošle godine.



"Hiljadu nečijih srećnih časaka biće kao ovaj, ali ovaj nikada više. 
Hiljadu tuđih ljubavi bit će kao ova, ali ova nikada više. Nikada - jedina konačnost" 
Meša Selimović odlomak iz knjige "Tvrđava"


I samo podsećanje na ove Venerine retrogradne cikluse je već uticaj retrogradnog ciklusa i tranzita.
Ko se seća prethodnih Venerinih putovanja "unazad" lakše sebi može da objasni šta se sada u ovom putovanju može dogoditi. Decembar 2021./Januar 2022. nam je bliži za sećanja, ali bilo bi dobro ako uspete da se setite i te za neke od nas i ne tako daleke 2015. ili baš daleke 2007. kada je Venera bila retrogradna u Lavu!

Ja se sećam oba ciklusa....ali ovog puta vam neću pisati o svojim sećanjima. Pokušavam da vas navedem da vi to uradite sa svojim sećanjima...:). Naravno, to nije obavezno, ali pomaže. Pomaže iz više razloga. Nekada samo da se utvrdi gradivo....i da se potvrdi  da je prošlost samo prošlost i ništa više od toga, nekada je to osvrtanje na prošlost i bez naše volje, ona prosto bane neželjena. Ko još nije izgradio sećanja, polako biće vremena :).



"Živim kao i pre, ništa se ne menja
i dalje ja sam ista, al'nekom drugom potrebna"

Retrogradni ciklus Venere i je svojevrsni životni i emotivni vremeplov.
U vreme ovog ciklusa koji će trajati od 23.jula do 04.septembra 2023. zastanite i bukvalno i u mislima i oslušnite šta se dešava. Imaćete ponekad utisak da idete korak napred, a onda dva koraka nazad. Niti Venera stvarno ide unazad, niti vi idete koracima unazad.... to je samo utisak, ali ponekad vrlo jak utisak. Životni i emotivni vremeplov je ono što će se dešavati u narednom periodu... četrdesetdva dana i noći...Simbolično! Ne brinite preživećemo kao i sve do sada.

I šta sada? Da li je ovo buka ni oko čega? 
Ne znam sve zavisi od vašeg karaktera - natalne karte, od položaja RVenere u Lavu u vašim kartama i od aspekata koje pravi i koje će praviti sa ostalim vašim planetama!
Da bi moglo da bude buke, drame...moglo bi jer takva je negde energija Lava!

I ko u pesmi....Živim kao i pre, ništa se ne menja i dalje ja sam ista. I to je istina bar u mom slučaju....ali dodala bih ista a tako različita. Znam da ne zvuči razumno ali je tako :). Život ide dalje, uvek ide dalje. Nema ama baš ničeg lošeg (pri)setiti se.... i kao što već napisah....setiti se i utvrditi gradivo, bar ću ja tako :-). Šta ćete vi? To naravno najbolje znate samo vi. Nekada kažete i meni (Hvala na poverenju). 




"Nedostaje mi naša ljubav. Bez nje se život kruni uzalud
Nedostaješ mi ti, kakva si bila. Nedostajem mi ja... Onako lud"

Ljubavi stare, ljubavi prošle...ljubavi nedovršene...

"Prošlost će se ponoviti onima koji zaboravljaju"....
Možda ćete samo prizvati sećanja i malo ili više se pozabaviti njima.

Šta ako stara ljubav "pokuca na vrata"
Treba li otvoriti ili pobeći glavom bez obzira? Samo kuda kada su vrata vaša.
Nije isto da li ste u nekoj vezi ili ste sami kada se ovo dogodi.

Ako ste u vezi najsigurniji odgovor na kucanje je NE. Jer ma koliko izgledao bezazlen takav susret zapravo može da bude vrlo težak....proživljavanje nečeg što je već bilo. Želja da se ponovo sretnete sa nekim iz prošlosti više govori o vezi u kojoj ste. Čemu potreba vraćanja na staro ako u novoj vezi ljubav postoji? 

Ako ste sami to je već druga priča.....posebno ako ste sami baš zbog te osobe iz prošlosti. Vrata možete otvoriti samo ako ste sigurni da je moguće dovršiti nedovršeno. Ljubav je zapravo "most" između dvoje ljudi....ako je on ostao nedovršen ili ćete ga završiti ili potpuno srušiti trećeg nema!

Šta sa onim nemogućim vezama, zabranjenim, "ima neka tajna veza vezama..."
Posebno ako se tu ništa nije promenilo....razlog zbog kojeg niste zajedno i dalje postoji. Vrata tada nikako ne bi trebalo otvarati....čak je dobro da imate "blindirana vrata" :). Možda je najbolje rešenje setiti se u tom trenutku zašto niste više zajedno. Kombinacije su razne, oboje u braku, jedan u braku, ili nekoj dužoj vezi. Ima vas koji čekate da se nešto promeni, u ovom periodu retrogradnosti mogli bi dobro da se preispitate Šta čekate i Zašto čekate?!
Osim zabranjenih ima i onih nemogućih.....zbog velike fizičke razdvojenosti nekada su i kontinenti u pitanju....Prvo što treba pomisliti je....otići će ponovo.

Setila sam se jednog teksta iz 2015. godine gde sam pisala o čekanju


Dragi moji....
Život je takav....ponekad komplikovan, ponekad ga mi komplikujemo.
Zvezde su raspoređene tako da je priča o prošlim ljubavima aktuelna i skoro kao da je prešla u stanje epidemije.... Bar prema mojim saznanjima. Zbog svega toga ja ponovo pišem na ovu temu!

Napisala sam već poduži tekst na temu Bivših (ljubavi).
Ko nije pročitao - Kofer ljubavi...

Za celu priču o retrogradnoj Veneri poći će i ovaj tekst:



"ja pamtim samo masline i more
tamo smo nekada vodili ljubav do zore..."

Prolaze neke slike 
"i da me puste i da mi brane
ja kada pamtim pamtim samo lepe dane"

Ipak, neka sećanja mogu da budu lepa i korisna...
Ali treba se zaustaviti tu...jer od sećanja se ne živi!

Kompletnu sliku o Venerinom retrogradnom putovanju (ciklusu) dobićete i ako pročitate i ovaj tekst:

Ovde imate aspekte RVenere u Lavu...a oni su bitni jer će poprilično uticati na ovo njeno putovanje ali i na nas sve...naravno na svakog prema natalnoj karti!

Izdvojiću ovde samo aspekte u periodu retrogradnosti Venere:
27.jul 17:15 RVenera konjukcija Merkur - Kada prošlost pozove...
09.avgust 13:08 RVenera kvadrat Uran - Ko trese drvo
13.avgust 13:15 RVenera konjukcija Sunce - Zagrljeni
14.avgust 16:54 RVenera trigon RKiron - Ljubav koja leči....ljubav kao prirodni lek.
22.avgust 14:16 RVenera kvadrat Jupiter -  Preterano uživanje...("poješću sve kolačiće")

Sa ovakvim aspektima jasno je da će ovo leto biti zaista vruće i "vruće"


Za kraj....
Neću ovde ponavljati šta je povoljno a posebno ne šta nije povoljno da radite u vreme retrogradne Venere. Ni sama ne živim po pravilima....uvek pronađem neki izuzetak :-). Ne opterećujte se time da li je dobro započinjati vezu u vreme ovog ciklusa ili nije. To bi možda bilo moguće da imamo dugme za uključi/isključi. Ako nešto treba da se dogodi dogodiće se.... Ili šta će da rade oni koji su već zakazali venčanje, a negde su pročitali da nije dobro sklapati brak u vreme retrogradne Venere? Da otkažu venčanje? Pretpostavljam da oni koji zaista brinu o ovome neće ni zakazati venčanje sve do 04.septembra jer su već pogledali tranzite za 2023. unapred (početkom godine)!

Ne budite ni preterano opterećeni time da li će neko ili nešto da se vrati ili neće u vaš život ili novčanik. Ako treba da se vrati, vrati će se i ako ne treba neće :). Sa dobrim (harmoničnim) aspektima RVenere sa vašim planetama moguće je da se neko ili nešto vrati, ili da nešto pronađete a što je bilo izgubljeno. Sa onim drugim manje dobrim (neharmoničnim) aspektima RVenere sa vašim planetama možda nešto izgubite, ili neko ili nešto ode. Moglo bi da bude i premišljanja, odustajanja...bez obzira na aspekte

Još samo ovo i zaista je kraj :))
Jedino što mogu da vam kažem ovako uopšteno (jer vi ste svako priča za sebe) je da gradite nedovršene mostove samo ako ste sigurni da će to ići dalje. Uvek je bolje da gradite sasvim nove mostove ljubavi, ali ne obazirite se vi na mene, vi i vaše srce (i vaš horoskop) nabolje znate šta vam je činiti. Ako mogu da pomognem na Blogu postoji kako...ja sam tu.


P.S. Sinoć sam odgledala još jednu epizodu 5 po redu serije And Just Like That....
Mogu da kažem samo da je ova serija jedan veliki smor....
Jednu Samantu neuspešno su zamenili sa nekoliko novih likova.
Sve vrišti od reklama, bezvoljne i mlake glume, scenaristi kao da nisu gledali originalnu seriju Sex i grad...Ni na vidiku nema Ejdana, nešto mi govori da će to biti u vreme retrogradne Venere :)
Mada ni njegov povratak čak ni Samantin ovu seriju po meni ne mogu da poprave!



Neka vam zvezde budu naklonjene...




Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:






AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023

Нема коментара:

Постави коментар