недеља, 9. јул 2023.

Mars u Lavu na 29°, danas u konjukciji sa Palasom, sutra prelazi u Devicu...




Moto dana:
Svaki kraj je novi početak

Zvezdani(n) zapis 3838
Nedelja. Dan Sunca.
Sunce je u Raku na 16°54’

Nije danas priča o Suncu...Sunce je prešlo u drugu polovinu Raka...još će da se "brčka" u ovoj vodi, do prelaska u svoj znak i vraćanje kući (ulazak u Lava) ostalo je još dve nedelje...

Danas priča o Marsu u Lavu...on je na 29°16’

Mars je na "korak" od ulaska u Devicu
Taj prelazak u Merkurovu kuću dogodiće se sutra u 13:40 

Kraj putovanja (tranzita) i početak novog.
29° je kraj nekog puta...kraj poznatog puta...prekretnica!



29 stepen - stepen prekretnice
Kao da stojimo na nekim vratima, nismo još izašli ali niti ostajemo... ili kao padobranac koji se sprema za skok iz aviona... i pred skok mu prolaze razne misli... ili da ostane još malo ili da skoči....neko jedva čeka da skoči, neko bi još malo ostao u onom što je poznato i donekle sigurno. 

Mnogi ovaj stepen osećaju vrlo intezivno, ni sami ne shvataju šta ih je to snašlo... a nešto jeste (naravno ne sve vas i ne svakog na isti način). Neko sve ovo doživljava kao pritisak, kao potrebu da se donese neka važna odluka... Neko bi opet radije ostao tu gde je.

Mars je na 29° od juče 8.jula u 22:10 CET 
Ova promena stepena utiče na sve nas.
Biće i rođenih sa ovim stepenom Marsa!

Ima i nekih nedoumica oko ovog stepena!
Tehnički gledano....planeta ne dođe do 30°....poslednja tačka je 29°59'59'' i onda dođe 0°
Redni ili prirodni brojevi?
29. stepen (28° – 28°59′), ili  29°  (29° – 29°59′)! 

Da li imate neku planetu u natalnom horoskopu na 29°
Ako imate neku planetu na ovom stepenu, moguće je da imate neku životnu misiju.
Međutim planete na ovom stepenu su sklone krizama, kriznim situacijama, iznenadnim, naglim promenama! Recimo da imate ovaj stepen na vrhu prve kuće - iznenadne promene izgleda, nekog životnog poduhvata....obično promene idu posle neke veće životne krize.
Planete na ovom stepenu uglavnom nose periode kriza i promena. Ovaj stepen je često i stepen usamljenosti....jer stignemo do nekog vrha, na vrhu je lepo ali vrh donosi usamljenost. Sa ovom energijom se obično stigne do nekog kraja....i dileme ostati ili krenuti dalje....e, poenta je baš u tome....što se duže ostaje sve je teže kranuti dalje.
Pročitaćete i da ovaj stepen ima veze sa našim prošlim životima! Ako verujete u prošle živote i karmu onda ćete ovaj stepen doživeti kao lekcije iz prošlog života. Mada nije toliko bitno da li verujete ili ne verujete...bitnije je da li to možete da potvrdite ili ne možete.
Ima nešto mistično i nedokučivo u ovom stepenu to je izvesno.

I ako nemate planete ili vrhove kuća na ovom stepenu, to ne znači da nećete u životu imati velike prekretnice....jer postoje tranziti, predikcije, godišnji horoskopi. Najčešće ćete osetiti uticaj Meseca i negov prelazak iz jednog u drugi znak (na svaka dva dana)! Ako u solarnom - godišnjem horoskopu imate ovaj stepen, vrlo je moguće da će ta godina biti godina prekretnice u vašem životu!

Kada neka planeta menja znak (u tranzitu) uvek mora da dođe na 29° i gotovo uvek donosi promene....što je i logično jer planeta prelazi iz jednog u drugi znak....ali taj prelaz je nekada buran i više nego očigledan...Naravno uticaj ove energije zavisi i od aspekata koje će planeta na 29° praviti sa našim natalnim planetama.

Evo mog primera: Mars u Lavu na 29°  pravi egzaktnu konjukciju sa mojim Nat Uranom u Lavu na 29° i egzaktni sekstil sa Nat Mesecom u Blizancima. Prelaziće preko mojih planeta u Devici, preko Plutona i Venere i biće zanimljivo! 




I tako Mars juče, danas i sutra na 29° Lava!

Ni tamo ni ovamo...
Jednom nogom je skoro u Devici, u Lavu je uživao, bio je zaljubljen, igrao se, flertovao, bilo je drame...bilo je puno drame znam da se sećate...mnogi tu dramu još uvek osećaju na svojoj koži!!!

Šta se nalazi sa druge strane? Šta nas tamo čeka?
Marsa čeka energija Device, čeka nas jedan praktičan, analitičan, preduzimljiv, metodičan, prefinjen, precizan, perfekcionistički nastrojen Mars, koji može da bude (u neharmoničnim aspektima) i velika cepidlaka, kritičar, hipohondar, ili preterano uredan i pedantan ili prilično aljkav i skeptičan Mars

Mars u Devici - Praktičan Mars 

Da li ćemo se kada Mars izađe iz Lava manje zabavljati? 
Odgovor na to pitanje saznaćemo u periodu od 10.jula do 27.avgusta!!!


Ulasku Marsa u Devicu  obradovaće se (generalno): Rakovi i Škorpije (sekstil), Bikovi i Jarčevi (trigon), ovde se energije slažu i sarađuju! Šta je sa Devicama? Njima će ulazak i prijati i neće (konjukcija)...negde je to više energije, negde previše energije!
Ulasku Marsa u Devicu neće se puno obradovati Ribe (opozicija) osetiće se kao da su na nekom megdanu...Uzbudljivo, nemirno, nervozno biće Blizancima i Strelčevima (kvadrat).
Lavovi će i dalje osećati povoljan uticaj (polusekstil), Vage takođe samo što će se Vage zapravo pripremati za ulazak Marsa u njihov znak, taj ulazak je 27.avgusta!
Ovnovi i Vodolije ulaskom Marsa u Devicu se prilagođavaju (inkonjukcija). Ovnove čeka opozicija od 27.avgusta, Vodolije čeka trigon od 27.avgusta!

29° je svakako kraj nečega i početak nečaga....ili prekretnica!

Dakle, 29 stepen označava kraj jedne faze ili ciklusa i početak nove! 
Kraj starog i početak novog. Nešto mora da se završi da b nešto počelo. 
On svakako donosi preokrete i promene.
Možete ga zvati "kritični stepen" ili kako god ovo je stepen promena!
I imajte na umu da ni jedan stepen ne radi sam i ne treba se posmatrati izolovano, već u kontekstu sa svim ostalim planetama!




Danas Mars u Lavu u konjukciji sa Palasom u Lavu na 29°

Kada se planeta energije, akcije, strasti, želje, borbenosti...planeta motivacije Mars i asteroid koji je simbol mudrosti, strategije, kreativnosti Palas nađu zajedno donose veliku energiju, snagu (Mars) i jak intelekt (Palas), odlučnost i hrabrost da se neki problemi reše! Izazovi se ovde rešavaju na kreativan način (Lav). Ovde su akcija (Mars) i strategija (Palas) ujedinjeni i ako se na pravilan način koriste možete rešiti neke probleme! Ova konjukcija je u Lavu pa je obojena emocijama, ljubavlju, strašću, tako da je moguće da ovde imate neku vrstu ljubavne i strastvene strategije! Ipak pažljivo birajte i bitke i strategiju, jer ovo je uopšten prikaz, prava priča je u vašim natalnim kartama u položaju Marsa i Palasa u Lavu u vašim natalnim kartama i aspektima koje prave sa ostalim planetama!
To što se ova konjukcija nalazi na 29° nagoveštava neki kraj i početak!





Mesec je danas u Ovnu, danas Mesec nema aspekte!!!
Ali Mesec je u Ovnu, Ovnom vlada Mars a on je danas zvezda nebeskog programa, jer sutra menja znak a i u konjukciji je sa Palasom!!!


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


 Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023











Нема коментара:

Постави коментар