среда, 5. јул 2023.

Kad reči zabole .... Merkur kvadrat Kiron


Moto dana:
Birajte reči, jer neke reči 
ostavljaju bolne emotivne rane


Zvezdani(n) zapis 3835
Sreda. Dan Merkura!
Merkur je u Raku na 17°54’

Šta radi Merkur?
Ćuti, sluša i pamti...i seća se....
Uvek je blizu Sunca sada je na 4° od njega...
Obično se raspriča kad je u njegovoj blizini ali sada u Raku i sluša!
Sutra će biti u kvadratu sa Kironom - Kad reči zabole
U petak na Ivanjdan će biti u sekstilu sa Uranom - Eureka 

☆☆☆




06.jul 06:27 Merkur kvadrat Kiron

Merkur su misli koje se "vrte" u glavi...ove su emotivne, senzitivne, domaćinske, materinske, saosećajne, intuitivne, rodoljubive (Merkur u Raku). Merkur su reči izgovorene napisane, komunikacija, jezik, simboli, govor, sluh. informacije, učenje, lokalna putovanja ovde u energiji Raka!

Kiron je ranjeni iscelitelj, Kiron je rana, bol, trauma...ali on je i most, ključ, lek, iscelenje, mentor, učitelj...Ovde u Ovnu on je hrabar, odlučan, suočava se sa pitanjem identiteta, individualnosti. Bavi se vraćanjem vere u sebe (Ovan-JA), uči da voli sebe na pravi način. Kiron u Ovnu traži nove, pionirske načine izlečenja, možda i one nekonvencionalne!


Merkur u Raku kvadrat Kiron u Ovnu:
(tranzitni aspekt)

Ovo mogu biti bolne misli, informacije, reči (izgovorene i napisane) o kući, porodici, porodičnim odnosima, porodičnim i privatnim poslovima, o prošlosti...sve ono što je u simbolu Raka! U fokusu je i vaša kuća u Raku (u natalnoj karti)!

Na globalnom nivou ovo je energija koja će pokrenuti neke bolne (Kiron u Ovnu) teme (Merkur u Raku). Na ličnom planu već prema natalnoj karti!

Ovaj kvadrat se bazira na mislima, rečima, izgovorenim, napisanim, na komunikaciju u najužem i najširem smislu te reči....To je energija koja nagoveštava jaku prejaku osetljivost, posebno jer se Merkur nalazi u Raku, osetljivost na priče o domu, domovini, porodici, privatnim stvarima....
Neke reči mogu da nas povrede, rane (Kiron u Ovnu). Ovde su reči te koje mogu da zabole. Isto tako i neke neizgovorene misli, reči....mogu da budu predmet bola i patnje. 

Ovde je potreba da se govori, priča (Merkur) o nekom bolu (Kiron)...ta potreba je bolna. 
Boli i ako se kaže i ako se prećuti (kvadrat). Ovo su vesti, informacije, pisma, poruke, koje mogu da zabole. Merkur su u astrologiji i braća i sestre, komšiluk, bliski ljudi, lokalna zajednica....neke bolne stvari na tu temu.

Ne možemo da krenemo u izlečenje ako nismo svesni ili ako nismo osvestili bol.
Ovaj kvadrat je tu da ne bežimo od rana, bola, trauma.
Neke vesti, informacije, poruke...misli bi mogle da vam skrenu pažnju na bolno mesto!
Uradite nešto....priznajte sebi (ili drugima) da boli i krenite u akciju.



Svaka bol (psihološka, fizička) ima svoju poruku!
Kada shvatite tu poruku onda možete i krenuti u rešenje....ili izlečenje! Ne bojte se...budite hrabri. 
Suočite se sa onim što vas boli. Dajte sebi i malo vremena. Dajte sebi vremena za odmor, meditiranje...vreme za lečenje! Provedite neko vreme sami sa sobom....i tek ako ne ide...ako ne možete sami potražite pomoć. Ili ako je sa vama sve u redu, sigurno ima onih oko vas kojima treba pomoć - odazovite se!


VAŽNO:  Ako ste žrtva emotivnog zlostavljanja, znajte da je jednako destruktivno kao i fizičko nasilje. Zna da bude podmuklo, manipulativno. Ne ignorište, nemojte da ćutite i trpite, svakako nije dobro da to krijete (ili poznajete nekog ko prolazi kroz ovako nešto). Oduprite se, počnite da verujete u sebe, povratite samopozdanje, jer vi to možete, jer vi vredite više nego što mislite. Ako ne možete sami da se izborite, potražite pomoć!

Svako ima svoj način otklanjanja bola.
Univerzalni lek za sve je Ljubav....ljubav prema sebi pre svega (Ovan) a onda i prema drugima, roditeljima, partneru, deci, prijateljima.....(Rak). Ni jedna bol ne traje večno. I ako već rane i bol postoje....gledajte da vas one ojačaju i učine mudrijima...


Poznati sa ovim aspektom: Ludwig van Beethoven, Virginia Woolf, Prince Harry, Duke of Sussex, Carla Bruni Sarkozy, Björk ("Kroz talase" i "Ples u tami"), Jimi Hendrix, Kylie Minogue, Frank Sinatra, George Michael, Sting, Albert Camus, Diego Maradona, Joanne Woodward, Paul Simon, Sylvia Kristel, Ava Gardner, Boris Johnson, Tiger Woods, Jeffrey Dahmer (serijski ubica)....





Zvezdano nebo danas:

Mesec je u Vodoliji, u fazi je opadanja, vidljiv je 94,7%
Oko podneva Mesec će biti u kvadratu sa Jupiterom u Biku (jedini Mesečev aspekt danas)!

Promena raspoloženja je ovde izvesna, od euforije do apatije. Gde je Jupiter tu su preterivanja u emocijama, hrani, piću, svemu što je nedozvoljeno (Jupiter - moral). Duša (Mesec) ovde želi više, šire, raskošnije, bogatije (Jupiter)....ali Vodolija ima svoju priču, Bik ima svoju...i eto nevolje! 
Ove energije u kvadratu se ne baš i ne vole. Ovo je energija optimizma, ali rekla bih preteranog, euforičnog, koji nas može uvesti u neželjene postupke, dešavanja....moralna iskušenja. Ovde vas preterano samopouzdanje i euforija mogu odvesti tamo gde ne želite da budete. Zapravo kasnije shvatite kada euforija prođe da niste to želeli, i onda eto apatije (stanje bez strasti, ravnodušnost i nezainteresovanost)... 
Nije idelna energija ako ste na nekoj dijeti, ako imate probleme u vezi, braku, porodici, na poslu, sa finasijama itd....Zaobiđite frižider u širokom luku...hrana (kao ni piće, alkohol...) neće kompezovati osećanja....Savet: Vežbajte umerenost!!!

Neka vam zvezde budu naklonjene...



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023






Нема коментара:

Постави коментар