понедељак, 10. јул 2023.

Nedeljni horoskop - Šta rade zvezde u periodu od 10.jula do 17.jula...


Moto nedelje:
"Gde se jedna vrata zatvore, otvore se druga."


Zvezdano nebo ove nedelje:

10.jul 01:56: Merkur trigon Neptun
10.jul 13:40 Mars ulazi u Devicu
★10.jul 22:47: Merkur opozicija Pluton
11.jul 06:11 Merkur ulazi u Lava
12.jul 18:53 SMČ u Ovnu / JMČ u Vagi (ili 18.jula)
15.jul 01:02: Sunce sekstil Uran


I opet jedna nedelja ispunjena nebeskim dešavanjima! Najviše događaja na samom početku nedelje!
Ove nedelje dve planete menjaju znak (Mars i Merkur), ali znak menjaju i Mesečevi čvorovi! Od aspekata najintezivnija je opozicija Merkura i RPlutona, ostali su tu da nam olakšaju i ulepšaju život!
Ovako izgleda nedelja bez aspekata sa Mesečevim čvorovima i Kironom!

10,jul 17:55 Mars trigon SMČ
11.jul 07:08 Merkur kvadrat SMČ
12.jul 14:06 Sunce kvadrat Kiron

Ovako izgleda nedelja sa svim aspektima! Dakle, i smi vidite pred nama je jedna uzbudljiva nedelja! Nedelja puna izazova ali i mogućnosti! Promene znakova su nove energije, nove priče! 
I ako su sve promene znakova bitne i važne ipak se izdvaja promena znakova Mesečevih čvorova!
Ali idemo redom:




Ova nedelja detaljno:


Ponedeljak, 10.jul

Mesec je danas u Ovnu, od noćas je u kvadratu sa Suncem u Raku - Poslednja četvrt, od jutros je u konjukciji sa Kironom...neko nervozno jutro i nervozniji početak dana, nedelje...Srećom pa će pred kraj dana Mesec biti u trigonu sa Venerom u Lavu! Taman da odmorimo dušu!!!

Probudili smo se i sa harmoničnim aspektom Merkura u Raku i Neptuna u Ribama, ovaj vodeni trigon je tu baš kada nam treba! Pravi aspekt u pravo vreme - "Ko u čuda veruje taj čuda stvara"

Uskoro će u 13:40 Mars preći u Devicu - Praktičan Mars ...napušta Mars Lava...napušta i Veneru. Venera ostaje sama u Lavu, Mars će biti sam u Devici, još neko vreme će biti blizu u konjukciji (ali iz dva znaka). Idemo dalje...a Mars je tu da budemo praktičniji, prizemljeni, precizniji, organizovaniji...
Vreme je za red, rad i disciplinu, brigu o zdravlju, vreme je za zdrave navike...Sve ovo jer je u pitanju Devica! Vreme je i za uslužnost, usluge...za čišćenje, higijenu...i ovo je Devica! Vreme je da počistimo nered (bilo koji ali najviše onaj koji je povezan sa vašom kućom Device). Odvojte kukolj od žita u svom životu!
Ponekad Mars u Devici zavisi od aspekata može od vas tražiti visoke standarde, perfekcionizam, detaljisanje...Ovo se dešava u neharmoničnim aspektima a oni mogu doneti i kritičnost, preteranu pedantnost ili aljkavost, hipohondriju, sukobe, svađe (posebno na radnom mestu), sklonost melanholiji...

Da li ćemo se kada Mars izađe iz Lava manje zabavljati? Možda da, možda ne, sve zavisi od vaših natalnih horoskopa. Ono što će se ipak dogoditi je manje drame u našim životima, tako nešto više priliči energiji Lava :-). Svejedno Mars ostaje Mars :-), samo se energija menja. 
Dodatak: Venera je u Lavu, uskoro će i Merkur biti u Lavu, dolazi i sezona Lava, dakle biće i zabave, uživanja, ljubavi....

Na samom kraju dana dogodiće se opozicija Merkura u Raku i RPlutona u Jarcu na  29°23’
Prilično napeta energija, energija koja donosi krize, izazove, nemir i u mislima i sa rečima i u komunikaciji, pa sam ja ovaj aspekt nazvala - Bolje je prećutati... Sve ovo se dešava uoči Merkurovog prelaska u Lava! 

Još jedan aspekt danas Mars sada u Devici trigon SMČ još uvek u Biku na 0°06
Stepen već govori koliko je bitan ovaj aspekt jer nagoveštava promene!

Ako je Mars u trigonu sa SMČ u Biku onda je i u sekstilu sa JMČ u Škorpiji.
Mesečevi čvorovi su uvek u opoziciji (raskrsnica). Mars danas aktivira ovu opoziciju svojim aspektima!
Mars na raskrsnici - Vrlo moćna energija! 
Moćna energija da vas pokrene...prodrma....gurne u akciju. Ova energija daje snagu i odlučnost za ostvarenje vaših ciljeva...a Mars je u Devici...pa to mogu biti vrlo realni i praktični ciljevi!
Ova energija je kao zeleno svetlo (na zamišljenoj raskrsnici) za put kojim treba ići.
Budite spremni...vreme je za akciju posebno za nešto što ste od ranije planirali.
Ako niste ništa planirali....a prilika se ukaže...zgrabite je...Ne oklevajte.
Ovo je energija koja nudi ideje, mogućnosti....koje mogu da vas približe vašem cilju!
Krenite malim koracima...a onda hrabro nastavite putem koji ste zacrtali....ili ga sada zacrtajte!  
Neka vam ciljevi budu detaljni, praktični, prizemni (Devica), neka vam emotivna i materijalna sigurnost budu u osnovi (Bik)...i počistite šta treba (Škorpija)

Utorak, 11.jul

Merkur prelazi u Lava, tu je Venera....čeka se Sunce :).
Moj omiljeni Merkur...
Merkur glasnik Bogova će da osuši svoja krila.... Za 16 dana boravka u Raku nije ih puno ni nakvasio...
Napušta Merkur osetljivog, sentimentalog i emotivnog Raka i prelazi u strastvenog Lava, koji ljubav vidi na drugačiji način...Iz vode u vatru....
Vreme je da pronađete (ako ste ga izgubili) dete u vama, vreme je da dete u vama bude ono što jeste...
Ja sam ovog Merkura nazvala - Kad Merkur podetinji...

I kako se često koristi "probudite dete u vama" evo mog pristupa ovoj temi: Unutrašnje dete je zapravo priča o ljubavi, priča o ljubavi pre svega prema sebi a onda i prema drugima. Svi želimo da budemo voljeni i da volimo ali ta priča o ljubavi ima korene u detinjstvu. U psihologiji "unutrašnje dete" je skoro osnov svega! Unutrašnje dete je najvažnija veza između detata u vama i odraslog JA!

Merkur kvadrat SMČ/JMČ - Misli, reči, komunikacija na raskrsnici
Merkur samo što je prešao u Lava, SMČ se sprema da uđe u Ovna na  0°04’ 
Formiraju kvadrat, energija napetosti i izazova!

Ne vole se energije Lava (Merkur) i energije Bika (SMČ) i Škorpije (JMČ)
Donose veliku napetost!
Imajte na umu ovo: SMČ u Biku je IZLAZ, rešenje, budućnost, put kojim treba ići....JMČ u Škorpiji je put koji treba ostaviti, završiti, OSTAVITI negde u prošlosti!
Sve ono što je negativno a nalazi se u energiji JMČ u Škorpiji što će vas iznenada i zaskočiti treba ostaviti tamo u prošlosti, tamo gde mu je mesto, sve ono što se nalazi u energiji SMČ u Biku je ono što vas vodi dalje.... Uskoro Mesečevi čvorovi menjaju znak priča će se promeniti!!!

Sreda, 12.jul

Najvažniji događaj nedelje, meseca ali i godine!
Toliko važan da redovni čitaoci bloga za ovu promenu znakova Mesečevih čvorova odavno znaju!
Neću se ponavljati pročitajte detaljni opis ove promene ovde:

U Ovom tekstu saznaćete sve o Mesečevim čvorovima, o Pravom i Srednjem MČ, Zašto postoje dva datuma prelaska MČ, sve o SMČ u Ovnu i JMČ u Vagi, o osi SMČ u Ovnu/JMČ u Vagi, o Povratku Mesečevih čvorova SMČ u Ovnu / JMČ u Vagi za određene generacije, o ličnom i globalnom uticaju, naučićete i kako kako da sarađuju JA - TI. Tu su i .Raniji ciklusi SMČ u Ovnu i JMČ u Vagi za proučavanje i eventualno poređenje.  Mesečeve čvorove vezujemo za pomračenja...Aspekti Mesečevih čvorova 2023

U danu promene znakova Mesečevih čvorova imamo i jedan napet aspekt
Sunce u Raku u kvadratu sa Kironom u Ovnu na 19°54 - Ne morate biti savršeni...
Kiron ovde u tranzitu kroz kvadrat aktivira našu emotivnu osetljivost...kvadrat sa Suncem aktivira i energetsku osetljivost (pad energije)...Zapravo Kiron aktivira naše rane, našu ranjivost.

U ovom kvadratu ranjen je pre svega EGO. Ovo je manjak samopoštovanja i samopouzdanja! Osećanje da ste blokirani... Nečiji pokušaj da vas na neki način ospori, da vam poljulja samopouzdanje i ego! 
I najmanji sukob bi mogao da potisne vaša prava osećanja zbog straha od povređivanja...

Najavljuje ova energija smanjenu vitalnost (Sunce - vitalnost, Kiron - rana)...neka bol je moguća..nova ili stara... Ovo je velika osetljivost....preosetljivost. Neki neprijatan osećaj u sopstvenoj koži. Ovde je rešenje u prihvatanju bola, prihvatanju nekih ograničenja (manjak energije i vitalnosti...). Ovo su i osetljivi odnosi sa muškarcima...nama bitnim..očevi, muževi, neki drugi muškarci rodbina, prijatelji, ovo su i neke njihove boli i patnje. 


Subota, 15.jul

Za kraj nedelje još jedan aspekt u pravo vreme!
Ja sam ga nazvala - Uradi nešto drugačije
Ponoviću ono što sam već napisala: 
Slaba vajda je da će Kopije postati Originali...ali nada poslednja umire!!!


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma nedelje:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023




Нема коментара:

Постави коментар