недеља, 2. јул 2023.

Zvezde u julu 2023.


Moto meseca:
"Lek za sve je slana voda: 
znoj, suze ili more." 


Zagazili smo dublje u drugu polovinu godine.
Ušli smo u sedmi mesec u godini...letnji mesec 

"Na kraju grada miriše juli, i noćno nebo zlato toči..."
Počinje mesec koji je dobio ime u čast Julija Cezara - Julius. Stari slovenski naziv za ovaj sedmi mesec  godini je srpanj (srp - alat sa kojim se žanje žito)....Ima jedna dilema...da li se ovaj mesec piše Juli ili Jul? Piše se i jedno i drugo!
Volim juli.....juli je moj mesec.....mi Lavovi ga delimo sa Rakovima....Volim ga i zbog leta koje je tada u punom jeku.......volim ga zbog letnjeg Sunca, letnjih pljuskova, mirisa lavande, bosiljka.....

U julu sve mi miriše na more....
Što se zvezda tiče....ili....

Šta rade zvezde u julu


U jul ulazimo u sezoni Raka....Pored Sunca tu u Raku je i Merkur. Oni su u konjukciji započeli su svoj četvrti (od sedam) ciklus! U prvom planu su teme Raka: ognjište, dom, porodica, koreni, privatno, porodični odnosi, narod, tradicija, rodoljublje...itd. U fokusu su osećanja i naša posvećenost...
U sezoni Raka dogodiće se:
Pun Mesec u Jarcu (Kuća - pos'o- kuća...), Mars će napustiti Lava i Veneru i preći će u  Devicu (Praktičan Mars), Merkur će biti u opoziciji sa RPlutonom na 29° (Bolje je prećutati),  Merkur će preći u Lava (Kad Merkur podetinji...), Mesečevi čvorovi će promeniti znakove SMČ ulazi u Ovna / JMČ u Vagu ("Neka se ljubi sever i jug"), Mlad Mesec u Raku (Dom je tamo gde je srce...), Mars će biti u opoziciji sa RSaturnom (Stani, kreni...stani...), Sunce u opoziciji sa RPlutonom na 29° (Oprez....Manipulacija...). Poprilično gust raspored nebeskih dešavanja za sezonu Raka i veći deo jula!



Ili jesi ili nisi Lav :))
Velika mačka :) čija se lavlja rika čuje na rastojanju od 8 kilometra...
koja najveći deo dana provodi odmarajući.... negde oko 20 sati :).


23.jula Sunce prelazi u Lava, krenuće sezona i vladavina Lava...
Ko se boji lava još....:)
Posle domaćinske energije Raka dolazi vladavina Lava - Drama u vazduhu :).
Ko više od Lava voli Sunce.....izležavanje na Suncu, sve u velikom stilu....Ko više od Lava voli da voli i da je voljen :), voli reflektore, crveni tepih....voli da se igra, zapravo dete u Lavu voli sve što deca vole.... Lav - srce, ljubav, uživanje, zabava, odmor, dete, deca....
U Lavu Sunce će dočekati RVenera i Merkur....

U sezoni Lava dogodiće se:
Venera će krenuti u retrogradni ciklus (Ljubavni vremeplov...), istog dana će i Kiron krenuti u redovni retrogradni ciklus ("Ima li leka apoteka"), Merkur će biti u kvadratu sa Uranom (Energija tenzije i uznemirenja...), srešće se Merkur i RVenera (Kada prošlost pozove...) i Merkur će još jednom promeniti znak preći će u Devicu (Merkur se vraća kući...)!
 


Kako će izgledati julsko nebo
Obeležite ove datume:

Planete koje menjaju energiju - znak: 
10.jul 13:40 Mars ulazi u Devicu
11.jul 06:11 Merkur ulazi u Lava
12.jul 18:53 SMČ u Ovnu / JMČ u Vagi (ili 18.jula)
23.jul 03:51 Sunce ulazi u Lava
28.jul Merkur ulazi u Devicu

Kretanje planeta:
23.jul 03:33 Venera u retrogradnom ciklusu sa 28°36’ Lava (42 dana)
23.jul 14:42 Kiron u retrogradnom ciklusu sa 19°57’ Ovna (156 dana)

Mesečeva Magija:
03.jul 13:38 Pun Mesec u Jarcu na 11°18’
17.jul 20:31 Mlad Mesec u Raku na 24°55’

★Obratite pažnju na:
02.jul 16:33: Venera kvadrat Uran
10.jul 22:47: Merkur opozicija Pluton
20.jul 22:38: Mars opozicija Saturn
22.jul 05:52: Sunce opozicija Pluton
23.jul 23:38: Merkur kvadrat Uran

Venera (ljubav, novac):
02.jul 16:33: Venera kvadrat Uran
23.jul 03:33 Venera u retrogradnom ciklusu
27.jul 17:15: Merkur konjukcija RVenera



Ovog meseca izdvajam sledeće:

01.jul 07:05: Sunce konjukcija Merkur
01.jul 09:10: Merkur sekstil Jupiter
01.jul 12:25: Sunce sekstil Jupiter
02.jul 16:33: Venera kvadrat Uran


☆☆☆

03.jul 13:38 Pun Mesec u Jarcu 
07.jul 06:54: Merkur sekstil Uran



Kuća - pos'o- kuća....

03.jul 13:38 Pun Mesec u Jarcu 
Sunce u Raku, Mesec u Jarcu na 11°18’


Pun Mesec je
kulminacija i obećanje ispunjenja onog što je započeto u vreme Mladog Meseca. 
Pun Mesec je kulminativna faza, faza spoznaje, ciklus je stigao do kraja i nastupa zastoj u akciji, a našem organizmu je potreban odmor, naša volja slabi, energija se prazni a naš metabolizam se menja, ovo je pravo vreme da se poslovi završe!
Mesec u horoskopu je "odgovoran" za emocije i osećanjnost, u vreme Punog Meseca sve je mnogo intezivnije i prenaglašeno nego inače. Sve zavisi kakve su nam emocije i osećanja inače, u vreme Punog Meseca oni su samo još izraženiji. I sami znate ima u nama i pozitivnih i negativnih osećanja, svi smo razliciti i svi razlicito reagujemo u veme Punog Meseca. On izvlači iz nas ono što zapravo jesmo. Ipak moguća je pojačana nervoza, naglašena preosetljivost, moguća razdražljivost, nesanica...Pun Mesec donosi nemire i vrlo često isprovocira neke negativne dogadjaje. U vreme Punog Meseca ne treba zakazivati operacije, zarastanje rana je mnogo sporije a oporavak može da se oduži. Ovo je faza gde je ciklus stigao do vrha....dolazi do zastoja u akcijii, organizmu je potreban odmor, energija se prazni. Ali dobro je za ostvarivanje planova i završetak nekih poslova...Bolje je u to vreme ne započinjati neke poslove vec završavati stare.

Osvetleće ovaj Pun Mesec i stvarno i simbolično naše živote....
Sunce opozicija Mesec: dve energje (Rak/Jarac) suprostavljene jedna drugoj....kulminacija, završetak jednog ciklusa i početak novog ciklusa....Prvi letnji Pun Mesec! 

Pun Mesec je vreme kulminacije
Vreme otkrivanja, promena...Mesečev ciklus je na kraju i mi žanjemo ono što smo posejali, vidimo rezultate. Sunce osvetljava Mesec i nudi nam jasnoću, donosi intezitet, energija se povećava...



Privatno nasuprot poslovnom...
Fokus je na odnosu privatnog, doma, baze naših života (Rak) i poslovnog, javnog, ugleda, odgovornosti, karijere (Jarac). Sa jedne strane je bezuslovna Ljubav (Rak) sa druge strane "uslovna" Ljubav (Jarac). Rak nas vuče korenima, "ognjištu", bazi, porodici, domu, domovini, narodu.....Jarac nas vuče ka karijeri, ugledu, položaju, odgovornostima.....vlasti....

Rak nudi toplinu doma, sigurnost, zaštitu sve ono što smo imali kao deca (jednom dete uvek dete)....Jarac nudi odgovornost, i šta znači biti odrastao... I nije lako, zanemariti bilo koju od ovih strana može značiti nevolju, nervozu, stres....(ipak je Pun Mesec). I ono što je ovde bitno je da nas zapravo Pun Mesec poziva da nađemo balans i ravnotežu između ovih suprostavljenih strana - balans u životu. U naredne dve nedelje svako od nas će i znati šta za njega to zapravo znači....

Pronađite ravnotežu:
Između suprostavljenih strana (opozicija), između one naše nežnije strane i one druge krute, rigidne strane (osa Rak/Jarac)...između popustljivosti i strogosti...između emotivnih potreba i naših odgovornosti, obaveza. Pronaći ravnotežu između prioriteta (privatno ili poslovno). 
Ako bilo koja strana dominira osetićete nemir i nervozu, napetost!
Pokušajte da zadovoljite obe strane...uskladite emotivne potrebe sa materijalnim potrebama, nežnost i krutost, emocije i ambicije, uskladite profesionalne obaveze sa porodičnim, kućnim obavezama!!!

Kardinalni znaci na oko 11°
Pun Mesec je na 11°18’ Raka/Jarca....i nešto jači uticaj je na kardinalne znakove Jarčeve, Rakove, Ovnove i Vage... i na sve one koji imaju neke planete u ovim znacima na ovom stepenu, i naravno na sve nas gde se osa Jarac/Rak nalazi.



Okruženje Punog Meseca

Sunce konjukcija Merkur opozicija Mesec:
Preko puta Meseca osim Sunca je i Merkur u Raku na 14°05’, dakle Mesec je u opoziciji sa konjukcijom Merkura i Sunca. Konjukcija od 01.jula koja je i dalje snažna!
Da bi razumeli neke stvari dobro slušajte šta ljudi pričaju, ako morate nešto nekome da kažete, poručite budite oprezni i ovde je potrebna ravnoteža između emocija, osećnja i razuma!

Saturn vladar Jarca je retrogradan u sekstilu sa Mesecom i trigonu sa Suncem i Merkurom
Harmonične, umirujuće energije, gde RSaturn donosi neke šanse i prilike po drugi put! Donosi i priču o odgovornosti prema vama samima ali i prema drugima vama bitnim ljudima!

Mesec u trigonu, Sunce i Merkur u sekstilu sa Jupiterom u Biku
I ovo su harmonične energije, energije koje nude sreću, optimizam...

Najintezivnija energija je i dalje konjukcija Venere i Marsa u Lavu kvadrat Uran u Biku:
Nebeski ljubavnici su i dalje u konjukciji i ako Mars ide dalje a Venera lagano usporava. I dalje u prvi plan stavljaju ljubav i strast. Međutim, oni su u napetom kvadratu sa buntovnim Uranom, i dalje su moguća razna iznenađenja i uzbuđenja!



Eureka...

07.jul 06:54: Merkur sekstil Uran
Merkur u Raku, Uran u Biku na  21°57’

I dokle su Venera i Mars u svađi u napetom odnosu (kvadrat) sa Uranom, Merkur je u aspektu saradnje (sekstil) sa nebeskim buntovnikom Uranom!

Ovaj aspekt imamo dva puta godišnje ili više puta zbog retrogradnog Merkurovog kretanja.
Ove godine imaćemo ga dva puta, prvi je bio 11.marta (Merkur u Ribama)!
Uran će i narednih sedam godina boraviti u Biku i biće u sekstilu sa Merkurom kada Merkur bude u Raku i u Ribama. 

Energija sekstila ovih planeta može doneti: neočekivane (dobre) vesti, poruke, pisma, pokrenuti neki razgovor, pregovor!!! Sa njim smo opušteniji, spontaniji, ekscentričniji nego inače. Razmišljaćete drugačije, neobičnije, van ustaljenih okvira. Um je nemiran, ali i jezik. Tu su i neke ideje koje vam u nekim drugim okolnostima ne bi pale na pamet.

Merkur sekstil Uran: nemojte se iznenaditi ako vam proradi inspiracija (Merkur) i sasvim iznenada (Uran) rešite neke probleme od ranije. Ili ako iznenada dobijete neke nove kreativne ideje, ili krenete u neka nova planiranja. Ove dve planete kada se nađu zajedno sve je moguće, svakakva luda razmišljanja se mogu pojaviti. Tu su ponekad i revolucionarne ideje, najneobičnija interesovanja. Mnogi će razmišljati (Merkur) o samostalnosti i slobodi (Uran). Ovo je aspekt za online komunikaciju, odličan je za sve poslove i aktivnosti vezane za kompjutere... 
Jaka intuicija.......Iznenadne misli...."ko grom iz vedra neba"....

Merkur/Uran harmonični aspekti: intuicija, vizije, pronalasci, brz intelekt, brza misao, otkrića, astronomija, astrologija, avijacija, intelektualna ekspanzija, teorije, genijalnost...


Ovo je i bljesak ideja ali i intuicije, ovo je "Eureka"... 
Nešto genijalno bi moglo da vam padne na pamet ...baš dok se kupate (Merkur u Raku/voda). Neko će da kaže, da priča...neko će da napiše... Društvene mreže vrlo aktivne. Sekstil između ovih planeta je uvek isti bez obzira na znakove u kojima se nalaze Merkur i Uran. 
Merkur je u Raku intuicija je pojačana ali i osećajnost....Uran u Biku u priču uvodi i emotivnu i materijalnu sigurnost i bezbednost, dakle i emocije i novac i uživanje (hedonizam)...

Poznati sa ovim aspektom: Che Guevara, Mick Jagger, Albert Camus, Sinéad O'Connor, Paulo Coelho, Charles Dickens, Donatella Versace, Hermann Hesse, Nadia Comaneci, Martina Navrátilová, William Faulkner, Jacques Prévert, Tatum O'Neal, Nicole Kidman, Cameron Diaz...

☆☆☆


10.jul 01:56: Merkur trigon Neptun
10.jul 13:40 Mars ulazi u Devicu
★10.jul 22:47: Merkur opozicija Pluton
11.jul 06:11 Merkur ulazi u Lava
12.jul 18:53 SMČ u Ovnu / JMČ u Vagi (ili 18.jula)
15.jul 01:02: Sunce sekstil Uran



"Ko u čuda veruje taj čuda stvara"

10.jul 01:56: Merkur trigon Neptun
Merkur u Raku, RNeptun u Ribama na 27°39’

Svi već znate da ja volim aspekte sa Neptunom i ovaj je jedan od njih.

Ovakav aspekt je dobrodošao umetnicima ali i svima nama koji se umetnošću ne bavimo ali je volimo...Svaki harmonični aspekt sa Neptunom je dobrodošao da predahnemo, odmorimo, meditiramo i sl. I oni koji u čuda i bajke veruju ali i oni koji ne veruju. Mašta je svima dostupna....pa maštajte...ili "idite tamo gde je sve po vašem" u mislima, stvarno vi birate. Čitajte neku knjigu u pauzama, gledajte film ili siđite do reke ako je ima u vašem kraju....ako ste na moru blago vama.

"Intuitivni um je sveti dar, a racionalni um – verni sluga. 
Stvorili smo društvo koje poštuje slugu, a zaboravlja dar." - A. Anštajn
Ovo je aspekt inspiracije, intuicije, predosećanja nekih događaja koji tek slede, razumevanje stvari i na intelektualnom i na duhovnom planu. Lep aspekt i tranzit ma koliko da traje.
Maštajte, dragi moji, maštajte....Jer mašta može svašta.. I poslušajte šta vam intuicija govori.. Nekada je dovoljan i samo jedan trenutak, jedan bljesak intuicije i da vam se dogode neke značajne promene. Ovo naglašavam zbog kratkog trajanja ovog aspekta. Njega će i osetiti oni koji su rođeni sa aspektima koji govore o jakoj intuiciji. Imajte na umu da se intuicija neguje, ona se ne uči ali se na njoj i te kako radi i treba da se radi.

Poznati sa Merkur trigon Neptun: Meryl Streep, Victoria Beckham, Maria Callas, Victor Hugo, Billie Holiday, Stendhal, Emily Brontë, Charlotte Brontë, Oscar Wilde, George Bernard Shaw, Michael J. Fox, Boy George, Vanessa L. Williams, Henry Ford, Shirley Temple, Roy Orbison, Nena, Akira Kurosawa....

"Sanjala sam,i ti snovi su kasnije promijenili moje ideje. I promijenili boju mojih misli."
P.S. Emili Bronte je imala ovaj aspekt a ona je napisala jedan od najlepših ljubavnih romana "Orkanski visovi"

Praktičan Mars

10.jul 13:40 Mars ulazi u Devicu

I napušta Mars Lava...napušta i Veneru. Venera ostaje sama u Lavu, Mars će biti sam u Devici, još neko vreme će biti blizu u konjukciji (ali iz dva znaka).

Mars prelazi u Devicu posle perioda zabave, emocija, igre, uživanja, odmora (energija Lava), dolazi energija koja će favorizovati, rad, usluge, zdravlje... Mnoge će ovaj položaj Marsa naterati da rade više i napornije, da budu produktivniji u svakom slučaju. Sa ovom energijom bićemo uslužniji, spremni da pružimo neku uslugu. Teško je biti besposlen sa ovom energijom Marsa... Ali mnogi bi mogli da postanu kritičari... Tvrdoglavost je ponekad osobina ove energije Marsa. Teško će vas neko iznervirati ili izvesti iz takta... Ipak neka doza nervoze prisutna jer Devicom vlada Merkur. Ipak ovde nema agresivnosti. Briga za zdravlje naglašena, briga o sopstvenom zdravlju ali i o zdravlju onih najbližih... Strasti su ovde smirenije...

Da li ćemo se kada Mars izađe iz Lava manje zabavljati? Možda da, možda ne, sve zavisi od vaših natalnih horoskopa. Ono što će se ipak dogoditi je manje drame u našim životima, tako nešto više priliči energiji Lava :-). Svejedno Mars ostaje Mars :-), samo se energija menja. 
Od 10.jula Mars (akcija) želeće da uradi neke važne Devica (poslove), ali skoro pa savršeno ili perfekcionistički (Devica). Želeće i da popravi sve što se popraviti može, ili (p)očisti. Recimo Mars prolazi kroz 4. kuću - dom, porodica, možda je idealno vreme za popravljanje nekih stvari ili čišćenje tavana, podruma, ostave i to svi zajedno (porodica), ili ako prolazi kroz 11. kuću, možda je veme za čišćenje liste prijatelja na FB, ko ga ima. Da, ovaj Mars bi mogao nešto manje da uživa a više da radi. Kao da će bežati u rad. U svakom slučaju neće otvoreo pokazivati svoje želje (a ima ih naravno, ipak je on Mars :-). 


Bolje je prećutati...

★10.jul 22:47: Merkur opozicija Pluton
Merkur u Raku, RPluton u Jarcu na 29°23’

Ovaj aspekt se dešava jednom godišnje...poslednjih godina on se javlja u vreme leta...
Ova opozicija je poslednja na osi Rak/Jarac, od sledeće godine biće na osi Lav/Vodolija!
Dešava se na 29° budite oprezni!!!

U ovom aspektu Pluton je ona izazivačka energija, energija koja traži suštinske promene, ali baš te promene mogu izazvati probleme... Nešto treba menjati, ali pitanje je da li je vreme za tako nešto ili je bolje malo sačekati....Prvo pronaći ravnotežu (potreba svake opozicije), pa tek onda delovati....

Nešto "zakopano" duboko negde (RPluton) pojavi se ko vulkan proradi i pokvari misli, reči, komunikaciju (Merkur)...Misli su već osetljive (Merkur u Raku), ovako sa ovom energijom (opozicija) i preosetljive...komunikacija nervozna. Ovo su i opsesivne misli. Kako je ovde Pluton zadužen za "kopanja" možda vam se neće svideti to što "iskopate"....ono nešto što ste nekada potisnuli....Ovo je i aspekt manipulacije....ružnih reči, psovki, uvredljivih reči...Ovo su: preteća pisma, ili preteći pozivi, zlonamerne poruke... ovo su psovke, pretnje...sarkazam. Borba za vlast...rečima, informacijama....uticaj na mase (uglavnom negativan)...
☆Naređenja sa teškim polsedicama.... odluka o nečijoj smrti...Neke tajne ne mogu biti sačuvane...



Kad Merkur podetinji...
 
11.jul 06:11 Merkur ulazi u Lava


Moj omiljeni Merkur...
Merkur glasnik Bogova će da osuši svoja krila.... Za 16 dana boravka u Raku nije ih puno ni nakvasio...
Napušta Merkur osetljivog, sentimentalog i emotivnog Raka i prelazi u strastvenog Lava, koji ljubav vidi na drugačiji način...Iz vode u vatru....

Merkur se lepo slaže sa Suncem vladarem Lava (nikada nije dalji od Sunca više od 28°), zbog toga je Merkurov tranzit kroz Lava vrlo udoban i Merkuru prija boravak u Lavu!

Merkur u Lavu je odlična kombinacija jakog i kreativnog uma, elokvencije, šarma, dramatičnosti...
Um, razmišljanje, reči, govor, komunikacija sve to....u plamenu strasti. Drama je na vidiku... ali i energija osvajanja srca... Merkur će gledati da bude u centru pažnje... koristeći humor, igru i stvarnu i igru reči.... jer Merkuru su ovde reči igračke....
Ja...ja....ja.... govoriće najčešće ovaj Merkur i gledaće da se ludo zabavlja...

Sa energijom Merkura u Lavu lakše se drže govori, pišu pesme, poruke, pisma...Ova energija svakako olakšava komunikaciju i dodaje emotivni ton...Ova energija je odlična za promociju kreativnih ideja!
Zagrejaće mnoga srca ova energija! Ova energija voli i aplauze!
Merkuru u Lavu obradovaće se Lavovi (konjukcija), ali i Ovnovi i Strelčevi (trigon), Blizanci i Vage (sekstil)! Too much će biti za Vodolije (opozicija) i Bikove i Škorpije (kvadrat) 
☆Merkur će boraviti u Lavu do 28.jula!


"Neka se ljubi sever i jug".....

12.jul 18:53 SMČ u Ovnu / JMČ u Vagi (ili 18.jula)

Redovni čitaoci bloga za ovu promenu znakova Mesečevih čvorova odavno znaju!
Neću se ponavljati pročitajte detaljni opis ove promene ovde:

U Ovom tekstu saznaćete sve o Mesečevim čvorovima, o Pravom i Srednjem MČ, Zašto postoje dva datuma prelaska MČ, sve o SMČ u Ovnu i JMČ u Vagi, o osi SMČ u Ovnu/JMČ u Vagi, o Povratku Mesečevih čvorova SMČ u Ovnu / JMČ u Vagi za određene generacije, o ličnom i globalnom uticaju, naučićete i kako kako da sarađuju JA - TI. Tu su i .Raniji ciklusi SMČ u Ovnu i JMČ u Vagi za proučavanje i eventualno poređenje.  Mesečeve čvorove vezujemo za pomračenja...Aspekti Mesečevih čvorova 2023


Uradi nešto drugačije

15.jul 01:02: Sunce sekstil Uran
Sunce u Raku, Uran u Biku na 22°15’

Neosporno se slažu i vole voda (Rak) i zemlja (Bik)...
U godinama pred nama dokle je Uran u Biku, dva puta godišnje imamo ovaj aspekt letnji i zimski. Poslednji put smo imali ovaj aspekt 06.marta (Sunce u Ribama). 
Sada je aktuelan letnji aspekt, iste planete, isti aspekt druge energije - znakovi!

Sa ovim aspektom ima sve da pršti od energije...od iznenađenja i originalnih stvari u našim životima. Ovo je kreativna energija, ovo je i pojačana želja za slobodom i nezavisnošću, neustrašivost, sposobnost donošenja brzih odluka, i neka iznenađenja su vrlo moguća. 
Kako je u "igri" sekstil iznenađenja bi trebalo da budu pozitivna. 

"Ti nisi obična, u mojoj priči, ti možeš sve..."
Sa ovom energijom i nemoguće može biti moguće...Sa ovom energijom lako je izdvojiti se iz mase, kolektiva, grupe...Probudiće ova energija borce za ljudska prava i jednakost...Ako ne volite ograničenja ova energija će vas pokrenuti...
Budite otvoreni za nove stvari, ideje...eksperimente...
Odlična energija za sve što je u vezi grupa, interneta, društvenih mreža, medija...
Na globalnom planu čuda su moguća, iznenadne vesti...

Slaba vajda je da će Kopije postati Originali...ali nada poslednja umire!!!

☆☆☆

17.jul 14:48: Merkur kvadrat Jupiter
17.jul 20:31 Mlad Mesec u Raku na 24°55’
20.jul 15:06: Sunce trigon Neptun
★20.jul 22:38: Mars opozicija Saturn
★22.jul 05:52: Sunce opozicija Pluton
23.jul 03:51 Sunce ulazi u Lava
23.jul 03:33 Venera u retrogradnom ciklusu sa 28°36’ Lava (42 dana)
23.jul 14:42 Kiron u retrogradnom ciklusu sa 19°57’ Ovna (156 dana)
★23.jul 23:38: Merkur kvadrat Uran



Rasejanost (zbogom pameti)...

17.jul 14:48: Merkur kvadrat Jupiter
Merkur u Lavu, Jupiter u Biku na  11°53’

Ova energija utiče na razumevanje, znanje, na vaša uverenja. Gde je Jupiter tu su i preterivanja. Previše samopouzdanja, optimizma koji ne odgovaraju realnom stanju! Daje se previše informacija, preterano i previše objašnjava nešto...
Sa ovim aspektom vrlo je moguće da ćemo u najmanju ruku biti rasejani, on će nam smanjiti i opažanje, svu energiju i vreme uglavnom ćemo trošiti na neke "sitnice". Zastoj u učenju. Mogući su manji neuspesi, nepoverenje u sebe, kompleksi (mada to mora da ima potvrdu u vašim horoskopima), negde je to samo povlačenje. Ovaj aspekt ne umanjuje talenat, on je čak povoljan za umetnike, narav sa ovim aspektom je dobra, samo eto mnogi će osetiti malo ili više rasejanosti. 
Šta još: odsustvo razmišljanja najblaže rečeno (zbogom pameti), preterivanja, blefiranje, neke bele laži, netaktičnost, problemi sa zakonom, konflikti....Ovo je i energija preteranog optimizma ili pesimizma....biće ono što Jupiter "dotakne"....



Dom je tamo gde je srce.....

17.jul 20:31 Mlad Mesec u Raku 
Sunce i Mesec u Raku na 24°55’

Završava se jedan ciklus od Mladog Meseca u Blizancima od 18.juna i počinje novi ciklus...
Ovaj Mlad Mesec ima energiju Raka: energiju ličnog, intimnog, privatnog, energiju zaštite i bezbednosti koju pruža dom, porodica, domovina.....Energija pružanja pomoći ili prihvatanja pomoći i podrške drugih u ostvarivanju poboljšanja dobrih porodičnih odnosa pre svega ali i u svemu gde su emocije....Velika prilika i šansa da se naprave neke značajne promene u našim životima, vreme je za nove početke, za novi Mesečev ciklus....

Ako sa Suncem u Raku slavimo život, sa Mesecom u Raku slavimo porodicu!!!
Pogledajte gde vam se Mlad Mesec u Raku nalazi u vašem horoskopu (24°55’) i tu negde je samo vaša priča.....ako ste vični pogledajte i koje aspekte prave Mesec i Sunce sa vašim Nat planetama.... Nešto u vezi porodice biće deo vaše priče.... povezano sa kućom u kojoj se Mlad Mesec nalazi, da li samo sećanje, da li ćete biti potrebni nekome, da li će vama neko biti  potreban (iz porodice), da li možda tražite novi dom, da li bi nešto da popravite, uredite, da li razmišljate o osamostaljenju (vi mlađi), da li želite da provedete više vremena sa svojom porodicom, da li razmišljate o proširenju porodice, možda su nekretnine ono o čemu se kod vas radi....
Mogućih scenarija je onoliko koliko je i vas....a to je zaista puno, ja spomenuh neke....ostale dopišite sami... Ove scenarije dopisaće i kuća u kojoj se Mlad Mesec nalazi! 

Rakovi če najviše osetiti ovu energiju (konjukcija), pozitivan uticaj osetiće Bikovi i Device (sekstil), Škorpije i Ribe (trigon), Blizanci i Lavovi su u komšiluku (polusekstil). 
Ne tako dobar uticaj osetiće Ovnovi i Vage (kvadrat), Jarčevi (opozicija), kao i Strelčevi i Vodolije (inkonjukcija - prilagođavanje)...





Okruženje Mladog Meseca

Sunce i Mesec u nešto široj opoziciji sa RPlutonom u Jarcu i u kvadratu sa Kironom u Ovnu - Novi početak kroz napetost, nervozu, možda i neke opsesije, ko zna šta sve skriveno, "zakopano" može da izađe na površinu zahvaljujući RPlutonu! Kvadrati sa Kironom mogu doneti i neke bolne momente!

Sunce i Mesec u sekstilu sa Uranom u Biku i trigonu sa Neptunom u Ribama su tu da pomognu, da promenite nešto (Uran), kroz maštu, kreativnost, neki odmor (Neptun)...



"Miris mora ispod prozora"

20.jul 15:06: Sunce trigon Neptun
Sunce u Raku, RNeptun u Ribama na 27°35’

Vi koji ćete u ovo vreme biti na moru blago vama....svi drugi mogu sa ovom energijom da "prizovu" Miris mora....

Umirujuća energija ili energija bega od stvarnosti kroz maštu i kreativnost!
Sunce i Neptun udruženi u energiji trigona ovde mogu da pomognu.
Da vas "odvedu" odavde negde gde je sve po vašem...Birajte sami.
A možda baš sa ovom energijom i krenete na put do nekog mora!
Iskoristite ovu snažnu energiju trigona između naše životne snage, našeg svetla, našeg centra postojanja - Sunce i naše inspiracije, naših snova, najuzvišenih osećanja, magije, čarolije, čuda - Neptun!

Neka životna (Sunce) magija (Neptun) počne!
Vreme za kraći predah, beg od stresa, stvarnosti. Vreme za duhovnost, veru i verovanje u nešto ili nekog. Vreme za kreativnost, maštu, muziku, umetnost. Energija povezivanja sa duhovnom dimenzijom ličnosti.. Aspekt snova, sanjarenja, inspiracije, intuicije. Budi se sklonost i potreba za umetnošću, poezijom, književnošću, muzikom....plesom!!! Osetljivost na druge ljude, i njihove potrebe, osećajnost, humanost. Vreme u koje možete pronaći svoju srodnu dušu...inspiraciju. Na vašem putu se mogu naći ljudi iscelitelji...medijumi, mistici, okulisti. Odličan aspekt za psihoanalizu. 

Sa ovim aspektom "život je more". Sunce naša volja, naš ego, vitalnost, simbol centra. Sunce to i jeste centar našeg života. I Neptun more, okean izor života. Sa ovim tranzitom istraživanje naših "dubina", naše podsvesti je jedna od mogućnosti. Najčešće sa ovim aspektom imamo potrebu za begom od stvarnosti, on je odličan za one koji budni sanjaju....Sa ovim aspektom "isplivavaju" naše najdublje emocije. Ono što sigurno možete da uradite za sebe je da obezbedite neki vid meditiranja i kraći predah.

Ovo je vodeni trigon između Raka i Riba...pa je sve još intezivnije, moćnije, intuitivnije...Ovo je i jaka energija empatije...pa ako ste u prilici pomognite nekome...dobro se dobrim vraća (u energetskom smislu)...



Stani, kreni...stani...

20.jul 22:38: Mars opozicija Saturn
Mars u Devici, RSaturn u Ribama na  6°20’

Nismo imali ovu prilično izazovnu energiju još od 01.jula 2021. 

Mars šapuće...."nagazi", Saturn govori "prikoči"!
Na jednoj strani želje, potrebe, akcija (Mars), kroz detalje, analizu, perfekcionizam, metodičnost, čistoću (Devica) sa druge strane čuči čekajući, odgovornost, disciplina (Saturn), kroz emotivnost, nepraktičnost, odugovlačenje, indolentnost, melanholiju, skrivanje, (Ribe) i još na sve to retrogradnost, potreba za povlačenjem....
Mislim šta reći...To vam je kao da vozite (Mars) sa nogom na gasu i u isto vreme sa nogom na kočnici (RSaturn). Mars šapuće...."nagazi", Saturn govori "prikoči"! 

Sa ovim aspektom u tranzitu mogli bi da budemo na svojevrsnom testu izdržljivosti....
Sa njim možete biti vrlo isfrustrirani, napeti, usred nekog stresa...ili pak, zastati i odmoriti dok sve ovo ne prođe. Ovde pomažu vežbe, fizičke vežbe pre svega, neke lagane, da se ni tu ne pretera jer ova energija donosi i povrede! Nije ovde Saturn "loš momak", on samo upozorava i poziva da ne preterate i ne precenite svoju snagu. On je tu da vam pokaže da svako ponekad ima neka ograničenja....i crtu preko koje se ne ide....Ili što bi psiholozi rekli, potrebno je postaviti granice! Posebno ako imate mušku decu (Mars), ali i svu decu i mušku i žensku! 

 

Kod ovog aspekta ima nešto što baš i nije dobro... To je bes, ljutnja, agresija. Sve ide iz straha, strah rađa još besa i tako u začarani krug. Odakle strah....Od Saturna!!! Ovo je zapravo i energija u kojoj se suočavamo sa svojim strahovima (a svako ima po neki). Ako ih ima, moguće je i da se pojavi manjak samopouzdanja, i da, odatle ide zapravo bes i ljutnja.....frustracije!
Na globalnom-opštem nivou: Mars i Saturn zajedno - udarac! U nepovoljnom aspektu kao što je to ovde slučaj: kriminal, nerazumna energija, sadizam, atentati, izdaje, nesretni slučajevi, padovi, rane, neko je nasilan neko je žrtva nasilja, nagon za zločin...

Ne opirite se previše...ova energija donosi neku vrstu blokade!
Što se više odupirete sve će vas više pritiskati!!! Zato mirno! Kontrolišite bes, nije rešenje ni da ga potiskujete....ali nije ni rešenje da ga "prospete" na druge...Teško je i skoro neizvodljivo za vas koji radite da izađete sa posla i da odete u šetnju, neko vežbanje i sl. Ali nije teško da se kontrolišete izbrojite do____ !
Opozicija je energija suprostavljenih energija! Ovde ne treba birati strane. Najbolje je pronaći ravnotežu, balans. Mars vas gura u akciju, brzopletost, impulsivnost, borbenost...Saturn koči, traži odgovornost, vraća unazad...Budite u akciji...ali setite se šta Saturn u Ribama hoće od vas...koju lekciju sada učite...on je u energiji Riba već dovoljno dugo da ste mogli da shvatite šta hoće od vas i da li vas "muči" ili uči! Mars gura napred, Saturn vraća unazad. Lako ćete napred, razmislite šta vas vuče unazad!

Inače ovaj aspekt u natalnom horoskopu obično imaju oni koji se bave teškim fizičkim radom!!! Međutim imaju ga i vrlo nasilni ljudi....ili ga imaju ljudi koji se susreću sa nasilnim ljudima....Žene sa ovim aspektom mogu imati nasilne partnere, očeve, braću....Imaju ga na žalost žrtve nasilja! Muškarci sa ovim aspektom obično svoju inferiornost, probleme sa muškošću kompezuju nasiljem!

★Ovaj aspekt u tranzitu je kratkotrajan ali je vrlo jak....
On je još jači ako je recimo Tran Mars u opoziciji sa Nat Saturnom ili ako je tranzitni Saturn u opoziciji sa natalnim Marsom!
★Pogledajte i u kojim kućama se nalaze Mars u Devici i RSaturn u Ribama...te oblasti vaših života su bitne!



Oprez....Manipulacija...

★22.jul 05:52: Sunce opozicija Pluton
Sunce u Raku, RPluton u Jarcu na 29°07’

Posle Merkura i Sunce u opoziciji sa RPlutonom.
Ovaj aspekt se dešava jednom godišnje.
Ova opozicija je poslednja na osi Rak/Jarac, od sledeće godine biće na osi Lav/Vodolija!
Dešava se na 29° budite oprezni!!!

Kratkotrajan ali poprilično jak aspekt, jer su u odnosu dve jake energije...Sunce i Pluton. 
Hoće li ego (Sunce) doći do izražaja kroz samoprecenjivanje. Opsesivni i ekstremni, manipulativni ljudi oko nas... Pokušaj kontrole, nametanja moći... Ovde je ponekad reč o pobedi po svaku cenu. Nije obavezno loš dan (dani) sa ovim tranzitom ali svakako će biti intezivan. Za nekog intezitet je jednako nervoza! A negde to možemo nazvati pravim imenom - bes! Kontrolišite bes (svoj) ako ga osetite ili se sklanjajte od tuđeg....I mislite na nešto lepše.
Ovaj aspekt je neka vrsta kulminacije, nešto kao okidač za energiju RPlutona koja bi mogla da se oslobodi....opet kao neka vrsta nervoze, nemira... Tako probuđen Pluton ima veliku energiju, nešto kao vulkan koji je mirovao i odjednom proradio....negde samo kao dim... negde može da krene i lava.... Mnogo je bitno mesto (kuća) na kome se nalazi RPluton u Jarcu.... jer tu je ono nešto što se dešava ili će se dešavati.....

ALI...ova energija bi mogla da donese i neke prirodne katastrofe.
Mogući su zemljotresi, požari...Ono što je izvesno prirodu ne možemo da kontrolišemo....a manipulacije prirodom su nam se obile o glavu i još se obijaju...



Lavovi, sretan nam rođendan

23.jul 03:51 Sunce ulazi u Lava


Sunce se vraća kući...Gde će više zasijati nego tamo gde voli da boravi... kod svoje kuće!
Počinje je sezona Lava...Lavovi će slaviti svoje rođendane i solarne povratke!
Za sve vas ulazak Sunca u Lava poručuje - Budite ono što jeste...
Iskoristite ovu energiju za samopoštovanje, samoizražavanje, kreativnost, uživanje, zabavu...
Napunite baterije...radite ono što volite...
Povežite se sa svojim unutrašnjim detetom i uživajte u igri..

The Lion King - Circle Of Life
Vreme je da (za)sijamo, uživamo, malo i dramimo...
Vreme je za ljubav...kreativnost, odmor....vreme je za pozornicu!
Poklonite se počnite :)

Vreme za sjaj, za raskošne boje i malo drame... Vreme kada ćete želeti da se istaknete i da sebe predstavite u najlepšem svetlu. Vreme je za pozornicu, reflektore, crveni tepih... u vašem svetu, u vašem okruženju, ne morate da budete poznati i javna ličnost, potrebno je samo da zasijate...  
Sunce vladar ovog znaka će vam u tome pomoći. Pomoćiće vam i da osetite da ste centar sveta. U narednom periodu Sunce će obasajti najpre nas Lavove, ali i sve vas tamo gde vam ovaj znak vlada. Sunce u Lavu doneće: toplinu, energiju, radost, humor, emocije, kreativnost, možda neki od vas malo i podetinje;-)... Ovo Sunce ne voli da bude ignorisano, zapostavljeno, ali voli da bude viđeno, voli dramu, voli da se zabavi, voli da odmara, da se druži, voli skupe stvari... Pod ovim tranzitom možda se malo ulenjite, što da ne vrelo je leto i kome se radi, možda budete egocentrični, arogantni... što da ne neka se zna ko je kralj životinja. Ova mačka ponekad samo glasno riče, da bi zavarala sve oko sebe, a svi već znaju da je Lav (a i mi pod njegovim uticajem) velikodušan, odan, darežljiv, optimista.. Omiljena rečenica Lava je: Ja ću... dakle ovo je period kada ćete želeti da budete u prvom planu, da dominirate... ako se tu nađe i neki kvadrat ili opozicija eto i sujete, pretencioznosti, hvalisanja...  



Ljubavni vremeplov....

23.jul 03:33 Venera u retrogradnom ciklusu sa 28°36’ Lava
 (42 dana)

Od kako je Venera ušla u Lava često sam pisala o njenom retrogradnom ciklusu i eto došlo je i to...
Venera kreće na retrogradno putovanje od 42 dana i 42 noći

Fenomen retrogradnosti
Retrogradno kretanje planeta je zapravo optička iluzija, jer se planete ne kreću stvarno unazad. Nama na zemlji se samo čini da se one kreću unazad.
Retrogradnost planeta je prirodan ciklus. Tokom retrogradnog perioda našu energiju usmeravamo ka unutra! Tokom tog perioda dobijamo šansu, priliku, mogućnost....da se zagledamo u našu unutrašnjost u odnosu na prošlost. U vreme retrogradnosti prošlost nam se na neki način vraća...stvarno ili u psihološkom smislu! Često retrogradnosti i retrogradni ciklus imaju lošu reputaciju! A zapravo taj period je samo još jedna u nizu mogućnost da napredujemo....naravno pre toga da sredimo ono što je nedovršeno, nerešeno...što nas sputava, zaustavlja....i sl.

Ljubavni vremeplov
I ako još uvek putovanje kroz vreme u prošlost i u budućnost nije fizički moguće ili bar nije dokazano :) ovde se misli na neko drugo putovanje, u mislima, kroz sećanje... Ne treba nam neka hipotetička naprava poput vremplova da se vratimo u ljubavnu prošlost...dovoljno je da prizovemo sećanja i da se prisetimo i preispitamo kako smo nekada voleli, koga smo voleli...ko je nas voleo...

Ovo višenedeljno putovanje na koje nas vodi retrogradna Venera je putovanje na kome preispitujemo i procenjujemo vrednosti, i one životne, i one emotivne i one materijalne. Ipak najčešće je to putovanje gde vraćanjem u sebe - otkrivamo smisao ljubavi. 

Neću da se ponavljam do novog teksta pročitajte o retrogradnoj Veneri u Lavu ovde:


"Ima li leka apoteka"

23.jul 14:42 Kiron u retrogradnom ciklusu sa 19°57’ Ovna 
(156 dana)

Krenućemo na put traženja leka (ključ) za naše i stare i nove rane...

Kiron jeste ranjeni iscelitelj, rana, bol....ključ za izlečenje, lek.... 
Kiron je i deo priče o zdravlju i pshičkom i fizičkom. On ima udela i u našem duhovnom životu. Naredni period od pet meseci (retogradni ciklus) dobar je za preispitivanje, rakonstrukciju svega navedenog....tu negde je i pronalaženje ravnoteže...mira, leka, (iz)lečenja! Pokušajte najpre da se fokusirate na izvor...na osveštavanje problema i priznavanja da nešto postoji, neka rana, bol....Budite iskreni prema sebi, priznajte ako boli da boli....i gde je potrebno lečenje. Lečenje u konkretnom smislu ali i u prenosnom....

Najpre se sa ranama moramo suočiti, ma koliko ta rana ili rane bolele...
Da bi pronašli lek, terapiju ili tretman....moramo da znamo šta nas boli, zbog čega (uzrok bola)....Niti je lagan taj proces, niti je kratkotrajan....Ali kada to uspete shvatićete da je Kiron još jedan učitelj u nizu....Kiron u Ovnu je hrabriji, hrabrije se suočavamo sa ranama...i borimo se. Jedno je bitno...Kiron neće nestati uvek je tu i vaš natalni i ovaj tranzitni...Poenta je da dobro naučite lekcije Kirona i da naučite da živite sa Kironom!

"Svaka brava ima svoj ključ i svaki ključ ima svoju bravu"
I rana i lek (ranjeni iscelitelj)....
Ono što bi trebalo da (za)pamtite je da nam Kiron omogućava da nađemo ključ - lek, da dođemo do izlečenja....ali to će se dogoditi samo ako osvestimo ranu ili bol....Ako to ne uradimo jednog dana će nam biti mnogo teže....Kod nekih je to fizička bol i rana, kod drugih to su rane zbog kojih duša boli...Naravno sve ovo ne mora da bude dramatično, koliki je uticaj Kirona na vaš život "upisano" je vašem natalnom horoskopu. Vraćanje (retrogradnost) Kirona je u osnovi ista priča kao kod svih retrogradnih planeta - to je vraćanje u prošlost, otvaranje ka unutra...Preispitivanje, retrospektiva, razmatranje...svega onog čime se niste bavili a sada je potrebno....
Tamo gde sada tranzitira - prolazi RKiron (kuća/kuće) je oblast života kojom bi trebalo da se pozabavite...tu negde su fizičke ili emotivne rane i boli....ali i ključ za (iz)lečenje.

☆Kiron će biti retrogradan do 27.decembra kada će krenuti u direktan hod sa 15°27’ Ovna



Energija tenzije i uznemirenja...
 
★23.jul 23:38: Merkur kvadrat Uran
Merkur u Lavu, Uran u Biku na 22°32’

Imali smo ga ove godine 21.februara Merkur u Vodoliji, Uran u Biku na 15°19’
I evo ga sada kada je Merkur suprotno od Vodolije u Lavu!

Stres je tu na dohvat ruke....ne pružajte mu svoj ruku, pokušajte da se suzdržite...i pokušajte da pronađete unutrašnji mir. Jer ova energija će vaš um činiti nemirnim i uzbuđenim. Drugi ljudi vas mogu izvesti iz takta. Ne ulazite u nepotrebne verbalne konfvontacije. Ne ulazite u (neželjene) rasprave... 
Pored mentalne nervoze u problemu je i komunikacija, mogući su problemi sa tehnikom, telefonima, kompjuterima, električnim uređajima. Mogući su i nesporazumi sa prijateljima  (Uran). 
Moj savet vam je da dišete duboko, i pre nego što nešto kažete ili uradite dobro promislite...

Ovaj aspekt osim što donosi nervozu, kvari planove, mogući su neprijatni događaji, neželjene posete, nekontrolisane reakcije. Mnogi će biti indiskretni, proradiće sujeta, ni dobronamerne kritike neće biti dobrodošle naprotiv. Mnogi od nas mogli da budu žrtve zasluženih ali i nezasluženih napada, što su napadi jači i tvrdoglavost može da bude jača. Mnogi će biti skloni ekstremima i ekscentričnim ponašanjima, nepromišljenim postupcima i odlukama. Dok traje ovaj aspekt u opasnosti su nek odnosi, pa pripazite jer može doći do neplaniranih rastanaka...sa bliskim osobama i prijateljima. Ovo je aspekt neprijatnih iznenađenja, pogrešnih odluka. Ako ovih dana osetite veliku nervozu i nemir... probajte da to savladate na najbolji mogući (vaš) način. Suzdržite se par dana svakako posle toga ovaj aspekt slabi....
Dijego Maradona je imao ovaj aspekt - Merkur u Škorpiji kvadrat Uran u Lavu, gde ćete naći eksplozivniji karakter.. Imao ga je i John Fitzgerald Kennedy (ubijeni predsednik SAD) - Merkur u Biku kvadrat Uran u Vodoliji. John Wayne Gacy serijski ubica - Merkur u Ribama kvadrat Uran u Biku!!!
Možda i vi znate nekog ko ima ovaj kvadrat....to su zaista ljudi sa nervoznim karakterima...ALI...neće jedan aspekt nekog pretvoriti u seriskog ubicu....možda će samo biti sličniji nervoznom Maradoni...

☆☆☆

27.jul 17:15: Merkur konjukcija Venera
28.jul Merkur ulazi u Devicu


Kada prošlost pozove...

27.jul 17:15: Merkur konjukcija Venera
Merkur i RVenera u Lavu na 28°11’

Poslednji put smo imali ovu konjukciju 29.decembara na 24°21’ Jarca, tada je Merkur bio retrogradan a Venera direktna! Sada je konjukcija u Lavu i obrnuto Venera je retrogradna a Merkur direktan!
Dakle, završava se jedan ciklus ovih planeta i počinje novi koji će trajati do 19.aprila 2024.

Pisala sam o ovoj konjukciji u tekstu Dugo toplo leto....
Ljubav se sa ovom energijom zaista ne može sakriti, ona ima potrebu da kaže, napiše, komunicira. Ovo su ljubavne (Venera) misli (Merkur), ljubavne reči, ljubavne reči izgovorene, napisane, otkucane, ljubavna knjiga, roman, pesma. 
Ovo su reči kao muzika za svačije uši, ovo je laskanje, udvaranje rečima, ovo su ona slatka tepanja: ljubavi, dušo, slatkišu, medeni/medena ...:), reči izgovorene, napisane putem telefona...itd..
Ovo je razgovor pre, tokom i posle vođenja ljubavi :). Ovo je svaki ljubavni razgovor.

Konjukcija se dešava u Lavu pa komunikacija ovde ima nešto strastveniji ton, još ljubavniji, još emotivniji, srčaniji, hrabriji...
Venera će u svakom ovakvom susretu sa Merkurom da se raspriča, energija znaka će pokazati i kako ide ta priča. Konjukcija je u energiji Lava obojena je ovom energijom!

Venera je retrogradna pa priziva prošlost
I tada....može ovako:
"Kada vas prošlost pozove, ne odgovarajte. Nema ništa novo da vam kaže."
Ili...uključite govornu poštu...
A možete se i javiti...i neke stvari postaviti na svoje mesto!

Dobro otvorite i oči i uši....
Pažljivo slušajte sve što vam se kaže...ili što dobijete napisano...uključite i intuiciju, čitajte dobro sve što stoji između redova ili napisano malim slovima i u ljubavi i u raznim ugovorima...Ali naravno pazite i šta vi pričate i pišete...




Merkur se vraća kući...

28.jul Merkur ulazi u Devicu

Merkur ima dve kuće :), u Blizancima i u Devici. 
Merkur je vladar Blizanaca i Device!
U svojoj prvoj kući u Blizancima bio je od 11.juna do 27.juna!

U Lavu gde je do sada bio uglavnom je čuo samo sebe, preterivao, slušajući ga mogli ste da pomislite da sve zna najbolje... Ali bilo je sa njim optimizma, humora, pravodoljublja, plemenitih misli...uspeo je uglavnom da pitanja srca stavi u prvi plan i viteštva, a svojim talentom za zabavu i kreativnost pokrenuo je mnoge od nas.
Dokle Merkur bude prolazio (tranzitirao) kroz Devicu: bićemo zainteresovani za svakodnevne životne stvari i potrebe, sve ono što je naša rutina....ali i za posao, poslovne odnose, zdravlje (bolest), zdravstvene navike....Dakle za rad, profesiju, medicinu....Pričaće se, pisati, analizirati, kritikovati, hvaliti....sve ono što je deo našeg života, onaj praktičan (Devica) pre svega....Bićemo zainteresovani za čistoću, higijenu, za sve one sitnice koje život znače, za usluge, uslužnost, servis.....za detalje....
Mnogi će svoje znanje pokušati da pretvore u materijalnu korist...Ovo je i vladavina zdravog razuma. Postavljanje pitanja....traženje odgovora. Ulazak u "lavirint", slaganje slagalica....


Iskoristite ovu energiju, "upoznajte" decu sa knjigama...Čitajte deci....učite ih da čitaju....
I detaljno i tačno....i čisto naravno...to je ono što ova energija zahteva, traži...ima potrebu. Dokle će ići zavisi od aspekata i onih tranzitnih i onih sa vašim planetama....


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma meseca:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023









Нема коментара:

Постави коментар