петак, 7. јул 2023.

Jedan kvadrat tri puta...Venera kvadrat Uran


Moto dana:
"Kad pustim najdublje korene, tad osećam i 
najjaču želju da sebe iščupam iz korena."


 Zvezdani(n) zapis
Petak. Dan Venere.
Venera je u Lavu na 24°23’

Ostalo je da pređe 4° i 16 dana do kretanja na retrogradno putovanje!
Odavno je u senci još od 19.juna....a od 02.jula je u kvadratu sa Uranom u Biku!
Mnogima je ovaj kvadrat već "zabiberio čorbu"!
Ovaj kvadrat ćemo imati još dva puta egzaktno ali on će trajati tokom celog jula, avgusta i septembra:


02.jul 16:33: Venera kvadrat Uran na 21°46
09.avgust 13:08 RVenera kvadrat Uran na 22°54’
29.septembar 19:52 Venera kvadrat RUran na 22°40’


Pred neke veze stavio je ozbiljne izazove i iskušenja.
Posebno u vezama gde se uhvatila paučina dosade, rutine.

Zdrave veze, veze koje su negovane, gde ima i ljubavi i slobode biće pošteđene!
Ovaj kvadrat bi ove veze mogao da  pokrene na neke promene, eksperimentisanje, akciju!
Možda će partneri otići zajedno kod tattoo majstora :), ili će se odlučiti za Paraglajding, regatu na nekoj reci...itd...

Problemi nastaju tamo gde jedan partner ne želi ništa da menja...pa uglavnom ovaj drugi koji želi završi negde u nekoj drugoj priči (tamo gde je trava zelenija). 

Jedan kvadrat tri puta...
Najavila sam ovaj aspekt više puta u junu - Venera...i Dugo, toplo leto....2023

 Ako se ovih dana pitate  "ko mi trese drvo" ili kavez znajte da vas "drma" ovaj kvadrat!
Ono što je jako bitno je da će on biti aktuelan tokom celog leta i da će najveći uticaj imati na oko 21/22° Bika, Lava, Škorpije i Vodolije (fiksni znaci)!

Sada smo još uvek u fazi prvog kvadrata i ako je Venera danas na 24° Lava!
Ovaj kvadrat ćete viđati na kartama dnevnog neba tokom celog jula i početkom avgusta kada će ponovo oko 09.avgusta biti jakog inteziteta! Dakle, nećemo se lako osloboditi ovog kvadrata ni u avgustu ni u septembru! Ali to već znate - Zvezdani(n) podsetnik!



Ko to trese drvo 
(ili kavez)

Šta se dešava kada se Venera i Uran nađu u kvadratu?
Kada se ovako nađu Venera (u Lavu) u kvadratu sa Uranom (u Biku) nevolje su na vidiku.... borba između ljubavi i nezavisnosti.... Lav je vatra, Bik je zemlja... teško im je zajedno!!!

Ovo je od onih aspekata koji donose uzbuđenje i nervozu...neki neizdrž!
Ljubavni aspekt jer je u pitanju Venera. I finansijski aspekt ako Veneru gledamo kao vrednost, novac. Venera kvadrat Uran mnogima može "zapržiti čorbu". Ova zaprška bi mogla da bude gorka i "zagorela" :). Svašta vam može pasti na pamet sa ovom energijom. Možda da je "na sledećem bregu trava zelenija". Ko razume shvatiće. Nestabilne veze i odnosi (Venera) mogu biti u iskušenju (kvadrat), moguća su razna iznenađenja (Uran). Obično su to negativna iznenađenja (kvadrat). Iznenađenja koja uvlače u sukob, nemir, tenziju...

Venera pod uticajem Lava želi ljubav, strast, želi uživanje, zabavu, pokazivanje....
Uran u Biku nema iste želje i potrebe...on je više za emotivnu i materijalnu sigurnost, i on želi da uživa u svim čulima...ali nije baš lud za promenama, zapravo Bik ne želi promene!
Smeta Uranu Venerina potreba za crvenim tepihom i reflektorima u ovoj "borbi" obično Uran "pobeđuje". Najbolje je ako ovaj aspekt ne shvatite kao izbor jer tada je moguće da se iz priče o vernosti pređe u priču o nevernosti. Ono istini za volju Uran ima tendenciju "ili je onako kako ja hoću ili nikako"... ipak tu energiju bi trebalo iskoristiti na drugačiji način. Promenite nešto što radite rutinski,  oživite vašu vezu, unesite neku dozu originalnosti, neobičnosti..."protresite drvo".
I probajte da...ne mislite da je tuđa trava zelenija :-) i ne donosite odluke (posebno ne one emotivne) bar nekoliko dana....



"Kad pustim najdublje korene, tad osećam i 
najjaču želju da sebe iščupam iz korena."

"Ljubav nikad ne umire prirodnom smrću. 
Umire jer joj ne znamo obnoviti izvor. 
Umire od slepoće, grešaka, izdaje. 
Umire od bolesti i rana, umire zbog dosade, 
gubitka svežine i sjaja."
Anais Nin (Venera kvadrat Uran)


Dosada je neprijatelj ove energije.
Ako želite da ublažite efekat ovog tranzita uradite nešto drugačije, promenite vašu rutinu. Uradite nešto neobično, nesvakidašnje... nešto što odudara od vašeg svakodnevnog života. Promenite restoran ili kafić u koji obično idete, idite drugim putem na posao, obucite se drugačije. I posmatrajte reakciju koju ćete izazvati takvim ponašanjem...:-). Generalno nije vreme za pregovore, razgovore, niti za saradnju, kompromise... U emotivnom smislu... dilema je ostati zajedno ili biti slobodan.



Neko će pod uticajem ovog aspekta promeniti boju kose, ali onako da se baš primeti :-), neko će se odlučiti za tetovažu... da li će se pokajati... vrlo moguće. Inače u dane ovog tranzita ili zaboravite novčanik kod kuće ili bar kreditne kartice... nagon za trošenjem bi mogao da vas iznenadi, čak i ako znate da nema šta da se potroši. U slučaju da se ponašate slobodnije, da flertujete, a u dugogodišnjoj ste vezi, sve je to zbog nedostatka uzbuđenja, veza vam je postala suviše predvidljiva, ako se tako nešto dogodi da bar znate zašto. Ne pravite nagle odluke... Isto ovo može da važi i za drugu stranu i da ona poželi neke promene i iznenađenja. Bez panike... malo slobode nikome neće škoditi. Naravno ako veza već duže vreme ide baš u pravcu oslobađanja, to je onda nešto sasvim drugo...ovaj aspekt bi bio samo okidač.  I ako se sve iskomplikuje tek onda može da se priča o raskidu, koji bi u ovom slučaju bio iznenađenje. 
Ako ste sami moguće su iznenadne veze, na najneobičnijim mestima, veze sa prijateljem (ovde se ljubav i prijateljstvo mešaju), sa nekim ko je zauzet... veze nastale u vreme ovog tranzita obično ne traju dugo.
Ovaj aspekt može da donese stres i nervozu, jer u sebi nosi veliku želju za slobodom... Obratite pažnju na kuću u kojoj se nalazi Uran u Biku....jer Uran ima tendenciju da nešto menja, uprkos činjenici da Bik ne voli promene!



"Između dva zla, uvek biram ono koje još nisam isprobala."

Anais Nin (rođena sa ovim kvadratom), esejista, romanopisac, pisac kratkih priča i erotike..."Ona je u svojim dnevnicima, koje je pisala više od sedam decenija, oslikava unutrašnji svet njenog života i veza. Njene erotske tekstove i knjige kritičati su često hvalili a nju kao autora proglasili za jednu od najboljih pisaca ženske erotike. Bila je jedna od prvih žena koje su se u potpunosti posvetile svetu erotskog i jedna od prvih Evropljanki modernig doba koja je pisala erotske romane."

"Otići ćemo na Mesec, to baš i nije daleko.
Čovek mora mnogo dalje da ide u sebe samog."
Iz uvoda u Dnevnike Anais Nin, 1931-1934.

Ovaj aspekt iz drugog ugla, kao natalni aspekt!
Anais Nin.....žena sa ovim aspektom. Riba/Vaga, Venera u Ribama u 6.kući kvadrat Uran u Strelcu u 3.kući  "Erotika je suština samospoznaje, neophodna kao i poezija." Anais Nin
Žena pisac ispred svog vremena. Bila je udata za dva muškarca istovremeno! Slavila je erotiku....pisala o njoj na poseban način ("Venerina delta"). Pisala je dnevnike preko 60 godina. Bila je muza i ljubavnica Henriju Mileru....Knjiga i film  "Henri i Džun"

Nikada jedan aspekt ne deluje sam....Anais Nin je imala i: Merkura i Saturna u Vodoliji (konjukcija), Inkonjukciju Merkura i Neptuna u Raku, Retrogradnog Marsa u Vagi u 1.kući, Mesec u Jarcu u opoziciji sa Neptunom, kvadrat sa Venerom - Svi ovi aspekti zajedno obeležili su njen život....



Venera kvadrat Uran (natalni aspekt)
Sa ovim aspektom nema prosečnosti, jer ako je ima mogu krenuti nevolje.
Drugačiji, neobičan pristup ljubavi, umetnosti, lepoti....tako se ispoljava ova energija. Moguć je i drugačiji pristup polnosti, homoseksualnost. Radoznalost je deo ove energije, kao i potreba za uzbuđenjem. Kada se ta potreba zadovolji ide se dalje u potragu za novim uzbuđenjem. Novi ljudi, nove situacije, nova dešavanja i interesovanja. Pristupa se grupama koje su po nečemu drugačije i posebne. Ovu energiju privlači sve što je nekonvencionalno, protivno tradiciji. Ponekad ona znači biti drugačiji po svaku cenu. Ovo su pobunjenici, revolucionari... u ljubavi, životu.
Teško se snalazi u emotivnom i intimnom delu života, boji se gubitka slobode. Nije  istrajna, radije ide dalje... u istraživanje. Bira se fizičko uzbuđenje, emocije vrlo promenljive, pune iznenadnih preokreta. Želja i potreba za eksperimentisanjem. Ovo je energija slobode koju je teško vezati. Zadržaće je neobični ljudi, neobičnih osobina....ekscentrični, nekonvencionalni, originalni, drugačiji od drugih. Dosada je neprijatelj ove energije.
Sa ovom energijom ostaje se u vezama ako one nisu previše formalne i teške. Što ima više slobode u nekoj vezi duže će u njoj i ostati. U veze se ulazi naglo, naglo se i izlazi iz veze. Moguće su svađe, rasprave, skandali. Potreba da se bude prijatelj sa svima. Mešanje ljubavi i prijateljstva.
Ovaj aspekt neretko imaju umetnici, muzičari, modni dizajneri....
Oni koji imaju ovaj Nat aspekt ponosni su što su drugačiji i što se razlikuju od mase ili neke grupe...




Osim Anais Nin, ovaj aspekt kod poznatih: Angelina Jolie, Prince, Diana, Princess of Wales, Elvis Presley, Robbie Williams, Franz Kafka, Sinéad O'Connor, Mickey Rourke, North West, Tony Blair, Pola Negri, James Blunt, Anaïs Nin, Rod Stewart, Pola Negri, Alice Cooper, Anton Chekhov, Gloria Gaynor, Monica Seles, William Faulkner, Roger Vadim (I Bog je stvorio ženu)....
Sve su ovo harizmatične, kontraverzne  i neobične ličnosti...


Tranzitni kvadrat Urana sa vašom natalnom Venerom!

Mnogo jači i očigledniji uticaj je ako je Tran Uran u kvadratu sa vašom natalnom Venerom.
Sada to proživljavaju svi oni koji imaju Nat Veneru u Lavu, ali i Nat Veneru u Vodoliji.

U ovom trenutku to su Venere na oko 21/22°... kako Uran bude išao napred tako će i ostali imati ovaj kvadrat. Kada Uran izađe iz Bika i pređe u Blizance odahnuće oni sa Venerom u Vodoliji i Lavu a na red će doći oni sa Venerom u Devici i Ribama i tako redom...Uran u jednom znaku ostaje oko sedam godina!

Ovaj tranzit bi mogao da utiče na vas da krenete u potragu za neobičnim vezama, on najčešće izaziva želju i potrebu za nečim novim, drugačijim...uglavnom najčešće traži neku promenu u vezama, ovaj tranzit će u vaš život možda "dovesti" nekog originalnog, drugačijeg, ekscentričnog partnera, neobičnog načina života...nekada dovede do raskida ili razvoda posebno ako nema puno drugih aspekata koji nude stabilnost i dugotrajnost...sa ovim tranzitom se poželi neki vid "otvorenog" partnerstva...nekada ovaj tranzit samo želi da prekine dosadu...a na vama je da razmislite da li je dobro prekidati neki odnos, vezu, brak samo jer vam je dosadno...doneće ovaj trazit negde iznenadne veze koje će se takođe iznenada i završiti....
Šta možete učiniti u vreme ovog tranzita koji traje duže nego ovaj ovog leta koji imamo svi...
Gledajte da postojeće veze osnažite, učinite uzbudljivijim, originalnijim...gledajte da budete što odgovorniji u vašoj potrazi za slobodom..gledajte da budete što originalniji u oblastima kojima se bavite...okrenite se više umetnosti, kreativnosti jer Venera je upravo to...gledajte da negde izživite to svoje osećanje i potrebu za slobodom a da vam ne "stradaju" veze i odnosi (sem ako je potrebno da se neka veza prekine jer je ograničavajuća)...Potražite nove, drugačije vrste zabave!
Kada ovaj tranzit prođe bićete svakako mirniji i staloženiji...

Gwyneth Paltrow od poznatih ima Veneru u Lavu na  21°




Zvezdano nebo danas:

Mesec je u Ribama, u fazi rasta, vidljiv 80.1%
Od jutros Mesec je u konjukciji sa RSaturnom, i tako zajedno oni su u sekstilu sa Jupiterom u Biku!
Mesec danas u sekstilu sa Jupiterom....*aspekt "anđela čuvara", RSaturn u sekstilu sa Jupiterom od 19.juna - Nagrada za strpljenje... 
Pred kraj dana Mesec će biti u trigonu sa Suncem u Raku. Mesec - Duša i Sunce - Volja sarađuju! Moćna i jaka energija, energija vode: Ribe/Rak! Energija osećanja. Mnoge će preplaviti osećanja, empatija, intuitivnost, romantika....Odlična energija za porodične odnose ali i za muško ženske odnose (Mesec - žena, majka, sestra, tetka, i da ne nabrajam u skladu sa Sunce - muškarac, otac, brat, muž, autoritet).
Lepe energije za petak, za uvod u vikend. Lepe energije za današnji praznik (za one koji slave Ivanjdan). Danas uživajte, dajte sebi oduška, pustite (na kratko) probleme, usporite i uživajte...
Današnji tekst o kvadratima Venere i Urana imajte na umu ali....u fazonu da budete obavešteni i spremni, nisam ga pisala da bih vas plašila ili bilo šta slično...nema bombastičnih naslova, samo skretanje pažnje!!!

Srećan vikend vam želim!


*Za nove čitaoce - Aspekt "anđela čuvara": lepa energija, lepo raspoloženje...onako široko (Jupiter)...duša (Mesec) široka (Jupiter) otvorena za radost i sreću i lepe trenutke sa ljudima (Ribe - empatija, saosećajnost). Energija koja mami osmeh....onaj širok. Energija koja donosi glasan smeh...Često ćete čuti da povoljne aspekte Meseca i Jupitera (sekstil, trigon, konjukcija) nazivamo aspektima"anđela čuvara". Divno je imati takav aspekt u natalnom horoskopu, u dugotrajnim aspektima (tranzitima, predikcijama) ali lepo je i ovako na kratko na nekoliko sati...zar ne? 


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


 Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023






Нема коментара:

Постави коментар