понедељак, 24. јул 2023.

Nedeljni horoskop - Šta rade zvezde u periodu od 24.jula do 31.jula...


Moto nedelje:
Naše misli imaju odjek (eho)....
Šta pomislimo to nam se i vrati....

Ove nedelje na zvezdanom nebu:

27.jul 17:15: Merkur konjukcija Venera
28.jul 09:34 Merkur trigon SMČ
28.jul 23:32 Merkur ulazi u Devicu


Mirna nedelja?!
I jeste i nije...Ako gledamo prošlu nedelju ova na prvu loptu izgleda mirno jer nema puno događaja i egzaktnih aspekata! Međutim nije baš sasvim tako, baš zbog nedelje koja je iza nas!
Merkur i sve u simbolu Merkura ove nedelje ipak u prvom planu!

Idemo redom....

Još uvek osećamo promenu znakova Mesečevih Čvorova. 
Ova promena je jedna od najvažnijih astro događaja ovog leta ali i godine!

I dalje smo i pod utiskom i pod uticajem dve opozicije: Marsa i Saturna i Sunca i Plutona, kao i pod uticajem kvadrata Plutona sa Mesečevim Čvorovima.
Ove energije su baš frustrirajuće i kao da smo svi u nekom kolektivnom stresu!

Sunce je prešlo u Lava, počela je sezona Lava, u Lavu su od juče Sunce, RVenera, Merkur i Lilit...
Ulazak Sunca u Lava taj svečani čin :), malo je poremetila Venera zbog svoje priče o retrogradnosti!
Venera i Kiron su u retrogradnom ciklusu, Venera posle 18 meseci (u Lavu posle 8 godina), Kiron na redovnom godišnjem! O retrogradnoj Veneri sve znate, što se Kirona tiče imajte na umu da on nije mogao da izleči svoju ranu ali je mogao da izleči Prometeja! Ponekad možemo više uraditi za druge nego za sebe, ali pomažući drugima mi zapravo pomažemo sebi!!!

Merkur je u kvadratu sa Uranom od juče....pa najavljuje nervozan početak ove nedelje!
Energija tenzije i uznemirenja...

Juče je bio jedan zaista Dinamičan dan!
Tu dinamičnost osećamo i početkom ove nedelje!

I tu nije kraj. RVenera je u inkonjukcijama sa RNeptunom i RPlutonom (JOD)!
Ovo je energija prilagođavanja i moraćemo i da se prilagođavamo. Ako nešto ne funkcioniše, moraćemo da probamo nešto drugo, makar da pokušamo! Imaćemo utisak da ćemo teško rešiti neke probleme u simbolu Venere (ljubav, uživanje, zabava, finasije...itd.). Kao da će rešenje nekog problema stvoriti novi problem!

Imate linkove ka svim tekstovima da ne širim priču!


Zvezdano nebo danas

Na karti neba vide se svi aspekti sa kojima počinjemo ovu nedelju!
I sami možete videti da je sve poprilično napeto i nervozno!

U vestima: oluje koje su pogodile ceo region, zemljotres (Indonezija, Krit), požari na sve strane, erupcije vulkana (Tihi okean i Island), naučnici predviđaju da će jul 2023. biti najtopliji mesec u istoriji merenja, rasprava da li su ovo prirodne oluje ili nešto drugo, poplave na drugoj strani sveta...itd. 
Ni politička situacija nije bolja...borba za moć, koripcije, hapšenja, izbori u Španiji...itd. Gužve na graničnim prelazima, otkazivanje letova zbog oluje itd. itd. Srušeni kranovi, drveće počupano iz korena, prevrnut trajekt...

Kako bi mladi rekli "ludilo mozga"....Nervoze je svuda oko nas, stres, frustracije u prodavnicama (na kasama posebno), na radnim mestima, u saobraćaju...svuda! Ko je sada na nekom putovanju prisutna je nervoza, neizvesnost ali nervozni će biti i oni koji tek kreću na putovanje...i mogla bih ovako do sutra da navodim! Ni emotivna situacija nije baš idelana, ljubavne priče su poprilično nervozne i stresne i neizvesne ovih dana!

Srećom pa će se u četvrtak 27.jula sresti RVenera i Merkur...
Merkur u Lavu na izlasku iz Lava rešće se sa RVenerom koja je tek započela retrogradni ciklus i svoje retrogradno putovanje od 42 dana i 42 noći! 
Mnogo toga može biti priča ovde...Neko ili nešto iz prošlosti bi moglo da nam privuče pažnju! Mogući su susreti, razgovori, komunikacija, informacije, ideje koji imaju svoju priču i korene u prošlosti! 
Biće sećanja...biće nostalgije svuda oko nas!

Ovaj susret zavređuje poseban tekst...dotle pročitajte - Kada prošlost pozove...


U petak, 28.jula Merkur pre prelaska u Devicu u trigonu sa SMČ
Posle nostalgičnog susreta sa RVenerom Merkur će biti u harmoničnom aspektu trigona sa SMČ u Ovnu i harmoničnom aspektu sekstila sa JMČ u Vagi

Misli na raskrsnici....
Da li tamo...ili ovamo....Koji je put kojim treba ići?!
Mesečevi Čvorovi su nedavno promenili znakove i sada su na osi Ovan/Vaga - JA - TI - MI

Ovnom vlada Mars on je već u Devici gde će mu se pridružiti Merkur, Vagom vlada Venera a ona je retrogradna! Merkur je na "raskrsnici" obratite pažnju na ono prvo što vam padne na pamet, obratite pažnju na misli, reči, komunikaciju, vesti, informacije...
Sa jedne strane SMČ sa druge strane JMČ na vama je da odaberete!
Da bi krenuli dalje u budućnost najpre sredite misli sada...

Pre nego krenete napred dobro razmotrite svoje misli, odluke. Sakupite sve informacije, činjenice...ako je potrebno vratite se i u prošlost....Ima vremena da krenete putem kojim treba ići....ali tako što ćete uklopiti i prošlost (JMČ u Vagi), sadašnjost (Merkur na prelasku u Devicu)) i budućnost (SMČ u Ovnu). Ovo su harmonični aspekti i kao da na ovoj raskrsnici treperi zeleno svetlo! 

Istog dana pred sam kraj dana Merkur će se vratiti kući u Devicu (ovo je njegova druga kuća, prva je u Blizancima). Vrme je za organizaciju, posao, zdravlje...Vrme je da se nešto počisti, uredi, sredi....možda i popravi! Sa Merkurom u Devici naše misli biće praktičnije ali i komunikacija! Bićemo generalno mnogo praktičniji i razumniji. Posvetićemo se i detaljima, analizi...
Odlično vreme i period za organizaciju, ćišćenje, brigu o zdravlju...dobar period i za navike i rutinu, papirologiju, brigu o kućnim ljubimcima!

Merkur će biti retrogradan u Devici od 23.avgusta do 15.septembra i poklopiće se sa retrogradnom Venerom. Od 24.avgusta i Uran će biti retrogradan (već retrogradni: Pluton, Saturn, Neptun i Kiron). 

Merkur će zbog retrogradnosti ostati u Devici sve do 05.oktobra

Pratite blog i bićete na vreme obavešteni o svemu i naravno spremni!


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma nedelje:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023











Нема коментара:

Постави коментар