понедељак, 31. јул 2023.

Nedeljni horoskop - Šta rade zvezde u periodu od 31.jula do 07.avgusta

 

Moto nedelje:
Tvoja sloboda se ne završava tamo gde počinje moja...


Nedelja u kojoj se završava jul i počinje avgust!

Ponedeljak 31.jul poslednji dan jula.
Mesec je u Jarcu, dan pre Punog Meseca. Mesec je danas vidljiv 96,1%
Mesec danas sa Marsom i Jupiterom gradi Veliki Zemljani Trigon!
U ovom velikom trigonu Mesec u Jarcu je u trigonu sa Marsom u Devici i Jupiterom u Biku, Mars i Jupiter su u trigonu (egzaktno sutra). Mesec je u ovom trigonu "okidač". 
Veliki Zemljani Trigon nosi energiju praktičnosti, trezvenosti, pouzdanosti....i senzualnosti!

Nedelju pred nama obeležiće Pun Mesec u Vodoliji, Marsov trigon sa Jupiterom i Merkurova opozicija sa Saturnom, Plutonov kvadrat sa Mesečevim Čvorovima i Merkurov ulazak u retrogradnu senku!

Svaki Pun Mesec je bitan, jer predstavlja neku kulminaciju, ovaj je interesantan jer je prvi od dva Puna Meseca u avgustu ali i po tome jer je tkz. Super Pun Mesec! Lajt motiv ovog Punog Meseca je - sloboda! - "O lepa, o draga, o slatka slobodo...". 

U avgust ulazimo sa Punim Mesecom u Vodoliji i sa T-kvadratom Sunce - opozicija Mesec - kvadrat - Jupiter! Poprilično napeto i ako T-kvadrat nije egzaktan. Ovde je najbitnije kontrolisati preterivanje, zapravo savet je da Vežbate umerenost!

U avgust ulazimo i sa konfiguracijom JOD - "Božiji prst", gde je prst uperen u RVeneru! 
I ovo je poprilično nervozno, nejasno, zbunjujuće...

Priču o početku avgusta otežaće opozicija Merkura u Devici sa RSaturnom u Ribama, probajte koliko je do vas da kontrolišete misli, izbegnite tugu i pesimizam. Srećom tu je trigon Marsa u Devici i Jupitera u Biku da pomogne jer sa ovom energijom Sreća je dostižna!

Pročitajte detaljno o svim događajima, aspektima, promenama



Ove nedelje na zvezdanom nebu:

01.avgust 20:31 Pun Mesec u Vodoliji na 9°15’
01.avgust 22:44: Mars trigon Jupiter
02.avgust 04:17: Merkur opozicija Saturn
03.avgust 22:38 RPluton u Jarcu kvadrat SMČ u Ovnu
04.avgust Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 8°00’ Device



Poletimo...svi zajedno...
I ljubav i sloboda...

01.avgust 20:31 Pun Mesec u Vodoliji 
Sunce u Lavu, Mesec u Vodoliji na 9°15’

Prvi Pun Mesec od dva ovog meseca!

Ovaj Pun Mesec je i Super Pun Mesec!
Nije ovo zvaničan naziv....bar nije kod astronoma, ovaj naziv je prvi put upotrebio astrolog Richard Nolle 1979. godine. Kako će Mesec izgledati veće i svetlije nego obično...zbog toga i taj naziv Super Pun Mesec....koji će "iskakati" na internetu sa svih strana ovih dana.



Budite mirni to je samo Pun Mesec
Ne postoje zvanična pravila koliko blizu ili daleko Mesec mora biti da bi dobio naziv Super Mesec. Kažu da ovakav Mesec izgleda oko 30% svetlije! Mnogi pamte (pa i ja :) Super Mesec 14.novembra 2016. Naučnici su sproveli studije i nisu pronašli ništa značajno da bi mogli da povežemo Super Mesec sa prorodnim katastrofama!
Pun Mesec u avgustu ima još naziva, zovu ga po ribi (jesetra), Žuti Mesec, Kukuruzni Mesec, Mesec munje...itd. Ljudi su nekada prirodne pojave nazivali onako kako su ih doživljavali. 

Inače ovog meseca imamo dva Super Puna Meseca. Drugi je 31.avgusta Pun Mesec u Ribama!
Njega zovu i Super Plavi Mesec!

Sada možemo i da se posvetimo astrološkom prikazu Punog Meseca u Vodoliji!
U ovoj opoziciji imamo Sunce u Lavu koje veliča pojedinca, ego, koje se izdvaja iz grupe, i imamo Mesec u Vodoliji koji veliča grupu, neku zajednicu, tim. Pun Mesec svojim simboličnim svetlom osvetljava ovaj konflikt pojedinac nasuprot grupe. Ovde pojedinac neće da bude deo tima. Pojedinac koji je ispunjen osećanjima, strašću, romantikom (uticaj Lava) i grupa sa osećanjem "volimo i mi vas" (uticaj Vodolije). Ovaj Pun Mesec je kulminacija, kraj nečega! Naravno da ću ovde napisati: Svaki kraj je zapravo novi početak!!!
Na koga pre svega utiče Pun Mesec u Vodoliji, na Lavove i Vodolije, ali i na Bikove i Škorpije, na sve ostale uglavnom u kućama i oblastima gde se ova opozicija nalazi Vodolija/Lav! 

Ovde imamo i priču o slobodi....
Vodolija nas uvek inspiriše da se bavimo pitanjem slobode, originalnosti, promenama...

"O lepa, o draga, o slatka slobodo..."
Sloboda (grč. ἐλευθερία lat. libertas) se odnosi, u opštem smislu, na tvrdnju "biti slobodan" (nesputan, neograničen, nezarobljen) i označava stanje u kojem subjekt može delovati bez prisile i zabrane. Položaj čoveka potpuno suprotan slobodi jeste ropstvo.
Tvoja sloboda se ne završava tamo gde počinje moja...
Imajte na umu da Moja sloboda ne ograničava tvoju slobodu i obrnuto tvoja sloboda ne ograničava moju slobodu. Kada to prihvatimo biće više slobode generalno!

Mesec u Vodoliji je ovde nasuprot Sunca u Lavu....11. i 5.kuća prirodnog horoskopa!
Ljubav koju dobijamo nasuprot Ljubavi koju pružamo. Ova opozicija nam pruža mogućnost da otkrijemo koliko smo slobodni ili nismo....u ljubavi, u odnosima, u porodici, u poslu, sa navikama...u životu!
Opozicija: Dve planete koje su jedna naspram druge, dve suprotnosti koje se dopunjuju. Naravno treba da postoji svest o tome, i želja da te dve planete budu u ravnoteži. Ovo jeste aspekt izazova, ali on nudi mogućnost "pomirenja" dve strane u ovom odnosu. U tom slučaju ono što predstavlja neravnoteža može postati ravnoteža.

Nadam se da shvatate poentu.
Ja ću vam prva reći i uvek govorim: Slušajte svoje srce....verovatno jer sam Lav :), ali poenta je da ne budete rob ljubavi....a često upravo to postajemo. Ljubav nije veza, sex, ljubav je ono u vama, harmonija u vama. Ljubav je prava samo ako ide uz slobodu, ljubav je prava samo ako poštujemo individualnost druge osobe i obrnuto!
Ovde je stvar u ravnoteži...biti u ljubavi a biti slobodan.
Ljubav bez slobode nije ljubav...Sloboda bez ljubavi ni to ne ide.
Ljubav nije ptica u kavezu!

Ovde je u priči i svaka druga sloboda....
Da li će se i koliko još zakuvati i u svetu i kod nas...da li će biti protesta, štrajkova, elementarnih nepogoda....šta će biti sa putovanjima, aerodromima....itd. ostaje nam da saznamo!



U vreme Punog Meseca u Vodoliji:
(konfiguracije T-kvadrat i JOD)

Sunce u Lavu, Mesec u Vodoliji u kvadratu sa Jupiterom u Biku! 
Ovo je T-kvadrat...Nije egzaktan ali je dovoljno jak!
Mesec će biti u (egzaktno) kvadratu sa Jupiterom posle opozicije sa Suncem, 02.avgusta u 03:37 CET.
Sunce će biti u (egzaktno) kvadratu sa Jupiterom 07.avgusta! Obe ove energije su zahvaljujući Jupiteru energije preterivanja i precenjivanja - generani savet je Vežbajte umerenost!

Vladari Vodolije Uran i Saturn
Uran je blizu Jupitera, pisala sam pre neki dan o tome, ta konjukcija nije egzaktna ali je očigledna!
RSaturn je u opoziciji sa Merkurom u Devici, Uran je u kvadratu sa RVenerom u Lavu!

Venera je retrogradna u Lavu i ona ima značajnu ulogu u vreme ovog Punog Meseca jer su osa Lav/Vodolija u fokusu! RVenera je i dalje u konfiguraciji JOD!

Dakle, imamo jedan prilično intezivan Pun Mesec sa kojim počinje ovaj osmi mesec u godini!



Sreća je dostižna

01.avgust 22:44: Mars trigon Jupiter
Mars u Devici, Jupiter u Biku na  13°46’

Pisala sam već o ovom aspektu kada je bio aplikacioni - dolazeći!
Pročitajte taj tekst - OVDE, ali evo i skraćene verzije :):

Mars trigon Jupiter: Mars je priča o energiji, fizičkoj energiji pre svega, on je i radna energija, energija želje, energija akcije, Jupiter je energija i kapacitet sreće, energija ekspanzije, napretka, finasija, širenja vidika. Sa ovim tranzitom imate priliku da preuzmete inicijativu i da energije rade u vašu korist. 
Sa ovim aspektom sreća je dostižna. Ovo je tranzit pun pozitivne energije, sa kojim možete postići puno i stići naravno do nekog cilja. Odličan je za učenje, putovanje, takmičenje (sportska takmičenja ali i sva druga), filozofske debate, proširivanje životnih vidika. Ovde je podjednako jaka i fizička i intelektualna snaga....Sa malim naporom mogu se ostvariti veliki poslovi. Ovo je i jaka seksualna energija...

Sreća je još veća kada se sa nekim podeli.
Sa ovom energijom zapravo raste i vera i verovanje......u nešto ili nekog!
Mars ovde daje energiju, on je pokretač....u Devici je pa je vredan, radan, nikako nije besposlen. Usmeren je na svakodnevicu, navike, posao, zdravlje, higijenu...
Jupiter je ovde zadužen za ekspanziju, širenje, blagostanje, on je u Biku usmeren na emotivnu i materijalnu sigurnost, usmeren na uživanje u čulima, u zemlji, prirodi...

Ovako zajedno udruženi u aspektu trigona donose optimizam, sreću, uspeh...Ima ovde i hrabrosti i velike strasti....i fizičke i mentalne.
Ovaj aspekt ukratko: sreća, polet, entuzijazam, avantura....
Potrudite se..."uhvatite" svoju sreću!



Neki bi to tugom nazvali...
("Što se bore misli moje")

02.avgust 04:17: Merkur opozicija Saturn
Merkur u Devici, RSaturn u Ribama na 5°38’

Ovaj aspekt ima bitnu ulogu jer je u vreme Punog Meseca u Vodoliji!!!
Kratkotrajan aspekt...ali prilično interesantan...posebno ako osetite da imate problem sa slušanjem drugih, sa onim što imaju da vam saopšte, kažu....ispričaju. To može da bude problem sa koncentracijom, pažnjom....Ovaj tranzit može doneti neku vrstu tuge, melanholije....potrebu za izolacijom...ono meni je samnom najbolje....Nekada ovaj aspekt donese neku lošu vest, tužnu vest....Inače, u vreme ovog tranzita ne preporučuje se donošenje odluka....
Saturn je retrogradan, neka prošlost je ovde bitna....Merkur (misli) zajedno sa Saturnom vraćaju nas u prošlost.....Sva teška priroda Saturna ovde dolazi do izražaja....Kod nekog se javljaju strahovi, kod nekog kompleksi, inferiornost....Razmišlja se vrlo usko, zatvoreno...konzervativno.
Ovo je još jedna u nizu Saturnovih lekcija na njegovom putu unazad (Retrogradni Saturn). Teška lekcija, ispit, iskušenje....Ovde je neophodno da kontrolišete svoje misli....Lakše reći nego učiniti, ali bar pokušajte...


Pogrešan put

03.avgust 22:38 RPluton u Jarcu kvadrat SMČ u Ovnu na  28°49’

I ovde imamo dva datuma jedan je 29.jul drugi je 03.avgust!
(objasnila sam ovde priču o pravim i srednjim MČ).

Kvadrat Plutona i SMČ imali smo poslednji put 21.januara 2015. godine
Pluton je bio u Jarcu, SMČ u Vagi na 13°51’ 
(Imali smo ga i 06.oktobra 2006. Pluton u Strelcu SMČ u Ribama, JMČ u Devici)
Sada posle 8 godina imamo ovaj kvadrat.

Ovo je energija straha od gubitka moći, kontrole...energija koja se teško kontroliše i kanališe. 
Ako se ova energija koristi u pogrešne svrhe može se okrenuti protiv vas. 
Izbegavajte svaku vrstu manipulacije, opsesije, pohlepu, ljubomoru...Mogli bi i da razbesnite neke ljude. Mnogi će se grčevito držati kontrole nad nekim stvarima i ljudima i to će ih ometati u procesu transformacije. Ova energija može izazvati potrebu za osvetom. Mogli bi da steknete neprijatelje u ovom periodu. 
Ako ne prepoznate sebe u ovim energijama onda svakako izbegavajte ovakve osobe.

P.S. Redovni čitaoci znaju da se ja bavim i istraživanjima a to što volim istoriju mi olakšava posao.
21.januara 2015. godine. kada je poslednji put bio ovaj kvadrat - Rat u istočnoj Ukrajini.
Ovo sam izdvojila zbog sadašnjih dešavanja, ali ako pogledate januar 2015. videćete snažan uticaj ovog kvadrata: napadi Boko Harama, napad na redakciju lista Charlie Hebdo,  raketni napad na ukrajinski grad Mariupolj,Vanredni parlamentarni izbori u Grčkoj, sukob policije i demonstranata u Prištini...itd.

Na ličnom planu kvadrat Plutona i Mesečevih čvorova će najviše osetiti ljudi sa planetama na poslednjim stepenima kardinalnih znakova ali i ljudi sa prvim stepenima fiksnih znakova - Ovnovi/Bikovi, Rakovi/Lavovi, Vage/Škorpije i Jarčevi/Vodolije

Pisala sam već o ovom tranzitu - ovde


Merkur iz senke

04.avgust Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 8°00’ Device

Merkur nebeski glasnik je od svih planeta najčešće retrogradan...najmanje tri puta godišnje!
Kada Merkur putuje unazad mi to osećamo!
Da li osećamo i njegovu retrogradnu senku (pre i posle retrogradnog ciklusa)?
Da..... osetimo i to na neki način.
Merkur ulazi u retrogradnu senku oko dve nedelje pre i posle retrogradnog ciklusa!
Sadašnja retrogradna senka pre retrogradnog ciklusa je uvod u retrogradni ciklus!
Posle retrogradna senka posle retrogradnog ciklusa najavljuje kraj retrogradnog ciklusa!

Merkurovo delovanje iz senke nam pruža šansu da se dobro pripremimo!
Mirno i staloženo bez neke panike...
Pripremite se dobro za neko putovanje, za potpisivanje ugovora...proverite na vreme sve detalje!

III
04.avgust Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 8°00’ Device
23.avgust Merkur u retrogradnom ciklusu sa 21°51’ Device (23 dana)
15.septembar Merkur direktan sa 8°00’ Device
30.septembar Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 21°51’ Device


Kada Merkur uđe u pre retrogradnu senku najavljuje put kojim će Merkur ići i koji će preći prvi put a to je zapravo put koji će Merkur preći tri puta. 

U ovom ciklusu 
Prvi put od 8°00’ Device do 21°51’ Device (u pre retrogradnoj senci).
Drugi put od 21°51’ Device do 8°00’ Device  (u retrogradnom ciklusu)
Treći put od  8°00’ Device do 21°51’ Device (u direktnom hodu i posle retrogradnoj senci).

Period pre retrogradne senke  od 8°00’ Device do 21°51’ Device
Ovaj period će nagovestiti teme, oblast života koji će se pojaviti u vreme Merkurovog retrogradnog ciklusa...ovo je nešto kao Predpremijera!
Uglavnom ćemo osetiti ovaj uticaj u tragovima!
U periodu pre retrogradnog ciklusa Merkur u senci - Merkur usporava...u periodu posle retrogradnog ciklusa Merkur u senci - Merkur ubrzava!

Pogledajte gde se nalaze ovi stepeni Device u vašim horoskopima i to je vaša priča!
Kada Merkur krene retrogradno preći će isti put "natraške" kao Merkur u pre retrogradnoj senci!
Kao da će osenčiti ovaj put obeležiti ga na neki način da bi se na vreme priipremili!
Pa pripremite se na vreme!

Sve ovo možete posmatrati i na ovaj način:
Pre retrogradna senka, period retrogradnosti, direktno kretanje sa posle retrogradnom senkom kao tri šanse...Tri puta imamo priliku za neke stvari, događaje, komunikaciju! Nije ovo zaključak osobe koja je optimistična...ovo je normalan zaključak za normalne pojave!

Ono što će vam svakako pomoći je nešto kao "protokol" za Retrogradnog Merkura, nešto u fazonu Prve pomoći ili Kako (pre)živeti Retrogradnog Merkura, a on vam se svake godine nalazi na stranici AKTUELNO NA NEBU:


Savet: Period retrogradne senke Merkura ne treba tretirati kao retrogradnost, već kao period pripreme za retrogradnost! Mala opreznost i to je to! Ništa mistično...i sl. tome!

☆Ova priča oko retrogradnih senki krenula je relativno skoro negde od 1980. tek da znate! Sećam se kada sam počela da pišem o retrogradnim senkama da gotovo niko nije pisao na tu temu.

Merkur će dakle od 04.avgusta lagano usporavati sve do vremena kada će biti retrogradno stacioniran 23.avgusta. Za nas je ovo period pripreme period predostrožnosti i ništa više ili manje od toga!
Možda već sada krenete da pravite rezervne kopije, platite neke račune na vreme...itd.
Merkur u ovom periodu se sporije kreće...usporite i vi...i to je to!

Ovo je prva nedelja avgusta detaljno!
Sledi Zvezde u avgustu!


☆☆☆

Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma nedelje:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023







Нема коментара:

Постави коментар