среда, 25. јануар 2017.

Retrogradna Venera - prva pomoć


Kako preživeti retrogradnu Veneru

Za razliku od retrogradnog Merkura retrogradna Venera je manje poznata..Mislim da nema osobe koja nije čula za retrogradnog Merkura, "Marfijev zakon" i sl. O retrogradnoj Veneri se svakako manje zna...Retrogradni Merkur se i javlja češće, bar tri puta godišnje sa Venerom je drugačije....

Venera je retrogradna svakih 18/19 meseci, retrogradni ciklus obično traje oko 40-44 dana i noći!!! Pre i posle retrogradnog ciklusa Venera bude u retrogradnoj senci! Svaka retrogradna senka traje oko mesec dana!!! 

Ovih 40 dana i noći u mnogim kulturama ima posebno značenje!!! Hrišćanski post ili muslimanski mesec ramazana! Tu je i priča o Noju, lutanje Jevreja kroz pustinju.....Da li ovaj period ima veze sa pokajanjima, pročišćavanjem, odlučite sami!


Venera je retrogradna u istom znaku svakih 8 godina!

Retrogradna Venera i retrogradne senke:

Retrogradna senka - pre samog retrogradnog ciklusa 
Kada Venera uđe u retrogradnu senku, već tada nagoveštava neke događaje koji će se snažnije ispoljiti tokom samog retrogradnog ciklusa!!! Retrogradna senka može polako na površinu izvući nešto što je skriveno, potisnuto, zaboravljeno...Nešto kao buđenje iz nekog sna!!! Buđenje nezadovoljstva, usamljenosti, nevoljenosti i sl. Negde i potreba za promenom postojećeg stanja! Negde opet ova energija može doneti povučenost, stidljivost, neodlučnost!!!

Retrogradni ciklus će pokrenuti događaje ali i psihološke uticaje!!!
Kada Venera uđe u retrogradni ciklus...u periodu od oko četrdeset dana i noći mi zajedno sa Venerom krećemo na "putovanje" u prošlost...Neko će u introspekciju, revidiranje, premotavanje, emocija, lepote, finasija... Već prema afinitetima! Za mnoge ovaj ciklus i ovo putovanje može biti bolno...Može ali i ne mora! Jer za nekog ovo putovanje može značiti oslobađanje od bola...Sve zavisi šta će retrogradna Venera zateći u svakom slučaju pojedinačno!!!

Direktna Venera 
Ovo je period puštanja....ili opuštanja! Period promena bi mogao da bude očigledan, jasniji, intezivniji! Period koji će pokazati koje ste lekcije naučili dok je Venera bila retrogradna...Ovo bi mogao da bude i period donošenja odluka!!!

Retrogradna senka - posle retrogradnog ciklusa
Venera i ako direktna i dalje ostaje u retrogradnoj senci neko vreme...ova senka je nešto drugačija od retrogradne senke pre retrogradnosti. Ovo je post retrogradna senka! Ovo je period koji i dalje može biti opterećujući ali na drugačiji način! I dalje postoji problem ali ga sada sagledavate na drugačiji način! Biće i onih koji ovu retrogradnu seku neće osetiti....


Retrogradna Venera:

Oni koji su u vezama i koji su na ivici odustajanja od veze, na ivici prekida tada bi mogli da požele baš to - prekid!!! Razmislite dobro pre nego doneste takvu odluku!!! Ostavite odluke za period direktnog kretanja Venere!!! Ne razvodite se, ne podnosite zahtev za razvod u ovom periodu!!! Mogli bi da se pokajete! Ili bi mogli da ne prođete najbolje u tom procesu! Bolje je da u vreme retrogradne Venere pokušate da stvari popravite, da obnovite ljubav, strast....tek kada Venera krene direktno ako i dalje imate potrebu da prekinete neku vezu ili da se razvedete onda krenite u taj proces!!!

Ako niste u fazonu raskida možda ćete biti u fazi blokade, zastoja, neiszvesnosti... Ljubav se umorila, istrošila...Možda osetite nevoljenost u vezi, odnosu, braku....Možda vi više ne volite kao ranije!!! Ne odustajte odmah! Sa RVenerom moguće je obnoviti ljubav, romansu...bilo da ste u vezi ili niste. 
Ljubavi stara gde si..ovo je taj period! Period pokušati ponovo, ili krenimo ljubav ispočetkaobnoviti zavete, obnoviti emociju! Dakle, vi koji ste u paru, imate veliku šansu da ljubav obnovite ili da uđete u još veće probleme. Retrogradna energija ovde ima moć obnavljanja...ili moć da razdvoji one koji ne mogu više zajedno.Retrogradna Venera

"Prošlost će se ponoviti onima koji zaboravljaju"....

Bivši, bivše....

Ovo je i period mogućeg "pojavljivanja" bivših ljubavi...."iz ormana, ispod tepiha, iz kutijica", često je to Pandorina kutijaNaravno moguće je i da se bivše ljubavi pojave stvarno, porukom, pismom, bilo kojom komunikacijom ili da se dogodi "slučajni" susret, ono: "otkud ti k'o sudbina, kad si davno mene ubila". Za mnoge je ovo baš ono što čekaju, očekuju, priželjkuju. Ima nas koji se od toga ježimo (u negativnom smislu:)!

Ovaj period je dobar da dovršite nedovršena "posla" kada su vaše bivše ljubavi u pitanju! Bivši se i javljaju (u bilo kom obliku) da bi dovršili nedovršeno! I da se ne bi stalno pitali šta bi bilo da je bilo i sl. Tek kada to završite možete krenuti napred! Jer teško ćete krenuti dalje ako imate nedovršenih stvari u prošlosti! Raskrstite sa "avetima" prošlosti!

Savet: najbolje je da u ovom periodu preispitate šta ste naučili iz prošlih veza! Budite ipak oprezni. Sa ovom energijom moguće je da vam se bivši učine kao jedini ispravni izbor, da je on ili ona taj idealni partner koji vam treba. Isto tako možete upasti u zamku i da bivšeg ili bivšu vidite kao tasmanijskog đavola :)). Istina je obično negde na sredini!


Retrogradna Venera

"Samoća je ponekad najbolji prijatelj, ne postavlja pitanja ali daje odgovore"

Usamljena srca

Šta se dešava sa usamljenim srcima, onima koji nisu u vezi, neko će tu usamljenost osetiti još jače i teže...neko će imati priliku da shvati zbog čega je usamljen/usamljena kroz preispitivanje! Potreba za ljubavlju jača ali stidljivost i povučenost veća! U životu nije najgora stvar biti sam (emotivno, ljubavno). Ima onih koji su sami jer su skupo "platili" nečije društvo. Ima i onih koji su sami jer su shvatili da je bolje biti sam nego sporedna uloga u nečijem životu!
U vreme retrogradne Venere dobro je preispitati to svoje stanje samoće! 

Savet: Možda je dobro da sebi date prednost, da budete sami sa sobom čak i ako vam je i previše vašeg društva (dugo ste sami). Posvetite se zaista sebi. Budite sebi najvažnija i najbitnija osoba....zavolite sebe! Kada Venera krene direktno možda vas kupidon iznenadi :)). Možda se baš tada pojavi neko ko će srušiti zid koji ste (iz nekog razloga) sagradili i podići most do vašeg srca! 


Retrogradna Venera

Šta zna srce šta je retrogradna Venera :)).

Nove veze

Šta ako se neko baš u ovom periodu pojavi? Kako prolaze nove veze? Obično ovde sledi savet: ne počinjati novu vezu u ovom periodu! Ali kako tako nešto objasniti srcu? Šta zna srce šta je retrogradna Venera :)). I nisu svi upućeni u retrogradnost Venere! Kako da objasnimo takvu situaciju? Kao iskušenje? Kao testiranje? Ne znam, čudni su putevi kosmosa!!! Oprezno ako se u novu vezu ipak uđe. Tek kada Venera krene direktno imaćete bolji uvid u tu novu romansu! Dotle je sve moguće. I da veza krene pa stane, i da veza počne tajno, moguće su zabranjene ljubavi, sve ovo jer retrogradna Venera ima i energiju Riba, 12.kuće. Može se dogoditi da kada Venera krene direktno ali i kada sasvim izađe iz retrogradne senke dođete do saznanja da ta veza i nije ono što želite ili vam treba! Kao da ste "skinuli ružičaste naočari" sa lica i vidite bolje i jasnije! Možda shvatite da je ta osoba "poslata" da bi rešili neki problem od ranije.Retrogradna Venera

Ima li retrogradna Venera energiju prošlih iskustava, iskustva iz prošlih života? Ako ima onda je ovo period kada se mogu rešiti neka karmička iskustva i pitanja! Mada je ova priča više povezana za one koji imaju RVeneru natalno! Retrogradni ciklus Venere shvatite i prihvatite kao svojevrsno putovanje u prošlost u kome prikupljate delove te prošlosti, slažete sve "kockice", revidirate stavove, dublje zavirujete u svoje srce....pustite sve što ne valja da ode što dalje od vas ili ako valja ostaće ali na drugačiji način. Prihvatite ovaj ciklus kao vreme u kome procenjujete sve vrednosti....šta je vredno a šta nije u vašem životu od emocija do materijalnih stvari! Dakle, i ljudi i stvari, novac. Ima smisla jer Venera vlada Bikom i Vagom...Bik - vrednosti materijalne i sl., Vaga - odnosi! I imajte na umu da retrogradni ciklus nije vreme za odluke, već za procenjivanje, razmatranje obnavljanje...U akciju uđite u vreme direktne Venere i još bolje kada Venera sasvim izađe iz retrogradne senke (postretrogradnost)!!!

Neće svi kroz ovaj period prolaziti isto! Ni jedna veza nije savršena!!! Nema idealnih veza!!! Tako da je moguće da će samo biti nekih problema koje ne možete više da "gurate pod tepih". Kada Venera bude direktna (i bez senke) odlučite ko treba da ostane, ko da ode iz vašeg života, ali i da li vi negde treba da ostanete ili odete!!!


Retrogradna Venera

Zašto u vreme ovog ciklusa obično ide savet ne počinjati veze? Sve zbog energije koja vam ne dozvoljava da jasno vidite tu osobu...obično se ona idealizuje, stavlja na pijedestal i sl. Dok oni koji su u vezama jasno vide da nešto ne valja, nije kako treba, u novim vezama se ne vidi jasno. Retrogradna Venera šalje nejasne signale...često i vrlo pogrešne! Ne planirajte drugim rečima odmah svadbu :)), decu, sačekajte da Venera krene stabilno u direktni hod ali i bez senke! Sećam se jedne situacije (ne lične) gde je devojka u vreme RVenere upoznala muškarca u društvu koje je bilo određenog statusa pa je ona imala pretpostavku da on tu pripada....međutim kasnije je shvatila da je on tu "zalutao". Bila je razočarana i nije mu dala priliku da se pokaže onakvim kakav on zaista jeste!

Savet: ne treba odustati od nove veze, ali treba usporiti, jasnije sagledavati sve činjenice...oprezni budite, i kada sve prođe znaćete i sami! Mada iskreno, bolje je da u ovom periodu razmotrite šta zapravo želite kada je ljubav u pitanju, šta želite od partnerstva, šta je to što vi možete nekome da ponudite i sl. stvari. Ali ako se dogodi....računajte da vas kosmos testira!Važno!!!
U celoj ovoj priči jako je bitno kroz koji znak/znakove prolazi RVenera, zatim kroz koju kuću/kuće! Venera je ovde glumac/glumica, znak je uloga/uloge koju ima RVenera, a kuća/kuće je zapravo film ili pozorišni komad kako vam je lakše da razumete!
Nije isto da li RVenera prolazi 1. ili 12. kućom!!! Naravno ne treba zaboraviti i aspekte koje će RVenera praviti sa Tran planetama ali još značajnije koje će aspekte praviti sa vašim planetama!!!
U sve ovo uklopiti i kuće koje počinju Bikom i Vagom, naravno zbog toga što Venera vlada ovim znakovima!! Ove kuće vrše značajan uticaj na celu ovu priču!!!
Bikovi i Vage (Sunce u ovim znacima) ovaj ciklus obično više osete nego ostali, naravno i oni sa podznakom u ovim znacima! I oni koji imaju Mesec u Biku ili Vagi takođe mogu ovaj ciklus osetiti više nego ostali!
Nije Venera samo ljubav...
Venera je boginja ljubavi, lepote, umetnosti...ali Venera je i materijalni aspekt naših života!
U vreme retrogradnog ciklusa Venere nije dobro obavljati veće kupovine, platićete više nego što vredi! Posebno ne kupujte luksuzne stvari. Isto važi i za prodaju vrednih stvari, nekretnina i sl.
Ne treba vršiti estetke zahvate. Ne menjajte frizuru, farbu za kosu, oblik obrva i sl. Ne menjajte ni nameštaj, ne morate baš tada da krečite ili preuređujete životni prostor (i to je ulepšavanje).
Mogući su problemi sa hedonizmom (Venera vladar Bika), hranom, pićem....dijetama!
Nije vreme za neki novi modni stil, ali vreme je za retro modu...

P.S. Negde ćete pročitati da ne treba zakazivati svadbe u vreme retrogradne Venere....ima tu nečega. Ako ipak morate da se tada venčate, računajte na obnovu zaveta u nekom sledećem retogradnom ciklusu ili makar posetu bračnom savetniku! Nešto kao aneks na ugovor :).U ovom periodu preispitajte i vaš odnos prema vrednostima...pre svega procenite sebe i koliko vredite. Ne u bukvalnom smislu naravno, već vaše samopouzdanje! Preispitajte svoje finansije, materijalne prilike i neprilike...
Ovo je period kada bi mogli da pronađete neki zagubljen predmet od vrednosti...bilo da je to stvarno neki vredan predmet ili je vama vredan (iz sentimentalnih razloga)!

Ali i da vam se dogodi....Otkud ti k'o sudbina


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com
Нема коментара:

Постави коментар