понедељак, 9. јануар 2017.

Šta rade zvezde u periodu od 9.Januara do 16.Januara

⭐⭐⭐


Ponedeljak je...Mesečev dan....Mesec je danas u Blizancima od jutros na 5*...Moj natalni Mesec je Mesec u Blizancima i ja se uvek kada Mesec tranzitira ovom energijom osećam drugačije...zapravo kao kod kuće :-)). Međutim Mesec danas ne baš najbolje aspektovan možda će uticati i na moje (ne)raspoloženje...Prošli su praznici ali ne i za mene....danas je naša slava tako da radna nedelja što se mene tiče počinje od sutra....a kako stoje stvari biće gusto....Ja eto znam odakle bi danas mogli da duvaju vetrovi (nervoza) kada sam ja u pitanju....šta je sa vama :)).

Danas na zvezdanom nebu:

Mesec kvadrat SMČ 08:32
Mesec kvadrat Venera 09:29
Mesec kvadrat Neptun 15:17

Mesec danas, sve u samim kvadratima!!! Prvi je kvadrat sa RxSMČ u Devici....vrata ili izlaz su tu (SMČ) ali kvadrat kaže da bi dok ta vrata ne pronađemo mogli biti prilično nervozni...Kvadrat Meseca i Venere bi mogao da doda još nervoze....napetih osećanja, nepetu komunikaciju sa nama dragim ljudima....Neke od nas će kvadrat Meseca i Neptuna da zbuni....neko će poželeti da "pobegne" negde....negde tamo gde je sve po vašem :)). 


Ove nedelje na zvezdanom nebu:

10.Januara 17:21: Sunce kvadrat Uran
11.Januara 08:14: Mars sekstil Pluton
12.Januara 05:42: Sunce kvadrat Jupiter
12.Januara 15:03: Merkur ulazi u Jarca
12.Januara 22:53: Venera konjukcija Neptun
12.Januara Pun Mesec u Raku na 22* (prvi Pun Mesec u godini)


Ove nedelje sve oči su uprte u Četvrtak 12.Januara!!!
I ako će se u Utorak dogoditi kvadrat Sunca i Urana a u Sredu sekstil Marsa i Plutona ipak Četvrtak je dan koji će obeležiti ovu nedelju!!!

Centralni događaj ove nedelje je svakako Pun Mesec u Raku na 22*

Pun Mesec u Raku
Mesec u Raku (dom) opozicija Sunce u Jarcu (posao)

Sve počinje kvadratom Sunca u Jarcu i Urana u Ovnu u Utorak....jaka energija pobune, potrebe za slobodom u najkraćem rečeno!!! Sunce u Jarcu će u toku nedelje već u Četvrtak biti u još jednom kvadratu ovog puta sa Jupiterom u Vagi!!! Dok kvadrat Sunca sa Uranom donosi nervozu, stres, hirovitost, eksplozivnost, promene planova, sukob sa autoritetima....kvadrat Sunca i Jupitera donosi preterivanja, pretencioznost, precenjivanje, sukobe sa zakonom, pravdom, aroganciju, estravaganciju, sukob sa moralom, neiskorišćene prilike....Ovde su u "igri" Jupiter i Uran....oni su već duže vreme u opoziciji (od 26.Decembra ali i ranije). Opozicija Jupitera u Vagi i Urana u Ovnu biće još jednom po ko zna koji put aktuelna!!! Pun Mesec je još jedna aktuelna opozicija (Mesec opozicija Sunce) oko koje će se sve "zavrteti". 
Pored ove dve opozicije imaćemo i četiri kvadrata:

Mesec u Raku 22* opozicija Sunce u Jarcu 22* - Pun Mesec u Raku!!!
Jupiter u Vagi 22* opozicija Uran u Ovnu 20* - 26.Decembar 2016.
Sunce u Jarcu 22* kvadrat Uran u Ovnu 20* - 10.Januar
Sunce u Jarcu 22* kvadrat Jupiter u Vagi 22* - 12.Januar
Mesec u Raku 22* kvadrat Jupiter u Vagi 22* - 12.Januar
Mesec u Raku 22* kvadrat Uran u Ovnu 20* - 12.Januar

Ovde je i Pluton i dalje u konjukciji sa Suncem, i on u opoziciji sa Mesecom, ali i on je i u kvadratima sa Jupiterom i Uranom!!! Već smo imali ovu priču - T-kvadrat iz Decembra!!! Mnogo nezgodna konfiguracija, koja nam je donela buran završetak godine (2016.)....Pluton ovde donosi intezitet i još veću potrebu za promenama....Poenta je što on obično miruje (kao vulkan u prirodi) i ponekad eksplodira...energija "smrti i ponovnog rađanja", transformacije i regeneracije...
Ovde su značajni i trigon Meseca u Raku sa Kironom u Ribama....možda duša pronađe lek....možda pronađemo ključ izlečenja...Tu su i sekstil Saturna i Jupitera ali i trigon Saturna i Urana!!!

Kao što na karti neba za 12.Januar možete videti planete će formirati Veliki krst!!!
Veliki krst je i konfiguracija koja obuhvata četiri planete, s tim što se dva para planeta nalaze u opoziciji i imamo četiri kvadrata između planeta... Ova konfiguracija spada u teže! Može doneti veliku napetost, pritisak i frustracije...ili kako se to danas kaže....stres!!! 
Pun Mesec je u ovoj konfiguraciji dominantan!!! 
Suprostaviće se dve energije... jedna je takva da favorizuje dom, porodicu, privatni život, "ognjište" - Rak, druga je takva da u prvi plan stavlja javnost, posao, karijeru, ugled, status, odgovornost - Jarac. Na jednoj strani bezuslovna ljubav, na drugoj uslovna... Mesec u Raku "vuče" na svoju stranu traži od nas da se okrenemo domu, porodici, porodičnim vrednostima, a Sunce u Jarcu nas "vuče" na svoju stranu, na stranu javnosti nekih dužnosti, odgovornosti koje imamo u poslovnom svetu...Mesec u Raku nas tera da budemo zavisni (večita nečija deca), da se udobno osećamo u svoja tkz. četiri zida... Sunce u Jarcu želi nešto drugo od nas da nas iz tog doma izvuče da budemo odrasli i odgovorni. Na jednoj strani su dom, potreba za bezbednošću, ušuškanošću, porodična okupljanja...emotivna sigurnost pre svega - dome slatki dome.. Sa druge strane je potreba za dokazivanjem van porodice, biti u centru pažnje onih preko puta doma, porodice, a to je poslovni svet, svet karijere....i kako nas drugi vide u tom svetu... položaj i status koji imamo u društvu.
Druga opozicija takođe jaka je između Jupitera i Urana!!!
Jupiter planeta sreće, ekspanzije, blagostanja... i Uran planeta iznenađenja, potrebe za slobodom i oslobađanjem u energiji suprotnosti - opoziciji nagoveštavaju moguće probleme. U mnogim segmentima naših života ali pre svega u emotivnom, partnerskom životu ...Jupiter u Vagi. Mnoge veze i odnosi mogu biti i biće u raznim iskušenjima...Uran je tu da se pobuni, da traži nešto novo, drugačije...i to uglavnom iznenada i kada se najmanje nadamo....nešto kao grom iz vedra neba!!! Posebno će biti u iskušenju oni koji su u nekoj rutini....Ovo je i velika potreba i želja da se nečega oslobodimo...Ovo je i potreba da se preteruje....Mnogi će rizikovati samo da se oslobode rutine....Veća potreba za zabavom, uzbuđenjima, putovanjima, avanturama...Sa ovom energijom u "opasnosti" mogu biti neki dugotrajni odnosi i veze, ali i vaše finanasije...
Globalno ova energija donosi razna iznenađenja, neprijatne situacije, pobune, eksplozije, nesreće, prirodne katastrofe....

Jupiter opozicija Uran

Sunce u kvadratima sa Jupiterom i Uranom!!!
Sve ovo dovode do još i više stresa i nemira....neprijatnih situacija i događaja i lično i globalno!
Mesec u kvadratima sa Jupiterom i Uranom!!!
Dan dva oko 12.Decembra priču čine još nervoznijom i napetijom....Mesec će uticati na naša osećanja, ali i na narode (Mesec - narod), na naše domove, porodice, na naše duše...

U sve ovo su se "upleli" i još neki aspekti i promene:
Dan pre Punog Meseca u Sredu (ali i za vreme Punog Meseca) imaćemo sekstil Marsa u Ribama i Plutona u Jarcu....Izuzetna energija, fanatična energija, energija strasti, akcije, jake volje...

Mars sekstil Pluton

Jaka, izuzetna energija, fanatična volja posebno ona radna...Ovo je jaka fizička, psihička ali i emocionalana energija!!! Na vama je da ovu energiju iskoristite na pravi način... Vreme je za hrabrost i samopouzdanje... Gde je Pluton tu su i promene... dobar je aspekt dakle takve i promene.... samo treba naglasiti da je ovo aspekt kraćeg trajanja do dva tri dana!!! Međutim nema razloga da ga ne osetite... i njegovu moć da regeneriše, da poboljša zdravlje i vitalnost... Ako već neko vreme sebi obećavate od sutra počinjem da vežbam... sada je vreme za to.... nema izgovora :-). U svakom slučaju vreme je za akciju... 
Gde su Mars i Pluton zajedno tu je i strast, možda i ljubomora, u svakom slučaju jaka fizička energija... tu je i energija Riba...strast i romantika, tu je i energija Jarca malo praktičnosti i sigurnosti tek da se nađe... Neko će uživati u vodama Riba, neko čvrsto stojeći na zemlji...i jedni i drugi dobijaju... Šta je kome bitnije....emocije ili razum! Svi u akciju :-)
U Četvrtak Merkur će preći (ponovo) u Jarca!!!
Posle kratkog boravka Merkura u Strelcu od 4.Januara do 12.Januara, Merkur ponovo ulazi u Jarca, gde je već boravio u periodu od 2.Decembra do 4.Januara!!!
Merkur će boraviti u  Jarcu do 7.Februara!!!

Merkur u Jarcu

U Četvrtak će se sresti Venera i Neptun u Ribama na 10*
"Izvadite" ružičaste naočari, maske, velove... jer krenuće jedna posebna energija, posebna po svemu. Najpre jer je Venera planeta ljubavi, a za Neptuna se kaže da je viša oktava VenereOva konjukcija je tu da nam pokaže da ljubav nema granice... Ali ne samo ljubav, već i umetnost, lepota, naša čula...Ovde se spajaju senzualno (Venera) i duhovno (Neptun)... Bude se naši talenti, kreativnost... ali i mašta, fantazija... Za razliku od Saturna koji često postavlja granice, Neptun ih ovde razlaže, rastače... Ako ovaj aspekt posmatramo u odnosima, kao uticaj na dvoje ljudi....dve osobe se prožimaju, stapaju... i ne znamo gde počinje jedna osoba a gde završa druga..zato i kažemo srodne duše, zato i kažemo idealna ljubav...ili još bolje univerzalna ljubav :).
Neptun ljubav (Veneru)  pretvara u vanvremensku... ljubav kroz vreme i prostor... Sa ovim aspektom veruje se u bajke, u magiju onu ljubavnu, u anđele, u duhove... Ljubav je besmrtna. Kada se Venera i Neptun nađu zajedno moguća su razna čuda.... ko veruje u čuda, čuda će mu se dogoditi... Uticaji ovih planeta u nekom bilo kom kontaktu su: pojačana osetljivost, emotivnost, kreativnost, smisao za umetnost i mistiku i mističnost. U konjukciji je sve ovo nešto izraženije, senzualnost je pojačana, mističnost.... 

Venera konjukcija Neptun

Interesantna nedelja je pred nama...Nedelja koja bi mogla da nam donese krupne promene...možda na prvi i drugi pogled ne tako dobre promene....ali kroz vreme možda shvatimo da je baš tako moralo da bude!!! To je što se nas lično tiče. Globalno je možda teža priča!!!



Нема коментара:

Постави коментар