субота, 18. април 2015.

"Ko čeka dočeka".... i šta nije u redu sa tom frazom?

"Dušo, ja sam čekao,
Čekao sam danonoćno.
Na vreme nisam se obazirao.
Pola života na čekanje sam protraćio."
(Leonard Cohen)

Svi smo nekada u nekom trenutku u životu čekali na nešto ili na nekog. 
Nema tog ko nešto nije čekao! Da završi školu, fakultet, da se zaposli, uda/oženi, dobije dete, bolji posao, stan, auto, ode iz zemlje, ma da ne nabrajam sigurno znate na šta mislim. Ipak kažu, ali znam i sama nema težeg čekanja od ljubavnog čekanja. Čekanja na ljubav onu koja se samo jednom u životu dešava ili bilo koju, ili čekanje da se neko odluči, čekanje nekog da se vrati. I dok ovo pišem u glavi mi je sth.... "Čekaj me i ja ću sigurno doći" (Konstantin Simonov)

"Čekaj me, i ja ću sigurno doći
samo me čekaj dugo.
Čekaj me i kada žute kiše
noći ispune tugom.
Čekaj i kada vrućine zapeku,
i kada mećava briše,
čekaj i kada druge niko
ne bude čekao više."

I takvo čekanje obično pređe u "Čekaj me ja sigurno neću doći" (Film iz 2009.).

Inspiracija za ovaj tekst su vaša pisma!
Za sve devojke / dečake koji nešto ili nekog čekaju napisaću nekoliko redova..ili više...već gde me ovo pisanje odvede.

U ovoj priči o čekanju....ljubav je lajt motiv....
Da bi ljubav bila ljubav mora biti slobodna....da imate osećaj da ste celina sa ili bez partnera ili drugim rečima da ste svoji.... Kada dođete do stanja ili osećanja "Mogu bez tebe ali sa tobom mi je lepše"


Biti svoj....

Ako čekate nekog da se vrati....
Šta god radili vreme čekanja nećete smanjiti. I pitanje je da li će se uopšte vratiti. 
Poenta je da i ne treba čekati....ili ako već čekate....čekajući ne čekajte :).
Znam kako zvuči kao da sam se napila ali nisam. Ne čekajte na poziv, ne gledate u telefon svakih nekoliko minuta, ili na FB šta je postavljeno, ko je šta lajkovao i sl. Ako neko ćuti već samim tim šalje poruku... i tako se komunicira. Umesto svega ovog bolje je "baciti se" na učenje, posao, vežbanje, izlaske sa prijateljima.... ili na neki hobi. Tokom tok procesa upoznajte sebe....šta volite, šta želite od života, radite na sebi, budite u nečemu jaki .... da li je to profesija, znanje, svejedno je....jer jedno vodi drugome. I zanat je umeće i znanje. Nađite ono u čemu ćete biti najbolji. Ljubav jeste bitna, ali nije ona smisao života...sem toga postoje i druge vrste ljubavi osim one prema partneru/partnerki. I nikako nije tačno da se samo jednom ljubi, bilo bi jako tužno da je tako. I još važnije od svega ovog ljubav ne treba nikako da boli.... jer ako boli onda i nije ljubav. Ljubav takođe ne treba da vas promeni, uvek treba da ostanete ono što jeste.....svoji! I na žalost (ili sreću) ljubav ne traje zauvek. Prestajemo da volimo ili nas prestanu da vole iz nekog razloga....a vernost je stvar odluke a ne ljubavi.
Ako već čekate.....ne odustajte od sebe. Pa ako ne dočekate, da bar ne izgubite usput sebe.


Jedno je višak....

Ako čekate nekog da se odluči....
Kada je u pitanju trougao...ne onaj Bermudski ali skoro pa takav, čekanje je odluka....a svaka odluka ima određenu cenu! U principu biti više sam nego u vezi, a praznici, rođendani, ili neki običan dan mogu doneti više patnje nego radosti.
Ono što je ovde najteže je udar na samopouzdanje, skrivanje, tajne, mogu i te kako uticati na nekog.....da se izgibi sasvim....u svojim i tuđim lažima. A čekanje nekada ide u nedogled. I uglavnom se ne dočeka, bar je tako u praksi. Međutim ovde možemo postaviti jedno pitanje: da li nekoga privlači situacija (trougao) ili baš ta osoba?! Kada na to pitanje saznate odgovor onda bi možda sve bilo nešto lakše. I ovde jednako važi .... preispitivanje, preispitivanje....i šta se stvarno želi od života. Ovde čekanje često prelazi u agoniju, a pitanje je da li to nekome uopšte treba? 
I ovde je jednako važno biti svoj i prekinuti čekanje, bilo odustajanjem ili konkretnom borobom za svoju ljubav. Osude i onako slede....


Biti sam nije najgore što vam se može desiti...

Ako ste sami i čekate na ljubav svog života....
Ako ste skoro izašli iz neke ljubavi....možda je bolje neko vreme da budete sami....zapravo ne možda nego je bolje. Odbolovati bol, ne potiskivati ga, i jednom kao i sve drugo i to prođe. Ali ako ste već dugo sami onda čekanje može biti zaista bolno. I ako biti sam nije najgore što vam se može desiti. Kada kažemo da je neko sam uobičajeno je da se misli da taj neko nema partnera (ljubavnog ili bračnog). Mnogo teže od ovog je onima koji su izgubili roditelje ili nekog drugog bliskog, protiv te vrste samoće može se boriti jedino životom. Ovde ipak pričamo o onoj prvoj vrsti samoće, kada je neko bez partnera. Tu nema instant rešenja, čarobnog štapića ili nešto slično. Najvažnije od svega je da ne izgubite sebe, jer ćete tada biti još tužniji i još slabiji. Znam da ne pomaže puno ali ipak ću reći.....bolje je biti sam nego u lošoj vezi.. A samoća sigurno nije bauk.....i to što ste sami sigurno nije neka kazna ili nešto slično. I ne pomišljajte da spuštate kriterijum....u fazonu bolje išta nego ništa, jer vrlo lako može baš to da vam se dogodi....da dobijete to išta (daj šta daš), zato pazite šta želite :), a za sebe uvek treba da želite najbolje jer ste i sami takvi...najbolji!

Kada zavolite sebe....kada budete samo svoji, kada upoznate sebe onako do kraja....i kada sami sebi budete dovoljni i jedino potrebni, onda možete računati i da je čekanju (bilo kom) došao kraj! Kada vi sebe vidite u najboljem svetlu, samo najbolje ćete i privući.I gde su ovde zvezde pitate se vi? 
One su u svakoj rečenici. Ako ste umorni od čekanja, verujte da je još neko tako isto umoran/umorna od čekanja. Koliko vas čeka na zeleno svetlo zvezda i mogućnost da se ljubav dogodi? Sigurno puno....Međutim da bi se neki susret dogodio potrebno je da se uklope i vreme i mesto. Karl Jung je bio mišljenja da se sve dešava sa razlogom. Ali da ne zalazim u oblast koja je vrlo široka. Sa astrologijom uvek idemo od opšteg ka posebnom. Svaki pojedinac je za astrologiju jedinstven i poseban....tako i njegov emotivni život. Svaki pojedinac kroz astrologiju, kroz svoj karakter - natalni horoskop može otkriti svoje ljubavne potrebe i predispozicije i kakva je energija privlačenja ili kompatibilnost. Kada mi neko zatraži uporedni horoskop uvek naglasim da pre njega obavezno treba sagledati svaki horoskop posebno (odvojeno).

Pre svega pre bilo kog pitanja najbolje je da upoznajte sebe i svoj karakter - natalni, predispozicije za ljubav, ljubavne susrete....tek tada kada to shvatite i prihvatite onda ide i pitanje dokle čekanje i kada će ljubav doći. Postoje periodi za ljubav, povoljni periodi za ljubav, vezu, brak, rađanje....i uglavnom se oni mogu "videti" preko delovanja sporih planeta (tranzita).... ipak sve ostalo je u natalnom....kako neko voli, kako ga vole, gde nekog može upoznati, na koji način....generalno on (natalni) pruža uvid u predispozicije za ljubav... 
Na Blogu postoje tekstovi na temu ljubavi i na pitanje: "Kada će ljubav doći": 

Ima mnogo više od ovog teksta....koga interesuje samo neka ukuca: Ljubav, Venera, Ljubavne prognoze......Ovi tekstovi i svi drugi su nešto kao "pomoćno sredstvo"....svi odgovori su ipak u vašim natalnim kartama!Mislim da nema boljeg načina da završim ovaj tekst od toga da se svi podsetimo na nešto što je Čarli Čaplin reako o Životu..... Kada sam zaista počeo da volim sebe
To je i bila poenta ovog teksta....Da naučimo kako da volimo sebe.
Budite svoji, sebi bitni....sve ostalo će doći kada treba i kada mu je vreme.
To je život....Ipak svi smo posebni i svakome se dešavaju posebne (samo njegove) stvari u životu. Neko će i dalje (i posle ovog tekst) nešto i nekog da čeka....ja sam pokušala da pomognem svima koji čekaju da bar sagledaju situaciju i ako mogu da nešto u svom životu promene....a nešto će i zvezde....


  Waiting for the Miracle

 

Нема коментара:

Постави коментар