понедељак, 13. април 2015.

Šta rade zvezde u periodu od 13.Aprila do 20.Aprila...
15.04.2015. 00:51: Merkur ulazi u Bika
15.04.2015 .06:24: Venera opozicija Saturn
17.04 2015.05:54 Pluton u Jarcu kreće unazad
18.04.2015. 20:56 Mlad Mesec u Ovnu
18.04.2015.02:28: Mars kvadrat Jupiter
19.04.2015.09:12: Merkur sekstil Neptune
19.04.2015 .12:29: Venera kvadrat Neptune

Nedelja pred nama kreće mirno, a onda skoro sva zvzdana dešavanja u vreme vikenda :))

Sreda....
15.04.2015. 00:51: Merkur ulazi u Bika
15.04.2015 .06:24: Venera opozicija Saturn
Pomiriši cvet...
Malo ćemo usporiti ove nedelje.... Merkur božiji glasnik prelazi u Bika um usporava, jer Bik je fiksni, zemljani znak.... Merkur ovde gubi u brzini... oprezniji je, temeljitiji, strpljiviji....Polako do cilja :). I miris i ukus što kaže jedna reklama....da ovde je baš to i miris i ukus. Misli, reči, informacije...realnije, praktičnije. Merkur u Biku sluša.... upija svim čulima. On je osetljiv na dodir, miris, ukus, zvuk... Kada mu nešto privuče pažnju to mu i zadrži interesovanje... Sa ovom energijom naše misli mogu biti prizemnije, praktičnije, realnije... Nećemo toliko biti spremni za nove ideje...ali zato ćemo na miru i staloženije donositi odluke.I nećemo puno žuriti, sve nekako u stilu: Polako, ima vremena... Za poruke, maiolve, komunikaciju, pregovore.... Nije ovaj Merkur lenj, on je samo temeljan....Već razmišlja ovako: Sve u svoje vreme i baš kada treba.  Mislićemo, pričati najviše o novcu, hrani ... o svemu što nam obezbeđuje i materijalnu i emotivnu sigurnost...
***Ono što je jako bitno za energiju Bika je da je ona možda malo inertna, treba joj vremena da se pokrene, ali kada se jednom pokrene teško se zaustavlja :)). Tek da znate za priču o tranzitu Merkura u Biku.
Kad Merkur i Venera zamene mesta
Gosti nose poklon :))
I kada smo već kod emocija....Bikom vlada Venera, a ona samo što je prešla u Blizance... Merkru je u Biku, Venera u Blizancima.....zamenili su mesta :)) ili kako se to stručno zove - recepcija.
Merkur je u Venerinoj kući, Venera je u Merkurovoj kući....Neko vreme će biti povezani. Dobro se razumeju ovako zamenjenih mesta. Merkur ovde Veneri poručuje neka se zabavlja, ali neka i malo zastane i razmisli o nekim vrednostima (ne samo o novcu). Venera na drugoj strani poručuje Merkuru da se malo opusti. Tako i mi u skladu sa ovim energijama. trebalo bi da spojimo lepo i korisno :))
Merkur će u Biku ostati do 1.Maja, Venera u Blizancima do 8.Maja, dakle do 1.Maja ove dve planete će biti povezane energijama...Razume Venera kroz šta prolazi Merkur (njena kuća :-), ali razume i Merkur Veneru (njegova kuća)....
I dokle se Merkur bude snalazio bar na početku sa energijom Bika, Venera u Blizancima zauzima položaj opozicije sa RxSaturnom u Strelcu....Istog dana oko šest sati razlike prvo Merkur ulazi u Bika a onda egzaktna opozicija Venere i Saturna... Razigrana Venera, ozbiljni Merkur....:). Ipak Venera preko vladara Blizanaca Merkura možda malo uspori....uozbilji na neki način....bar misli mogu biti takve, a onda dodatno još ozbiljnosti preko Saturna, a on još retrogradan....Ko bolje može Veneru da smiri, zaustavi, možda i ubedači od Saturna!!! Niko rekla bih....ni jedan planeta ne deluje tako na Veneru kao Saturn..... Ovde bi neki od vas mogli da "upadnu" u zamku energije "Mene niko ne voli"... Mogu se javiti neke tužne (ljubavne) misli, nostalgija neka... ali mogu se javiti i neke zaboravljene ljubavi što stvarno što samo u srcu...:-(.
***Ovaj aspekt (Venera opozicija Saturn) bi mogli nešto više od drugih da osete: Blizanci, Strelčevi, Device i Ribe, ali i svi mi koji imamo neke planete na oko 4* ovih planeta!!!

Petak...
17.04 2015.05:54 Pluton u Jarcu kreće unazad
Vreme je za čišćenje...
Veliko spremanje
Posle nešto više od šest meseci direktnog hoda Pluton će krenuti unazad....Krenućemo i mi u neku vrstu čišćenja, trebalo bi malo urediti sve ono što je možda kvadrat Urana i Plutona uradio tokom nekoliko godina od kako se smenjuje njihova energija. Skoro smo imali sedmi i poslednji nihov kvadrat i sada se oni na neki način razdvajaju... Pluton kreće unazad a Uran ostaje još neko vreme direktan. Pluton će krenuti sa 15*  Jarca unazad i 25.Septembra će stići do 12* i opet krenuti direktno!!!
Kuća u kojoj se nalazi Pluton (Jarac) je ona oblast života u kojoj će se narednih pet meseci dešavati nešto, to je oblast u kojoj ćemo "kopati" dublje ili duboko...istraživati i rekoh već "čistiti"... Metle i četke u ruke i u akciju :-))). Šalu na stranu ali došlo je vreme za neke promene, ali pre njih treba da se pripremi teren....Da bi nova energija došla morate se osloboditi stare... Šta je to konretno? Kod svakog je drugačije i zavisi od njegovog života - natalne karte.

Subota....
18.04.2015. 20:56 Mlad Mesec u Ovnu
18.04.2015.02:28: Mars kvadrat Jupiter
Još jedan ...Novi početak
Jer svaki Mlad Mesec je upravo to....šansa za novi početak!!! Posle onih Pomračenja koje smo imali ovaj Mlad Mesec je "običan".... Ovaj ide u kombinaciji sa Marsom koji je u kvadratu sa Jupiterom....
Mlad Mesec je u Ovnu (energija JA), Mars je u Biku ali i Merkur, pa zastanite malo (energija Bika) i razmislite šta želite od svog života!!! Mlad Mesec nudi šansu da krenete u neki novi početak odmah i sada, Mars i Merkur samo hoće da dobro razmislite kuda.... Energija Ovna će želeti da ubrza, energija Bika će da uspori...malo :), ali taman da na kraju ispadne kako treba :))... Ovaj Mlad Mesec osetiće nešto više kardinalni znakovi: Ovan, Vaga, Rak i Jarac, ali i svi mi koji imamo neke planete u ovim znacima na oko 28*.
Nego....hm...
Samo da se ne pretera :)))
Šta ćemo sa kvadratom Marsa i Jupitera :)?!? Ma sve će biti ok, ako u nečemu ne preteramo...u optimizmu pre svega....jer ovde je reč o umerenosti....a za to je nekada prava umetnost :)). Ne precenjujte se....Mars je vladar Ovna a u Ovnu Mlad Mesec :)), moga bi ovaj Mlad Mesec da bude bučniji nego obično....i ako je Mars u Biku. Kako da bude miran kada ga "čačka" Jupiter u Lavu :)). Bik je energija zemlje, temeljnosti, postepenosti....Lav je energija vatre, akcije. Ovde u ovoj borbi (kvadrat) nema pobednika zato umereno :)) i staloženo :))).Nedelja...
19.04.2015.09:12: Merkur sekstil Neptune
19.04.2015 .12:29: Venera kvadrat Neptune
Pst....uživanje :))
I šta sad? U oba aspekta Neptun... Neptun sa Merkurom traži tišinu, nudi da sva čula budu aktivan...pruža šansu za opuštanje, sanarenje, meditaciju.... Taman kada treba u nedelju :)) Odličan je ovo aspekt za umetnike, ali i za sve one koji to nisu....Ne morate biti umetnik da bi osetili ovaj aspekt :)).

  
Samo da nije tuge....
Još jedan idealan aspekt za umetnike, Venera kvadrat Neptun....ali šta sa ostalima, koji umetnici nisu :)). Samo da tuge ne bude, ranjivosti i razočarenja... Pa "prevarite" ga dragi moji.....u svakom od nas čuči umetnik.....budite radije umetnik nego da tugujete....Stvarajte.... Uzmite recimo fotoaparat (ili telefon) u ruke i slikajte....zabeležite neki momenat u životu kojem ćete se nekada kasnije vraćati.....Ili na bilo koji način u svoj život unesite maštu, čaroliju.....manite se obmane, iluzija, razočarenja.....

O svim aspektima više OVDE


Safe Haven  

 

Нема коментара:

Постави коментар